2018 Ekim Anneleri

Kizlar dr brawnsin biboronunu kesfettim gazsiz biberon onla mama vetdiginiz zaman gazini cikarmatya gerek kalmiyor tavsiye ederim cok gazli bebisleri olanlara

6 dk ya bir sancim var 15.sn kadar sürüyor ve adet öncesi lekeleme olur ya öyle bur durum söz konusu. dr um bu evreyi evde geçir dedi. sancı uzun sürünce en az 1 dk gibi o zaman gel dedi. 1 cm di açılma cuma günü. off bibyandan stres yaptım bi yandan sakın olmaya çalışıyorum. dua edin lütfen. kalp problemim var doğum sırasında antibiyotik verilecek. cook önemli bir problem olmasada ya birşey olursa diye bir korku var.
Rabbim saglıkla hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin.

S sinkar canım göğüslerim çok sertleşti diyorsun ya, benim göğsümde çok dolduğunda ucu da yayıldığı için kızım tutmakta zorlanıyordu. Belki o yüzden tutamıyordur. Gazı da olabilir. Bazen çok uykusu olduğunda ve uyuyamayınca da kendini geriye atıp emmeyi reddediyordu. Bunlar aklıma gelen ihtimaller. Ben madela kullandım çok memnun kaldım. Ama biraz pahalı. Benim eltim 8 yıl önce doğumunda almış. Ondan sonra görümcem sonra biri daha. Ben 4. Kullananım düşün ve hala sapasağlamdı. Yani parasını hak ediyor. Bütçene uygunsa tavsiye ederim. Sütüne de malallah herkese söyleme :)):-) :nazar:

Canim alma hic ise yaramiyor kullanmiyorum ben var .normal koltuk minderide oluyormus

İlkinde hiç kullanmadım nasıl oluyor bilmiyorum, babynest de almadım o zaman hiç gerek yok, hem onu sadece evde kullanacağım sanırım. Boş yere doldurmayayım evi. Bir sürü minik bebek yastığım var. Olmazsa onlardan destek alarak emziririm

doğum yapan arkadaşlar bebek arabalarını kullanmaya başladınız mi ? Biz hala almadık ve hala da karar veremedik. tecrübe edenler tecrübelerini paylaşırsa cok sevinirim.
Bu kişiden kişiye değişiyor galiba. Eğer dışarı çıkıp yürüyüş yapacksanız almış olmanız lazımdı. Ben ilk kızımda hemen kullanmaya başlamiştm. YAzdı çnkü. Ama şmdi yaşdğm yer baya soğuk anca alışverişe falan gidiyrz norml arabayla:) yani ben yürüyemem bu soğukta:)) o yüzden şmdi almadım:) ama 2-3 ay sonra uzun bi yolculukta lazım olcak o zamna kadar almam lazım.

Mama ağırlık mı yapıyor midesinde ne yapıyorsa dediğin gibi uykuları geliyor ama inanıyorum ki emmekle doymasa 10 cc mamayla da yetinmez bebişler daha fazlasını içerler. Emmeyi her zaman karın doyurmak için de yapmıyorlar rahatlama aracı ya da uykuya geçişte araç olarak da kullanıyorlar tabi süt gelsin sürekli de istiyorlar. Bu sıralar biraz böyle geçecek sanırım biz de sizden farklı durumda değiliz geceden beri sürekli emmek istediğinden artık göğüslerim hem boş hem de başım dönüyor sürekli. Halsiz bıraktı beni. Emiyor sıkışıyor kaka yapıyor kaldırıyorum tekrar emmek istiyor.

Aynen bide bizim küçük bey kac kere tam bezi açtığımda cisini yapti bide kiyafet degisme faslımız oluyor geceleri :KK51:

Hem sagma hem emzirme sutun daha fazla gelmesinede sebep oluyordur ondanda cabuk sertlesebilir canim.Yavas yavas duzenede girer bebegin emmesjne gore.
Insallah agrisiz sizisiz halledersin.

Insan gercekten yasamaya basliyor bence...
Tabii koklamak dokunmak hissetmek bambaska.Ama o tekmelerde ozleniyor iste :)

Hergun yikiyorduk.Bikac gun günaşırı yıkadık.Sanki havada serinliyor ona gore gunasiriya donecem.
Deri dokuntusu,soyuluyor gb olmasi normal.
Az az losyona baslanabilir.

