• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Evet o bendim, annem 25 inden sonra gelecek.Eşimin ailesi mesafe olarak bize yakın, nüfus olarak kalabalıklar. Ama her ailenin yapısı, kültürü, ilgi ve yardım anlayışı farklı.
O zaman ben ilk iki hafta evde yatılı birini istemiyorum. Bebek görmek isteyen hastaneye, bir faydası olsun isteyen yemek getirmeye, temizliğe gelip gitsin dedim. Bazı arkadaşlar katı olduğumu düşündüler. Ama ben normal Doğum yapmak istiyorum, inşallah sezaryan olmam ve kendime çabuk gelirim. Eşimin de bana yardımcı olmakta bir engeli yok. İkimiz de yetişkin insanlarız ve bu bebeği birlikte yaptık biz varken ailelerin öncelikli sorumluluğu değil.
Aileler arasındaki dengeleri sağlamak normal kafadayken bile sıkıntılı olabiliyorken hamilelik be lohusa psikolojisiyle bunu başarmak daha güç. Kendi ailem çok üstüme düşüp, diğer aile 9 ay ortada yokken yalandan agucuk magıcık yapıp yine ortadan kaybolmak istediğinde keza tersi durum olduğunda bu en çok beni veya duruma göre eşimi yaralar,sinir harbi yaşatır. @SMHN arkadaşımda olduğu gibi. Kendi annesine ne desin şimdi ? İster istemez kırılıyor,eşi de durumu görüyor belki bir laf etmiyor ama farkındadır. Bu sebeple ilk sorumluluğu eşiniz ve siz alın götürebildiğinizce götürün derim zaten sonra ortaya çıkar kimin ne kadar samimi şekilde yanınızda, destek ve yardımcı olmak istediği. İstemeyene de uğurlar olsun. Zorla yapılan yardımdan hayır gelmez. Hem sonrasında " yalandan sevicilere" konuşma fırsatı vermemiş olursunuz. Bu bile keyif verir insana.
Ayrıca artık her bilgi "neredeyse" elimizin altında, okuyoruz,bilmediğimiz yerde doktorlara danışabilecek insanlarız. Bu platformdan bile anneme sormayacağım bir sürü şeyi, tecrübeli arkadaşlardan öğrendim, sağ olsunlar.
Yani kendinizi yıpratmayın dostlar, insanoğlu neler başarıyor. Bizler ne kadar güçlüyüz,yetişkin insanlarız, sağlık olsun (hatta bazen o bile tam olmadığında) pek çok şey için başkalarına ihtiyacımız yok. :KK66:
:super::KK5: Düşüncelerimiz bu kadar uyuşamazdı. Seninkine ek olarak hastaneye bile doğurduktan sonra çağıracağım diyen bendim:KK31: Rabbim bize ve isteyen arkadaşlara normal olarak doğurmayı nasip eder de kimselere muhtaç olmadan eşlerimizle üstesinden geliriz her bişeyin inş... her ne kadar kendi ailelerimiz desek de durum ortada aynı evde doğumu bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun. Ben kimseyi istemememe rağmen telefonda beni bahane edip işlerini ertelediklerini söylüyorlar o bile dokunuyor insana ay aman beni hiç bahane etmeyin biz bakarız çocuğumuza diyorum. Dediğin gibi yardıma gelecek olan yemek temizlik için gelsin. Her biri tattı bu duyguyu şimdi bıraksınlar rahatça biz tadalım:KK66:

