2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Kızlar birazdan mutfağı temizlemeye başlıcam size sorayım dedim şu silikonların sarılığını temizleyebileceğim bişey var mı.

Eklentiler

• image.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 72
Hayırlı olsun topic. Bizde de tarhana çorbası vardı. Salata yapcaktım yapamadım. Oğlum ve ablası izin vermedi . Yemeseydik resim atardım. :)

bunu dün yapmıştım en sevdiğim

cheesecake'in pasta türünü düşünün
Quark yazan labne kullanıyorlar burda ama ben süzme yoğurt kullanıyorum, quark'ın kıvamı ve tadı süzme yoğurt gibidir bu benim damak tadıma göre tabi. isteyen sade isteyen de meyveli yapabilir ben vişneli yaptım
not: kek kısmı ve quark kısmı ayrı ayrı pişmiyor. ilk önce kek kısmını tepsiye döküp üstüne quark kısmını dökülüyor ve birlikte pişiyor. çok pratik =)

Süpersin. Hiç aklıma gelmemişti. Bakın kızlar bu gruptan çok şey öğrencez. Ertesi gün haşladığında ne kadar haşlıyosun canım bi de buzlular ne kadar kalır sence 6 ay falan kalır mı
düdüklü tencerede 30 dakika haşlandıktan sonra bakliyatlar 12 ay saklanabiliyor çanım. Ama on iki ayda dolap kokusu sinebilir ama bozulma olmaz

Yayla çorbası falan kavanozda sabaha kadar bozulmuyo mu dolaba kaldırmayınca ben şok hep böyle yapıcam artık
Kaynar koyduğun için sabaha kadar anca soğuyor zaten. Sadece nanesini içtiğimiz zaman koyuyoruz. Çorba bir tasim kaynarken Hemen tereyağında yakıp koyuyorum. Az önce içtik daha ilk günki gibi. Esime diyorum bu çorba kızımızla yaşıt sayılır. süs kimse duymasın 2 aylık yemek yiyoruz sanırlar diyo

Çok mantıklı bu yöntemi bende deneyeceğim . Akşam yemeğini bugün erken yedik yetişemedim topiğe, artık yarın ki menüden resim paylaşırım

Canm çok güzelmiş yaa deniycem ben bunu. Malzemelerin en altında yazan ne okuyamadım.

Canım Ozgebalaban11 yarımlık kavanozlara koy sende. Bazen çorba koyuyorum küçüklere. Küçük kavanozda 5.5 kepçe çorba çıkıyor. Bu akşam saydim daha :)

Ben de dün misafirlere limonlu pasta yapmıştım. Ozgebalaban11 a tarif atacaktım buraya atıyorum. Çok lezzetli ve çok pratik.

Eklentiler

• F6BB6269-5A7C-4638-AA64-71F16F3C4B54.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 57
  • 78570AE5-6A13-4F0F-B9D7-0CD7E3ECB29E.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 59
  • 6CB18415-25D8-404D-8B92-8D6BD282C803.webp
    54,2 KB · Görüntüleme: 63
Canm çok güzelmiş yaa deniycem ben bunu. Malzemelerin en altında yazan ne okuyamadım.
haha pardon canım almanca iki konserve mandalina demek. orda mandalinaın kabuğu soyulmuş konserverlerde satılıyor. mandalinaları quarkın içine koyuyoruz isteyen üstüne koyabilir isteyen sade =)

Ne güzel olmuş valla :) bizim de yemekte kabak yemeği vardı, sulu pirinçli. Bi de annem bal kabağı getirmişti, onu küçük küçük doğrayıp kızarttım. Eşim çok seviyo. Yanına salata, yoğurt ve irmik helvası:) biraz saçma menü oluyo ama ayarlaamıyorum her zaman :)

Canım nohutu ıslamak gerek ama fasulyeyi o gün direk haşlayarak da yapabilirsin yani beni öyle yapıyorum

Kızlar kaynanam yapıyor bu ara yemekleri bugün zeytinyağlı havuçlu pırasa, bı de börek vardı. Yarın da aynı yemeği yiyorum iki günlük yapıyor . Ben zaten günde iki öğün yiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…