Dün hastaneden arayıp kanguru bakımına başlayacağımızı söylediler.
Yaniiii Zeynebimi ilk kez kucağıma vereceklerdi. 12.30 da burda olabilir misiniz? Dediler.... soruya bak ☺ olmam mı olurum tabi koşa koşa gittim taksiden inince
Ilk gün güzeldi. Kucağıma alinca kendimi öyle güçsüz öyle çaresiz hissettim ki ... agladim sessizce kuzuya hissettirmeden
Neyse bugün yine gittim hevesle.. kuzumun bir aydir yattığı küveze baktim hemen... zayiflamis.... tekrar solunum cihazina baglanmis.... gözleri şiş..teni kipkirmizi.... heryerinde yine kablolar haftalar öncesine dönmüş durumu... bu kez yine agladim ama dünkü gibi sevinçten degil, içim yana yana ağladım...
Dualar ettim ayetel kursi nas felak... masal anlattım... ablalarindan bahsettim... falan filan... kucagimdaki yavru once huzursuz ve ağlıyordu...ben konuştukça sustu... uyudu....
Sonra hemsire bebegi alip kuveze koydu.... bebegin ayagindaki bant gözüme çarptı... benim adım degil baska bi isim yazıyordu
Meger benim kuzumu baska bölüme almışlar... onun bir aydır yattığı yere de baska bi çocuk yatırmışlar
Zeybebim zeynebim diye sevdiğim, zayifladi diye üzüldüğüm yavru başka bi yavruymuş
Ben de canım aynı ayakkabıyı giyiyorum, yüzüğüm de oluyo hiç cikarmadim. Benim annem de ablama hamileyken çok kilo almış,bende çok almamisBen de hamileyken çok kilo alacağımı düşünürdüm. Rahmetli annem 45 kilo ile bana hamile kalıp neredeyse 80 kilo ile doğuma gitmiş. Biraz kilo alsam da bileklerim kalınlaşsa, ayak numaram bir numara büyüse derdim. Hiçbiri olmadı6 kilo ile yola devam ediyorum. Sadece biraz ellerim şişmiş oluyor gün sonunda. Bir de çok oturup ayaklarımı sarkıtırsam ayaklarım şişiyor. Ama ödem şişmesi yokmuş.
Dün sanırım birisi paylaşmıştı bu konuda. Bir doktor karından gelen seslerin bebeğin eklemlerinden geldiğini söylüyordu. Ben hiç duymadım.
Evet epiduralde saniye harekt etmemek lazim. Benmde tam yapilirken sancim gelmisti:) ama cok sukur ki kimildamadm. Yine oyle sikintisiz olur ins.
O anahtar noktayi benim ilk kizm cok emmedi. 3-5 dk emdi birakti hep:) ins bu sefer guzelce emer bebism. Uzun emzirebilmek icin bi puf noktasi var mi acaba? Yani ara ara gazi cikarp devam ettrmeye calisiyodum ama o cok fayda etmemisti.
Bide bisy daha aklima gelmisken tecrubeli annelere sorayim. Cok asiri emmedikce sutum de onun icecegi kadar olmustu belli bi sure sonra. Sagip cogaltsamda icmezdi cnku ictklerni bile hep kusuyrdu. Yani ben sutum cogalsin diye bisy yapaym mi? Yoksa ictigi kadar oluyo zaten oylece kalsin mi?
Ben de onu düşünüyorum cnm normalde bel, sırt ve boyun ağrım çok olur. Skolyoz, fıtık, duzlesme ve kereclenme var. Hangisini alsam bilemedim, hangisini kullanabilirim acaba yada ikisini de kullanamam mi?Ben sadece slingi almistim canim.
Onu da denemek icin almistim sevmeme ihtimaline karsi,sevince baska almadim ama.
Kanguru daha cok kullanirim dersen bence o da mantikli cunku yenidogan aparatlarida var.