Evet o bendim, annem 25 inden sonra gelecek.Eşimin ailesi mesafe olarak bize yakın, nüfus olarak kalabalıklar. Ama her ailenin yapısı, kültürü, ilgi ve yardım anlayışı farklı.
O zaman ben ilk iki hafta evde yatılı birini istemiyorum. Bebek görmek isteyen hastaneye, bir faydası olsun isteyen yemek getirmeye, temizliğe gelip gitsin dedim. Bazı arkadaşlar katı olduğumu düşündüler. Ama ben normal Doğum yapmak istiyorum, inşallah sezaryan olmam ve kendime çabuk gelirim. Eşimin de bana yardımcı olmakta bir engeli yok. İkimiz de yetişkin insanlarız ve bu bebeği birlikte yaptık biz varken ailelerin öncelikli sorumluluğu değil.
Aileler arasındaki dengeleri sağlamak normal kafadayken bile sıkıntılı olabiliyorken hamilelik be lohusa psikolojisiyle bunu başarmak daha güç. Kendi ailem çok üstüme düşüp, diğer aile 9 ay ortada yokken yalandan agucuk magıcık yapıp yine ortadan kaybolmak istediğinde keza tersi durum olduğunda bu en çok beni veya duruma göre eşimi yaralar,sinir harbi yaşatır. @SMHN arkadaşımda olduğu gibi. Kendi annesine ne desin şimdi ? İster istemez kırılıyor,eşi de durumu görüyor belki bir laf etmiyor ama farkındadır. Bu sebeple ilk sorumluluğu eşiniz ve siz alın götürebildiğinizce götürün derim zaten sonra ortaya çıkar kimin ne kadar samimi şekilde yanınızda, destek ve yardımcı olmak istediği. İstemeyene de uğurlar olsun. Zorla yapılan yardımdan hayır gelmez. Hem sonrasında " yalandan sevicilere" konuşma fırsatı vermemiş olursunuz. Bu bile keyif verir insana.
Ayrıca artık her bilgi "neredeyse" elimizin altında, okuyoruz,bilmediğimiz yerde doktorlara danışabilecek insanlarız. Bu platformdan bile anneme sormayacağım bir sürü şeyi, tecrübeli arkadaşlardan öğrendim, sağ olsunlar.
Yani kendinizi yıpratmayın dostlar, insanoğlu neler başarıyor. Bizler ne kadar güçlüyüz,yetişkin insanlarız, sağlık olsun (hatta bazen o bile tam olmadığında) pek çok şey için başkalarına ihtiyacımız yok. :KK66:
Cok guzel yazmissin canim,sonuna kadar haklisin.Baktin isler geleneksel yolla yurumuyor,herkes birbirine pas atiyor,kendi icinde esle gerekirse disaridan yardim alarak halledeceksin.Normal dogum ben de isterdim,hemen toparlar kimseye ihtiyacim kalmazdi.

ballikaymakli ballikaymakli hayirli olsun canim Allah saglikli anali babali abili uzum omurler versin :KK200::nazar: ssvd old icin detay ver bize benim ilk bekliyoruz heycanla bakalim darisi basimiza

Ben kaymağımı kucağıma aldım kızlar :KK200:
Çok şükür çok istiyordum ve Ssvd nasip oldu, hepinize Doğum esnasında dualar ettim,
Pamuk gibi bir kızımız oldu, abimiz çok mutlu,
Darısı bekleyen arkadaşlara olsun:dondurma:
Nasıl sevindim bir bilsen canım...Allah hayırlı uzun ömürler versin.Güle güle büyüt yavrunu.:anne:ssvd için de ayrıca sevindim.Ben de ssvd istiyorum çünkü

Yazdıklarını okuyunca ağladım resmen ne kadar güzel anlatmissin canım Rabbim bize de hayırlısı ile bebeğimizi kucağımiza almayi nasip etsin ben çok istiyorum normal doğum sadece birsey sorucam 15 günden fazladır sol vajinamin olduğu kemik ağrıyor birde uyluk kemiğim bazen donemiyorum bile yatakta bunlar oldu mu sende vücut kendini doğuma hazırlıyor diye düşünmüştüm ben
Amin canim dualarımız sizinle, hamilelikte kuyruk sokumu ağrısını çok duydum canım, çok normal bu ağrılar bebek kanala giriyor genişletiyor. Dogunca nasıl sigmis diye inanamayacaksın. Saglikla gelsin kuzun ıns. ❤

Kizlar ailelerden konusulmus. Tek duam dogum nasil olursa olsun bir an evvel iyilesiyim ve bebegime hemen adapte olayim insallah. Benim eşim yillik izne cikti 22 temmuza kadar evde. Muhtemelen dogum olmus olur tabi cok geçe kalmazsa. Kayinvalidem bayrama bile gitmicekti sozde aylarca oyle dedi sonra ilk gun kahvaltidan sonra cikip gittiler dugun varmis. Benim annemle bir kardesim kaldi babamlar gitti memlekete. Dogumda da bir hafta annen bir hafta ben bakarim diyodu ama yine sikintilar olacaktir eminim. En iyisimi kendi basina olmak. İlk bir hafta da toparlanirim insallah diye dualar ediyorum

Kızlar bebeği makat gelişli olan var mı? Benim bebeğim haftada 1-2 kere dönüyor kesin. Gece yine dönmüş sanırım şuan çok aşağıya tekmeler atıyor. Çok canım yanıyor :KK43: nasıl dayanıyorsunuz. Ayaktayken ve yürüyünce daha az hissediyorum ama bu sefer de karnım sertleşiyor ne yapcam bilemedim

Nasil guzel anlatmissin canim sanki o anlari bende yasamamisim gibi hissettim. Bende normal dogum cok istiyorum kendime de guveniyorum insalah seninki gibi dogumlar nasip olur. Cesaret verdin tecrubenle cok tesekkurler paylasimin icin
Ne demek canım, bunun için buradayiz hepimiz. Allahin izniyle dogurursun, istek ve kendine güvenin de varsa süper. Güzel haberlerinizi bekliyoruz ıns.

