2018 Ekim Anneleri

Ayy inanamiyorum!
Burnumun diregi sizladi okurken.
Ama oyle olmadigi icin sevindim sonra.Degisen yeri de Zeynep daha iyi oldugundandir insallah.
O minislede bambaska bi bag olmustur aranizda.Allah anasina babasina bagislasin onu da.
Sonra Zeynep'i gordun degil mi?

Ben de canım aynı ayakkabıyı giyiyorum, yüzüğüm de oluyo hiç cikarmadim. Benim annem de ablama hamileyken çok kilo almış,bende çok almamis

Emzirirken cok cabuk yorulup uyuyorlar yenidoganlar genelde.O yuzden yanagiyla cenesiyle,etkilemiyorsa ayak altiyla vs oynayabilirsin emzirirken,memenide azcik yoklayip sut gitmesini saglarsan yutkunur ama iyice daldiysa elden bisy gelmez :) kiyabilirsen ayaklari islatmayi deneyebilirsin :)

Emme ve sut meseleside dedigin gb tamamen bebegin talebine bagli canim.Onun damak hareketlerinin masaji beyine ayri bi uyari annede.
Mesela ilk zamanlar akar sut genelde 3 ay gb akmamaya vs baslar.Annelerse eskisi gb dolmuyor sanki yumusak demeye baslar ama aslinda sut ayarlanmaya baslamistir artik.
Bebegin atak donemlerinde memeye daha cok yapismasida bu yuzdendir bi nevi ayarlar,kendide buyuyordur.

Ama yapilabilecek seylerde var tabii.Bazen yorgunluklar,uzuntuler sonucunda etkilenen anneler kullanabilir.Bazi gun digerinden farkli olabilir.Psikoloji cok etkili oldugu icin sutte bilmekte fayda var :) Beslenme vs etkiliyor sonucta.Sutun iceriginide.

Ben de onu düşünüyorum cnm normalde bel, sırt ve boyun ağrım çok olur. Skolyoz, fıtık, duzlesme ve kereclenme var. Hangisini alsam bilemedim, hangisini kullanabilirim acaba yada ikisini de kullanamam mi?

Görmemişim canım
Zeynep çok hareketliydi harekette bağlı taşikardi de olabilir dedi doktor
Ikisinin arasında 10 dk.vardi ya inanılmaz korktum
Senin normal doğum mu olacak
seni anlayabiliyorum canim. İlk dogumum sezeryan oldugundan yine sezeryan olucak. Aslinda ben normal istiyorum da dr um pek yanasmiyor. Artik saglikla kucagimiza alalim da sezeryan olsun napalim

Ben de onu düşünüyorum cnm normalde bel, sırt ve boyun ağrım çok olur. Skolyoz, fıtık, duzlesme ve kereclenme var. Hangisini alsam bilemedim, hangisini kullanabilirim acaba yada ikisini de kullanamam mi?

Ciddi durumlar canim.
En sagliklisi bolumunun doktoruna danisman olur bi durumda.Sonucta yuk binecek.Ne kadar agir olabilir ki diye dusunebiliriz ama tasinan her dk agirlik artiyor.Belki zaman belirtir agirlik manasinda.

Evet insanlara kırmadan nasıl soyleyecegiz en çok bunu düşünüyorum. Ellerini yıkama olayını da nasıl soyleyecegiz? Benim ev de çok küçük şehir dışından da yatılı misafirler gelecek iki kişi, bir de annem nasıl sigacagiz nasıl yapacağız bilmiyorum. Lohusayken hem de. İnsallah sağlıkla huzurla gecer

İyi geceler kızlar hastane için sukulent almak isteyen arkadaşlar vardı bende bayadır uygun bulmaya çalışıyordum fidanpazarı diye sayfa var instada 3 tl farklı bir japon fidesi var o da 2 tl belki işinize yarar daha sipariş vermedim erken diye

Uyku degildi engel olan ona eminim:) hatta resmen sutumde bisy mi var da istemiyr derdim:)) hiic merakli olmadi sute. Emdiginide hemen kusuyodu. Ama ona ragmen mama falan vermedi doktrlarz midesi bu kadarini kabul ediyor tarZinda konustular.
Bende acaba bu sefer bisyler denemelimiyim diye dusunuyrm.
Ayy beni uyku inanilmaz etkiliyordu. Yorgunsam sut yok resmen:)
Meme reddi de olmadi hic sadece kisaca 1 memeyi emip geciyodu. Hatta esprisini yapyrm dogustan rejimde diye:)))))
Ozellikle son paragrafa yorumunu merak ediyrm:) iki drumda takma modunda olunca rahattim ama tabi annelik ara ara napsam dedigm oluyodu tabi

Ah bu yanmak... Çıldıracaktim yine az once. Dusa girdim. 10 dk serinledim simdi yine ayni. Napiyim suyun altinda mi bekliyim. Avuclarimdan ve ayak tabanlarimdan ates fışkırıyor. Uykum var uyuyamıyorum.

Bizim bugun kontrolumuz vardi ve cok sukur 2240 gr. olmuz minigim yaklasik 44 cm. ❤ biraz minik olacak artik kabullendim, saglikla gelsin insallah.. doktorum 10 gun sonra kontrole cagirdi ve artik dogum gunune karar veririz geldiginizde dedi :) Beni nasil bir heyecan basti anlatamam ^_^

Bu arada pimpiriklikten tabii doktora dogum kilosu dusuk olsa da organ gelisimi farkli bir durum degil mi dedim? Yani ben hep (Allah korusun) rahim ici gelisme geriliginden korkuyodum. Doktor da tam aksine dedi, gelisme geriligi olsa stres durumunda bebegij akcigeri daha hizli gelisir. Vucut onu erken doguma hazirlar dedi. Cok enteresan bir mekanizma ya hayran olmamak elde degil...

