2018 Ekim Anneleri

Annenizin tutumu baştan ayağa yanlış malesef.. O bebeğin en ihtiyaç duyduğu şey anne kucağı şu an. Bukadar küçük bebek kucağa falan alışmaz. Dünyaya yeni gelmiş kendini güvende hissetmek ister o da annenin kucağında olur. Kucağa alışır falan diyenlere kulağınızı tıkayıp bol bol kucaklayın ki size olan güveni gelişmeye başlasın. Bizim ilkinde de eşim ne zaman kucağına alsa annem " bırak bırak kucağa alışır" derdi ve adama izin vermezdi ki çocuğunu sevsin ama kendisi kucağından indirmezdi. Evet annemiz de çocuk yetiştirdi, bizi yetiştirdi ama ne kadar doğru yöntemlerle....

Geçmiş olsun canım. İyi beslenmesi önemli. Gerekiyorsa mama ver. Mama vermeyeceğim diye triplere girme. Biz ilkinde girdik. Sonuç 1 gece hastanede kaldı. Foto terapi aldı. Çok zordu. Üsküdar Mihrimah sultan hastanesinde Gül hanım var. Tavsiye ederim.

Ezan okutulsun tabiki, esinin gormesine gerek yok.. annemiz biraz abartmis , cocuk bi sekilde kucaktan inecek degil mi zamani gelince, biraksinlar da hasret giderelim.. o zorlari goze alarak ciktik biz bu yola, zorlugu kucaga alismak olsun Allah baska dert vermesin. . Kendini toparlayana kadar elin mahkum ama Bebegini kokla bizim icin de, darisi geride kalanlara saglikla..

Kızlar benim sancılarım başladı sanırım sancı belimden giriyor 10 sn sürüyor gidiyor şiddeti şuan dayanılmıcak gibi değil ama ben panikledim sanırım
Panikleme hiç canım, keyfini çıkar. Bu bebeğine kavuşman için varacağın yolun basamakları diye düşün. Panik, korku, stres doğumu bile durdurabiliyor. Pilates topun varsa şancı geldikçe üzerine otur, hareket et ya da squat yap. Sıcak duş da hem sancılara iyi geliyor hem süreci hızlandırıyor. Şimdiden hayırlı olsun :) darısı başıma:)

Günaydın hanımlar
alt tarafta iğgne batması ve asırı baskı hissinin bir anlamı varmı sanki cocuk dısarı cıkıcak gıbı oldugum yerde comeldım acıdan ve 3 4 kere oldu peş peşe yada acılma olduğunda belirti oluyor mu anlarmıyız yoksa sadece doktor kontrolunde mi belli olur

Cnm annenle konuşman gerekiyor. Düşüncelerini ve isteklerini söyle ona göre davransın. Kulağa ezan okumak sünnettir. Kötü bir durum söz konusu değil. Eşinin bu konuda anlayışlı olması gerekiyor. Büyükler bu konuda çok hassastır. Her isteklerine karşı olmamak lazım. Orta yolu bulmak gerekiyor

Kızlar benim sancılarım başladı sanırım sancı belimden giriyor 10 sn sürüyor gidiyor şiddeti şuan dayanılmıcak gibi değil ama ben panikledim sanırım

Sakin olup derin nefes al. Bolca hareket et :) inşallah gerçek sancılarındır ve çok sürmeden bebeğine kavuşursun :)

Arkadaşlar bu tarz hikayeler okumayin dinlemeyin. Ben de Cuma gunu sezeryan olacağım ve bu tarz kotu hikayelerden munkun oldugunca kacıyordum ki, rahatlamak icin girdigim Kk'da da yine karsıma çıktı ! Korkudan yukarıdaki mesajim tamamını okumadim bile ama gormem gereken yeri gordum. Aci hissi kismini yani.. neyse...

Gecen hafta anestezi doktorumla gorustum,sezeryan sekli ile ilgili bilgi verdi. Dogum yapacagim hastane spinal anestezi uyguluyormuş. Neden epidural daha iyi degil mi dedim. Cunku belinde katater oluyor ve agri hissetce ordan agri kesici veriliyor vs. Epidural normal dogumda kullanilir cogunlukla dedi,biz sezeryanda spinali tercih ediyoruz. Cunku epidural sezeryanda bazen hissetmeler olabiliyor dedi. Ve daha geç etkisini gosteriyor dedi. Konfor açısından spinal cok cok daha iyi diye ekledi. Hem kisa surede etki ediyor hem de his kaybi daha fazla oluyor dedi. Baş ve bel agrisini da sordum. Bu tamamen kişinin vucudunun verdigi tepkiyle alakali,kimisinin nasil yarasi geç iyilesir ,kimisinin hiz toparlar onun gibi dedi. İhtimal elbette var ama herkeste olavak diye birsey asla soz konusu degil dedi.. belki merak edenler olur geçnlerde de yazacaktım ama unutmustum. Konusu olunca yazayim dedim..

