• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Yok canim internetten emzirme yastığı yapımı yazdım kumaş alıp kestim c şeklinde ama biraz büyükce kestim ikiz olduğu için sonra dikip bi kenardan elyaf doldurdum sonra o kenarıda diktim 7 aylık olduk hala kullanıyorum eşim bile dışarı çıkarken yanına alsaydın keşke ne güzel ikiside aynı anda emerdi diyo :)
icine astar yaptiniz mi? Bende kumaş aldim dikicemde astar yapsam mi karar veremedim

Prego monart aldım canim çok güzel hafif ve heryerden geçebiliyorum evde bile kızlar sıkılınca geziyoruz odalarda:)
Evet bizde onu almayı düşünüyorduk mağazada görünce çok sağlam gibi görünmedi acaba kullanışlı olmazmış dedik ama sen memnunmuşsun negüzel bebeklerin küçükken kullanabiliyomuydun

Herkese iyi bayramlar...
Biz sadece bir anneanne gezmesi yapabildik.

Çoğunluk anne sütü ara sıra kıza 60 cc mama veriyorum. Oda hergün bile değil. Oğlan mamayı sevmedi. Doktorda onu bile vermene gerek yok dedi ama bazan göğsün boş oluyor anlıyorum yetmeyeceğini ondan vermek istiyorum.

Ne güzel yazmışsın. Karnın tok altın kuru dur biraz demi. Ben de çok istiyorum böyle olmasını. Ben de çok zorlanıyorummm..Bi de okullar açılınca oğlanın okula gitmesi zorlayacak beni. 3. Sınıf ama okul uzakta servisi yok. Ben götürülen ikizleri komşuya bırakarak.sonra almaya gidicem....çok daha zor olacak.
Senin büyük bu sene okula başlayacak de mi.
Allah yardımcımız olsun valla okullar açılınca hepten telaş olacağız...evet oğlum ilkokula başlayacak kısmetse bizimde okulumuz uzak ama servisle gidip gelecek o da iş bindir indir...anlayacağın bize rahat yok bundan sonra:))

Evet bizde onu almayı düşünüyorduk mağazada görünce çok sağlam gibi görünmedi acaba kullanışlı olmazmış dedik ama sen memnunmuşsun negüzel bebeklerin küçükken kullanabiliyomuydun
Canim ben bebekler 5 aylıkken aldım joie air twin ile bunun arasında kalmıştım bi anda eşim sorunca bu olsun dedim internetten aldım görmeden yani ama kapılardan falan rahat geçmesi ve dışarı çıkınca taksi bagajına sığmasi benim için iyi tek kotu yani benim için alt sepet küçük iki tane ama hiç kullanmadim bide arkaya çanta falan asınca araba hafif olduğu için geriye düşme riski oluyo dikkat ediyorum

Canim ben bebekler 5 aylıkken aldım joie air twin ile bunun arasında kalmıştım bi anda eşim sorunca bu olsun dedim internetten aldım görmeden yani ama kapılardan falan rahat geçmesi ve dışarı çıkınca taksi bagajına sığmasi benim için iyi tek kotu yani benim için alt sepet küçük iki tane ama hiç kullanmadim bide arkaya çanta falan asınca araba hafif olduğu için geriye düşme riski oluyo dikkat ediyorum
Anladım canım saolasın evet hafif biraz dikkat etmek lazım bakalım bizde daha karar veremedik ben peg prego istiyorumda eşim bebek arabasına üç bin vermem dio:)

Kızlar sütünü sadece sağanak veren varmı aranızda benim ikizlerim çok zor tutuyor hala memeyi tutsalarda hemen yoruluyor bırakıyolar bazen memede ağlama krizleri geçiriyoruz biraz zorlarsam bende en azından 1 yaşına kadar anne sütüde alsınlar istiyorum sağıp veriyorum ama emmezlerse sütün kesilir diyenler var elimden de bişe gelmiyor inş kesilmez

