• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Kızlar ben dün ikizlerimi rop muayenesine götürdüm doktor Bi sıkıntı yok ama 3 hafta sonra tekrar yapcam dedi neden dedim göz damlaları oturmamış bide çok ağladılar doyurmamışsın dedi ama toklardı hatta ilaçlamadan hemen önce hastanede besledim ağlamasına die gerçekten çok ağladı minnoşlarım bide gözleri morarmıştı dün Bidaha götürmek istemiyorum ama acaba niye çağırdı diyede kafam karıştı
Geçmiş olsun bu rop muayyen esi nwdir ki ya bana bile bjsj hiç demedi doktor nekadar lik olunca ve ne için yapiliyorki

Geçmiş olsun bu rop muayyen esi nwdir ki ya bana bile bjsj hiç demedi doktor nekadar lik olunca ve ne için yapiliyorki

göz retina taraması. 34. haftadan önce doğan bebeklerde risk fazla diye yapılıyor. erken tespit edilmezse allah korusun körlüğe sebep olan bir hastalık. 4. haftada yapılıyor genelde.

Kızlar ben dün ikizlerimi rop muayenesine götürdüm doktor Bi sıkıntı yok ama 3 hafta sonra tekrar yapcam dedi neden dedim göz damlaları oturmamış bide çok ağladılar doyurmamışsın dedi ama toklardı hatta ilaçlamadan hemen önce hastanede besledim ağlamasına die gerçekten çok ağladı minnoşlarım bide gözleri morarmıştı dün Bidaha götürmek istemiyorum ama acaba niye çağırdı diyede kafam karıştı
Canim biz de iki kere gittik bayram sonrasi bir daha gidecegiz. Her sey normal ama 46. Haftaya kadar gelisim devam ettigi icin takip etmeliyiz dedi. Gerci ekstra bir daha cagirabilirim dedi ama bu kontrolde de sorun olnazsa ben de götürmek istemiyorum. Iki gun falan etkisinu atamıyor bebisler

Herkese iyi akşamlar Dta82 Dta82 E Emotionn35 kızlar nasılsınız doğuran arkadaşlara hayırlı oldun bizde 2,5 aylık olduk ishaller hala hn aptamil içiyorlar 5 er kilo olmuşlar aşılar tamam :)) büyük oğlum çok daha iyi haberler böyle
Pes vallahi bu kadar olur benden çok yaşıyacan E Emotionn35 ve sana nasıl gidiyor diye yazmaya girdim yemin ederim, özellikle seni merak ettim düzelmeler var mı diye... Sevindim aman çok daha iyi olsunlar yavrular inşallah. Pozitif enerji yayıldı senden maşallah sen de tosun etmişsin çok şükür :)) . Biz de iyiyiz sadece kucak delisiyiz, uykuları arttı bi de paso mememdeler. Sırt ağrım çok bi de emzirmek çok iştahımı açıyor hamilelik kilomu hafta tedavi hormon kilomu vermiştim sanki 2-3 kg aldım gibi tartılmaya zaman yok. Dışında büyüyoruz normal gibi herşey ayyy diyordun ya biblo bunlar maşallah cop cop öpüyorum valla artık... durumlar böyle...

Deme ya çokmu ağlıyorlar. Bizimde 3 eylülde ben dayanamıyorm ya böyle şeylere. Topuk kanı aldıklarnda mahvoldm çocuklardan fazla ağladm off bu rop ağlatmadan yapılmyormu ya
Valla benimkiler çok ağladı bide anne babayı içeri almıyoruz dediler çok etkileniyorum die kapıda beklemek daha Bi zordu

