2018 Ekim Anneleri

Ben 3 farklı doktora gittim ikisi iyi hastanelerdeydi birinden doğum normal olursa bayıltıcam sonrasında falan filan dedi bıraktım öneri üzerine başka bi doktora gittim ama yoğunluğu ve uzaklığı sebebiyle başka bi doktoru daha denedim bu arada son ayımda değiltirdiğim için ikisi de çatı muayenesi yaptı a+ hastanedeki doktor çatın pek de müsait değil kordon dolanmış sezaryeni düşün dedi öneri üzerine gittğim doktor çatın mükemmel kordonu kafaya takma bu ay o kadar çok kordonlu normal doğum yaptırdım ki dedi sonuç öneri üzerine gittiğim doktorda doğum yaptım gece 2 de doğum sancısımıdır diye yakın bi acilde doğumun başladığını öğrendim 4.30ta doktorumun yanına gittm 8de doğurdum ve çok kolay bi doğum oldu çok şükür doktorlara gerçekten o konuda çok güven olmayabiliyor kaçıncı haftandasın bilmiyorum gerçi ama senin ne istediğin çok önemli

Kızlar benim kızım niyetine girdi sanırım. Hareketleri artık bacak arama indi nerdeyse. otururken Zorluk çekiyorm bacaklarım birleşmiyo darlanmaya başladm. 3 gündür adet sancısı çekiyorm ve artmaya başladı kasık hizamda kızımın hareketleri ve kısıtlı. Yarın nst günüm bakalım sancı çıkacak mı

Iyi dileklerin icin sagol canim.

Annem emziğe geçelim diyor ama emmeyi unutursa dşye korktum geçmedim.chicconun silikonlu emziği var elimde duruyo kenarda.
Beni istesin tabiki güzel bişey onunls temas halinde olmak ama işte derdini anlamıyor muyuz dşye tedirgin oluyorum çok.Annem de anlamıyor kucağa alıştı ondan böyle yapıyor diyor.gece kucağımda uyudum 4 saat uyumuşuz öyle..onun dalmasını beklerken ben dalıyorum sma uyandığımda şükrediyorum kötü bişey olmadığına çok tehlikeli çünkü o da
Emziğe başlasam mi. Şimdi ?

Güle güle büyüt inşallsh csnım kavuşmuşsun Zeynep'ine :)

Yorgunluk mutlaka etkilemiştir cankm aynı benim gibi olmuşsun sen de.Bugün kalkmaya korkuyorum o şiddetli ağrı başlayacak diye.Kahvaltıyı yapıp uzandım hemen.Senin ki de yorgunluktan olmuş olabilir ama doğumun hazırlık ağrıları da olabilir takip etmekte fayda var.Aynı durumdayım senle bugün Pazar olduğu İçin dr yok eşim evde değil,dinlene dinlene yarına ulaşmak temennim durumu inceletmek için.

Evet aynen öyle oldu.Gazını çıkartmayı da deniyoruz ama çıkmıyo çoğu zaman.gün içinde sık sık kaka da yapmıyor bir seferde 5 Kaka birden yapıyor.Onunla ilgili bir sıkıntı var mi bilmem Yarıj Kontrolümüx var doktoruna sorcam hepsini

Arkadasinda dedigi gb ayaklarini,sirtini sicak tut canim.Ozellikle gece emzirmeye kalktikca vucut sicakken usumemek gerek.
Gaz sikintisi oluyor.Duşta iyi gelir.
Yiyip ictikce olur tekrar.Rezene iyi geldiyse daha az ara ara icmeyi dene

Bu gaz sancisi degilde daha cok sezeryan sancisi gibi hava girdigi icin diyorlar bakalim yarin kontrolum var dr uma soracagim bol yurumekte faydasi vardir heralde evde habire volta ben
Benim kiz gece ve gunduz dahil 2 saatte bir uyanip emmek istiyor 20dk faal emip uyuyor bu normal mi peki? Emme, gaz ve besik bu 3 lu ile takiliyoruz suanda

İlkimde emerek uyuyordu ilk ay emzik vermemistim. Sonra baktim beni emzik okarak kullanmaya baslamis. Bu öyle zor bir durum ki uyku falan bırakmıyor. Düşünün gece saat başı meme istiyor. Tabi ben dd emzik vermeye karar verdim sma ilk başta vermeyince bebek sonradan almıyor. Tam dört aylık olana kadar uğraştım. Ben veriyordum o tükürüyordu. Dört aylikken aldı da ben de rahatladım. Bunda emziği hazır bekliyor. Doğar doğmaz ağzına tıkıvereceğim .

