- 11 Şubat 2015
- 3.470
- 3.293
- 333
- Konu Sahibi Pembepanterr
-
Sende kürtaj olmuşsun genetik yaptırdınız mı canım?Ozre0807 ye sordum da etiketlememişim endometrium inceymiş ya kürtaj etkiliyor diye sordum
Canım 10.gün yap ama daha erken asla yapma5. Gün embriyosu canım
Evet bir düşük bir de kürtaj var. Kürtaj 4 yıl önceydi. Bir ilgisi olabilir mi ki?Geçmişte kürtaj öykün var mı yada kayıp gebelik
Benim beşinci gebelik kaybım oldu ama sebep farklıydı genetik yaptırmadık hayırlısı bakalımSende kürtaj olmuşsun genetik yaptırdınız mı canım?
Kürtaj sırasında Rahim içi kazındığı için bi miktar incelme olabilir ama doğal siklus değilde ilaçlı transferde yeterince kalınlaşmaya ulaşılabilir bence. Progesteron da normal seyrediyorsa bikaçgün geç transferle sorunu çözüyorlar ama sen zaten histereskopi olunca içerisi detaylı incelenirEvet bir düşük bir de kürtaj var. Kürtaj 4 yıl önceydi. Bir ilgisi olabilir mi ki?
Hayırlı olsun tek kalıplaşmış tedavi uygulanmıyor kişinin hormonal yapısı rahim içi kalınlığı vs faktörler etkiliyor. Bazen donmuş transfer iki ayı bulabiliyor ilaçlarla yönetilip. Bazen doğal siklus tercih ediliyor. Bazende tek tip tedaviyle ortalama adetin 20. Günü transfer ediliyor. Yani sürece hakim olabilmek için adetin ikinci günü e2 progesteron ve ultrason da endometrium kalınlığı bakılmalımerhabalar geçen ay benden yumurta toplama işlem yapıldı ve 7 embriyomuz donduruldu adet olduktan sonra transfer işlemi olucak ama aşamaları nelerdir kaç gün sürer bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz
5 kaybın var ve genetik yaptıtmadınız öylemi sebep neydi peki canım? Genetik neden yaptırmadınız bu zamana kadarBenim beşinci gebelik kaybım oldu ama sebep farklıydı genetik yaptırmadık hayırlısı bakalım
Merhaba canım adetin nezaman? Adetin 2.günü muyene olup ilaçlara başlıyosun doktor duruma göre göre çağırıyor kontrollerden sonra transfer gününe karar veriyo ortalama 20 gün falanmışmerhabalar geçen ay benden yumurta toplama işlem yapıldı ve 7 embriyomuz donduruldu adet olduktan sonra transfer işlemi olucak ama aşamaları nelerdir kaç gün sürer bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz
Hidrosalpanks vardı ona bağlı sıkıntı oldu tüplerimi aldırdım bu defa gebelik ilerledi suyu bitti bebeğin ama bebekte genetik bir sıkıntı çıkmadı sağlıklı geldi sonuç5 kaybın var ve genetik yaptıtmadınız öylemi sebep neydi peki canım? Genetik neden yaptırmadınız bu zamana kadar
Kaçıncı gün bu 6 mm? Ve ilaçları günde 3 mü aldınArkadaşlar benim rahim kalınlaşmıyor doktorum bu ay tedavi iptal olabilir dedi daha önce hiç böyle bişey yaşamamıştım rahmim estrofeme hemen cvp verirdi ama şimdi kaç kutu bitirdim tık yok 6 mlde kaldı ilerlemiyor ekstra olarak cylo prognova diye bi ilaç verdi onunda ikinci kutusuna başladım yok olmuyor napıcam ben yaaa çok çaresizim
22 kasımdan buyana kullanıyorum estrofemi önce sabah öğle akşam birertane kullandım baktı olmuyo her öğün ikişer tane kullandırdı oda olmadı ekstra cylo prognova diye bi ilaç verdi ek olarak ama bugün kontrolüm vardı yine olduğu gibi duruyo hiç ilerleme yokKaçıncı gün bu 6 mm? Ve ilaçları günde 3 mü aldın
15.gün kontrolünde genelde 7,5 - 8 mm olması bekleniyor ilacın dozuda yüksek ama çokta etkili olamamış. Adetin ikinci üçüncü günü ölçümünü hatırlıyor musun? Daha önce transfer oldun mu? Yakın zaman da kürtaj endometrit gibi birşey yaşadın mı? Bu şekilde transfer olup embriyoyu ziyan etmektense bir ay geç transfer olursun.22 kasımdan buyana kullanıyorum estrofemi önce sabah öğle akşam birertane kullandım baktı olmuyo her öğün ikişer tane kullandırdı oda olmadı ekstra cylo prognova diye bi ilaç verdi ek olarak ama bugün kontrolüm vardı yine olduğu gibi duruyo hiç ilerleme yok
Yok dediğin işlem pc ( probe küretaj) ince bi pipetle yapılıyor onun normal kürtaj gibi böyle bi etkisi yok aslında. Bu ay böyle birşey yaşamış olman seni demoralize etmesin bazen son ana kadar herşey yolundayken pat beklenmeyen hormonal bi sapma süreci alt üst ediyor. Evet ruhen hazırlanıp sonra olumsuz bi durumla karşılaşmak nahoş ama bir ay ertelenir çözüm bulunur. İlk ölçümünde benimkinin iki katıymış hayırlısı olsun. Doktorun açıklaması ne olduİlk muayenelerde 4 ml ile başladık ama 2 ml anca arttı daha önce 6 kere tüp bebek yaptırdım ve hepside negatif ile sonuçlandı kimyasal gebelık bile oluşmadı malesef ama hiç bi tedavimde kalınlık problemi yaşamamıştım hatta bi tedavimde 12 ml kalınlığa bile ulaşmıştı yumurta toplama esnasında rahimden parça alınıp incelemeye gönderilmişti ondan dolayı olabilirmiki
Canım çok teşekkür ederim çok güzel moral veriyosun bu konudada bilgilisin anladığım kadarıyla Yok dediğin işlem pc ( probe küretaj) ince bi pipetle yapılıyor onun normal kürtaj gibi böyle bi etkisi yok aslında. Bu ay böyle birşey yaşamış olman seni demoralize etmesin bazen son ana kadar herşey yolundayken pat beklenmeyen hormonal bi sapma süreci alt üst ediyor. Evet ruhen hazırlanıp sonra olumsuz bi durumla karşılaşmak nahoş ama bir ay ertelenir çözüm bulunur. İlk ölçümünde benimkinin iki katıymış hayırlısı olsun. Doktorun açıklaması ne oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?