• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum yapanlara bir sorum var :KK31: doğumdan sonra korse kullandınız mı? Kullanabilir durumda mısınız?:KK6:
Canım ben hastaneden çıkar çıkmaz kullandım gün içinde aralıkla. Heran takamıyorum hem sıcaklar hemde dikişlerimden korkuyorum ama bişi olcağını sanmıyorum. Daralmaya gelemiyorum :))

Al_pi Al_pi İnci bebek nasıl napiyosunuz ? durumlar nasıl ?
Bol bol uyuyo benim sinirler fena agliyorum hep uyandirmaya calisiyorum yok olmuyo sekeri dusecek bisi olacak diye korkuyorum ..
Amann annelik cok farkliymis aglaayinca bile aglayasim geliyor.. Yarin benimde onunda ilk kontrolu benim dikisler iyidir insallah inci icin emsin diye gece gunduz emzirmeye ugrasiyorum her yerim agriyor..

Ilk gunler zormus gercekten ama en guzel sey yuzune bakinca agrin acin neyin varsa gidiyor Rabbim oyle guzel bisi nasip etmis ki hepimize doyumsuz tarifi imkansiz..

Uykusuz geceler... bari doğumdan önce biraz uyuyup uykumu alabilseydim.. Her gece aynı yıprandım artık

Bol bol uyuyo benim sinirler fena agliyorum hep uyandirmaya calisiyorum yok olmuyo sekeri dusecek bisi olacak diye korkuyorum ..
Amann annelik cok farkliymis aglaayinca bile aglayasim geliyor.. Yarin benimde onunda ilk kontrolu benim dikisler iyidir insallah inci icin emsin diye gece gunduz emzirmeye ugrasiyorum her yerim agriyor..

Ilk gunler zormus gercekten ama en guzel sey yuzune bakinca agrin acin neyin varsa gidiyor Rabbim oyle guzel bisi nasip etmis ki hepimize doyumsuz tarifi imkansiz..
Öyle olmasa bu kadar acı çile çekilir mi canım ya kimse çocuk yapmaz valla:) ama ilerde herşey gibi bu da unutuluyor demekki ki daha az önemsemeye başlıyor insan, şimdi biz aşırı aşırı duygusalız ya annelerimizden ilgi alaka hat safhada bekliyoruz ama yok yani herkeste yok bazı anneler hariçtir yine ben kendi adıma çocuğumu zannetmiyorum büyüyünce daha az düşüneceğim bilmiyorum büyük konışmayım ama ben böyle hissettikçe anneme daha bir sinirleniyorum ,çocul bakıyorum ayağına hiç ilgilenmedi benle şimdi herkes tatilde evde tüm gün uyuyor bunlar ne yer ne içer napar soran yok ama tüm mahalleye karşı iyilik meleği mübarek ben bunları söylesem beni suçlu çıkarırlar ay of gece yarısı karnım ağrıyor uyuyamıyorum kafaya takıyorum işte böyle

Bugün kontrol var, dogumumu herkes sorup duruyor ne olacak diye bugun konuscaz doktorumla.. tam uyandim sabah ezani okunuyordu. Allahim bize hayirlisini nasip et diye dua ettim hep boyle dedim bu zamana kadar.. zaman azaldikca stres artmaya başladı
Not: çevremde normalciler ve sezeryancilar karsi karsiya :/

Öyle olmasa bu kadar acı çile çekilir mi canım ya kimse çocuk yapmaz valla:) ama ilerde herşey gibi bu da unutuluyor demekki ki daha az önemsemeye başlıyor insan, şimdi biz aşırı aşırı duygusalız ya annelerimizden ilgi alaka hat safhada bekliyoruz ama yok yani herkeste yok bazı anneler hariçtir yine ben kendi adıma çocuğumu zannetmiyorum büyüyünce daha az düşüneceğim bilmiyorum büyük konışmayım ama ben böyle hissettikçe anneme daha bir sinirleniyorum ,çocul bakıyorum ayağına hiç ilgilenmedi benle şimdi herkes tatilde evde tüm gün uyuyor bunlar ne yer ne içer napar soran yok ama tüm mahalleye karşı iyilik meleği mübarek ben bunları söylesem beni suçlu çıkarırlar ay of gece yarısı karnım ağrıyor uyuyamıyorum kafaya takıyorum işte böyle

Benimde annemle aram evlenene kadar çok kötüydü. Şöyle soyliyim okuldan aç gelirdim o bir kosede oturur, ben karnimi doyururdum, bulasik supurge yemek camasir gunluk ne is varsa yapardim evde.. evlenince aramiz duzeldi hersey guzel gidiyodu. Taa ki geçen gün ayak tırnaklarımı kesmesini rica edene kadar, ben iyi kesemem baban kessin dedi. Belki kotu birsey degil ama onu soylemesiyle geçmişte ne varsa aklıma üşüştü birkaç günümü üzgün geçirmeme sebep oldu.. bakalım doğumda neler olacak

