• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Bende bel falan kalmadi zaten:)Bak ne güzel çözümler bulmussunuz bile.Zamanla daha da çok tanıyacaksin onları,ondan sonra da su gibi akacak zaman.
Ek gidaya gecmissinizdir coktan.yogurt nasil yaptiniz? Acik sutmu alip mayaladiniz yoksa normal pastorize sutlerdenmi yaptniz? Bide maya olarak ne kullandiniz?

Iyi aksamlar kusura bakmayin bir kac sorum olacakti. Bebekleriniz kac kilo dogdu aceba ve nye gore kuvozde kaliyorlar ki ?
İkisi de 1600 gr dı...bu kadar küçük bebek illaki küvöz görüyor...biri 2200 biri 2000 gr olunca çıkardılar...üzülüyorsun evet ama o kadar minik bebekler evde zAten bakılamazdı..küvözden çıktıktan sonra bile 3,5 kg olana kadar yine zordu..Şuan 5,5 aylık olduk ama 4 aylık gibiyiz kilomuz boyumuz ve bütün dr kontrollerimiz düzeltilmiş yaşa göre yapılıyor...
Kızlar bugün 17. günümüz bebeklerim Anne sütü alıyorlar 10dk emzirdikten sonra 35 40 cc de sadığım sütten veriyorum ennektorle bebeklerimden biri baya kusuyo emmedede cok guclu degiller biri 2400 civari biride 2200 civari
Reflüsü olabilir benim biri de öyle kusuyordu sağdığım anne sütüne bebelac thickener yoğunlaştırıcı koyuyordum bununla birlikte kusma sorunumuz ortadan kalktı...bir de o kg da emme refleksleri az oluyor bizde geçtik o Evrelerden herşey zamanla yoluna giriyor güle güle büyütün bebeklerinizi

Ek gidaya gecmissinizdir coktan.yogurt nasil yaptiniz? Acik sutmu alip mayaladiniz yoksa normal pastorize sutlerdenmi yaptniz? Bide maya olarak ne kullandiniz?
Biz dört buçuk aylıkken başladık doktorumuzun yönlendirmesiyle.Yogurtla basladik.Guvenilir bir aileden süt alıyoruz iyice kaynatıp birer litrelik kavanozlara mayalıyorum maksimum üç gün gidiyor.Mayayi ev yoğurdu kullanan bir komşudan aldım ilk başlarda şimdi evdekinden kullanıyorum.Suan kahvaltı öğünleri var yogurtlari var bir gün meyve bir gün sebze şeklinde goturuyoruz.

İkisi de 1600 gr dı...bu kadar küçük bebek illaki küvöz görüyor...biri 2200 biri 2000 gr olunca çıkardılar...üzülüyorsun evet ama o kadar minik bebekler evde zAten bakılamazdı..küvözden çıktıktan sonra bile 3,5 kg olana kadar yine zordu..Şuan 5,5 aylık olduk ama 4 aylık gibiyiz kilomuz boyumuz ve bütün dr kontrollerimiz düzeltilmiş yaşa göre yapılıyor...

Reflüsü olabilir benim biri de öyle kusuyordu sağdığım anne sütüne bebelac thickener yoğunlaştırıcı koyuyordum bununla birlikte kusma sorunumuz ortadan kalktı...bir de o kg da emme refleksleri az oluyor bizde geçtik o Evrelerden herşey zamanla yoluna giriyor güle güle büyütün bebeklerinizi
Saolasin canım allah razı olsun 45 cc veriyorum bugün ellerini emiyolar besleme saatimiz yaklaştıkça yetmiyo diye çıkarttım 5 cc bugün

Su
Emmedikleri için sağarak sütümü verdim bir öğün mama veriyorsan diper öğün süt veriyordum. Malesef kızımda fıskırtarak kusardı bende çok üzülürdüm bazen ağlardım ama geçiyor şükür. Şimdi üşütmediğim sürece kusmuyorlar
sütun yeter dedi hemşiremiz hastanede sağmıştım mama vermiyorum

Tsk arkadasim benimkiler 6.5 kilo ikisini ayni anda hic denemedim belini incitirim filan diye. Ama son care onuda denerim. Bizde salonun ortasina kocaman hamak kurduk. Icinede sunger dosek attik. orda salliyorum ikisini ayni anda. yataklarindan rahat oldu. Gunduzleri uyurken hic almiyorum ordan. mizmizlandikca salliyorum geri uyuyorlar
Benimkiler 9,5 ve 7,5 kilolar ikisi birden ağlayınca mecburen alıyorsun.ben hiç sallamadım şükür kucagımda pış pış yada mamayla uyutuyorum

Biz dört buçuk aylıkken başladık doktorumuzun yönlendirmesiyle.Yogurtla basladik.Guvenilir bir aileden süt alıyoruz iyice kaynatıp birer litrelik kavanozlara mayalıyorum maksimum üç gün gidiyor.Mayayi ev yoğurdu kullanan bir komşudan aldım ilk başlarda şimdi evdekinden kullanıyorum.Suan kahvaltı öğünleri var yogurtlari var bir gün meyve bir gün sebze şeklinde goturuyoruz.
Tsk bilgiler icin. Kahvaltida ne veriyorsunuz? Kusura bakma cok soru sordum hakkini helal et

Benimkiler 9,5 ve 7,5 kilolar ikisi birden ağlayınca mecburen alıyorsun.ben hiç sallamadım şükür kucagımda pış pış yada mamayla uyutuyorum
Ne guzel. Ben bugun ikisini almayi denedim aldimda. ancak 1 dakika tutabildim assagi dogru kaymaya basladilar. O an susturmalik yeter belki bilemiyorum

Kizlar aranizda calisip bir sure sonra isine donecek birileri varmi? Bu durumda Ne gibi cozumler urettiniz?

