- 22 Nisan 2016
- 4.036
- 2.713
- 133
- Konu Sahibi Ozgebalaban11
-
- #1.341
Canm ben kastamonuluyum. Eşim Elazığ lı. Bizim tarafın yemeklerini sevmiyor malesef. 3,5 yıllık evliyiz. Begenmezsen kendin yap diyemem malesef. O şekil Bi diyalogumuz yok hiç. Yemek yapmasam bile niye Yapmadim demez. Sevmediği yemek olsa da niye bunu yaptin da demez. Kendisi bişeyler yapar yeriz. Ayrica yardim da eder yemek konusunda ama çok seçici işte.aynı durumdayız canım =) eşim de yemek seçer ama ben bizim yöremizin yemeklerini alıştırdım =) onlar çok yağlı ve sürekli etli yaparlar ama ben zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı yapıyorum. genelde akşamları pek yapmam yemek istediği zaman yaparım yemek çünkü öğlen sıcak yiyor zaten.
sen nerelisin canım eşin nereli? sende kendi yörene alıştır bence daha rahat ve stressiz olur =) ben baştan koydum tavrımı beğenmiyorsan mutfak orda demiştim. eşlere hep boyun eğmemek gerekir ben şuan inan iki çocukla birde çok zorlanıyorum burası otel değil git annenin evine istediğini yapsın dediğim bile olmuştur =) bir makarna yapacaksın söylenir bende kapı orda derim eşler yardımcı olmadı mı bi makarnanın tadı bile olmuyor malesef. ben öğlen istediğimi pişirip yerim akşam pek aramam o yüzden.
bak ne yaptım =) seversen buyur gel anca iki çocukla bunları yaptım =)
kabak mücver, spagetti ve yoğurt Eki Görüntüle 2257417
MaşaAllah size canım Allah daim etsin inşaAllah. biz 11 senemizdeyiz canımBenim eşimde ne gerek var bu kadar yemeğe, azıcık şeyler yeter atıştırıveririz derhicbir zaman kötü yorum yapmaz. Çoğu zaman kendisi yapar. Hamileyken son 3 ay yemek, bulaşık, temizlik her işi o yaptı. Ise gider gelir devam ederdi. Hiçte lafını etmedi Allah razı olsun şimdi bulaşık görmek bile istemiyo bıkmış
maşaAllah sizeCanm ben kastamonuluyum. Eşim Elazığ lı. Bizim tarafın yemeklerini sevmiyor malesef. 3,5 yıllık evliyiz. Begenmezsen kendin yap diyemem malesef. O şekil Bi diyalogumuz yok hiç. Yemek yapmasam bile niye Yapmadim demez. Sevmediği yemek olsa da niye bunu yaptin da demez. Kendisi bişeyler yapar yeriz. Ayrica yardim da eder yemek konusunda ama çok seçici işte.
Ay amin inşallah :) kimsenin huzuru bozulmasin.maşaAllah sizeAllah huzurunuzu bozmasın
amin canım inşaAllahAy amin inşallah :) kimsenin huzuru bozulmasin.
Oooo maşallah kuzumMaşaAllah size canım Allah daim etsin inşaAllah. biz 11 senemizdeyiz canım
Hay maşallah canım ne kadar çok şey yapmışsın.Arkadaşlarım geldi bir kaç gün önce kızlar. Peynirli poğaça, kıymalı ve ıspanaklı börek, fellah köfte, tavuklu yoğurtlu salata, tuzlu kurabiye, tahinli kurabiye, brownie kurabiye, havuç topu yaptım.
Bugün de dünden kalan mercimek çorbası ve tavuk soteyi yedik.
Ben önce bir taşım kaynatıyorum suyu döküyorum. Sonra yagda sogan sarimsak kavuruyorum çok az salça sadece tat vermesi için. Sonra mercimek ve suyu koyuyorum. Mercimekler pişince erişte yada arpa şehriye koyuyorum biraz. Bazende küçük küçük doğranmış havuç ve patates ekliyorum. Çorbadan ziyade yemek gibi oluyor.arkadaşlar yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz?