Ama senin bu agri durumlarin icin uygun mu sadece gebelikten degilse bunlar,ona gore de dusun canim
seni anlayabiliyorum canim. İlk dogumum sezeryan oldugundan yine sezeryan olucak. Aslinda ben normal istiyorum da dr um pek yanasmiyor. Artik saglikla kucagimiza alalim da sezeryan olsun napalimGörmemişim canım
Zeynep çok hareketliydi harekette bağlı taşikardi de olabilir dedi doktor
Ikisinin arasında 10 dk.vardi ya inanılmaz korktum
Senin normal doğum mu olacak
Ben de onu düşünüyorum cnm normalde bel, sırt ve boyun ağrım çok olur. Skolyoz, fıtık, duzlesme ve kereclenme var. Hangisini alsam bilemedim, hangisini kullanabilirim acaba yada ikisini de kullanamam mi?
Evet insanlara kırmadan nasıl soyleyecegiz en çok bunu düşünüyorum. Ellerini yıkama olayını da nasıl soyleyecegiz? Benim ev de çok küçük şehir dışından da yatılı misafirler gelecek iki kişi, bir de annem nasıl sigacagiz nasıl yapacağız bilmiyorum. Lohusayken hem de. İnsallah sağlıkla huzurla gecerİyiymiş, işime gelir benimde bu şekilde olursa :)
Yok geçti canım ağrı kalmadı ama hanımefendi döndü sanırım kaburgalarımda hissettiğim oynamalar vurmalar artık aşağıda vajinama yakın hissediyorum.
Baş aşağı duruyordu ne güzel ters döndüyse bu saatten sonra ısırıcam bacaklarını
Bende bütün gün bilgisayar başındayım ve touchpad'i sürekli sağ elimle kullanıyorum. En çok onda oluyor uyuşma sanırım bu yüzden. Gidicem sorucam ne olacak önerisi bakalım.
Yabancılar, komşular terslenir müdahale edilir de yakın akraba asıl düşündüren beni. Onlara söylemeye çekinirim alınırlar diye sanırım. Çok müdahale gerektiren bi duruma İnşallah gerek kalmaz.
Canım sen stres ve evham yapmaya başladın sanki sona yaklaştıkça öyle geldi bana. Aman sakin ol bebişte hissetmesin onu.
Uyku degildi engel olan ona eminim:) hatta resmen sutumde bisy mi var da istemiyr derdim:)) hiic merakli olmadi sute. Emdiginide hemen kusuyodu. Ama ona ragmen mama falan vermedi doktrlarz midesi bu kadarini kabul ediyor tarZinda konustular.Emzirirken cok cabuk yorulup uyuyorlar yenidoganlar genelde.O yuzden yanagiyla cenesiyle,etkilemiyorsa ayak altiyla vs oynayabilirsin emzirirken,memenide azcik yoklayip sut gitmesini saglarsan yutkunur ama iyice daldiysa elden bisy gelmez :) kiyabilirsen ayaklari islatmayi deneyebilirsin :)
Emme ve sut meseleside dedigin gb tamamen bebegin talebine bagli canim.Onun damak hareketlerinin masaji beyine ayri bi uyari annede.
Mesela ilk zamanlar akar sut genelde 3 ay gb akmamaya vs baslar.Annelerse eskisi gb dolmuyor sanki yumusak demeye baslar ama aslinda sut ayarlanmaya baslamistir artik.
Bebegin atak donemlerinde memeye daha cok yapismasida bu yuzdendir bi nevi ayarlar,kendide buyuyordur.
Ama yapilabilecek seylerde var tabii.Bazen yorgunluklar,uzuntuler sonucunda etkilenen anneler kullanabilir.Bazi gun digerinden farkli olabilir.Psikoloji cok etkili oldugu icin sutte bilmekte fayda var :) Beslenme vs etkiliyor sonucta.Sutun iceriginide.
Hayatta her animiz sukur sebebi, ne guzel anlatmissin canim.. Allah'im guc kuvvet versin ikinize de, tum annelere.. Zeynep nasil peki? Insallah kisa surede toparlar ve saglikla taburcu olursunuz...Dün hastaneden arayıp kanguru bakımına başlayacağımızı söylediler.
