Ben spinal oldum Pazaetesi günü.Hiç baş ağrısı yaşamadım ben ,sadece ameliyat sırasında afedersin öğürdüm çıkardım bittiMerhabalar, 15 ekimde kısmetse sezaryenla bebeğime kavuşucam ben de.. garip duygular içerisindeyim.. doktorum genel anesteziyi Öneriyor ama yinede bana bırakıyor.. epidural veya spinalde çok baş ağrısı yapıyormuş bebekle ilgilenemiyor hastalarım diyor.. sezeryanla Doğum yapan arkadaşlar hangi yönetimle oldunuz? Bebeklerine kavuşan annelerimiz bebişlerinizi güle güle büyütün
Aynen ya garip garip işlerBen yavaştan başlayayım o zaman. Tek seferde mi yiyorsun güne yayıyor musun peki?
Yok canım tabiki kalbini kırma. O da kendince iyiliğiniz için yapıyor ama doğrusunu bi şekilde izah etmek lazım. Benimle birbirinize hasret gecirmeyin günlerinizi. Sana da üzüntü yaramaz sütünden geçer bebeğe de.
Eskiden çok kötüymüş adetler ya. Büyüklerin yanında çocuğunu kucağına alamayanlar varmış ayıp diye. Düşündükçe üzülüyorum da böyle yaşayanlara.
Hadi Insallah Allah bir avazda kurtarsın canım çok az kaldı :)
Annem Sırtını ovuşturuyor.Eve çıkıyoruz şimfi ve çok şükür daha iyiyim.Evde tekrar tekrar anlatıcam Bebeğin Dünya'ya alışmak için bana ihtiyacı oldupunu
Arkadaşlar bu tarz hikayeler okumayin dinlemeyin. Ben de Cuma gunu sezeryan olacağım ve bu tarz kotu hikayelerden munkun oldugunca kacıyordum ki, rahatlamak icin girdigim Kk'da da yine karsıma çıktı !Korkudan yukarıdaki mesajim tamamını okumadim bile ama gormem gereken yeri gordum. Aci hissi kismini yani.. neyse...
Gecen hafta anestezi doktorumla gorustum,sezeryan sekli ile ilgili bilgi verdi. Dogum yapacagim hastane spinal anestezi uyguluyormuş. Neden epidural daha iyi degil mi dedim. Cunku belinde katater oluyor ve agri hissetce ordan agri kesici veriliyor vs. Epidural normal dogumda kullanilir cogunlukla dedi,biz sezeryanda spinali tercih ediyoruz. Cunku epidural sezeryanda bazen hissetmeler olabiliyor dedi. Ve daha geç etkisini gosteriyor dedi. Konfor açısından spinal cok cok daha iyi diye ekledi. Hem kisa surede etki ediyor hem de his kaybi daha fazla oluyor dedi. Baş ve bel agrisini da sordum. Bu tamamen kişinin vucudunun verdigi tepkiyle alakali,kimisinin nasil yarasi geç iyilesir ,kimisinin hiz toparlar onun gibi dedi. İhtimal elbette var ama herkeste olavak diye birsey asla soz konusu degil dedi.. belki merak edenler olur geçnlerde de yazacaktım ama unutmustum. Konusu olunca yazayim dedim..
Yukaridaki hikayede de buyuk ihtimal anestezi uzmaninin hatası vardı ve birazda kadinin abartmasi. Cunku de bir keresinde bir operasyon geçirmistim lokal anestezi ile.. anestezik igneyi yaptiktan hemen sonra doktor kesiyi atmisti. Butun hastaneyi ayaga kaldirdim çigliklarimla, kardesimin eline tirnaklarimi gecirmistim. Doktor bitti az kaldi diye diye operasyoni tamamlamisti. Tabi sonrasimda ben tansiyon 5'e kadar düştü fenalastim vs.. sandimki 10 cmlik bir kesi atti bölgeye icini oydu sonra deli gini dikis atti falam sandim. Naptiniz ya siz dedim. Yardiniz mi etimi?? Sonra bir baktimki kesi attigi yerin boyu 1 cm bile degil minik bir cizik gibi duruyor.. hos benimki iltihapli bir bolgeydi ondan cok acimisti ama sonucta neşter vurdu yani... Neyse cok uzattim demem o ki 1 cmlik keside ben hastaneyi inlettiysem,mumkun degil sezeryan kesisine o kadin katlanamazdi,imkansiz bu..
