• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

İyi aksamlar yalnız bakacagım çokmu zor ikiz bakmak iki yaşında bırde kızım var kimsemde yok yardımcı
Kolay değildir ama allah sabrını veriyor bence, ben tek bakmıyorum ama forumda birçok arkadaş tek bakıyor.. senin gibi PembeHelvam PembeHelvam var ikiz+kız çocuğa tek başına aslanlar gibi bakan :)
Merhaba kızlar alışverişe çıkacam ikizlerim için sizce kaiyafetlerini hastane çıkışımı alıyım 3 aylık mi alıyım erken dogan bebislerde hemen toplaniyomu ne onerirsiniz
0-3 ay al bence.. prematüre takım alma çok erken doğma riski yoksa eğer. 20’li hastane takımından iki tane almıştım çok işimi görmüştü uzun süre

PembeHelvam PembeHelvam @Dmrz @tombuldut jeliboni jeliboni ismini hatırlayamadığım diğer eski anneler ne alemdesiniz sesiniz çıkmıyor?

Canım hakikaten akşam nasıl oluyor anlamıyoruz. Ek gıda serüvenine kaptırdık kendimizi hergün ne pişirsem derdindeyim :) emmeyi de bıraktılar süt bitti, mecburen öğün öğün ek gıdaya başladım mamaya ağırlık vermemek için. Sende ne var ne yok

36+2 de doğum yaptım.normalde 37 de olacaktı ama gebelik zehirlenmesinden dolayı 5 gün önce oldu.1940 kızım oğlumda 3200 doğdular kızım 1 gün kuvezde kaldı.kızım normalde ultrasonda 2700 gözüküyordu süpriz oldu.
Maşallah bu hafta bu pazar darısı bana inş niti üç kilo biri iki kilo üçyüz gr son dört hafta kan gitmemiş doktorlar şaşırdılar arada kırk gr fark vardı sonra ıyıce gerılemış 4 haftada bırı bır kilomalırken diger kız sadece 400 gr almış

Kolay değildir ama allah sabrını veriyor bence, ben tek bakmıyorum ama forumda birçok arkadaş tek bakıyor.. senin gibi PembeHelvam PembeHelvam var ikiz+kız çocuğa tek başına aslanlar gibi bakan :)

0-3 ay al bence.. prematüre takım alma çok erken doğma riski yoksa eğer. 20’li hastane takımından iki tane almıştım çok işimi görmüştü uzun süre

Canım hakikaten akşam nasıl oluyor anlamıyoruz. Ek gıda serüvenine kaptırdık kendimizi hergün ne pişirsem derdindeyim :) emmeyi de bıraktılar süt bitti, mecburen öğün öğün ek gıdaya başladım mamaya ağırlık vermemek için. Sende ne var ne yok
Kaç ay emdiler? Benimkilerde dört buçuk ay emdiler sadece.Suan sadece mama.O yuzden erken geçtik bizde ek gıdaya.Gece uyumadan önce sonraki gün ne yapsam diye buluyorum kendimi.Ya benim oğlan huzursuz her şeye saldırmak istiyor dis etleri çok kaşınıyor,eczaneden aldım dış kasiyicisini ama kesmedi,kesinlikle ellerimizi kullanmak istiyor emzik kenarlarını ısırıyor falan.Perisaniz bu aralar anlayacağın canım.

Merhaba kızlar ikizler disinda bebegi olanlar nasil gidiyor benim iki yaşında oglum war çok hircin sinirli mutsuz annmle bakiorz ama yogun gecio gun yine de Sz neler yapiosnz çok üzülüyorum Kndimi sucluyorum :(

Kızlar ya benim oğluşumun kaka sorunu devam ediyor, yine 5.gün artık doktora götürdük lavman yaptılar Dr mamasına 1 kaşık zeytinyağı koy dedi burada bir arkadaşım söylemişti nasıl yani olmuştum her bebek farklı tabii kızım günde 2-3 yapıyor nasıl aşıcaz bunu bilmiyorum beter bir his bu çaresizlik :((((

Kızlar ya benim oğluşumun kaka sorunu devam ediyor, yine 5.gün artık doktora götürdük lavman yaptılar Dr mamasına 1 kaşık zeytinyağı koy dedi burada bir arkadaşım söylemişti nasıl yani olmuştum her bebek farklı tabii kızım günde 2-3 yapıyor nasıl aşıcaz bunu bilmiyorum beter bir his bu çaresizlik :KK43:(((
Cnm biliyorsun aynı şeyleri bende yaşadım..biri düzenli yaparken diğeri günlerce yapmıyordu...zeytinyağı geçici çözüm oldu bizde ilaç da kullanmak istemiyordum..bence beslenmeden kaynaklanıyor kimi yediğini hazmedemiyor..ben reflü için anne sütüne keçiboynuzu lifine başladığımdan beri düzenli yapmaya başladı çok şükür...

