Bendim canım sağolasın bir bakayimİyi geceler kızlar hastane için sukulent almak isteyen arkadaşlar vardı bende bayadır uygun bulmaya çalışıyordum fidanpazarı diye sayfa var instada 3 tl farklı bir japon fidesi var o da 2 tl belki işinize yarar daha sipariş vermedim erken diye
Ayy ben istahsiz oldugumdan bu dedklerini yemedm hic. Hatta gaz ne yapar dikkat bile edemedm. Yada bende su sut cok yapti dedm bisy olmadi. Bitek yesillik makrna ve prtakal suyu iciyodum. Midem onlari aliyodu ilk baslarda:)) ins gaz dertleri cok olmaz. Soyle en azindan atlativerirrz. Bide bu saydiklarini burda tak diye bulmak cok zor. Incir ve dut azcik var buzlugmda gecen sene getrmstm. Onlari sakliyrm:))Oyle tabii canim.
Bende yine merak ediyorum emzirme isimiz nasi olacak diye.
Insan ister istemez dusunuyor galiba.
Sorarsan yazarim tabii insallah gerek kalmaz.Bide cok sutten ziyade yeteri kadar olsun yeter ki :) Mastit durumuda cok zor,acı bisy.
Mesela bana fistik kürü cok iyi gelmisti sutun degistigi kizimin memeye yapistigi donemlerde.
7-8 dolmalik fistigi gece yatarken ilik ve cok az sekerli suya koyuyorsun cay bardagina,gece duruyor,sabahta ac karnina suyu icip fistiklarida yiyorsun.Sadece 1 hafta yapiliyor.Kürlerin onemide bu,genelde 1 haftadir sonra baska bisy yapilacaksa 1 haftada ara verilir.
Sabah kahvaltisini dereotuyla,taze soganla yaptigim cok olmustur mesela o da farkettirirdi :)
Kuru incir derler onu da kaynatmistim ama o hali bana gaz yapmisti.
Kurudutta istisnasiz iyi gelenlerden
Bazi yediklerimede dikkat ederdim.Gaz olabileceklerde kimyon kullanirdim.Herkese gaz yapan seylerde farkli biraz bilmek biraz denemek gerekiyor.Gaz mutlaka oluyor tabii ki bebeklerde sonucta bi gelisim o da.
Bol bol yazariz o zamanlar :)
Ergonomik olursa kanguruyu tavsye ederim disari gayet guzel. Bel destekleyci olunca agri da olmuyor. Ben normlde de poset canta cok tasimam mesela. Ama onunla rahat etmistim. Bi tek sikintisi kocamn yer kapliyo. Yolculukta onun icin ayri canta almistim bide evde de bence cok kullanilmaz. Ama dolmus yada havalimani veya da elinde baska seyler tutman gerekn zamanlarda inanilmaz rahat:) he ama durduk yere ne kadar elzem bilemicem. Markete gidersen falan da rahat mesela.Ben de onu düşünüyorum cnm normalde bel, sırt ve boyun ağrım çok olur. Skolyoz, fıtık, duzlesme ve kereclenme var. Hangisini alsam bilemedim, hangisini kullanabilirim acaba yada ikisini de kullanamam mi?
Ben de anlattıklarının aynısını yaşıyorum cnm bazen tekme atmasa bile ağrım oluyo bu sancimidir? Biz de dışarı hava almaya çıkalım dedik bizimkinin vurması, germesi derken kaldı:)Benimde altta cok baski var.
Bazen irkiliyorum.Batma aci tarzi bisy oluyor vajinada.Kafasiyla baskidan ve bazi hareketlerindendir dedi doktor.Karnimin soluda poposundan yamuk resmen bide ayagini tam ortaya kaburgaya bi ittiriyor durumum icler acisi.
Ama buyukte var ya bugun cok oynayamadim onunla bari disari cikalim dedim bide aksam yemek park turu yaptik esimin cikisina denk getirip.Dinlenmek ne kelime :)
Ama kasiliyorum sık sık sanki.Nefesim cekiliyor ta asagidan gb.
Son ayin guzellikleride vurur durur artik :) bugunlerimize sukur.Daha da agirlasacaz.
Fıstık kür u sütun çoğalması için mi cnm? Kuru incirin sadece suyu mu içilecek dutun da? Onları da yazabilir misin?Oyle tabii canim.