Tsk bilgiler icin. Kahvaltida ne veriyorsunuz? Kusura bakma cok soru sordum hakkini helal et
Rica ederim helal olsun ne demek.Bende öyleydim bir zamanlar sürekli soru soruyordum:)Acemi olunca ilk çocuk olunca insan merak ediyor öğrenmek istiyor sonrada bir bakıyorsun ustalasmissin bile.Kahvaltida karışım yapıyorum ben tek tek yiyemedi benimkiler.E bebekte keçi sütlü keçiboynuzu özlü bebe bisküvisi var ondan aldık,iki tane ondan koyuyorum bir yumurta sarısı,bir kaşık lor peynir,kıvamını açmak için keçi sütü bunları karıştırip veriyorum masallah güzel yiyorlar.

Rica ederim helal olsun ne demek.Bende öyleydim bir zamanlar sürekli soru soruyordum:)Acemi olunca ilk çocuk olunca insan merak ediyor öğrenmek istiyor sonrada bir bakıyorsun ustalasmissin bile.Kahvaltida karışım yapıyorum ben tek tek yiyemedi benimkiler.E bebekte keçi sütlü keçiboynuzu özlü bebe bisküvisi var ondan aldık,iki tane ondan koyuyorum bir yumurta sarısı,bir kaşık lor peynir,kıvamını açmak için keçi sütü bunları karıştırip veriyorum masallah güzel yiyorlar.
Ohhh masallah kuzulara. afiyet seker bal olsun. Yumurta tokda tutuyordur. Insallah bende gorucem o gunleri. Bebeklerin cinsiyeti nedir?

Iyi bari umut oldu bana. Benimkiler 3.5 aylik suan. Bir ay yanliz baktim. Hep annem destekti. Simdi yine yanliz bakmaya basliycam. Sizinkiler kac aylik?

Merhaba yonca merak etme tek de bakiliyor . Hatta kendince sistem oturtuyorsun. Ben baya baya alistim tek bakmaya . Allah yardim ediyor hic korkma . Benimkiler 2 bucuk aylik

Önce çok acemice tutuyorsun da biz şimdi tüm evi geziyoruz balkona falan çıkıyoruz,napalim mecburuz:)
Benimkiler henuz kafayi filan zor tartiyorlar ya ondan zorlaniyorum sanirim. Bellerini tutayim diye ayri bi mucadele boyunlarini dengelemek icin ayri bi mucadeleye girdim. Alisicam bende mecburen

Merhaba yonca merak etme tek de bakiliyor . Hatta kendince sistem oturtuyorsun. Ben baya baya alistim tek bakmaya . Allah yardim ediyor hic korkma . Benimkiler 2 bucuk aylik
Allah bagislasin arkadasim. oyle is basa dustumu bir cozum buluyor insan mecburen. Bende 16 gunlukken 1 ay yanliz baktim ama o donem buyuk bolum uyuyorlardi. Simdi kucak istiyorlar sorun orda.

Kizlar bu arada ben sütümü sağa sağa cogalttim . Makineyle yasiyorum adeta . Sık sık sagdim . 2-3 saatte bir. Hatta bazen 1 saat sonra bile . Cok saginca kisa surede artti . Ve kesiblikle cok sut olsun istiyorsaniz surekli bireeyler atistirmak sart bence . Ac kaldigimda sut daha az cikiyor. Cok mecbur kalmadikca mama vermiyorum. Mecburiyetimin sebebi de gece taze sagmadan bebekler acikirsa dolaptan sut cikarip isitmak cok zaman aliyor . O yuzden gece mama yapiverdigim oluyor . Her ne kadar anne sutu oda isisinda 3 saat dayanir densede ben mikrop toplayacak diye pimpirikleniyorum dolaba koyuyorum

Yani sutunuzu cogaltmak icin elektrikli pompayla sık sık sagın ve yemeyi ihmal etmeyin . Allah bol sut versin hepimize :nazar::nazar:

Allah bagislasin arkadasim. oyle is basa dustumu bir cozum buluyor insan mecburen. Bende 16 gunlukken 1 ay yanliz baktim ama o donem buyuk bolum uyuyorlardi. Simdi kucak istiyorlar sorun orda.

Ben bildigin eski tip salincak kurdum . 2 gundur degmesinler keyfime . Tavan salincagi olunca bi ittiriyorsun o baya sallaniyor kendisi . Kucak olayini henuz yasamadim ama . Allah yardımcın olsun ikisini almak zor is tabii

Ben bildigin eski tip salincak kurdum . 2 gundur degmesinler keyfime . Tavan salincagi olunca bi ittiriyorsun o baya sallaniyor kendisi . Kucak olayini henuz yasamadim ama . Allah yardımcın olsun ikisini almak zor is tabii
Guldurdun beni :KK48: deymeyin keyfime demek. bizde once oyle kurmustuk baktik iyi gidiyor oyle keyifli gidiyor :KK48: hamagi kuralim ikisini atariz icine dedik.

Back
X