2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Valla bravo sana cnm onun zahmetini bilirim annem yapar su zamanda bizler yapmazken sen yapiyosun. Gerci ben iskembeyi sevmem sevsemde yapmazdim heralde.
Evlenmeden önce ben de yapmıyordum da eşim çok sevince ilk zamanlar işkembeyi alıp ya anneme ya kvye götürdüm. Baktım olmuyor oturup öğrendim:)

Valla bravo uğraşmışsın baya ellerine sağlık. Ben doğumdan sonra doktorumun tavsiyesi ile bol bol kelle paça içtim. Anneme sipariş veriyimde yapsın bi ara
Sağol canm :) zor değil ama biraz zaman alıyor işte. Eşim 4 gibi gelmişti yeni yemek yiyebildik.

Ben az yapiyorum yemekleri ya genelde 2 gunluk bazen ayni gun bitiyor. Aslinda fazla yapip dolaba atmak iyi fikir benim halamda oyle yapar.

Nohut yada fasulye tüm paketi bi gün ıslayıp ertesi gün hepsini haşlıyorum buzluğa kaldırıyorum yapacağım zaman çok rahat oluyo öyle yapabilirsin
Süpersin. Hiç aklıma gelmemişti. Bakın kızlar bu gruptan çok şey öğrencez. Ertesi gün haşladığında ne kadar haşlıyosun canım bi de buzlular ne kadar kalır sence 6 ay falan kalır mı

Süpersin. Hiç aklıma gelmemişti. Bakın kızlar bu gruptan çok şey öğrencez. Ertesi gün haşladığında ne kadar haşlıyosun canım bi de buzlular ne kadar kalır sence 6 ay falan kalır mı
Ya galiba benimkiler 6 aydan fazla duruyo olabilir hiç bilmiyorum ne kadar kalır bilen biri yazar şimdi:)) ertesi gün haşlarken dakika tutamadım hiç hep kafama göre kaşıkla içinden bi tane tabağ alıp kesiliyo mu rahatça diye bakıyorum öyleyse kapatıyorum altını süzüyorum hafif soğuyuncada buzdolabı poşetlerine her yemek yaptığımda yetecek kadar gibi göz kararı ayrı ayrı koyuyorum.Mesela buzluktaki stoğum tamamen tükendi ıslayıp vakit bulup haşlıycam bi ara.Dakikasına bakarım ama ben düdüklü kullanamıyorum normal tencerede yapıyorum

Hmmm ben düdüklüde yapıyorum normalde De pişirmeden önce hiç haşlamam sadece 1 gün suda bekletip öyle buzluğa koysam daha mı iyi olur ki. Çünkü hem suda beklet hem haşla sonra bi de düdüklü. Haşat olur nohutlar fasulyeler

Dolapta ne kadar süre kalabiliyo öyle 1 hafta falan?

Ya kavanozun tam dolması gerekmeseydi iyiydi tam dolduracak kadar yemek kalmıyo ki
Canım ben 3aya kadar sakladığımi bilirim. Mesela bu akşam actigim yayla çorbasını doğumdan 3 gün önce yapmıştım.
Doldurmak lazım hava almaması için. Ben ona göre çok yapıyorum. Mesela 2 hafta önce etli patates yemeği yaptım. 1 kilo kuşbaşından yaptım. Patatesde 6-7 tane koydum koca tencere oldu. 2 kavanoz ayirdim 2 akşamda yedik.

Evet düdüklüde yapıyosan sen öyle yap canım hemen pişer zaten seninki

Yayla çorbası falan kavanozda sabaha kadar bozulmuyo mu dolaba kaldırmayınca ben şok hep böyle yapıcam artık

Canım 6 aydan fazla kalabilir. Ben barbunya, börülce ve pilav için kullanacağım nohutu haşlayıp dondurucuya atıyorum. Bazen 1 sene kalıyor:) hiç birşey olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…