Bende yine merak ediyorum emzirme isimiz nasi olacak diye.
Insan ister istemez dusunuyor galiba.
Sorarsan yazarim tabii insallah gerek kalmaz.Bide cok sutten ziyade yeteri kadar olsun yeter ki :) Mastit durumuda cok zor,acı bisy.
Mesela bana fistik kürü cok iyi gelmisti sutun degistigi kizimin memeye yapistigi donemlerde.
7-8 dolmalik fistigi gece yatarken ilik ve cok az sekerli suya koyuyorsun cay bardagina,gece duruyor,sabahta ac karnina suyu icip fistiklarida yiyorsun.Sadece 1 hafta yapiliyor.Kürlerin onemide bu,genelde 1 haftadir sonra baska bisy yapilacaksa 1 haftada ara verilir.
Sabah kahvaltisini dereotuyla,taze soganla yaptigim cok olmustur mesela o da farkettirirdi :)
Kuru incir derler onu da kaynatmistim ama o hali bana gaz yapmisti.
Kurudutta istisnasiz iyi gelenlerden
Bazi yediklerimede dikkat ederdim.Gaz olabileceklerde kimyon kullanirdim.Herkese gaz yapan seylerde farkli biraz bilmek biraz denemek gerekiyor.Gaz mutlaka oluyor tabii ki bebeklerde sonucta bi gelisim o da.
Bol bol yazariz o zamanlar :)
Sağol canım verdiğin bilgiler için:)Ergonomik olursa kanguruyu tavsye ederim disari gayet guzel. Bel destekleyci olunca agri da olmuyor. Ben normlde de poset canta cok tasimam mesela. Ama onunla rahat etmistim. Bi tek sikintisi kocamn yer kapliyo. Yolculukta onun icin ayri canta almistim bide evde de bence cok kullanilmaz. Ama dolmus yada havalimani veya da elinde baska seyler tutman gerekn zamanlarda inanilmaz rahat:) he ama durduk yere ne kadar elzem bilemicem. Markete gidersen falan da rahat mesela.
Aynı durumdayım her gece uyku 0Ah bu yanmak... Çıldıracaktim yine az once. Dusa girdim. 10 dk serinledim simdi yine ayni. Napiyim suyun altinda mi bekliyim. Avuclarimdan ve ayak tabanlarimdan ates fışkırıyor. Uykum var uyuyamıyorum.
Tarihi belli miseni anlayabiliyorum canim. İlk dogumum sezeryan oldugundan yine sezeryan olucak. Aslinda ben normal istiyorum da dr um pek yanasmiyor. Artik saglikla kucagimiza alalim da sezeryan olsun napalim
Aklıma ne geldi canim incirin suyunu ben çocuğum olsunbfiye içmiştim bende çok yoğun ara kanamalar yaptı. Çok kotu oldum ben sadece yesek faydası olurmu acaba?Fıstık kür u sütun çoğalması için mi cnm? Kuru incirin sadece suyu mu içilecek dutun da? Onları da yazabilir misin?
halbuki lohusayken ilk zamanlar sadece yanimizda anne abla ya da baska bir yakinimiz olsa bebegin 40i ciktiktan sonra gelecek olan gelse ne guzel olur.ailecek yeni hayatimiza uyum saglamaya calisirken bi de evde yatili misafir... insanlar biraz dusunceli olsa keske.ama iste bizim kulturumuz boyle.iyi bisey yaptiklarini saniyorlarEvet insanlara kırmadan nasıl soyleyecegiz en çok bunu düşünüyorum. Ellerini yıkama olayını da nasıl soyleyecegiz? Benim ev de çok küçük şehir dışından da yatılı misafirler gelecek iki kişi, bir de annem nasıl sigacagiz nasıl yapacağız bilmiyorum. Lohusayken hem de. İnsallah sağlıkla huzurla gecer
Amin inşallah. Dün ebeyle yazistik da o da bol su, bebekle ten teması ve sık emzirme dediAklıma ne geldi canim incirin suyunu ben çocuğum olsunbfiye içmiştim bende çok yoğun ara kanamalar yaptı. Çok kotu oldum ben sadece yesek faydası olurmu acaba?plojovic
Mevsimi olmadığı için dut zor ama kuru dut çok faydalı diye biliyorum ben her sene annemin bahçesinden dut toplar dondurucuya atardım bu sene yapamadım keske önceden bilsem toplardım yine