Canim biz de iki kere gittik bayram sonrasi bir daha gidecegiz. Her sey normal ama 46. Haftaya kadar gelisim devam ettigi icin takip etmeliyiz dedi. Gerci ekstra bir daha cagirabilirim dedi ama bu kontrolde de sorun olnazsa ben de götürmek istemiyorum. Iki gun falan etkisinu atamıyor bebisler
3. Defamı götüreceksin evet yaa yazık bebeklerimize hem benimkileri gözleri çok fena olmuştu insan dayanamıyor

göz retina taraması. 34. haftadan önce doğan bebeklerde risk fazla diye yapılıyor. erken tespit edilmezse allah korusun körlüğe sebep olan bir hastalık. 4. haftada yapılıyor genelde.
Ne kadar ihmalkar sorumsuz insanların arasında yaşıyoruz.Benim doktorum rop muayenesi hakkında bilgi vermedi kaçıncı haftada yapılacağına dair.İkinci ayda falan gidersiniz dedi.O gün siz yazdıktan sonra aklıma takıldı bir baktım ne iki ayı dördüncü haftada yapılmalıymis dediğiniz gibi.Gidip o doktora ağzıma geleni soyleyesim var sonuçlar temiz çıktı ama cikmayabilirdi de,geri dönüşü mümkün olmayan şeyler olabilirdi,nasıl arastirmadim ben her şeye bakar kontrol ederdim oysaki,kendimi çok kötü hissediyorum bu yüzden.

Y kızlar .benim.bebeklerim 38 haftalik doğdular benimde götürmem gerekiyormu bu rop. Muaynesine doktor hic bsii demedi kafama takıldı dahada var muayne günümüze napsam ki bilemedim

Canım 34 hafta ve altında doğan yoğun aklımda kalan bebeklere yapılıyor küvezde kalmadılarsa gerek yok bence ama doktoruna danış yinede

Nasil yapiliyor canim.
Küçük bir kaseye sallama çay demliyorum ben normal demilkteki çay da olur ılık oluyo biraz sıcaga yakın ama sonra temizleme pamuğun batırıp siliyorum güzelce gözlerini en sonda pamugu çaya batırıp gözlerinin üzerine bırakıyorum biraz çok hoşlarına gidiyor hemde çok iyi geliyo

Merhaba kızlar...
Bebişler iyidir umarım...
Biz de bi iyi bi kötü gidiyoruz. Dün aşıları vardı 2. Ay. Bi de kalça usg yapıldı. Perişanladılar.. Ben onlardan perişan..çok şükür usg iyi çıktı. Kız 4600 oğlan 5600 olmuş tam 2.5 aylıklar şimdi. 10 eylül de de rotavirus aşısı yaptırcaz.
Tombuldut Tombuldut naptın canım taşınma işlerini yerleşebildin mi.

Ben de 38.hafta da doğum yaptım. Benden de göz muayenesi istenmedi..

Kızlar slm phuket79 phuket79 Dta82 Dta82 biz ailecek kısa bir tatil yaptık az önce geldik evimize...büyük oğlumun ihtiyacı vardı iyi de oldu ama ben çok yoruldum hoş hep yorgunum:)hiç dinlenemiyorum..minik bu ay diğerine göre daha iyi kg almış aradaki fark 250 gr çık:)çok şükür...ama hala gaz sancıları reflü sancıları devam...kusmalar keçiboynuzu lifi ile epey azaldı çok şükür...ama hep açlar deli gibi meme istiyorlar dediğiniz gibi ne kol kaldı ne sırt...doymuyorlar desem kg almazlar ilginç çıkamadım işin içinden..ağlama krizleri hat safhada bıktım şu gazdan ne zaman geçecek ki???sizlerinde iyi olmasına sevindim

Benimkilerde küveze girmedi ama doktor istedi 34+3 te doğm yaptm. İlginç neye göre istenyor anlamadm.
KüvöZe girmesi ile alakalı bir durum değil bu prematüre olması ile alakalı 37 hafta altı prematüre oluyor ve sizin bebeğinizde prematüre yapılmasında fayda var zira biz 4 dür yaptırıyoruz bayramdan sonra 5. Ye gideceğiz...prematüre bebeklerde göz damarları gelişmiş olmuyor bu nedenle rop yaparak takip ediyorlar..ben 32 haftada Doğum yaptım çok şükür göz damarları zamanla gelişti sizlerinde sorun yaşayacağınızı sanmıyorum...çok kısa süren fakat sancılı bir muayene şimdiden geçmiş olsun herkese

Back
X