Bende meraktayim ne zaman dogurdum yazacaksin diye :) bu hafta gelir sanki senin minis❤
Bakalim ne zaman sevindirecek :)

Tabii aile duzeni onemli.Tepkileri,soylenenleri her zaman bizden daha iyi seciyorlar.Uzun bi zamana yayiliyor hersey.Kizim 4 yasinda :)
Yaş ve cinsiyette onemli.Yetisme tarzi,merhameti,huylar.
2.ye karar vermek zor oluyor ama cok dusunmemek lazim aslinda :) sizinde aile olarak belirli kriterleriniz olur kararlarinizi etkileyen.Insallah gonlunuze gore olur❤

Mesela gazini cikarmaya calisirken sancisi oluyorsa sikintidanda aranir canim.Yani tek tepkileri gb dusun.Ve emmek rahatlatir.
Bu emmeleri iyi ama sutunude getirir.
Kaka durumu iyiyse sarilik dönmez diye biliyorum.
Bu aranmalar sık emmeler uyuyamamalar hep normal aslinda.Daha buyudukce surekli hersey degisiyor :) bizi neler bekliyor neler :)

Cis kaka Durumu iyincanim yapıyor masallah doktorda korkma tekrarlamaz bol bol emzir dedi :dua:

kizlar ben ozellikle geceleri bebek uyandiginda cok yoruluyorum.yani emzirecek gucum olmuyor.o kadar baygin halde oluyorum ki.hadi emzirdim diyelim sonra gazini cikarmaya gucum kalmiyor.esim ya da evde o sirada kim varsa o ilgileniyor.ben baygin baygin yatiyorum.emzirme konusunda da surekli bi mucadele icindeyiz.bazen diyorum keske hep pompayla sagip versem.o kadar yoruluyorum ki.ne yapabilirim acaba

halbuki ev islerini yapan yemek yapan bana yardimci olan kisiler var evde tek yapmam gereken bebegi emzirmek arada altini degistirmek.ama o bile oyle zor geliyor ki icim daraliyor bana muhtac olmasindan dolayi.emzirmek de istemiyorum.boyle hissettigim icin de uzuluyorum.ama bebekle ilgilenmek istemiyorum hic.ne zaman gecer sizce bu duygular.

kizlar ben ozellikle geceleri bebek uyandiginda cok yoruluyorum.yani emzirecek gucum olmuyor.o kadar baygin halde oluyorum ki.hadi emzirdim diyelim sonra gazini cikarmaya gucum kalmiyor.esim ya da evde o sirada kim varsa o ilgileniyor.ben baygin baygin yatiyorum.emzirme konusunda da surekli bi mucadele icindeyiz.bazen diyorum keske hep pompayla sagip versem.o kadar yoruluyorum ki.ne yapabilirim acaba

Yalniz degilsiniz aslina bakarsaniz hepimiz oyleyiz ben bu gece sadece emzirdim mesela gaz ve uyutma islemini kv yapti ben yatip dinlendim dun gece yalnizdim herseyiyle ben ilgilenmistim ve pertim cikmisti cunku :( 15-20 gun sonra bazi seyler duzene oturur bizde bebeklerimizde alisiriz diye dusunuyorum :) aslinda cok yorgun olmasak arabaya koyup bi hava almasini istiyorum ama hem 40 i cikmadi tereddutlerim var hemde yorgunluktan useniyorum acikcasi.
Dun ilk banyosunu yaptirdik kizimin hemde esimle yalnizdik hicte korkulcak bir sey yokmus aman kayar dusurursunuz vs dedilerde zaten 5 dk suruyor :) kafasini yikarken cok rahatsiz oldu agladi hep ama sonrasi cok rahatti gecede uykusuz guzeldi hergun yikamayi dusunuyorum artik

eveeeet bende doğum yapanlara katıldım. gece 3 te geldik. epidural normal doğum oldu ama dikişten kaçamadık. şimdilik biraz agrım var inşallah bunlar da geçer. sagolun herşey için. bu grup çok iyiydi. allah bekleyenleri de bir an önce sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.

halbuki ev islerini yapan yemek yapan bana yardimci olan kisiler var evde tek yapmam gereken bebegi emzirmek arada altini degistirmek.ama o bile oyle zor geliyor ki icim daraliyor bana muhtac olmasindan dolayi.emzirmek de istemiyorum.boyle hissettigim icin de uzuluyorum.ama bebekle ilgilenmek istemiyorum hic.ne zaman gecer sizce bu duygular.
Merhaba böyle hissetmen normaldir ilk bebeğin sanırım birdenbire sana muhtaç olan bir bebek geldi girdi hayatına hemde tam ortasına ..zamanl alışacaksın yırgunlukta var şuan hepimizde muhakkak ben ilk bebeğimde olduğu gibi değilim mesela daha iyiyim bu sefer tecrübeli olduğum için ..istersen destek al bir psikologtan tek başına atlatamazsan eğer rahatlatır mutlaka seni

Günaydın kızlar .. bebeğim gaz sancısı çekiyor etkili bir yöntem var mı uykusu var uyuyamıyor yavrum .. dr aguline bitkisel damla vermişti ama kullanmadım henüz daha doğal bir şeyler var mı yapabileceğim ? Birde emmek istiyor memeye gelince hem kendini itiyor hem aranıyor anlamadım niye öyle yapıyor olabilir

eveeeet bende doğum yapanlara katıldım. gece 3 te geldik. epidural normal doğum oldu ama dikişten kaçamadık. şimdilik biraz agrım var inşallah bunlar da geçer. sagolun herşey için. bu grup çok iyiydi. allah bekleyenleri de bir an önce sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.
Rabbim hayırlı evlat etsin sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bişey sorcam bu sancıların nasıl başladı biraz doğumunu anlatabilir misin teşekkür ederim

Back
X