Yaniiii Zeynebimi ilk kez kucağıma vereceklerdi. 12.30 da burda olabilir misiniz? Dediler.... soruya bak ☺ olmam mı olurum tabi koşa koşa gittim taksiden inince
Ilk gün güzeldi. Kucağıma alinca kendimi öyle güçsüz öyle çaresiz hissettim ki ... agladim sessizce kuzuya hissettirmeden
Neyse bugün yine gittim hevesle.. kuzumun bir aydir yattığı küveze baktim hemen... zayiflamis.... tekrar solunum cihazina baglanmis.... gözleri şiş..teni kipkirmizi.... heryerinde yine kablolar haftalar öncesine dönmüş durumu... bu kez yine agladim ama dünkü gibi sevinçten degil, içim yana yana ağladım...
Dualar ettim ayetel kursi nas felak... masal anlattım... ablalarindan bahsettim... falan filan... kucagimdaki yavru once huzursuz ve ağlıyordu...ben konuştukça sustu... uyudu....
Sonra hemsire bebegi alip kuveze koydu.... bebegin ayagindaki bant gözüme çarptı... benim adım degil baska bi isim yazıyordu
Meger benim kuzumu baska bölüme almışlar... onun bir aydır yattığı yere de baska bi çocuk yatırmışlar
Zeybebim zeynebim diye sevdiğim, zayifladi diye üzüldüğüm yavru başka bi yavruymuş
Uyku degildi engel olan ona eminim:) hatta resmen sutumde bisy mi var da istemiyr derdim:)) hiic merakli olmadi sute. Emdiginide hemen kusuyodu. Ama ona ragmen mama falan vermedi doktrlarz midesi bu kadarini kabul ediyor tarZinda konustular.
Bende acaba bu sefer bisyler denemelimiyim diye dusunuyrm.
Ayy beni uyku inanilmaz etkiliyordu. Yorgunsam sut yok resmen:)
Meme reddi de olmadi hic sadece kisaca 1 memeyi emip geciyodu. Hatta esprisini yapyrm dogustan rejimde diye:)))))
Ozellikle son paragrafa yorumunu merak ediyrm:) iki drumda takma modunda olunca rahattim ama tabi annelik ara ara napsam dedigm oluyodu tabi
Ah bu yanmak... Çıldıracaktim yine az once. Dusa girdim. 10 dk serinledim simdi yine ayni. Napiyim suyun altinda mi bekliyim. Avuclarimdan ve ayak tabanlarimdan ates fışkırıyor. Uykum var uyuyamıyorum.
Bizim bugun kontrolumuz vardi ve cok sukur 2240 gr. olmuz minigim yaklasik 44 cm. ❤ biraz minik olacak artik kabullendim, saglikla gelsin insallah.. doktorum 10 gun sonra kontrole cagirdi ve artik dogum gunune karar veririz geldiginizde dedi :) Beni nasil bir heyecan basti anlatamam ^_^
Bu arada pimpiriklikten tabii doktora dogum kilosu dusuk olsa da organ gelisimi farkli bir durum degil mi dedim? Yani ben hep (Allah korusun) rahim ici gelisme geriliginden korkuyodum. Doktor da tam aksine dedi, gelisme geriligi olsa stres durumunda bebegij akcigeri daha hizli gelisir. Vucut onu erken doguma hazirlar dedi. Cok enteresan bir mekanizma ya hayran olmamak elde degil...
Bir de nst de 80 civari cok duzensiz sancim vardi ve oglusun kalp atislari 160 civariydi ama genelde 140-160 arasi cikar. Doktorum sorun yok dedi.