Bir de nst de 80 civari cok duzensiz sancim vardi ve oglusun kalp atislari 160 civariydi ama genelde 140-160 arasi cikar. Doktorum sorun yok dedi.

Sizde de oluyo mu bilmem ama bugun biraz hastaneye gittim sonra da aksam ev gezmesine gittik. Surekli oturmama ragmen altta cok baski hissediyorum sanki her an cikiverecekmis gibi yaramaz adam :) artik kabullendim cok gezinmek bana yaramiyo, bundan sonrasi mumkun mertebe yatis :)

Hayatta her animiz sukur sebebi, ne guzel anlatmissin canim.. Allah'im guc kuvvet versin ikinize de, tum annelere.. Zeynep nasil peki? Insallah kisa surede toparlar ve saglikla taburcu olursunuz...

Huy o zaman :)
Aklima alerji durumu geliyor genelde anne sutunde sut vb urunlerin rejimi yapilip devam edilir kusma vb sikintilarda.Ama bazi bebeklerde de huy cidden.Emme konusunda sikinti olmayinca memede de fazla tutmak zor.
Bende tek meme verirdim ama mesela.O duzende biraz anne bebek arasinda sanki :)

Dedigim gb belki sut ve sut urunleri konusunda kendi tukettiklerinde bi deneme yapabilirsin alerji durumu ici ama 2 cocuk cok farkli olabilir belki gerek bile kalmaz.
Onun disinda arttirmak odakli yapilabilecekler cok.Kürler vb seyler var.

Ah bu yanmak... Çıldıracaktim yine az once. Dusa girdim. 10 dk serinledim simdi yine ayni. Napiyim suyun altinda mi bekliyim. Avuclarimdan ve ayak tabanlarimdan ates fışkırıyor. Uykum var uyuyamıyorum.

Cidden dusun tek guzelligi suyun altindayken :)
Bende de sifir uyku.Sabahta buyugu uyanacak tum tatliligiyla baska sansimda yokk :))))

Benimde altta cok baski var.
Bazen irkiliyorum.Batma aci tarzi bisy oluyor vajinada.Kafasiyla baskidan ve bazi hareketlerindendir dedi doktor.Karnimin soluda poposundan yamuk resmen bide ayagini tam ortaya kaburgaya bi ittiriyor durumum icler acisi.

Ama buyukte var ya bugun cok oynayamadim onunla bari disari cikalim dedim bide aksam yemek park turu yaptik esimin cikisina denk getirip.Dinlenmek ne kelime :)

Ama kasiliyorum sık sık sanki.Nefesim cekiliyor ta asagidan gb.
Son ayin guzellikleride vurur durur artik :) bugunlerimize sukur.Daha da agirlasacaz.

Anladim artrmaya gerek kalirsa o zamn tekrar sorarim yada arastirirm. 8 ay bitene kadar kustu babasida oyleymis:) alerji olark doktrlar bisy demedi ama olabilir. Bi ara kabizligi icin tereyagini kesmistim ise yaramisti mesela. Bakalim bu sefer ki nasil olcak:)
Boyle olunca emzirmeye cok hevesli olamadm bende zaten. Sagliklari yerinde olsun da tabi en onemlisi o

Oyle tabii canim.
Bende yine merak ediyorum emzirme isimiz nasi olacak diye.
Insan ister istemez dusunuyor galiba.

Sorarsan yazarim tabii insallah gerek kalmaz.Bide cok sutten ziyade yeteri kadar olsun yeter ki :) Mastit durumuda cok zor,acı bisy.

Mesela bana fistik kürü cok iyi gelmisti sutun degistigi kizimin memeye yapistigi donemlerde.
7-8 dolmalik fistigi gece yatarken ilik ve cok az sekerli suya koyuyorsun cay bardagina,gece duruyor,sabahta ac karnina suyu icip fistiklarida yiyorsun.Sadece 1 hafta yapiliyor.Kürlerin onemide bu,genelde 1 haftadir sonra baska bisy yapilacaksa 1 haftada ara verilir.

Sabah kahvaltisini dereotuyla,taze soganla yaptigim cok olmustur mesela o da farkettirirdi :)

Kuru incir derler onu da kaynatmistim ama o hali bana gaz yapmisti.
Kurudutta istisnasiz iyi gelenlerden

Bazi yediklerimede dikkat ederdim.Gaz olabileceklerde kimyon kullanirdim.Herkese gaz yapan seylerde farkli biraz bilmek biraz denemek gerekiyor.Gaz mutlaka oluyor tabii ki bebeklerde sonucta bi gelisim o da.

Bol bol yazariz o zamanlar :)

Canım ya tüylerim diken diken oldu okurken, senin yerine koydum kendimi. Allah yardımcın olsun, o bebeğin annesine de yardım etsin. Şimdi nasıl kızın?

Sağol canım verdiğin bilgiler için. Ben de haftaya konuşacağım Dr la. Di mi o an herşeye değer. Kahveye kaç gün devam etmiştin, sute geçip bebeği uykusuz ve huzursuz bırakmasından tedirgin. Ve kurudut suyuna önceden başlasam olur mu acaba, sadece suyunu mu içiyosun yoksa tortusunu da yiyomusun?

Ciddi durumlar canim.
En sagliklisi bolumunun doktoruna danisman olur bi durumda.Sonucta yuk binecek.Ne kadar agir olabilir ki diye dusunebiliriz ama tasinan her dk agirlik artiyor.Belki zaman belirtir agirlik manasinda.
Evet haklısın cnm etrafımda kullananlar olsa da bir kez denesem ona göre karar versem ne güzel olurdu. Dr a devlette gittim bu tarz agrilarimda orda da sürekli Dr degisiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…