2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Arkadaşlar belki bi aynı sorunu yaşamış biri vardır benim oğlum her mamadan sonra ishal Dr mamasını hn aptamille değiştirdi ama hala aynı Alerjisi mi var acaba inek sütüne bu aylarda mı çıkıyo bilen duyan varmı
Benim kızım ishal oğlum da kakasini yapamio. Bu aylarda hatta dogumdan itibaren kendini gösterebiliyor. Huzursuzluk,uykuya geç salma,ishal yada kabızlık,karın agrisi,kusma,ciltte kizariklik,kulak arkası kabuklanma,mukuslu kaka. Hepsi alerji belirtileri.benim ikisi de alerjik. Özel hipoalerjenik mama ile besleniyorlar. Ben de diyete baslamistim ama bıraktım çok kötü olunca. Şimdi memeyi alıp birakiolar karınları agridigi icin

Bugün 3.ayımızdan 1 gün aldık bebeklerim 2 aylık olmuş zaman nasıl geçmiş uykusuzluk doyuyorlar mı gaz derken büyümüşler bebişler gülücükler ağu seslerimsi ilk sesler başladı. Oğlum olmuş 5.3kg kızımda 4kg boyları aynı biri zayıf biri şişko:)) oğluş 3 aylık kıvamındaymış maşallah kuzuma darısı kızıma.. Artık gezmelerde özellikle yeşillik temiz havada müthiş rahat vakit geçiriyoruz. Bugün verem aşısı olduk kızım kucağımdan inmiyor inşallah Ateş olmaz 37'yi geçerse calpol 1 kaşık dedi yine geçmezse yarım fitil.. inşallah gerek kalmaz bu gece nöbetteyim. Rot aşısı söyledi fikirleri olmaları yönünde bu yüzden yaptırıcam ama hiç araştırma vaktim olmadı bu konuda tecrübesi ya da düşüncesi olan var mı?

phuket79 phuket79 kolik çok sancılı phuketcim Allah yardımcın olsun 3.ayda geçer diyorlar inşallah az kalmıştır geçer bir an evvel sen nasılsın? E Emotionn35 ne var ne yok canımcım paşalar nasıl? Sen nasılsın?

süt az olunca emzirmek daha da zor oluyor ama en önemliside anne sütü canım benimde sütüm az diye devam sütü verdim başından beri aptamil kullandım birde kendim için lactamil içtim ikizleri doyurmak zor oluyor :) sende özellikle sütün için lactamili dene
Aynen canım İkizleri doyurmak zor bende aptamil kullanıyodum ama bebeklerimden birinde çok sancı yaptı kabız yaptı bugün değiştik hipp aldım bakalım aslında sütümüz yeterde birini doyur diyene kadar öteki acıkıyor çekip onu almak zorunda kalıyorum çektiğim tam doymuyor busefer mecbur mama yapıyoruz ikisi bir emzirmeye Bi becerebilsem bu sorun belki ortadan kalkar lactamil i ilk defa duydum bakıyım onda bende bestlak die Bi damla kullanıyorum hemşire Bi arkadaşım tavsiye etti oda çok iyi süt yaptı bende

phuket79 phuket79 kolik çok sancılı phuketcim Allah yardımcın olsun 3.ayda geçer diyorlar inşallah az kalmıştır geçer bir an evvel sen nasılsın? E Emotionn35 ne var ne yok canımcım paşalar nasıl? Sen nasılsın?
Çok şükür canım anca aklımı topladım :))maşallah senin kuzularada topaç gibi yapmışsın maşallah subhanallah biblo gibi evlatlar doğurduk vallahi pek tatlılar bazen delirtiyolar ama çok şükür bugünümüze

Benim kızım ishal oğlum da kakasini yapamio. Bu aylarda hatta dogumdan itibaren kendini gösterebiliyor. Huzursuzluk,uykuya geç salma,ishal yada kabızlık,karın agrisi,kusma,ciltte kizariklik,kulak arkası kabuklanma,mukuslu kaka. Hepsi alerji belirtileri.benim ikisi de alerjik. Özel hipoalerjenik mama ile besleniyorlar. Ben de diyete baslamistim ama bıraktım çok kötü olunca. Şimdi memeyi alıp birakiolar karınları agridigi icin
Yapma ya alerjik benim oğlanda demek annesütü olmayınca böyle oluyo işte kısmet napalım:(((

geçmiş olsun, canım benim bildiğim inek sütünü 1 yaşından önce vermemek gerekiyor. doktor mu inek sütü kullanın dedi.
Yok canım süt diilde Hipp mama kullanıyoruz onda inek sütü var hn aptamille azaldı ishal geçince tekrar Hipp devam edicem mamalı bebekler böyle oluyo işte