Birde kesinlikle bol su. Sütun kaynağı su canim. Ineklerden örnek alıp onlardan hallice olacağımız için :) bol sütümuz olsun insaallah
İyi geceler kızlar hastane için sukulent almak isteyen arkadaşlar vardı bende bayadır uygun bulmaya çalışıyordum fidanpazarı diye sayfa var instada 3 tl farklı bir japon fidesi var o da 2 tl belki işinize yarar daha sipariş vermedim erken diye
İnşallah canım lohusalık en özel dönemimiz ve en hassas olduğumuz zaman. Evimiz de çok küçük nasıl olacak bilmiyorum. Hastaneye güya eşimle başbaşa gidip doğumdan hemen önce haber verecektim herkese. Arabaya bile zor sigacagiz. Araba koltuğunu sonra kurarsin diyorlar ben de çok önemli olduğunu soyledim ama nafile tartışma çıktı. Milletin hastaneye gidiş gelişini ben düşünecekmisim. Bebeğin koltuğu sonra olsa da olurmuş. Ve eşim hastanede kalacak yanımda. Ona rağmen eşim gelip goturemezmiymis kalan kişileri. Ya beni bırakıp nasıl yapsın? Esimle ben eve döndüğümüzde bizim evde toplanilip parti yapılacakmış. Allah'ım sen yardım et diyorum. Kimse anlayışlı değil. El yıkama ve sigara konusunda ve öpme kucağa almada geçen babamla annemle tartıştık kimseye bişey söyleme evine bir daha gelmezler yalnız kalırsın dediler. Çok ağlamıştım duyduklarim çok üzmüştü beni. Çok ağır konuşmuştu babam. Ki diğer insanlara bişey desem nasıl olur düşünemiyorum!halbuki lohusayken ilk zamanlar sadece yanimizda anne abla ya da baska bir yakinimiz olsa bebegin 40i ciktiktan sonra gelecek olan gelse ne guzel olur.ailecek yeni hayatimiza uyum saglamaya calisirken bi de evde yatili misafir... insanlar biraz dusunceli olsa keske.ama iste bizim kulturumuz boyle.iyi bisey yaptiklarini saniyorlarallah kolaylik versin sana.insallah cok karisan eden olmaz
cnm senın en yakınlarında bile anlayış yok malesef işin zor ... Yane ben anlamıyorum her yer taksi hastaneye gelen kişiler taksiyle gelse ne olur ... Zaten hastanede en fazla 2 kişi olmalı bir eşin birde annen... Diğerleri eve kısa süreli ziyarete gelselerde olur... Zaten birçoğumuz bebek mevlütü yapıcagız o zaman birçok insan bebeği görmüş olacak...Allah yardımcın olsunİnşallah canım lohusalık en özel dönemimiz ve en hassas olduğumuz zaman. Evimiz de çok küçük nasıl olacak bilmiyorum. Hastaneye güya eşimle başbaşa gidip doğumdan hemen önce haber verecektim herkese. Arabaya bile zor sigacagiz. Araba koltuğunu sonra kurarsin diyorlar ben de çok önemli olduğunu soyledim ama nafile tartışma çıktı. Milletin hastaneye gidiş gelişini ben düşünecekmisim. Bebeğin koltuğu sonra olsa da olurmuş. Ve eşim hastanede kalacak yanımda. Ona rağmen eşim gelip goturemezmiymis kalan kişileri. Ya beni bırakıp nasıl yapsın? Esimle ben eve döndüğümüzde bizim evde toplanilip parti yapılacakmış. Allah'ım sen yardım et diyorum. Kimse anlayışlı değil. El yıkama ve sigara konusunda ve öpme kucağa almada geçen babamla annemle tartıştık kimseye bişey söyleme evine bir daha gelmezler yalnız kalırsın dediler. Çok ağlamıştım duyduklarim çok üzmüştü beni. Çok ağır konuşmuştu babam. Ki diğer insanlara bişey desem nasıl olur düşünemiyorum!
Çarşafı hafif nemlendirip üzerine örten hamile duydum geçenlerde,ben yapamam o ayrı.Ah bu yanmak... Çıldıracaktim yine az once. Dusa girdim. 10 dk serinledim simdi yine ayni. Napiyim suyun altinda mi bekliyim. Avuclarimdan ve ayak tabanlarimdan ates fışkırıyor. Uykum var uyuyamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?