Kızlar sütünü sadece sağanak veren varmı aranızda benim ikizlerim çok zor tutuyor hala memeyi tutsalarda hemen yoruluyor bırakıyolar bazen memede ağlama krizleri geçiriyoruz biraz zorlarsam bende en azından 1 yaşına kadar anne sütüde alsınlar istiyorum sağıp veriyorum ama emmezlerse sütün kesilir diyenler var elimden de bişe gelmiyor inş kesilmez

ben sağarak veriyorum. neden kesilsin ki, bu emzir diye söylenenleri anlamıyorum. evet emzirmek en güzeli ama olmuyorsa olmuyordur, önemli olan bebeğin midesine anne sütü gitmesi biberonla olsa ne olur. benim sütüm azaldı evet ama bu onların emmemesinden kaynaklı değil, yedikleri miktar arttı, ben 4 kez mastit oldum ateşlendim falan, buna rağmen ilk üç ay sadece anne sütü verdim bebeklerime mama takviyesi olmadan çok şükür.

ben sağarak veriyorum. neden kesilsin ki, bu emzir diye söylenenleri anlamıyorum. evet emzirmek en güzeli ama olmuyorsa olmuyordur, önemli olan bebeğin midesine anne sütü gitmesi biberonla olsa ne olur. benim sütüm azaldı evet ama bu onların emmemesinden kaynaklı değil, yedikleri miktar arttı, ben 4 kez mastit oldum ateşlendim falan, buna rağmen ilk üç ay sadece anne sütü verdim bebeklerime mama takviyesi olmadan çok şükür.
Maşallah 3 ay vermişsin ne güzel biz daha kırk günlgüz başından beri mama takviyesi alıyorlar evet zaman geçtikçe fazla yiyorlar önce anne sütü sonra 30 cc mamaya başladık sonra 45 cc mama yaptık şimdi 60 cc mama içiyorlar azda emiyolar ztn üzülüyorum ama dediğin gibi olmayınca olmuyor seninkiler kaç aylık

İlk kirk gün sadece anne sütü aldılar sagarak verdim,sonra dört buçuk aya kadar sagdim verdim ama ne kadar sağım yaparsan yap bebeğin emmesi gibi olmuyor,malesef kesildi sütüm artik tamamen mama içiyorlar.

İlk kirk gün sadece anne sütü aldılar sagarak verdim,sonra dört buçuk aya kadar sagdim verdim ama ne kadar sağım yaparsan yap bebeğin emmesi gibi olmuyor,malesef kesildi sütüm artik tamamen mama içiyorlar.
İşte bende tam da bundan korkuyorum:KK43: emmeleri için ne yapsam bilmiyorum hele bir tanesi hiç emmiyo nerdeyse ztn kayınvalidem de emmesinler mama alsınlar hep kendisi baksın istiyo bende tam tersi beni emsinler Bi düzenim olsun istiyorum çok zormuş valla her anı ikiz annesi olmanın ikiz die bakamam sanıyorlar

İşte bende tam da bundan korkuyorum:KK43: emmeleri için ne yapsam bilmiyorum hele bir tanesi hiç emmiyo nerdeyse ztn kayınvalidem de emmesinler mama alsınlar hep kendisi baksın istiyo bende tam tersi beni emsinler Bi düzenim olsun istiyorum çok zormuş valla her anı ikiz annesi olmanın ikiz die bakamam sanıyorlar
Her gün denedim memede krize giriyorlar, çekmiyorlar bile,son zamanlarda da ağızlarına aldıkları an kusmaya başlıyorlardı,yinede tutturmaya çalışın memeyi biliyorum çok zor ama hiç kesmeyin umudunuzu,bakarsiniz bir gün tutmuslar.