Bugün 3.ayımızdan 1 gün aldık bebeklerim 2 aylık olmuş zaman nasıl geçmiş uykusuzluk doyuyorlar mı gaz derken büyümüşler bebişler gülücükler ağu seslerimsi ilk sesler başladı. Oğlum olmuş 5.3kg kızımda 4kg boyları aynı biri zayıf biri şişko:)) oğluş 3 aylık kıvamındaymış maşallah kuzuma darısı kızıma.. Artık gezmelerde özellikle yeşillik temiz havada müthiş rahat vakit geçiriyoruz. Bugün verem aşısı olduk kızım kucağımdan inmiyor inşallah Ateş olmaz 37'yi geçerse calpol 1 kaşık dedi yine geçmezse yarım fitil.. inşallah gerek kalmaz bu gece nöbetteyim. Rot aşısı söyledi fikirleri olmaları yönünde bu yüzden yaptırıcam ama hiç araştırma vaktim olmadı bu konuda tecrübesi ya da düşüncesi olan var mı?
Maşallah canım. Bizim bebişler aynı gün doğumlu sanırsam. 5 haziran. Bizim de kontrol vardı bugün. Oğlum 5.250 kızım 4.250. Günde bi sefer 30 ya da 60 cc mama desteği veriyordum. Ona da gerek yok dedi. Biz de de huzursuzluk sürekli ağlama krizleri ve en önemlisi uykuya dalma problemi mevcut. Ve abiye zaman sıralama biz de de var. Aşımızı 17 sine verdi sağlık ocağı. O zaman yapıcaz.kalça ultrasonu da o zaman çekilecek. Durumlar böyle.

Arkadaslar bebeginde reflü olan var mi? Galiba minişlerimden birnde reflü var. Uykusunda bile genzine sıçrıyor aspiratörle temizliyoruz ama cok korkuyoruz gec kalirsak diye. Carsamba randevumuz var ama tecrubeli anneler ne yapiyor bununla ilgili?
Benimde bebeklerimden birinde reflü var sanırım beslendikten sonra ağzına bişeler geliyo gibi oluyo bide yatırınca burnundan geliyo mama miniğimin bende doktora soracaktım ne için geç kalmaktan korkuyorsunuz canım

Çok şükür canım anca aklımı topladım :))maşallah senin kuzularada topaç gibi yapmışsın maşallah subhanallah biblo gibi evlatlar doğurduk vallahi pek tatlılar bazen delirtiyolar ama çok şükür bugünümüze[/QUOTE
Sen halledersin 10 kaplan gücü var sende evelallah vallahi bende biblo diyorum bizimde nazarımız değermiş aman kaşı canım ben kendim söylüyom kendim kalıyorum vallahi :)) bu ay uyku vb biraz daha rahatlıyacazz inşallah yanı umut ediyorum ♥️

Maşallah canım. Bizim bebişler aynı gün doğumlu sanırsam. 5 haziran. Bizim de kontrol vardı bugün. Oğlum 5.250 kızım 4.250. Günde bi sefer 30 ya da 60 cc mama desteği veriyordum. Ona da gerek yok dedi. Biz de de huzursuzluk sürekli ağlama krizleri ve en önemlisi uykuya dalma problemi mevcut. Ve abiye zaman sıralama biz de de var. Aşımızı 17 sine verdi sağlık ocağı. O zaman yapıcaz.kalça ultrasonu da o zaman çekilecek. Durumlar böyle.
Aa evet be güzel.. benim kızım 2.080 oğlum 2.679 doğmuştu canım %10'da ilk hafta gitmişti çok endişeleniyordum ama toparladılar şükür ben önce meme sonra mama veriyorum günde 3-4 defa 80'lik ve hep teprmdeler sürekli emiyorlar kuruyor süt kalmıyor. Gece 2 saat uyursam anca o Zaman doluyor dinlenmeye de sağmaya da vakit bulamıyorum. Aşıyı 6 eylül yapıcak kalça ultrason çekildi bizim sorun olmaz inşallah sizde de.
Seninkiler nasıl sanki biraz biraz gün gün kolaylıyor mu ne?

Cnm maşallah Bebişlerine ne güzel kg almışlar...ben mama vermiyorum ondan mı az kg alıyorlar acaba??kusanı hiç söylemiyorum o geriden geliyor zaten de diğeri 4 kg yeni geçti...senin şu sakinliğine hayranım maşallah olgun anne:))biz yıpranık anne:)bu arada rota aşısı yaptırdım ben ilk oğlumda da yaptırmıştım artık herkes yaptırıyor...bir de benimkiler de sık emiyorlar sonrasında genelde uyku modunda oluyorlar seninkiler nasıl ekstra besleniyorlar??