Bugün yaptım hayatımda yediğim en güzel yeşil mercimekti. Benim annemden gördüğüm mercimeği fasulyeyi nohutu suya koyar gibi suya koy 4-5 saat en az. O suyu dök tekrar su koy. Mercimekli Suyun içine soğan doğra. Ayrı bi tavada salça kavur içine ekle en son da erişte. Bizim evde soğan hiç haşlama yapılmaz allah allah dedim annem bunu neden böyle yapıyomuş. Ben bugün şöyle yaptım. Mercimeği suya koymadım direk yıkadım ocağa koydum siyah suyu çıkınca süzdüm süzgeçte beklettim. Tencerede soğanı kavurdum salça ekledim süzdüğğm mercimekleri de ekleyip 4-5 dakika mercimekle salçayı karıştırdım özeleştirdim.tuz ve kesme şeker koydum. Şeker çok çok güzel tat vermiş tavsiye. Sonra üzerinde sıcak su ekleyip kapağı kapalı pişirdimarkadaşlar yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz?
Bugün yaptım hayatımda yediğim en güzel yeşil mercimekti. Benim annemden gördüğüm mercimeği fasulyeyi nohutu suya koyar gibi suya koy 4-5 saat en az. O suyu dök tekrar su koy. Mercimekli Suyun içine soğan doğra. Ayrı bi tavada salça kavur içine ekle en son da erişte. Bizim evde soğan hiç haşlama yapılmaz allah allah dedim annem bunu neden böyle yapıyomuş. Ben bugün şöyle yaptım. Mercimeği suya koymadım direk yıkadım ocağa koydum siyah suyu çıkınca süzdüm süzgeçte beklettim. Tencerede soğanı kavurdum salça ekledim süzdüğğm mercimekleri de ekleyip 4-5 dakika mercimekle salçayı karıştırdım özeleştirdim.tuz ve kesme şeker koydum. Şeker çok çok güzel tat vermiş tavsiye. Sonra üzerinde sıcak su ekleyiarkadaşlar yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyorsunuz?
hmm bunu deneyim ben. herkes erişteli yapıyor da bende erişte yokBugün yaptım hayatımda yediğim en güzel yeşil mercimekti. Benim annemden gördüğüm mercimeği fasulyeyi nohutu suya koyar gibi suya koy 4-5 saat en az. O suyu dök tekrar su koy. Mercimekli Suyun içine soğan doğra. Ayrı bi tavada salça kavur içine ekle en son da erişte. Bizim evde soğan hiç haşlama yapılmaz allah allah dedim annem bunu neden böyle yapıyomuş. Ben bugün şöyle yaptım. Mercimeği suya koymadım direk yıkadım ocağa koydum siyah suyu çıkınca süzdüm süzgeçte beklettim. Tencerede soğanı kavurdum salça ekledim süzdüğğm mercimekleri de ekleyip 4-5 dakika mercimekle salçayı karıştırdım özeleştirdim.tuz ve kesme şeker koydum. Şeker çok çok güzel tat vermiş tavsiye. Sonra üzerinde sıcak su ekleyip kapağı kapalı pişirdim
hmm bu al anlmanların sosisli mercimek çorbasına benziyorHay maşallah canım ne kadar çok şey yapmışsın.
Ben önce bir taşım kaynatıyorum suyu döküyorum. Sonra yagda sogan sarimsak kavuruyorum çok az salça sadece tat vermesi için. Sonra mercimek ve suyu koyuyorum. Mercimekler pişince erişte yada arpa şehriye koyuyorum biraz. Bazende küçük küçük doğranmış havuç ve patates ekliyorum. Çorbadan ziyade yemek gibi oluyor.
Erişte köy çorba olsun erişte koyma yemeği olsun canımhmm bunu deneyim ben. herkes erişteli yapıyor da bende erişte yoksağol canım
ben sevemedim bu erişteyi yaaa birde yapamıyorum lapa oluyorErişte köy çorba olsun erişte koyma yemeği olsun canım
ben sevemedim bu erişteyi yaaa birde yapamıyorum lapa oluyorErişte köy çorba olsun erişte koyma yemeği olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?