Tam olarak bende böyle düşünüyorum. Ama bunu anlatmak çok zor. Eltim doğum yaptığında kv onun yanındaydı. Eltimin annesi de ordaydı. Haftasonu eşim ben ve görümcemde kalkıp süpriz yapıcaz diye habersiz gitmiştik. 2 3 saatlik yol. O kadar eşime de görümceme de habersiz gidilmez ne durumda bilmiyoruz ayıp olur dediysemde bişi olmaz insan kardesinin evine giderken haber mi verirmiş deyip aldırış etmediler. Bi gittikki benim eltimin eli yüzü şiş. O güleryüzlü kızdan iyilik meleği kızdan eser yok. Lohusalık dönemi iki anne başında eş dersen 5 gün izin kullanmış ama 6.gün işe kosar adımlarla gitmiş resmen evden kaçmış. O gün anladım ki bende hamile kalırsam aynı durumu yaşayacağım. Eltime çok üzüldüm. Uykusuz yorgun bitkin kv demi ısrarla alıp eve döndürdüm kiz başbaşa annesiyle kalsın die. Görümceme laf geçiremedim çocuğu aldı aldı öptü daha bi haftalık bebek. Abim bana çok eziyet etti bende onun kızına eziyet edicem dedi durdu. Şakada olsa sinir bozucu değil mi? Foto çekip kuzenlerine attı. Allahım dedim nolur bana bu anları yaşatma o gün bugündür dua ediyorum. Inşallah doğumum normal olur inşallah yanımda eşim olur. Inşallah annem ve babam gelirde evim küçük olduğu için onlar bende kalmak zorunda kalmazlar diye. Babamın gelmesini bu yüzden çok istiyorum. Belki çekinirler.
Yazık olmuş eltine canım.Umuyorum ki ne sende ne de kimsede öyle laf söz anlamayan kişiler etrafta olur. Ayrıca bebeğe eziyet edicem şakası nedir Allah aşkına :işsiz::sinirli:

Kız gözlerim yaşardı yeminle okurken. Ne güzel anlatmışsın. Keşke cesaretim olsaydıda normal yapabilseydim. Gerçi bunda isteseydimde doktor yapamazdık dedi 2 kordon vardı boğazında. Bu bi bahane gibi gelebilir ama gebeliğim tedaviyle olduğundan ve zorlu bir süreç geçirdiğimden, çevremdeki delilerin beni korkuttuğundan hiç aklımdan geçiremedim. Ama herşeye rağmen yawruşum benimle. Allah hepsini bağışlasın bizlere :KK200:
Olsun canım, önemli olan tabiki saglikla dünyaya gelmeleri.❤

Ayyyyy herkescikler bebişlerine kavuşmuş nerdeyse. Hepinizi tebrik ediyorum. İsimlerinizi alıntı yapamadım kusura bakmayın inşallah bebişlerde annelerde iyisinizdir. ben 39+1le beklemeye devam. Çok nazlı benim kızım yeri de rahat galiba gelmek istemiyor.. :)

:super::KK5: Düşüncelerimiz bu kadar uyuşamazdı. Seninkine ek olarak hastaneye bile doğurduktan sonra çağıracağım diyen bendim:KK31: Rabbim bize ve isteyen arkadaşlara normal olarak doğurmayı nasip eder de kimselere muhtaç olmadan eşlerimizle üstesinden geliriz her bişeyin inş... her ne kadar kendi ailelerimiz desek de durum ortada aynı evde doğumu bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun. Ben kimseyi istemememe rağmen telefonda beni bahane edip işlerini ertelediklerini söylüyorlar o bile dokunuyor insana ay aman beni hiç bahane etmeyin biz bakarız çocuğumuza diyorum. Dediğin gibi yardıma gelecek olan yemek temizlik için gelsin. Her biri tattı bu duyguyu şimdi bıraksınlar rahatça biz tadalım:KK66:
Aynen, yardım etmenin de türlü çeşitli yolu var. Ben bebek ziyaretlerimde ayak üstü hediyelerimi bırakıp, samimiyetime göre yapılacak iş var mı diye sordum ya da yaptım. Pasta börek yemeye, oturmaya gitmedim. Doğar doğmaz damlamamış olmama rağmen kimsenin bebeğini öpmeye,mıncıklamaya çalışmadım. Yüzüne bakıp, ayağını sıvazlayıp gitmişimdir. Bebek ayını 40 ını doldurana kadar aynı şeyleri bekliyorum şimdi.

