2018 Ekim Anneleri

Maşaallah ya çok güzel, sağlıkla gelsin

Görmemişim canım
Zeynep çok hareketliydi harekette bağlı taşikardi de olabilir dedi doktor
Ikisinin arasında 10 dk.vardi ya inanılmaz korktum
Senin normal doğum mu olacak

Dün hastaneden arayıp kanguru bakımına başlayacağımızı söylediler.

Yaniiii Zeynebimi ilk kez kucağıma vereceklerdi. 12.30 da burda olabilir misiniz? Dediler.... soruya bak ☺ olmam mı olurum tabi koşa koşa gittim taksiden inince

Ilk gün güzeldi. Kucağıma alinca kendimi öyle güçsüz öyle çaresiz hissettim ki ... agladim sessizce kuzuya hissettirmeden

Neyse bugün yine gittim hevesle.. kuzumun bir aydir yattığı küveze baktim hemen... zayiflamis.... tekrar solunum cihazina baglanmis.... gözleri şiş..teni kipkirmizi.... heryerinde yine kablolar haftalar öncesine dönmüş durumu... bu kez yine agladim ama dünkü gibi sevinçten degil, içim yana yana ağladım...

Dualar ettim ayetel kursi nas felak... masal anlattım... ablalarindan bahsettim... falan filan... kucagimdaki yavru once huzursuz ve ağlıyordu...ben konuştukça sustu... uyudu....

Sonra hemsire bebegi alip kuveze koydu.... bebegin ayagindaki bant gözüme çarptı... benim adım degil baska bi isim yazıyordu

Meger benim kuzumu baska bölüme almışlar... onun bir aydır yattığı yere de baska bi çocuk yatırmışlar

Zeybebim zeynebim diye sevdiğim, zayifladi diye üzüldüğüm yavru başka bi yavruymuş

Aa çok sevindim canım ilk günler sütun geldiğine. 40hafta olmasının etkisi var mı acaba. Kuru dut suyunu şimdi başlasak olur mu? Epidural i tavsiye eder misin?
Belki de canim dedigin gibi 40 haftanin dolmasinin etkisiydi sut olayi ama dogumdan sonra vucuttaki hormon dengesi tamamen degisiyo belki de o tetikliyodur. Sadece en onemli nokta duzenli olarak emzirmek. Bana hastaneden soylenen suydu: bebek her arandiginda her agladiginda emzirin. Bir memeyi en az 10-15 dk. Vermek gerekiyo. Sutun ilk gelen kismi sekerli ve su orani yuksek kismiymis. Sonradan gelen kisimsa yagli ve asil besleyici kismi. Bebegin o kismi emmesini saglamak anatar nokta

Epiduralle ilgili olarak da ben biraz talihsizlik yasadim. Katater takilirken irkildim yani hareket edince igne kaydi ve yeniden baska bi nokyadan delmek zorunda kaldilar. Hal boyle olunca sonrasinda 2 noktada omurilik sivisinda kacak oldugu icin asiri sekilde bas agrisi cektim. Bir de kulak ugultusu vardi. Gunde 4-4.5 lt su tuketimi ve bol bol kafeinli kahve icerek bas agrisini cozdum ama kulak ugultusu biraz daha surmustu malesef peki bunlara degmedi mi? Bence kesinlikle degdi, oglumu dogar dogmaz gordum hemen gogume verdiler ve odaya cokar cikmaz da emzirmistim. O yuzden hala epiduralden korkmama ragmen sanirim yine epidural istiycem :)

O yavrunun benim kucağımda nasibi varmış ❤

Ben hiç krem kullanmadım 1 hafta öncede kaşıntı başlamıştı

gecmis olsun canim ama doktor kotu bisey olmadigini soylediyse aman uzme kendini. ben de bugun aynini yasadim. nstde hep 180 civari cikinca hastaneye yatisim yapildi oglen. 2 tane serum bitti.kan aldilar.arada atesimi tansiyonumu olctuler.aksamuzeri tekrar nst ye girdim 140-160 arasina indi kalo atislari.taburcu ettiler. icim rahatladi.

Evet epiduralde saniye harekt etmemek lazim. Benmde tam yapilirken sancim gelmisti:) ama cok sukur ki kimildamadm. Yine oyle sikintisiz olur ins.
O anahtar noktayi benim ilk kizm cok emmedi. 3-5 dk emdi birakti hep:) ins bu sefer guzelce emer bebism. Uzun emzirebilmek icin bi puf noktasi var mi acaba? Yani ara ara gazi cikarp devam ettrmeye calisiyodum ama o cok fayda etmemisti.
Bide bisy daha aklima gelmisken tecrubeli annelere sorayim. Cok asiri emmedikce sutum de onun icecegi kadar olmustu belli bi sure sonra. Sagip cogaltsamda icmezdi cnku ictklerni bile hep kusuyrdu. Yani ben sutum cogalsin diye bisy yapaym mi? Yoksa ictigi kadar oluyo zaten oylece kalsin mi?

En sinir olduğum aaa kız çocuğu mu erken doğar o

Ya etkileniyorum kimse anlamıyor
Çocukları doğunca cam fanusa koysak ne güzel olur dimi. Valla bazen keşke öyle bişey olsa diyorum.

Kapa kulaklarını kendini üzme yapacak bişey yok insanın en yakını bile hassas davranmazsa

Kıyamam ya O yavrununda annesi ne dualar ediyordur inşallah bir an önce toparlar o da.

En azından senin kızın durumu kotulememis hiç yoktan şükür sebebi.

Ben hiç krem kullanmadım 1 hafta öncede kaşıntı başlamıştı
Nemlendirsen çok gerilmesin daha fazla catlamasini engeller belki.

Ay içim gitti okurken ya Allahım tez zamanda kavuştursun sizi v bebeği kuvezde olan tüm anneleri Şafi ismi hürmetine şifa versin

Ya düşündükce gülüyorum daha neler görecegiz? O yavru da iyi olacak insallah Zeynebimin ipk haftalari gibiydi çünkü ..

Bende yatırırlar zannediyordum ama normal dediler cidden korktum geçmiş olsun sana da canim

Benimde vajina kısmında ağrı oluştu 2 gündür. Bu dönemde normal midir anlamadım. Sancı nasıl bişidir onu da bilmiyoum. Hiç nst ye de girmedim. Muayeneye 2 hafta var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…