Ben spinal oldum Pazaetesi günü.Hiç baş ağrısı yaşamadım ben ,sadece ameliyat sırasında afedersin öğürdüm çıkardım bitti
Arkadaşlar 2 cm açılmam olmuş doğum yatışım yapıldı akşama doğum olur dedi doktorum .. dualaranızı bekliyorum
Arkadaşlar 2 cm açılmam olmuş doğum yatışım yapıldı akşama doğum olur dedi doktorum .. dualaranızı bekliyorum
Merhabalar, 15 ekimde kısmetse sezaryenla bebeğime kavuşucam ben de.. garip duygular içerisindeyim.. doktorum genel anesteziyi Öneriyor ama yinede bana bırakıyor.. epidural veya spinalde çok baş ağrısı yapıyormuş bebekle ilgilenemiyor hastalarım diyor.. sezeryanla Doğum yapan arkadaşlar hangi yönetimle oldunuz? Bebeklerine kavuşan annelerimiz bebişlerinizi güle güle büyütün
Ben spinal oldum 2 kez.
Bas agrisi olmadi.Yatagina gectikten sonra dumduz yatmamaya,siviyi bol tuketmeye,emzirirken kafani cok gerdirip asagiya dogru egmemeye dikkat et canim olursan.
Allah bir avazda nasip etsin inş canım güzel haberlerini bekliyoruz
Hadi hayrlisi canim. Guzel haberlerini de beklyrzArkadaşlar 2 cm açılmam olmuş doğum yatışım yapıldı akşama doğum olur dedi doktorum .. dualaranızı bekliyorum
Bence olcumler degisiyor gibi. Bana da 1 ay once 49 cm demisti. 10 gun once gittigimde 48 cm dedi. Bebek hareket ettiginden tam alamadi diye dusunuyorum. Omdan dolayi da degisebilir olcumu.1 hafta içinde bebeğin boyu 3 cm uzar mı arkadaşlar?
1hafta önce 46ydı şimdi 49 cm olmuş
Çok şaşırdım..
Amin kuzum çok sagol. Daha once bir ameliyat oldugum icin ameliyat yeri agrisni bilirim. Daha once dogum yapmadigim halde mastit oldum ben. Sag gogsumun sut kanali kisaymis benim dogustan o yuzden göğüs ucum iceriye donuk ve cikmiyor. Bu sebepten gogus ucumda bakteri birikiyor ve iltihap yapiyor. İlk olduğunda ne oldugunu bilmedigim icin gec kalmistim biraz ve apseye donustu. Antibiyotik fayda etmeyince ameliyatla apseyi cikarttilar. Bu yuzden kesik agrisini bilirim. Ama karin bolgesindeki daha mi farkli, daha mi aci verici hic bilemiyorum..:/ benim sezeryanda korktuğum uyanik olacagim icin aci hissedecek miyim , ya hissedersem vs gibi.. zaten çok korkak biriyim..Katiliyorum.
Sende olacakmissin aklinda olsun canim,odana gectikten sonra yatis seklin dumduz olmasin meyilli yat,bas agrisini engelleyen bisy bu.Suyunu,sivini hic ihmal etme.Emzirirkende kafani cok gerip one dogru egme dik dur.
Ilkinde sudan cikmis balik gb oluyor insan benim ikinci bilince daha iyi gecti,sanki bu da gecince tamam dedikce gucleniyor insan.
Agrin olacak ama gececek,ilk kalkista acele etme yataginda dogrul otur nefesini yavas yavas birak bi rahatla oyle kalk.Az az yorulmadan yurudukce hep bi sonraki daha iyi olacak ve iyi gelecek.
Bir de hep diyorum Allah o zaman cidden guc veriyor kendi canimizdan cok bebisi dusununce galiba.
Allah yardimcin olsun❤
Bencede öyle bişi oldu sanırımBence olcumler degisiyor gibi. Bana da 1 ay once 49 cm demisti. 10 gun once gittigimde 48 cm dedi. Bebek hareket ettiginden tam alamadi diye dusunuyorum. Omdan dolayi da degisebilir olcumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?