2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Tecrübeli anneler sorum size,bebekleri yıkarken küvet file olayı bana en kolayı ama artık file olayı bizde fire vermeye başladı:)Bebekler buyudugunden file içine cokuyor oğlum zaten Fileye sığmıyor bacakları falan hep küvetin içinde :)Nasıl bir çözüm buldunuz buna filesiz mi yikiyorsunuz?
Ben hiç fileyle yıkamadım canım küvetlerinin içine kirli battaniyelerini derdim iki kat kafalarını koyacakları yerede üstlerinden çıkanları koydum sırtüstü yatırdım yıkadım sonrada ters çevirdim kolumun üzerine sırtlarını kafalarını yıkadım çıkardım halada aynıyız

BEn de emzik vermedim. Esim iki gun once verdi. Zorlayinca aliyorlar. Aslinda emzik vermrk istemiyorum ,o kadar da onemli degil diyorum. Yanlis mi dusunuyorum? Ne gibi zorluklari oluyor emzik vermemenin?
Çok yanlış düşünüyorsun emzik gibi bir nimet varmı yahu heleki ikizde :) benim kızların biri alıyor emzikte diğeri beceremiyor emziği :) ikisi bir ağladığında emzikli olan hep bekleyen oluyor çünkü emzik almayan yıkıyor ortalığı o yüzden öncelik hep o :)

Çok yanlış düşünüyorsun emzik gibi bir nimet varmı yahu heleki ikizde :) benim kızların biri alıyor emzikte diğeri beceremiyor emziği :) ikisi bir ağladığında emzikli olan hep bekleyen oluyor çünkü emzik almayan yıkıyor ortalığı o yüzden öncelik hep o :)

:KK48:Bizde de esim vermeye ugrasiyor.

Sürekli aglayan,her seye aglayan bebek çok zor . Tüm yaşam enerjimi emiyor.uyutmak çok zor. İkisin aynı anda uyutamiyorum. Dinlenmeye yada başka bir şey yapmaya hiç vaktim yok. Nasıl duzene girecekler bilmiyorum. 35 günlük olduk. 40 tan sonra duzelecegine dair umudmda yok.

Allah yardımcı n olsun canim. Her gun banyo yaptiemak iyi geliyor. Sonra pusetlere koyup tv karsisinda salliyoruz biz. Esim var yardomcim . Canini sikma . Nasilsa gececek bunlar . Guzel fotograflar cek. Ben geri donsem oyle yapardim. Nasilsa yoruluyoruz keyfini cikarmaya calisalim. 45 gunden sonra daha fazla uyumaya baslayacaklar, boylece dinlenmeys vaktin olacak. Biraz sabir:KK66:

Ben o yaşadığını son günlerde sürekli yaşar oldum avaz avaz ağlıyorlar gerçekten tek çocuk neymiş allah yardımcımız olsun

amiin aminn

Biliyorumki sıkıştığım yerde püre alırım ama ne kadar ev yapımı olursa elimde hazır sıkışmam.mevsiminde verin diyorlar ama dışardan almaktan iyidir diye düşünüyorum. Kendimize yemek yaparken bile bazen ne yapsam diye düşünürken onlar için daha zor

ben anca tasınınca duzene sokarım su beslenme olayını bısürü tarıf buldum sırayla denıcem

kesınlıkle katılıyorum :)) emzık hayat kurtarıyo

Dün oğlumun 38 di ateşi kızımin da 37.4 hemen duş aldirdik calpol verdim gece 36 Lara dustu.Simdi yine 37.5 lerde seyrediyor,oğlum ishal ayrıca,yarına randevu aldık böyle olursa dördüncü ay aşılarını da yaptiramayiz yarın ateş olunca olmuyormuş.Moralim çok bozuk.Koltuk altından ölçen atesolcerler beş para etmez mis,attım çöpe,hemen kafadan olcenden aldırdım,komsumun ki vardı onunla denedik hem uykudan falan da uyandirmiyor hem çok rahat ölçülüyor doğru sonuç veriyor kızlar,diğerine kalsa hiç ateşi yokmuş gibi gösteriyor ama çocuk sıcacık anlıyorum var yani biseyler.Almayan varsa atesolcer kesinlikle koltukaltından ölçülenden almayın derim.

