• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Arkadaşlar merhaba , benim ikizler 33 +3 de zorunlu geldiler dayanamadılar :) biz hastaneden çıktık fakat benimkiler tabi küvezdeler, biri 1.600 diğeri 1.800 küsür kiloları ciğer gelişimleri ve hayati fonksiyonlarında şükür ki hiç birşey yok, sadece sanırım kilolar için bekleyeceğiz , sütüm gelmeye başladı şimdi 4-5 saatte 1 beslemeye başlamışlar bakalım dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar :)
Allah analı babalı sağlıkla sizlerle büyütsün inşallah güzel güzel gelişimlerini de görün Allah kavuştursun.

Arkadaslar ek gidaya hangi yiyeceklerle basladiniz gunde kac kez verdiniz acaba
Yoğurtla başladık biz,yarım çay bardağı kadar.Ana öğün mama olacak şekilde her gün bir şey verdim, yoğurt,sebze püresi,meyve püresi,sonradan çorbalara geçiliyor.Ben çok yuklenmiyorum mesela.Yogurt meyve veriyorum bir gün diğer gün yoğurt sebze veriyorum o şekilde devam ediyoruz,mamalarını yine aynı şekilde içiyorlar.

Hanımlar selamlar, biberon değişimi ne zaman yapılmalı Dr browns dar ağızlı kullanıyoruz 4.aya gireceğiz? Marka özellik sizin tercihleriniz nedir?

Tamam canım sağol, maşallah çok çok sevindim ♥️ Bana da söyledi Dr. 3-4 günde 1 de yapabilir dedi her bebek farklıdır kızınla kıyaslama dedi. Yaptığında katı değilse neşeli normalse sorun yok dedi çok şükür neşeli bebeklerim var, geçen 5.gün olduğunda çok korktum şimdi yine 3 günde 1'e bağladık. Bana benzemiş kuzum kısmet. Şaka maka 3 ayımız doluyor 5'inde büyüyor kuzular ya sevmelik kıvama geldiler gülücükler falan. Bu arada ben 40 çıkana kadar adet olmamıştım hafif hafif damla damla kanamam vardı hala adet olmadım. Bir de tam kucak kuşu oldular benimkiler ben yaptım böyle buldumcuk olmaktan korkuyordum ahanda oldum:KK66:) nasıl akşam oluyor anlamıyorum hiç. sizde ne var ne yok. @phuket79 napıyorsuuuunnnn?
Maşallah canım allah daha iyi etsin inşallah...valla 4 ay oldu bende henüz regli olmadım sanki olanlar var mı ki???

Hoşgeldin canım. Yeni yerin hayırlı olsun. Vallahi takdir ediyorum çok enerjiksin. Helal olsun.

Geçe haftadan beri tekim. Zor ama imkansız değilmiş tek bakmak. Evde sürekli birisinin olmasından daha iyi bence. Kendi başıma istediğim gibi hareket edebiliyorum. Öbür türlü onların da ihtiyaçlarını düşünmen gerek yemeğiydi çayıydı falan. Saolsun oğlumda yardımcı. Şimdi oyalanabiliyorlar. Öncesinde susturmak zor oluyordu. İkisi aynı uyanık olunca yatırıyorum yan yana karşılarında dans ediyorum. Emzik veriyorum. Bi şekilde sakinletiyorum.

Kaka sorunu bizde de var. Kızım 3 4 günde bir yapıyor. Oğlum günde 3 4 ke yapıyor. Tersliğe bak. Ve bu ara mama da vermiyorum. Yarın poposuna zeytinyağı süreyi bari.

sagol canm tesekkur ederım ❤️ hersey bır kenara asıl bızler taktırlıgız bence cunku ıkız hatta ıkız+1 cocuklu kısıler dahada taktırlık... bazı zorlukları yaşadıkça şu “benımde aynı ikiz gibicilere” ve “benımkıler ikizden betercilere” elimin tersiyle vurasım gelıyor :) cidden suara tahammul edemedıgım tek sey bu ! gecen bir arkadasım baska bi arkadası anlatıyor gobegı cokmus hamılelıgı cok zormus. bende benım kadar olamaz heralde dedım. arkadasımda “ooooo senden daha beterdi” dedi. ben sadece şöyle bakakaldım “:KK57:” nefret geldı mılletın benımle yarışa gırmesınden. buarada zeytınyagı cay kasıgıyla ben agzına vermıstım kaka yapmıstılar dene bencede.

