merhaba arkadaslar,
18+3 haftadır tek yumurta ikizlerine hamileyim. dün rutin kontrolümde bebeklerimden birinin 2 hafta öncesine göre sadece 1 haftalık gelişim gösterdiği, diğerinin ise haftasının 1 gün önüne geçtiğini söyledi doktorum. oysa bugüne kadar büyük olan gününe göre 1 hafta diğeri de büyüğüne göre 4 gün küçüktü. yani aralarındaki fark 4 günden 2 haftaya çıktı. biri 242 gr, diğeri 168 gr. doktorum ikizler arası tranfüzyon sendromundan şüphelendi, çapaya yönlendirdi randevum yarın.
ama ben dayanamayıp başka bir perinatolog da gittim hemen. teşhisin doğru olduğunu bebeklerden küçük olanın sıvısında fark olmadığını ama damar direncinin düşük olduğunu söyledi. 3 yol önerdi. ilki gebeliği sonlandırmak (küçüğünü), ikincisi müdahale etmeden sıvı alımı ile kontrollü ilerlemek, üçüncü ise lazer ile bağlantılı damarı yakmak. her üçünde de ikisini de kaybetme riskinin 1/3 olduğunu söyledi. kendi doktorumuz ise kesinlikle çapa'da lazer yaptırmamızı önerdiğini söyledi.
dünden beri aklımı yitirmek üzereyim. ağlamaktan helak oldum. tek lokma yiyemiyorum.
lazer işlemi ile ilgili pek bir şey de bulamadım internet ortamında.
bu durumla karşılasan var mı aranızda? lazer yaptıran var mı?[/QUOT
Konu hakkında pek bilgim yok canım Allah sanada bebeklerine de şifa versin inşallah sağlıkla kucağına alırsın ikisinide