Maşallah 3 ay vermişsin ne güzel biz daha kırk günlgüz başından beri mama takviyesi alıyorlar evet zaman geçtikçe fazla yiyorlar önce anne sütü sonra 30 cc mamaya başladık sonra 45 cc mama yaptık şimdi 60 cc mama içiyorlar azda emiyolar ztn üzülüyorum ama dediğin gibi olmayınca olmuyor seninkiler kaç aylık

görümcemin de ikizleri var, 11 aylıklar. doğduklarından beri anneleri sağarak süt verdi, hala stü geliyor ve bebekler hala süt içiyor. ben sağma ile kesilmesi arasında ilişkinin güçlü olduğuna pek inanmıyorum. moralini bozma olduğu kadar diye düşün inan daha iyi olacaktır sütün.

Bende sağarak veriyorum. Tek göğüsümden çok az süt geldiği için mama ile takviye ediyorum. Gündüzleri sadece anne sütü, geceleri mama veriyorum. Tek göğüsümden hep az geldi ama diğerinde azalma olmadı hatta artıyor 3 aylık olmak üzereyiz. Bir tanesi hiç emmiyor, diğeri günde bir kaç defa kabul ediyor saolsun :p

3-4 saatte bir sağıyorum ama geceleri bir türlü olmuyor. Toplamda 7-8 defaya çıkarabilsem mama daha az vericem ama yorgunluk ve uyku ağır basıyor :(

Sterile et, temizle bireronlarla uğraş zor. Bir yere giderken bir ton eşya taşı, evden uzun süre ayrı kalcaksam dışardada sağıyorum, ekstra iş. Emselerdi rahattı. Ama sağarak vermeninde bir avantajı var. Babasıda bebeklerini besleyebiliyor. Kendime zaman ayırabiliyorum :)

yok canım düzelmedi ama doktor 3-4 günde bir yapmasının da normal olduğunu söyledi. şimdi müdahale de etmiyorum. ama genel olarak huzursuz değil çok şükür ondan da biraz rahatım açıkcası.
Bana da aynısını söyledi bi dönem böyle devam edip sonra birkaç ay içinde belki daha erken düzene girer dedi aynen gülüp oynuyorsa huzurluysa gaz çıkarıyorsa bi de yaptığında katı değilse dedi. Yine de hep aklım fikrim kakasında.

Canım inşallah kesilmez 5 aylığız oğlum daha iyi tutuyor ama tabi sağarak verdiğim ağırlıklı inşallah bende en az 1 yaşlarına kadar anne sütü almalarını istiyorum. Canım sıkılmadan bunalmadan sağmak lazım sütü sağmazsam azalıyor.birde bol su

Bende sağarak veriyorum. Tek göğüsümden çok az süt geldiği için mama ile takviye ediyorum. Gündüzleri sadece anne sütü, geceleri mama veriyorum. Tek göğüsümden hep az geldi ama diğerinde azalma olmadı hatta artıyor 3 aylık olmak üzereyiz. Bir tanesi hiç emmiyor, diğeri günde bir kaç defa kabul ediyor saolsun :p

3-4 saatte bir sağıyorum ama geceleri bir türlü olmuyor. Toplamda 7-8 defaya çıkarabilsem mama daha az vericem ama yorgunluk ve uyku ağır basıyor :KK43:

Sterile et, temizle bireronlarla uğraş zor. Bir yere giderken bir ton eşya taşı, evden uzun süre ayrı kalcaksam dışardada sağıyorum, ekstra iş. Emselerdi rahattı. Ama sağarak vermeninde bir avantajı var. Babasıda bebeklerini besleyebiliyor. Kendime zaman ayırabiliyorum :)
Maşallah tek göğüsünle gündüzleri mama siz idare ediyorsun benimde çok sütüm yok sanırım sabahları iki gögüsten120 cc çıkıyor gün içinde bazen 90 bazen 60 çıkıyor ztn Bi içmeye 60ar içiyorlar en az Zor iş gerçekten Bi arkadaşımın 4. Aydan sonra emmeye başlamış oda ozamana kadar sağmış inş bizimkilerde öle olur

İnsanlara o rahatlığı vermeyeceksin mamada olsa alacaksın kendin besleyeceksin eğer gerçekten yardımcı olmak istiyorlarsa yemek yapıp temizliğimizi yapsınlar yeter bana.

Back
X