Sizde de oluyo mu bilmem ama bugun biraz hastaneye gittim sonra da aksam ev gezmesine gittik. Surekli oturmama ragmen altta cok baski hissediyorum sanki her an cikiverecekmis gibi yaramaz adam :) artik kabullendim cok gezinmek bana yaramiyo, bundan sonrasi mumkun mertebe yatis :)
Anladim artrmaya gerek kalirsa o zamn tekrar sorarim yada arastirirm. 8 ay bitene kadar kustu babasida oyleymis:) alerji olark doktrlar bisy demedi ama olabilir. Bi ara kabizligi icin tereyagini kesmistim ise yaramisti mesela. Bakalim bu sefer ki nasil olcak:)Huy o zaman :)
Aklima alerji durumu geliyor genelde anne sutunde sut vb urunlerin rejimi yapilip devam edilir kusma vb sikintilarda.Ama bazi bebeklerde de huy cidden.Emme konusunda sikinti olmayinca memede de fazla tutmak zor.
Bende tek meme verirdim ama mesela.O duzende biraz anne bebek arasinda sanki :)
Dedigim gb belki sut ve sut urunleri konusunda kendi tukettiklerinde bi deneme yapabilirsin alerji durumu ici ama 2 cocuk cok farkli olabilir belki gerek bile kalmaz.
Onun disinda arttirmak odakli yapilabilecekler cok.Kürler vb seyler var.
Anladim artrmaya gerek kalirsa o zamn tekrar sorarim yada arastirirm. 8 ay bitene kadar kustu babasida oyleymis:) alerji olark doktrlar bisy demedi ama olabilir. Bi ara kabizligi icin tereyagini kesmistim ise yaramisti mesela. Bakalim bu sefer ki nasil olcak:)
Boyle olunca emzirmeye cok hevesli olamadm bende zaten. Sagliklari yerinde olsun da tabi en onemlisi o
Canım ya tüylerim diken diken oldu okurken, senin yerine koydum kendimi. Allah yardımcın olsun, o bebeğin annesine de yardım etsin. Şimdi nasıl kızın?Dün hastaneden arayıp kanguru bakımına başlayacağımızı söylediler.
Sağol canım verdiğin bilgiler için. Ben de haftaya konuşacağım Dr la. Di mi o an herşeye değer. Kahveye kaç gün devam etmiştin, sute geçip bebeği uykusuz ve huzursuz bırakmasından tedirgin. Ve kurudut suyuna önceden başlasam olur mu acaba, sadece suyunu mu içiyosun yoksa tortusunu da yiyomusun?Belki de canim dedigin gibi 40 haftanin dolmasinin etkisiydi sut olayi ama dogumdan sonra vucuttaki hormon dengesi tamamen degisiyo belki de o tetikliyodur. Sadece en onemli nokta duzenli olarak emzirmek. Bana hastaneden soylenen suydu: bebek her arandiginda her agladiginda emzirin. Bir memeyi en az 10-15 dk. Vermek gerekiyo. Sutun ilk gelen kismi sekerli ve su orani yuksek kismiymis. Sonradan gelen kisimsa yagli ve asil besleyici kismi. Bebegin o kismi emmesini saglamak anatar nokta
Epiduralle ilgili olarak da ben biraz talihsizlik yasadim. Katater takilirken irkildim yani hareket edince igne kaydi ve yeniden baska bi nokyadan delmek zorunda kaldilar. Hal boyle olunca sonrasinda 2 noktada omurilik sivisinda kacak oldugu icin asiri sekilde bas agrisi cektim. Bir de kulak ugultusu vardi. Gunde 4-4.5 lt su tuketimi ve bol bol kafeinli kahve icerek bas agrisini cozdum ama kulak ugultusu biraz daha surmustu malesefpeki bunlara degmedi mi? Bence kesinlikle degdi, oglumu dogar dogmaz gordum hemen gogume verdiler ve odaya cokar cikmaz da emzirmistim. O yuzden hala epiduralden korkmama ragmen sanirim yine epidural istiycem :)
Evet haklısın cnm etrafımda kullananlar olsa da bir kez denesem ona göre karar versem ne güzel olurdu. Dr a devlette gittim bu tarz agrilarimda orda da sürekli Dr degisiyoCiddi durumlar canim.
En sagliklisi bolumunun doktoruna danisman olur bi durumda.Sonucta yuk binecek.Ne kadar agir olabilir ki diye dusunebiliriz ama tasinan her dk agirlik artiyor.Belki zaman belirtir agirlik manasinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?