Ben hiç fileyle yıkamadım canım küvetlerinin içine kirli battaniyelerini derdim iki kat kafalarını koyacakları yerede üstlerinden çıkanları koydum sırtüstü yatırdım yıkadım sonrada ters çevirdim kolumun üzerine sırtlarını kafalarını yıkadım çıkardım halada aynıyız
Bende öyle düşündüm ama su birikecek ya doktukce onunla nasıl uğraşırız sürekli dok dur suyu diye cesaret edemedim canım ya

Ne kadar güzel şeyler de mi ya..
Ben de geçen gün doktorumun ikinci keseyi görmesiyle şimdilik ikiz annesi olacağımı öğrendim.
Çok şaşkın tedirgin bi o kadar da mutluyum.
Şu an beni tek zorlayan şiddetli mide bulantılarım.
Sizlerde ne zaman geçmişti hatırlıyor musunuz?
Rabbim bebelerinizi bağışlasın inşallah maşallah..

Dün oğlumun 38 di ateşi kızımin da 37.4 hemen duş aldirdik calpol verdim gece 36 Lara dustu.Simdi yine 37.5 lerde seyrediyor,oğlum ishal ayrıca,yarına randevu aldık böyle olursa dördüncü ay aşılarını da yaptiramayiz yarın ateş olunca olmuyormuş.Moralim çok bozuk.Koltuk altından ölçen atesolcerler beş para etmez mis,attım çöpe,hemen kafadan olcenden aldırdım,komsumun ki vardı onunla denedik hem uykudan falan da uyandirmiyor hem çok rahat ölçülüyor doğru sonuç veriyor kızlar,diğerine kalsa hiç ateşi yokmuş gibi gösteriyor ama çocuk sıcacık anlıyorum var yani biseyler.Almayan varsa atesolcer kesinlikle koltukaltından ölçülenden almayın derim.
Canim tam aradigim konuda yorum yazmissin,bugun 1.ay asimiz vardi bebeklerimden birinin atesi 37,3 cikti asisini yapmadilar. Yarina kadar olcucem duserse yarin yapacaklarmis. Eczaneden atesolcee istedim,cok uygun fiyata plusmed diye bi koltukalti verdi baskada cesit yoktu mecburen aldim ama icime sinmedi. Simdi internetten baktim omron diye uzaktan olcen bi model var,120tl civari siparis versemmi diye dusunuyorum. Kullandigin model bu markamiydi hic duydunmu sen ne almayi dusunuyorsun. Not: iyiki bu grup var,ayni duygulari paylasabildigim insanlar var ve sizleri tanimasamda seviyorum:)

Canim tam aradigim konuda yorum yazmissin,bugun 1.ay asimiz vardi bebeklerimden birinin atesi 37,3 cikti asisini yapmadilar. Yarina kadar olcucem duserse yarin yapacaklarmis. Eczaneden atesolcee istedim,cok uygun fiyata plusmed diye bi koltukalti verdi baskada cesit yoktu mecburen aldim ama icime sinmedi. Simdi internetten baktim omron diye uzaktan olcen bi model var,120tl civari siparis versemmi diye dusunuyorum. Kullandigin model bu markamiydi hic duydunmu sen ne almayi dusunuyorsun. Not: iyiki bu grup var,ayni duygulari paylasabildigim insanlar var ve sizleri tanimasamda seviyorum:)
Harika çok sevindim bir kişiye bile sebep olursam ne mutlu bana.Bana verdikleri de plus Med marka hemen çöpe attım ısrarla 35 36 gösteriyor çocuk yanıyor halbuki.Komsumdan aldığım alından ölçen in markası nimomed diye bir marka,ben eşimi aradım sabah eczaneye git en iyisi hangisiyse o markayı al dedim bakalım ne alacak paylaşırım yine.Boyle giderse bizim aşıları da yapmazlar:(