Selam anneler hiç bakamıyorum buralara bebekli hayat gerçekten yoğun geçiyot ah birde hamilelikte inanmadığım yok öyle birşey dediğim kadınlar abartıyor canım dediğim lohusa kafası ile uğraşıyorum. Varmış hemde millet abartmıypr eksik sölüyormuş herşeye aglayan , her lafa alınan , her kelimeyi kafaya takan biri oldum gittim . bebeğim sarılık oldu kan uyşmazlığına bağlı daha da arttı 3 gün yoğun bakımda kaldık çok zor bir dönemdi ilk gün sütü gelmeyen arkadaşlar mutlaka mama verin çekinmeyin. 3 günlük yoğun bakım sürecinde bebek biberona alışmış meme verirken çok zorlanıyorum bu konuda önerisi olan varmı ?

Cok guzel yazmissin canim,sonuna kadar haklisin.Baktin isler geleneksel yolla yurumuyor,herkes birbirine pas atiyor,kendi icinde esle gerekirse disaridan yardim alarak halledeceksin.Normal dogum ben de isterdim,hemen toparlar kimseye ihtiyacim kalmazdi.
Bizim de nasıl doğum yapacağımız kesin değil tabi ama Allah herkese kolayını versin. Kimseye de muhtaç etmesin canım. Uykusuz zor günler yaklaşıyor,sabırlar azalıyor, gerginlik artıyor. Bu durumda ne ağzımı açıp birilerini küstürmeyi ne de dilimi ağzıma sokup kendimi çatlatmayı göze alamam. Kuralları baştan koymak lazım .

Ah güzelim çok geçmişl
Selam anneler hiç bakamıyorum buralara bebekli hayat gerçekten yoğun geçiyot ah birde hamilelikte inanmadığım yok öyle birşey dediğim kadınlar abartıyor canım dediğim lohusa kafası ile uğraşıyorum. Varmış hemde millet abartmıypr eksik sölüyormuş herşeye aglayan , her lafa alınan , her kelimeyi kafaya takan biri oldum gittim . bebeğim sarılık oldu kan uyşmazlığına bağlı daha da arttı 3 gün yoğun bakımda kaldık çok zor bir dönemdi ilk gün sütü gelmeyen arkadaşlar mutlaka mama verin çekinmeyin. 3 günlük yoğun bakım sürecinde bebek biberona alışmış meme verirken çok zorlanıyorum bu konuda önerisi olan varmı ?
Bir fikrim yok ama çok geçmişler olsun güzelim.

Ayyyyy herkescikler bebişlerine kavuşmuş nerdeyse. Hepinizi tebrik ediyorum. İsimlerinizi alıntı yapamadım kusura bakmayın inşallah bebişlerde annelerde iyisinizdir. ben 39+1le beklemeye devam. Çok nazlı benim kızım yeri de rahat galiba gelmek istemiyor.. :)
:) günümüz aynı bir bekleyen de ben. Belirtim bile yok yerleri baya iyi anlaşılan bizimkilerin :)

Can'ım acil de olsa en az 8 saat önce katı gıda almış olman gerekiyor. Karnın toksa kesinlikle asla almazlar genel anesteziye.
İşte acil olur da spinal veya epidural anestezi yaparlar diye korkuyorum ben hiç bir şekilde istemiyorum bunları.. Herkesin kendi fikri burdakiler genele karşı ama ben bir anlık bi hatayla felç kalmak istemiyorum buna kimse garanti veremez milyonda bir olur gelir seni bulur.. Ben de tekrar konuşcam drla ama acil de olsa genel yapılıyor diye biliyorum

Yine cok sinirlendim. Dugununuz cok mu onemli dedim sonra mubarek olsuna gidersiniz dedim. Teyzem sonucta teyze oglu evlenecek. Evet onemli dediler yaaa! Bu lafin uzerine ne denir
Kız KV iyi diyorsun onu çağırsan annenlerede artık yalnız değilim gidebilirsiniz desen olmaz mı bebeğine yazık ben bile annenlere çok kızdım benimde halamın oğlu evlenecek annem düğün günü almadan benim doğumumun temmuz ayında olacağını eğer yakın zamanda olursa kendisininde olmayacağını söylemiş ben toparlanırım o zamana kadar sen gidersin diyorum sen niye düşünüyorsun benim için önemli olan sensin düğünde neymiş sen iyi ol düğünde olmasamda olur diyor böyle demesi bile beni mutlu ediyor sana dua ediyorum canım Rabbim senin için hayırlı neyse onu versin sonradan pişman olacağın kararları aldırmasın

Back
X