Doğar doğmaz da sıkıntı olmaz mı ? 5 günlük olunca emzik verilebilirsiniz dendi hastanede bana ama vermedim şimdi de eşime söyledim ama o emzik vermek istemiyor.Yarın doktora danışalım dedim konuyu kapatırmadım bakalım napcaz

2 ay kadar önce bir göğsümden küçük bir damla süt gelmişti sarımsı renkte, tişörtümde farketmiştim. Bugün öğlen uyuyakalmışım kitap okurken ve iki göğsümün de üzerinde aynı lekeden oluşmuş yine hafif sarımsı yağ damlamış gibi lekeler. İnşallah doğumdan hemen sonra da gelmeye devam eder bu şekilde. Eşim panik yapıyor doğum belirtisi olabilir mi diye. Adam benden heyecanlı bu ara bebek bir kenara toplansa acaba döndü mü doğum mu başlıyor diyip duruyor

Arkadasimin basina gelmisti. Aksam yemeginden sonra sancisi baslamis ama nisani gelmemisti. En son kacta yemek yedin diye sorup gece almislardi sezaryene. 8 saat beklediler mi bilmiyorum da beklemislerdi bi sure.
Anladım cnm teşekkür ederim

Bizde de beslenemediği için değil de kan uyuşmazlığı sarılığı oldu. Diğerine göre çok çabuk yükseliyor ve uzun sürüyormuş öyle de oldu. Gündüz anne sütü gece mama veriyorum ben sütümü sağıp veriyorum. O halde sarılığı 11 den 5 e düştü ama 5 te kaldı gibi. Dr kilo alımı iyi sarılığı da düşmüş bu şekilde devam et bu sarılık diğerine göre daha ağır olur dedi. Bence siz mama takviyesi yapsanız 2-3 güne sarılık geçer

Ben emzik kullanıyorum canım tabi aç olmayacak uyumak için emmek istediğinde emzik veriyorum göğsüm boş ise göğsümü veriyorum çünkü tok karnına göğsümü verdim mi çok yemiş oluyor hıçkırık felan tutuyor uyuyamıyor bi süre ben de yoruluyorum öyle olunca

Emziriyorum. Uzun derken ne kadar sürmüstü

Tam gununu hatirlamiyorum ama 1 aya yakin surdu canim o rengide atmasi.

Ben ilk sezaryende kahvalti yapip konteole gitmistim.Acil sezaryen oldu.Lavman flnda yapilmadi.
Ama bile bile oluyorsa tabii ki yememekte fayda var.

12den sonra bisy yemeyeceksin sadece canim.Oncesinde yine de cok yuklenme tabii kendine.Zaten insan heyecandan yiyemiyorda.Olumlu seyler dusun❤

Tokken uykuya dalmasi icin verebilirsin,uykuya dalmak icinde emmek istedigine eminsen.Ama onun disinda tabii ki tamamen sana kalmis bisy canim.Belki de almayacaktir zaten.Kac gun oldu hatirlamiyorum sizin?10 gun sonra deneyin diyorlar genelde.

Kucaga alisma zamanla olur ama seni istemeside o kadar normal ki,kokunla uzun uzun uyumasida.Yani suan sahsi fikrim sana doysun❤

Guzel emiyor doyuyor uyuyorsa ekstra bi sikinti var mi diye dusunup uzme kendini❤

Gayet guzel masallah 2 saatte bir 20 dk emip uyumasi.Masallah :)
Agrin sizin ameliyatla ilgili olur mesela bnmde kaburgalarimda cok agrim vardi.
Ama vucuda hava girmez bildigim bagirsaklarda olurmus sadece.

Kendimizi yormak inanılmaz etkiliyor bence bu sancı ağrı işini. Ben bu sfer onu anladm. Yürüyüş yapmak bile hemen bende sancıya sebep oluyor. Dün wcde detylı temzlk yaptım. Ve 3 parçada yaptım:))) herlde aşağı baskı yaptğndan mı anladm. Yani sürekli harkt etsem şmdiye doğurrdm ben hrlde:) tabi bende açılma falan var son haftamdayım bunlarda ayrı etkendir

Ne kadar zor bi gece geçirdim cati muayenesi mi acaba yasatti bu kadar agriyi
Kendini kastysan olablr. Benmde şu son iki randevudan sonraki ilk uykum kabus gibi geçiyor. Benmki tamamen pskoljk mesela ki dün ağrım sancım gece boyu uyumadm:) o pskoloji de öahvediyo insanı

Ben doğduğu gün başlamıstım. Yine başlıcam:))
Ama meme reddi yaşayan insanlarda var duruma göre bakarsın bence. Zaten bakalım kabl etcek mi? Belki sana alıştı onu kabl etmeyecek:))
Senin kucağına alışması çok normlki emiyo gazını çıkaryosun. Sadece bunlar bile yeter senn kokuna alışması için. Merk ediyrm eskiden uzaktan mı emzirip gaz cıkaryolarmış:)) herkes herkese kucağa alışmış bu diyo sizn annenize has bi durum değil...
Amannn zaten biraz büyüynce kucakta bile durmak istemyck belki. Şuan ilk günler onlara takılmadan yavaş yavaş düzene oturtursn. Mesele 2 haftası dolunca artık gece gündz farkını öğretmen lazım. Geceleri daha uzun ve yerinde uyutablrsin. Gündüz uykularnda farklı uyutablrsn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…