Eczaneden aldirsana canım beklmezsin hiç hem

Merhaba kizlar
Size bir sorum var
Ilk cocugu ikiz olupta tek bakan var mi?
Bana herkes imkansiz bakamazsin cok zor diyor
Mutlaka yardimci alman gerrk diyorlar
Ailem ve esimin ailesi uzakta gelselerde cok kalamazlar
Sizlerde boyla olan var mi?
Skmdiden tesekkurler

Ne kadar güzel şeyler de mi ya..
Ben de geçen gün doktorumun ikinci keseyi görmesiyle şimdilik ikiz annesi olacağımı öğrendim.
Çok şaşkın tedirgin bi o kadar da mutluyum.
Şu an beni tek zorlayan şiddetli mide bulantılarım.
Sizlerde ne zaman geçmişti hatırlıyor musunuz?
Rabbim bebelerinizi bağışlasın inşallah maşallah..

Hayırlı olsun :)) Benim hic midem bulanmadi ve aşermedim :))

Hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla kucağına elmayı nasip etsin. Vallahi ben çok çektim bulantıdan. 20. Haftalarda azaldı. Ama sonradan ara ara bulantılarım oldu. Tavuktan tiksindim. Yumuşadıktan da. Kokularına dayanamıyordum. Allah kolaylık versin.

Merhaba kizlar
Size bir sorum var
Ilk cocugu ikiz olupta tek bakan var mi?
Bana herkes imkansiz bakamazsin cok zor diyor
Mutlaka yardimci alman gerrk diyorlar
Ailem ve esimin ailesi uzakta gelselerde cok kalamazlar
Sizlerde boyla olan var mi?
Skmdiden tesekkurler
Bana da aynısını diyorlar. Bakalım nasıl olacak. Ben de şu anda kayınvalide vat yardımcı. Ama 2 hafta sonra gidecek. Sonrasında bakalım napcaz. Yaşayıp göreceğim..

Hatta şimdi çok sinirleniyorum bazen ağlıyorum ağzına biberonu verince gülmeye başlıyor ben ağlarken.kızıyorum gülme diye şımarık şey iyice gülüyor.:)
İkiz anneliği de bana göre yarı delilik:))bende bazen çok güçlü bazen çok kırılgan ama hepsi geçecek tatlı bir anı olarak kalacak inşallah

Marhaba kızlar bizim elif ve ömer 3.5 aylik oldular hamileyken arkadaşlar bakıcı bul dediler güldüm ama gerçekten tek bakmak meşakatli ilk başta aileler vardı sonra hepsi aynı anda geldi aynı anda gitti bakıcı bulduk oda geçici 1 ay geldi düzen oluştu uyku felan sonra bakıcı gidip ablam gelince ev isler i bana kaldı oda pratik ve hızlı olmadığından bizim çocuklar in uyku düzen kaydı gitti bu aralar bakıcı gittikten sonra elif meme bile zor emiyo bakıcı bebeklerden coknev işlerinde yardımcı olduğundan çocuklar hep benim gozetimimde idi şimdi temizlik bana geçince ortalik karıştı.simdi annem gelcek yine karşıdan neyseki 1 eylül de bakicimiz başlıyo eğer imkan varsa bence bi yardımcı tutmak gerekiyo evde yabancı oluyo ama olmazsa çok yıpranır insan .bizimkiler ful gazlilar halende öyleler kehribar kolyesi aldınız mı kızlar bide oyun halısı h3pinuz Allaha emanet olun

Ben weweell ateş ölçer kullanıyorum..su,oda da ölçüyor bi sıkıntı yaşamadım henüz tavsiye ederim

Back
X