Aleyküm selam canım. Bende arada dayanacak gücüm kalmıyor ağlama krizine giriyorum biraz rahatlıyorum.kimsem yok malesef gelde bir saat uyuyayım diyecegim.eşimsabah 7 akşam 9 çalışıyor o gelene kadar zaten uyumuş oluyorlar.kızım hiç uyumuyor diyebilirim gün içinde onunla bu aralar bozuşuyoruz.mama sandalyesi ikeadan antilop aldım henüz 10-15 dklık oturmalar yapıyoruz.yürüteç yerinede yürüme arkadaşı almayı düşünüyorum.

ınternettenmı aldın canım antilopu ? mınderde aldınmı ? bırde e bebekte bı model var duz beyaz 70 lira cıvarı portatıf bende alıcam ama karar veremedım. ay cok soru sordum ama yurutectense bendemı yurume arkadası alsam kafamda mılyon sorular :))))))

Kızlar selam.Bir şey takıldı aklıma,izne çıktık biz,ikizlere ek gıdalara normal devam ediyoruz o problem olmuyor ama yoğurt mayalamak sıkıntı.Hazir alacam yoğurt,en guvendiginiz marka doğala en yakın hangisi? Tombuldut Tombuldut PembeHelvam PembeHelvam Geleceksin biliyorum Geleceksin biliyorum cennet35 cennet35

cogu kısıden torku diye duydum ama kesin budur denemez heralde. torkuyu bı arastır istersen

Kızlar selam.Bir şey takıldı aklıma,izne çıktık biz,ikizlere ek gıdalara normal devam ediyoruz o problem olmuyor ama yoğurt mayalamak sıkıntı.Hazir alacam yoğurt,en guvendiginiz marka doğala en yakın hangisi? Tombuldut Tombuldut PembeHelvam PembeHelvam Geleceksin biliyorum Geleceksin biliyorum cennet35 cennet35
Aslında kendin mayalaan daha iyi. Bir bardak günlük sütü kaynat. Mayalama sıcaklığına gelince İçine 1 çay kaşığı maya. Mutfak havlusuna sar.4 saat sonra yoğurt tamam. Cıvık da olsa ver. Ben oğlumda 2.5 yaşına kadar ona özel mayaladım. Sonra bize mayalsdığımdan kullandım. 2.5 yaşına kadar onun yoğurt öğünü vardı. Sonra yemekte çıkıyor diye kreşte vermediler. Yine de karar senin.

Tombuldut Tombuldut kendi mağazasından aldım.internet satışı varmı bilmiyorum. Bime gelmedi oranınkini bekledim ama bende gitmişken aldım.içinede e bebekten minder aldım.yukardan bakmayı çok seviyor sıpalar :)

canım ada organik yoğurtları var, migroslarda falan olması lazım. organik sertfikası var, cam kasede. gökçeada'da üretiliyor, zaten türkiye'de organik tarım sadece gökçeadada yapılıyormuş.
bulamazsan da pınar'ın organik yoğurdu var. küçük paketlerde de satılıyor tek öğünlük kase gibi yine migroslarda bulabilirsin.

Aslında kendin mayalaan daha iyi. Bir bardak günlük sütü kaynat. Mayalama sıcaklığına gelince İçine 1 çay kaşığı maya. Mutfak havlusuna sar.4 saat sonra yoğurt tamam. Cıvık da olsa ver. Ben oğlumda 2.5 yaşına kadar ona özel mayaladım. Sonra bize mayalsdığımdan kullandım. 2.5 yaşına kadar onun yoğurt öğünü vardı. Sonra yemekte çıkıyor diye kreşte vermediler. Yine de karar senin.
Ben zaten evimde kendim mayaliyorum.Suan izindeyiz ev yoğurdu bulmak süt bulmak sıkıntı oluyor dedim acaba bu süre zarfında hazır yoğurt mu versem diye ikilemde kaldım.

Back
X