Yukaridaki hikayede de buyuk ihtimal anestezi uzmaninin hatası vardı ve birazda kadinin abartmasi. Cunku de bir keresinde bir operasyon geçirmistim lokal anestezi ile.. anestezik igneyi yaptiktan hemen sonra doktor kesiyi atmisti. Butun hastaneyi ayaga kaldirdim çigliklarimla, kardesimin eline tirnaklarimi gecirmistim. Doktor bitti az kaldi diye diye operasyoni tamamlamisti. Tabi sonrasimda ben tansiyon 5'e kadar düştü fenalastim vs.. sandimki 10 cmlik bir kesi atti bölgeye icini oydu sonra deli gini dikis atti falam sandim. Naptiniz ya siz dedim. Yardiniz mi etimi?? Sonra bir baktimki kesi attigi yerin boyu 1 cm bile degil minik bir cizik gibi duruyor.. hos benimki iltihapli bir bolgeydi ondan cok acimisti ama sonucta neşter vurdu yani... Neyse cok uzattim demem o ki 1 cmlik keside ben hastaneyi inlettiysem,mumkun degil sezeryan kesisine o kadin katlanamazdi,imkansiz bu..

çok haklısınız kusura bakmayın lütfen böyle bir paylaşımda bulunduğum için. konu doğum hikayesinden çok hastane ile ilgiliydi. o hastanede doğum yapacağım ve ne yazık ki anestezi doktoruda aynı.spinalde yapmıyorlarmış. hastahane değiştirmeyi düşündüm ama doktorum önemli benim için.ben zaten bir doğuma gireyim herşeyi ayrıntısı ile anlatıcağım abartmadan.çok tedirgindim ve içimi rahatlattığınız için ayrıca teşekkür ederim size.

Ama o senin bebeğin canım...
Bence bu konuda anneni dinlememelisin,
İnan bi şekilde yanına gelip, anneni ordan uzaklaştırıp, bebeği kucağına vermek istedim...
Annen ne zamana kadar yanında kalcak peki?
Aynen canım sezaryen ağrım olmasa zaten hiç dinlemem kendim alırım da henüz alamıyorum Yarin başladım inşallsh.16 sında gidiyor çok yardımı oluyor Sağolsun ama işte eski zihniyetler ikna olacak inş

Canim ben 2 haftadir yiyorum ama acilmama etki etmedi kisiye gore degisiyor bence. Dr una danis derim
Hemen açılır diye bekliyorum bende Bi sorayım fikir alırım ama benim doktor yee kafana göre takıl der muhtemelen :)

Yavaştan azar azar başlayayım o zaman. Günde 1-3 taneden hemen etki etmiyor sanırım.

Hadi insallah, sağ salim kavusursunuz umarım minikle.

Son 4 hafta gunde 6 tane oneriliyor canim.
Bende günde 3 tane hemen etki eder mi diyordum sanırım hurmadan mucize bekliyorum

Ya kıyamam gözlerim doldu bi an kucağına almayı istediğini düşününce. Annenle güzelce ama birazcık sertçe konuşsan? Alışır mi bilmem hemen kucağa ama şu an bebeğin sana senin bebeğe ihtiyacınız var birbirinize. Üzülmen onu daha kötü etkiler.

Bu sefer doğrudur insallah :) Hala devam ediyor mu? Hastaneye git evde geçirme düzenli ise.

Böyle alttan bıçak saplar gibi mi? Insanim nefesini hareketini kesiyor bi anda. Bana da oluyor arada açılma mi oluyor ki öyle?

Doktoruma geçen kontrolde sormuştum bebek büyüdüğü için artık baskı yapıyor demişti benimkinin kafası aşağıda uzun zamandır sığmıyor sanırım artık hareket ettikçe de sizi oluyor.

benimki de 32. hafta kontrolunden beri baş aşağı duruyor ve evet nefesimi kesiyor 2 3 sn sonra gecıyor sora bidaha dedim cıkıcak heralde kendi kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…