Bugün kontrol var, dogumumu herkes sorup duruyor ne olacak diye bugun konuscaz doktorumla.. tam uyandim sabah ezani okunuyordu. Allahim bize hayirlisini nasip et diye dua ettim hep boyle dedim bu zamana kadar.. zaman azaldikca stres artmaya başladı
Not: çevremde normalciler ve sezeryancilar karsi karsiya :/
Hakkında hayırlısı olsun canım

Benimde annemle aram evlenene kadar çok kötüydü. Şöyle soyliyim okuldan aç gelirdim o bir kosede oturur, ben karnimi doyururdum, bulasik supurge yemek camasir gunluk ne is varsa yapardim evde.. evlenince aramiz duzeldi hersey guzel gidiyodu. Taa ki geçen gün ayak tırnaklarımı kesmesini rica edene kadar, ben iyi kesemem baban kessin dedi. Belki kotu birsey degil ama onu soylemesiyle geçmişte ne varsa aklıma üşüştü birkaç günümü üzgün geçirmeme sebep oldu.. bakalım doğumda neler olacak
Eşine söyleseydin keşke , senin annende rahatmış valla , küçükken bizde öyle böyle büyüdük işte bir şekilde şimdi benim oğlumu sevdiğim gibi bizi seven yoktu bunlar ne diye adlandırılacak cahillik desem alakası yok bilmiyorum yüzüne söyleyince hiç etkilenmiyor bile kadın bana çocuğum kalkıp sen bana şunu bunu yapmadın küçükken falan diyecek dünyam yıkılır sanırım

Eşine söyleseydin keşke , senin annende rahatmış valla , küçükken bizde öyle böyle büyüdük işte bir şekilde şimdi benim oğlumu sevdiğim gibi bizi seven yoktu bunlar ne diye adlandırılacak cahillik desem alakası yok bilmiyorum yüzüne söyleyince hiç etkilenmiyor bile kadın bana çocuğum kalkıp sen bana şunu bunu yapmadın küçükken falan diyecek dünyam yıkılır sanırım

Zaten uzun zamandir eşim kesiyordu. Ama eşim dümdüz kesmeye çalışıyor bende çabuk huylandigimdan biraz geriliyorduk. Bir kez de annem kessin ne olacak dedim, ne bileyim oyle diyecegini gene eşim kesti tabi.. o zamanlar söyleyemiyordum. Ama şimdi kardeşim okuldan gelince ona yemek hazırlıyor musun, hazırla aç bırakma çocugu dedim daha sonra da bana neden hazırlamıyodun dedim cevap bilmiyorumki oldu. Çunku ben zaten yapabiliyordum, bir onemi yoktu saatlerce yemek pisene kadar ac beklememin... Cahillikte değil bence ama fazla güvendiler herhalde büyüdüğümüze. Ama bazı konularda hâla çocukmuşuz gibi davranmayıda esirgemiyorlar

Gunaydin kizlar bu sabah sağ ayağım öyle bi şişti ki üstüne basamiyorum bugun nts çekilecek haftada 1 gidiyorum yururken ayagim ağrıyor taksiyle giderim hastaneye tuzlu yemedim sicaklardan oldu sanırım nasıl geçer

Gunaydin kizlar bu sabah sağ ayağım öyle bi şişti ki üstüne basamiyorum bugun nts çekilecek haftada 1 gidiyorum yururken ayagim agriyor taksiyle giderim hastaneye tuzlu yemedim sicaklardan oldu sanırım nasıl geçer

Gunaydin kizlar bu sabah sağ ayağım öyle bi şişti ki üstüne basamiyorum bugun nts çekilecek haftada 1 gidiyorum yururken ayagim ağrıyor taksiyle giderim hastaneye tuzlu yemedim sicaklardan oldu sanırım nasıl geçer
Benimde bayramin ilk gunu sol ayak cok fenaydi. Hatta dayanamadim tansiyon ölçtürdüm normaldim eczacı ayakta cok kalmama bagladi hafif ayaklarini dikerek uzan dedi cidden en iyi gelende o

Dogumdan sonra halalar annane dedeler herkes evdeydi ev kalabalik ve ben canimin acisiyla kimseyi gormedim taki dune kadar dum evin salonunu mutfagini gördum iyiki varlarmis ben ne yapardim diyorum..
Biri bana su yemek getirirken birisi moral veriyor .. Biri ev temizligine bakiyor kizimla ilgileniyor mama ile beslendi geceleri hep mamalari yaptilar ben bilmiyorum bile su an ölcü ne ..
Allah razi olsun dun gittiler bugunden sonra ananeyle basbasayiz.. Annem yemeklere eve baksa zaten ben kizima bakiyorum ameliyatli halimle bile kimseden rica etmedim kendim aldim hep kucagima..
Ben gozunun icine bakmaya kiyamadigim evladima sanirim hep boyle olurum ya kiyamam ki ona ama nesil farki var iste simdiki anneler daha duskun beebklerine eskiden sevmek bile yoktu bebekleri vakitleri ev isiyle gecerdi herkesin..
Simdi bizim isimiz gucumuz onlarin mutlulugu..