Merhaba kızlar ikizler disinda bebegi olanlar nasil gidiyor benim iki yaşında oglum war çok hircin sinirli mutsuz annmle bakiorz ama yogun gecio gun yine de Sz neler yapiosnz çok üzülüyorum Kndimi sucluyorum :KK43:
Benimde 4 yaşında oğlum var canim kızlarda 7 aylık oldular tek bakıyorum zor hemde çok zor benim oğlumda ilk başlarda hevesle sevdi falan ama şimdi baya huysuz hırçın söz dinlemiyo elimden geldiğince oyun oynamaya ona kendini özel hissettirmeye çalışıyorum ama tabi dışarı çıkmak istiyo çıkaramiyorum bazen bende kendimi suçluyorum ağlıyorum ama sonra kendime geliyorum şükür ediyorum ki sağlıklı 3 evlâdım var rabbim aratmadan nasip etti iyiki varlar günler öyle dolu dolu geciyo ki nasıl akşam oluyo anlamıyorum valla allah hepimize yardım etsin

Kaç ay emdiler? Benimkilerde dört buçuk ay emdiler sadece.Suan sadece mama.O yuzden erken geçtik bizde ek gıdaya.Gece uyumadan önce sonraki gün ne yapsam diye buluyorum kendimi.Ya benim oğlan huzursuz her şeye saldırmak istiyor dis etleri çok kaşınıyor,eczaneden aldım dış kasiyicisini ama kesmedi,kesinlikle ellerimizi kullanmak istiyor emzik kenarlarını ısırıyor falan.Perisaniz bu aralar anlayacağın canım.

Zar zor 6 aya kadar emdiler canım, onlar emmediğinde de sağıp verdim ama miktar gitgide azaldı ve sonunda bitti süt. Emselerdi bitmezdi ama kısmet insan kendini yıpratınca bişey değişmiyor..
Benim ikizlerden birinin 2 alt dişi birden göründü derinin altında patladı patlayacak. Sıkıntılıyız biz de dediğin gibi sürekli emzik kenarlarını kemiriyor elleri hep ağızda, uykuları bölük bölük..
bir an önce çıkarsalar da rahatlasalar..
ek gıda olarak neler veriyorsun?

Kızlar ya benim oğluşumun kaka sorunu devam ediyor, yine 5.gün artık doktora götürdük lavman yaptılar Dr mamasına 1 kaşık zeytinyağı koy dedi burada bir arkadaşım söylemişti nasıl yani olmuştum her bebek farklı tabii kızım günde 2-3 yapıyor nasıl aşıcaz bunu bilmiyorum beter bir his bu çaresizlik :KK43:(((
Aynı sıkıntıdı benim oğlumdada var canm ya bugn yine 3. Gün yapmadı kız dedğn gibi düzenli yapıyor. Zeytinyağını mamasına bende koyuyorm doktor önerdi ama tık yok. Napacağımı şaşırdm valla.

Cnm biliyorsun aynı şeyleri bende yaşadım..biri düzenli yaparken diğeri günlerce yapmıyordu...zeytinyağı geçici çözüm oldu bizde ilaç da kullanmak istemiyordum..bence beslenmeden kaynaklanıyor kimi yediğini hazmedemiyor..ben reflü için anne sütüne keçiboynuzu lifine başladığımdan beri düzenli yapmaya başladı çok şükür...
Nereden tedarik ettin canım ve ne kadar ne şekilde kullandın? Mamayı önce günde 3'e sonra 2'ye düşürdüm daha çok emzirdim sonrasında oldu eskiden de 2-3 günde 1 yapıyordu ama 4-5 gün şimdi çıldırıcam, Rüyamda bile görmeye başladım artık has zeytinyağı da kattım mamasına 2 gündür 2 öğün dün ıkındı yapamadı bende dikkat ediyorum yediklerime :( bende kullanayım mamaya koysam olur herhalde.

Aynı sıkıntıdı benim oğlumdada var canm ya bugn yine 3. Gün yapmadı kız dedğn gibi düzenli yapıyor. Zeytinyağını mamasına bende koyuyorm doktor önerdi ama tık yok. Napacağımı şaşırdm valla.
Ben kendim kronik kabızım hele hamilelikte ne çektim ne çektim hiçbirşey fayda etmedi bana benzedi kuzum, farklı bişey öğrenirsek paylaşalım, çok zormuş çok Allah yardım etsin yavrularımıza.