Benimde bebeklerimden birinde reflü var sanırım beslendikten sonra ağzına bişeler geliyo gibi oluyo bide yatırınca burnundan geliyo mama miniğimin bende doktora soracaktım ne için geç kalmaktan korkuyorsunuz canım
Burnuna kacirdigi nefes almasini güclestiriyor genzine kacmasindan korkuyorum canim. Cunku agzindan salyalar akiyor kızarıyor benimki

Cnm maşallah Bebişlerine ne güzel kg almışlar...ben mama vermiyorum ondan mı az kg alıyorlar acaba??kusanı hiç söylemiyorum o geriden geliyor zaten de diğeri 4 kg yeni geçti...senin şu sakinliğine hayranım maşallah olgun anne:))biz yıpranık anne:)bu arada rota aşısı yaptırdım ben ilk oğlumda da yaptırmıştım artık herkes yaptırıyor...bir de benimkiler de sık emiyorlar sonrasında genelde uyku modunda oluyorlar seninkiler nasıl ekstra besleniyorlar??
Canım sen Zaten kıyaslama yapmıyorsun biliyorum.. bebişlerin çok erken ve küçük doğdular bu hallerine şükür diyorsun kg alsınlar istiyorsun çok da haklısın biraz daha zaman annesi.. ben her ağladıklarında önce meme veriyorum yarım saatte bir ağlasalar bile, bakıyorum süt azaldığı ya da gelmediği zamanlarda mama yapıyorum günde 3-4 bazen 5. Genelde 80lik bazen 90 bazen 60 bazen 70. Ayarlıyorum işte duruma göre. Bende sadece anne sütü alsınlar isterim ama sağalmıyorum. Ben de sana hayranım ısrar ediyorsun mama vermiyorsun. Sizin bir çocuğunuz daha var canım işiniz çok daha zor.,,;

Burnuna kacirdigi nefes almasini güclestiriyor genzine kacmasindan korkuyorum canim. Cunku agzindan salyalar akiyor kızarıyor benimki
Benim birinde de aynı durumlar söz konusu...biz reflü yatağı aldık bir nebze içimizi rahatlattı...az az sık bekliyoruz şayet ilaç kullanmadan atlatmak istiyorsak tek yapacağımız şey sabır göstermek...ben kaç dr gittim çok araştırdım..bebek içinde anne içinde yıpratıcı zamanla azalarak geçiyormuş...o günleri dört gözle bekliyorum geçmiş olsun...

sağıp biberonla süt veren arkadaşlar,
3. ve 4. ayda kaç ml süt sağıp veriyordunuz?
doktorunuz söylediği miktar var mı? bize bir şey söylemiyor. kilo alımında sorun yoksa önemli değil diyor ama endişe ediyorum. sanki doymuyorlar gibi geliyor. bir de bu ara 3 saatte bir yemek istemiyorlar 4 saat de bana uzun geliyor. ne yapacağım şaşırdım.

Canım sen Zaten kıyaslama yapmıyorsun biliyorum.. bebişlerin çok erken ve küçük doğdular bu hallerine şükür diyorsun kg alsınlar istiyorsun çok da haklısın biraz daha zaman annesi.. ben her ağladıklarında önce meme veriyorum yarım saatte bir ağlasalar bile, bakıyorum süt azaldığı ya da gelmediği zamanlarda mama yapıyorum günde 3-4 bazen 5. Genelde 80lik bazen 90 bazen 60 bazen 70. Ayarlıyorum işte duruma göre. Bende sadece anne sütü alsınlar isterim ama sağalmıyorum. Ben de sana hayranım ısrar ediyorsun mama vermiyorsun. Sizin bir çocuğunuz daha var canım işiniz çok daha zor.,,;
Aynen canım küvözde kalmanın tek artısı süt sağıp biriktirmek oldu...şimdi yetmediği yerde en büyük kurtarıcı yoksa mama kaçınılmaz zira büyüdükçe daha çok beslenmek istiyorlar...sağlıkla büyüt bebişlerini inşallah bu yaşta ikiz annesi olmak ne kıymetli❤️

sağıp biberonla süt veren arkadaşlar,
3. ve 4. ayda kaç ml süt sağıp veriyordunuz?
doktorunuz söylediği miktar var mı? bize bir şey söylemiyor. kilo alımında sorun yoksa önemli değil diyor ama endişe ediyorum. sanki doymuyorlar gibi geliyor. bir de bu ara 3 saatte bir yemek istemiyorlar 4 saat de bana uzun geliyor. ne yapacağım şaşırdım.
Aynen dr da dediği gibi kg alımı normalse hiç takılma cc lere...her bebeğin beslenme alışkanlığı farklı ama bildiğim kg lu bebekler daha fazla besleniyor..ben mesela artık sağmıyorum önce sağdıklarımdan veriyorum..emdikten sonra genel de veriyorum o zaman 50 cc gibi alıyorlar ama açken cc daha çok artıyor anlayacağın bebeğe göre değişiyor..için rahat olsun

Back
X