Kızlar sizce ayagımın bu kdar sismesi normal mi güneşe cıktım bu tatilde ama sadece 1 gün diger günler gölgede kaldım tansiyonum genelde düsüktür bas agrım ya da mide bulantımda yok ama yıne de korkuyorum tabiki sizin yorumunuz nedir daha önce böyle bir ayak görmüsmüydünüz :)
Canım benimkiler de sisiyor ama biraz dinlendirince yüksekte tutunca geçiyor eşime masaj yaptırıyorum oda iyi geliyor bide bu kadar olmuyor ya ayağımın üstü şişiyor ya bileğim sen tahlil yaptır doktor ne diyor bu kadar şişmesi normalmiymiş kişiden kişiye göre değişir herhalde. İlk oğlumda benim son haftamda buna yakın şişmişti

Günaydınlar kızlar,
Tek tek alıntılayamıyorum ama okudum hepinize çok çooook teşekkür ediyorum,
26.06 günü yani evlilik yıldönümümüzde aramıza katılmaya karar verdi minik prensesimiz:KK200:
Suyum ve nişanım geldi sabahtan, hastaneye geçtik, kasılmalarım varmış ama ben ishalden karnım ağrıyor sanıp önemsememiştim, hastaneye vardığımızda 3cm açılmam vardı ve düzene girmişti sancılarım, benim hissettiğim hafif bel ağrılarıydı, adet sancısı gibi, yanlız kızımın yüzü karşıya bakıyordu ve bu şekilde sezeryan sonrası normal doğım şansım yoktu, uzunca bir süre ağrım da olmayınca bekledik, tam ümidi kesip sezeryan olayım derken, birden döndü kızım ve o andan itibaren sancılarım sıklaşıp kucağıma alana kadar toplam 1;30saat sürdü, gerçekten ikisini de yaşamış ve ikisinde de hiç zorlanmamış biri olarak tekrar doğım yapsam normal olsun isterdim, en büyük destekçim eşindi bir an olsun elimi bırakmadı, nasip oldu sağlıkla aldık kucağımıza kaymağımızı, ertesi sabahta evimize geldik, misafir gelen giden öyle yoğunuz ki maalesef istemesem de değiştiremiyoruz, onun dışında hepinizi bekleyen emzir gaz çıkar uyu rutinindeyiz :anne:

Hepiniz en güzel ve özel hissedeceğiniz şekilde yavrucuklarınızı kucağınıza alırsınız inşAllah çok çok dua ettim doğumum boyunca

Gunaydin arkadaslar...uzun zamandir okuyamiyorum....taniyanlar bilir tayin olaylarim vardi... 5gun annemle ev topladim sonra bi gun icinde esya geldi...o gece sabaha kadar agladim bu esya nasil yerlesecek diye sabah esim aradi abisi ve eltim yardima gelmis...baska kimse yok oruc oruc hic oturmafi eltim abim temizledi eltimle biz yrlestirdik..sonra 10 gundur gelen giden yok...cok sukur oglumda uzmedi ve kldi 5 gun esim artik dinlen diyor ama artik ben yatamiyorum bile..
Sozde kalabaliga geldik ama kimse yok..
Kv deler iste siz gelin biz buyukle ilgileniriz siz de kucukle dediler ama lafta kaldi...annelik gercekten zor

Simdi de dogum sonrasi icin aparatif birseyler hazirlayim dilaba diyorum..
Esimde sen hizmet yapmaya gelmedin hizmet gormeye geldin diye kiziyor..ama o zamn da kapiyi acan olmazsa ben daralacagim...

Biraz fazla gezince ayak sisligimi kontrol altına alamadım ve ağrısı inanılmaz arttı dayanilmayacak duruma geldi o yüzden acile gittik ayakların sürekli kalça hizasında ve maalesef yürüyüş halinde olmayacaksin o zaman biraz hafifliyor bol bol dinlenme tek care ayaklarım la dalga geçiyoruz sürekli giyecek birsey de kalmadı 40 numara olmuyor bana üstelik 12 kilo da sabitim ama yine de ayaklar taşımıyor artik
Sana da geçmiş olsun ahh bu ayaklar neler çekiyor seninki yine iyiymiş benim zavallılar 21 kiloyu çekiyor daha ne çekeceğini bilmiyorum :olamaz:

Back
X