En çok kaç gün yapmadığı oldu? Zeytinyağı dışında bişey dedimi Dr ?

Merhaba kizlar
Daha once de sordum belki ama herkes bebislere tek bakamazsin mutlaka yardimci gerekiyor diyor. Herkes ama herkes
Ne yapacagimi sasirdim
Simdiden ayarla birilerini diyorlar
Ben de zorluklari olacak mi bakalim diyorum eger cok zorlarlarsa yardimci alayim diyorum. Yani bazen anneanneyi babaanneyi cagirmak degil benim dedigim cunku biri 5 saat biri 8 saat uzakliktalar. Gelemezler surekli kalamazlar
Tek bakanlat lutfen bana bir seyler yazin eger bakilmiyorsa da diyin ki evet bakici ayarla.
Simdiden tesekkur ederim

Merhaba kizlar
Daha once de sordum belki ama herkes bebislere tek bakamazsin mutlaka yardimci gerekiyor diyor. Herkes ama herkes
Ne yapacagimi sasirdim
Simdiden ayarla birilerini diyorlar
Ben de zorluklari olacak mi bakalim diyorum eger cok zorlarlarsa yardimci alayim diyorum. Yani bazen anneanneyi babaanneyi cagirmak degil benim dedigim cunku biri 5 saat biri 8 saat uzakliktalar. Gelemezler surekli kalamazlar
Tek bakanlat lutfen bana bir seyler yazin eger bakilmiyorsa da diyin ki evet bakici ayarla.
Simdiden tesekkur ederim
40 günden sonra tek bakmaya başladım canım, gerçekten çok zor ve çok yorucu ama bir o kadar da muhteşem. Zamanla daha da oturmaya başlıyor. Sadece ev işi aksıyor 15'te 1 temizliğe ütüye kadın alıyorum. Bakılıyor merak etme, burada ikizlerin abisi/ablası olup üçüne birden bakanlar da var. Allah veriyor gayretini.

40 günden sonra tek bakmaya başladım canım, gerçekten çok zor ve çok yorucu ama bir o kadar da muhteşem. Zamanla daha da oturmaya başlıyor. Sadece ev işi aksıyor 15'te 1 temizliğe ütüye kadın alıyorum. Bakılıyor merak etme, burada ikizlerin abisi/ablası olup üçüne birden bakanlar da var. Allah veriyor gayretini.
kac ayliklar suanda ve yemegini nasil yapiyorsun? Emzirmeyi nasil yapiyorsun? Kiz erkek mi bebislerin? Cok sordum kusuruma bakma cvp icin teskekurler

kac ayliklar suanda ve yemegini nasil yapiyorsun? Emzirmeyi nasil yapiyorsun? Kiz erkek mi bebislerin? Cok sordum kusuruma bakma cvp icin teskekurler
5'inde 3 ayımız bitecek, bir kız bir erkek.
Mutlaka bir fırsat oluyor yemek yapmaya ilk günler daha zor mutlaka yardım gerek mümkünse 40'ı çıkana kadar, buzluğuna bol bol stok yap ben yapmıştım çok faydası oldu ve kolay yemekler mümkün oldukça çorba cızbız salata, olmadı mı eşim gelince. Emzirmekse sürekliydi şimdiye kadar her ağladıklarında ve mama da veriyorum bende senin gibiydim herşeyi düşünüyordum onlar öğretiyor herşeyi zamanla alışıyorsun kaygılanma.

En çok kaç gün yapmadığı oldu? Zeytinyağı dışında bişey dedimi Dr ?
Birde maflor diye bir damla önerdi bağırsak düZenleyici gibi gaz giderici özellği de varmş mamalarına koyuyorm günde 5 damla. En fazla 4 gün yapmadı şimdiye kadar ama nasıl oluyorsa huzursuz değil hiç.

Ben kendim kronik kabızım hele hamilelikte ne çektim ne çektim hiçbirşey fayda etmedi bana benzedi kuzum, farklı bişey öğrenirsek paylaşalım, çok zormuş çok Allah yardım etsin yavrularımıza.
Yaa kıyamamm sorma küçücükler derdim şu diyemiyorlar biz takip edersek rahatlatcaz yavrularımızı. Benm hamileyken böyle sıkıntım yoktu doğmdan sonra oluyorm ama ara ara.

Back
X