2018 Ekim Anneleri

Gecmisler olsun gule güle büyüt bebisini bende bi degisigim bu gece cati kontrolü biseylerimi tetikledi diye dusunuyorum

Sagolun kizlar

plojovic canim memeyi kavriyor emiyor ama süt yok tabi
Doktor memede dursun dedi 15 dk falan memede duruyor
30cc mamaninda 15 cc anca yiyor 2 saatte 1

Sen neden süt yok diyorsun?
Yani beyaz oyle sıkınca cok cikan bisy bekleme canim.
Sarı su gb bisy cikar azcık,gorursun.
O bebek emdikce cogalacak 2-3 gun sonra beyaza dönmeye baslayacak.
Bebegin memende durup o surede emiyorsa bu cok iyi bisy ona gore ayarlanacak iste.Sen devam et❤
'Yok' deme sakın :)

Evet kesinlikle doğru bana hastanede hemen mama teklif ettiler sütün yetmiyor falan dediler bende dedim daha yeni doğumdan çıktım yetecek mamaya gerek yok emdikçe çoğalacak mama vermeyi düşünmüyorum dedim şırıngayla verebilirsin bir iki günlük dedi onuda kabul etmedim ve çok şükür süt gelmeye kuzum doymaya başladı :)

B

bende varım bekleyen 37+4 deyim benim çatı muaynem daha yapılmadı

Kızlar ben de doğum yapmadım henüz. Pazartesi muayene yapılacak. 38+1 deyim. Sancı filan da hiç yok

Ben de 37+1deyim. Sancim da cikti nst de. Doktor dedi baslamis sancilar diye. Cati muayenesi de yapti. Gayet iyiymis. Artik normal dogum beklemedeyiz ❤

bende varim ya bugun nst de ara ara cok olmayan sancilar cikmaya basladi ama cati muayenesinden geçemedik 15 inde kontrole gidicem o hafta icinde bi gun kararlastirirz dedi.

38+1deyim bekliyorum ben de daha. Çarşamba kontrolümüz var alttan muayene olur muhtemelen bu kez. Henüz yapmadı.

bende varım ve bu ara stres tavan yaptı. özellikle son 3 gece. çatı muayenesi de yapılmadı cumaya tekrar gidecem bakacak ama 38+4 olmuş olacaz. stres olmim sezeryana kacmim diye mi bu kadar geç yapıyor anlamadim. sancıyı da anlamama ihtimali yoktur di mi ya. adet sancim olmazdı bilemiyorum kafam çok karıştı

Geçmiş gitmiş olsun canım bebeğini de Allah analı babalı büyütsün inş

Bende varım bende 2. doğumum olacak Allah’ın izni ile ilkinden daha heyecanlı gibiyim erken gelir diye beklemiştim hep sanırım o yüzden zor geçiyor zaman
Kızım 40. haftada normal doğum ile geldi aramıza şimdi oğlumu bekliyorum
İki hamileliğimde birbirine uymuyor uzun zamandır kasılmalar yaşıyorum son günlerde çoğaldı iyice alttan bıçak gibi sancı geliyor bir de aşırı derecede wc gidiyorum bir kaç damla yapıyorum doktor gayet normal herşey diyor
2 haftadır nst giriyorum az az sancı çıkıyor çatı muayenesi yapılmadı henüz bakalım önümüzdeki hafta yapacakmış
Doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun Allah sağlıklı hayırlı ömürler nasip etsin kuzucuklarına

Bebek kanala girmeden çatı darlığı var denilemiyormuş.. çatı yetmezliği var denilenlere nasıl söylenmiş anlamıyorum.. bebeğinizin kafası bir süredir kanalda mı bekliyor ?

İşte ilk bebeğimde yaşadıklarım.. Sonra bu çocuk doymuyor deyip mama verdiler, Allahtan memeyi bırakmadı, bi 15 gün takviye yaptık sadece. İşte bebek senin kokunu almış emzirip yatağina bırakmak bu anlamda iyi, ilk bebekte özellikle biz de ayrılmak istemiyoruz bebiș ten ama böyle beni emzik olarak kullandı ve neredeyse 4 yıl yanımda yatınca uyudu, yatmadiginda uyumadı..Eşim ile ilişkimiz yıprandı çünkü adam hep kanepede orada burada uyudu. Benim kız emzik de almamıştı ama ısrarla emzik vermeye çalış. Beğendiği emzigi bulana kadar dene. Ve bence 20-30 dk emzirme den sonra gazını çıkarıp yatağina bırak her defasında. İşte bazen anneler haklı çıkıyor ne yazık ki...

