2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Canm ben kastamonuluyum. Eşim Elazığ lı. Bizim tarafın yemeklerini sevmiyor malesef. 3,5 yıllık evliyiz. Begenmezsen kendin yap diyemem malesef. O şekil Bi diyalogumuz yok hiç. Yemek yapmasam bile niye Yapmadim demez. Sevmediği yemek olsa da niye bunu yaptin da demez. Kendisi bişeyler yapar yeriz. Ayrica yardim da eder yemek konusunda ama çok seçici işte.

MaşaAllah size canım Allah daim etsin inşaAllah. biz 11 senemizdeyiz canım

maşaAllah size Allah huzurunuzu bozmasın

Arkadaşlarım geldi bir kaç gün önce kızlar. Peynirli poğaça, kıymalı ve ıspanaklı börek, fellah köfte, tavuklu yoğurtlu salata, tuzlu kurabiye, tahinli kurabiye, brownie kurabiye, havuç topu yaptım.

Bugün de dünden kalan mercimek çorbası ve tavuk soteyi yedik.

Hay maşallah canım ne kadar çok şey yapmışsın.
arkadaşlar yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz?
Ben önce bir taşım kaynatıyorum suyu döküyorum. Sonra yagda sogan sarimsak kavuruyorum çok az salça sadece tat vermesi için. Sonra mercimek ve suyu koyuyorum. Mercimekler pişince erişte yada arpa şehriye koyuyorum biraz. Bazende küçük küçük doğranmış havuç ve patates ekliyorum. Çorbadan ziyade yemek gibi oluyor.

Bugün yaptım hayatımda yediğim en güzel yeşil mercimekti. Benim annemden gördüğüm mercimeği fasulyeyi nohutu suya koyar gibi suya koy 4-5 saat en az. O suyu dök tekrar su koy. Mercimekli Suyun içine soğan doğra. Ayrı bi tavada salça kavur içine ekle en son da erişte. Bizim evde soğan hiç haşlama yapılmaz allah allah dedim annem bunu neden böyle yapıyomuş. Ben bugün şöyle yaptım. Mercimeği suya koymadım direk yıkadım ocağa koydum siyah suyu çıkınca süzdüm süzgeçte beklettim. Tencerede soğanı kavurdum salça ekledim süzdüğğm mercimekleri de ekleyip 4-5 dakika mercimekle salçayı karıştırdım özeleştirdim.tuz ve kesme şeker koydum. Şeker çok çok güzel tat vermiş tavsiye. Sonra üzerinde sıcak su ekleyip kapağı kapalı pişirdim

Bugün yaptım hayatımda yediğim en güzel yeşil mercimekti. Benim annemden gördüğüm mercimeği fasulyeyi nohutu suya koyar gibi suya koy 4-5 saat en az. O suyu dök tekrar su koy. Mercimekli Suyun içine soğan doğra. Ayrı bi tavada salça kavur içine ekle en son da erişte. Bizim evde soğan hiç haşlama yapılmaz allah allah dedim annem bunu neden böyle yapıyomuş. Ben bugün şöyle yaptım. Mercimeği suya koymadım direk yıkadım ocağa koydum siyah suyu çıkınca süzdüm süzgeçte beklettim. Tencerede soğanı kavurdum salça ekledim süzdüğğm mercimekleri de ekleyip 4-5 dakika mercimekle salçayı karıştırdım özeleştirdim.tuz ve kesme şeker koydum. Şeker çok çok güzel tat vermiş tavsiye. Sonra üzerinde sıcak su ekleyi

hmm bunu deneyim ben. herkes erişteli yapıyor da bende erişte yok sağol canım

hmm bu al anlmanların sosisli mercimek çorbasına benziyor sanırım erişte almam gerekiyor o zaman deneyim sağol canım

Bu akşam izmir köfte ve bulgur pilavı yaptım yanında yoğurt var ama ben foto yükleyemiyorum boyut büyük diyor çıkamadım işin icinden

Bizde buaksam misafir vardı balık,salata ve helva vardı menüde. Herşeyi k.valide ve görümce yaptı resmen üstüne bide mutfağı sildi süpürdü kız. K.Validemde yoğurt mayaladı

Eklentiler

• 20190412_192627.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 38
  • 20190412_192622.webp
    49,8 KB · Görüntüleme: 43
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…