Delirmek üzereyim artık, ne kadar şanssız bir insanmışım.. Tam doğum arefesi hastalandım. Ciğerlerim dolmuş ama sökülmüyor, zorladığım için artık ağzımdan burnumdan kan geliyor. Uzansam tıkanıyorum, uyuyamıyorum ve nefes bile alamıyorum. Balgamı sökmek için ne yapabilirim kızlar?

İki haftayı geçtik hala göbeğimiz düşmedi. Napsam? Perşembe gününe sünnet için randevu aldım. Bizimki de uyuyo 10dk zor emziriyorum uyanmiyo. Dr en az 20dk emmesi lazım dedi. 15dk emmesi için 2 saat uğraşıyorum ben de

Cnm geçmiş olsun. Göğsüne zeytinyağı sürüp üzerine gazete kağıdı koysan iyi gelir. Ve bir kaşık bala biraz karabiber koyup karistir sabah akşam birer tatlı kaşığı şurup gibi yut cnm

Oooo resmen disi var zannediyorum cekiyir memeyi
Kavrama yetenegine iyi dediler eliyle falan iyi tutuyor tuftugunu

32.hafatan başladığında çalışabilir tam 37.haftan başladığında çalışamaz Alman gerekiyor kamu dA mısın özel de mi bilmiyorum ancak özelde belki işyerin insiyatif gösterir kamu dA raporların ikisini de vermen gerekiyor Doğum öncesi 5hafta çalışabilir diyor yA kanunda

Ya kızlar gece WC ye kalktım ama ayağımın üstüne basamıyorum bebek resmen orda sanki ağrıdan ağladın resmen.Ama Doğum sancısı gibi değildi,kemik ağrıı gibiydi.Bir parol aldım artık mecbur.Sabah kalktım o kemik ağrısı yok ama belimde, sağ bacağımın üstünde ve sağ kasığım da adet sancısı gibi sızlanalar var ve uyuyamıyorum.Şu an hafifledi gibi ama tekrar başlıyor arada.Bugün eşim yok evde ve malum Pazar.Yarını bu ağrılarla nasıl bekleyeceğin acaba?Doğum bu kadar kolay başlamaz sanırım değil mi?

Bebek kanala girmeden çatı darlığı var denilemiyormuş.. çatı yetmezliği var denilenlere nasıl söylenmiş anlamıyorum.. bebeğinizin kafası bir süredir kanalda mı bekliyor ?
Çatı ölçümü anatomik bir ölçüm. Bebeğin kanala girmesiyle ilgisi yok. Her kadının kalca iskeleti farklı farklı. Alttan muayene ile iskeleti belli noktaları ölçülüp normal doğum yapılıp yapılamayacağına karar veriliyor.

Bence de sen doktora sor her seferinde stres olacağına. Ben de çatı darlığına inanmıyorum. Sadece bebek iri olursa biraz zor olabilir. Onun da zaten ultrason ölçümleri net sonuç vermiyor. Bazen sezeryan yapmak doktorların kolayına geliyor. Mecburi durumlar dışında ve annenin korktuğu durumlar haricinde doktorların keyfi sezeryan yapmalarını anlamıyorum.

Sancıyı anlarsınız diyor herkes. Benim de adet sancım çok hafif olurdu, arada giriyor öyle sancı ama geçiyor bir süre sonra. 3-4 saat de gelmiyor. Dün hiç olmadı mesela. Doğum sancısı daha sık oluyormuş.

Çok geçmiş olsun. Ilık ballı süt içip, bala karabiber atıp yemeyi dene istersen. Benim de burnum yıkalı ve kaşınıyor gibi. Tam zamanında hasta olmak çok kötü.

Bence anlarsin sanciyi. Mesela nst siraisnda ben de sanci hissetmedim. Ama bazen agri oluyor hissediyorum asagiya dogru bicak saplanmasi gibi keskin agri. Hemen geciyor ama. Doktorun dediğine gore sanci uzun suruyor ve sık olarak.

Ayyyy çok heyecanlı :)
Aynen zaman yaklasinca daha da heyrcanlaniyorum. Ama diyorum bazen ya gec gelmeye calisirsa diye :))

Kaka yapinca illaki belli olur. Kalp atislari falan belli eder yada harektleri. Bende beklyrm ama benm yakinn artik:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…