Yine ateşli bir geceden selamlar. Gecenin şu vaktinde yine kızımın ateşlenmesiyle uyandım gazamız mübarek olsun bakalım bu kez bizi ne bekliyor![]()
Cok gecmis olsun tez zamanda iyilessin hasta olan kuzular insallah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yine ateşli bir geceden selamlar. Gecenin şu vaktinde yine kızımın ateşlenmesiyle uyandım gazamız mübarek olsun bakalım bu kez bizi ne bekliyor![]()
Canım Defne Bera da yemedi ne yaptıysam balık. Sonra balıkçı restoranına gitmiştik. Orda balık çorbası söyledim. Çorbanın ıçindeki iri taneli balıkları çatalla küçülttüm. Nerdeyse hepsini içti. Ben çok severim balık çorbası. Sonra bir daha gittiğimizde gene verdim içti. Sevdi bu şekilde. Sen de bir böyle deneyebilirsin. Evde kendim hiç yapmadım ama bir gün denicem![]()
Deniz de dilin nerde diyince dil cikariyor, alkis, bay bay, alo, bi de kac yasindasin diyince eliyle bir yapiyor. Tabi atlas gibi cani isterse:) bazen sokakta birileriyle konusuyoruz ayrilacagimiz zaman hadi denizcim bay bay yap diyorum bos bos bakiyor suratima neyse yapmiyor biz gidelim diyorum konustugunuz kisinin yanindan ayrilir ayrilmaz bay bay yapiyorBizimki hic faydali seyler öğrenmiyo bugün goz kirmayi öğrenmis iki gozuyle yapiyo ama olsun bide poposuna vurmayi gozunu kulagini göster diye biyerlerimizi yirtiyoruz cani isterse yapiyo ama genellikle takmıyor :)
Bizim de 10 gundur yakamizda hastalik. Su aralar cok salgin var, bagisiklik sistemi herhangi bir hastalikla dusunce digerleri de sira sira geliyor galiba. Bugun 1 yas asisi olacaktik ama haftaya erteledim artik. Cinara da cok gecmis olsun. Bol bol su ver bogazini nemli tutmaya calis.Arkadaşlar merhabalar umarım her biriniz bebişlerimizle iyisinizdir.
Benim oğlum 1 yaş aşısı olmadan hemen önce el-ayak-ağız Hastalığını kapmış nasıl olduysa..aşı bir hafta ertelenerek oldu fakat ayni gün grip de oldu kuzucum grip geçiyor derken Öksürük başladı ara ara öksürüyor gıcık yaptı Boğaz'ındabebişler hastayken çok zor Allah hepsine sağlık versin.
Sizlerde durumlar nedir ?
Oy oyy. Ne yamanmis bu mevsim gecisi. Cok gecmis olsun. Kisa zamanda saglikla atlatirsiniz umarim.Yine ateşli bir geceden selamlar. Gecenin şu vaktinde yine kızımın ateşlenmesiyle uyandım gazamız mübarek olsun bakalım bu kez bizi ne bekliyor![]()
Kızlar aşıdan mi sizce, yarın bir yaş aşısını olalı tam bir hafta olacak gündüz hafif ateşi varmış şimdi de var birşey vermedim ama henüz uyuyor, pijama takımı giydirdim üzerini örtmedim evde sicak,ara ara kontrol ediyorum
Bizimki hic faydali seyler öğrenmiyo bugün goz kirmayi öğrenmis iki gozuyle yapiyo ama olsun bide poposuna vurmayi gozunu kulagini göster diye biyerlerimizi yirtiyoruz cani isterse yapiyo ama genellikle takmıyor :)
Herkes yazmış ben de yazayım.
Yemiyor.
Hastayız ama..
Ben de hasta olduğum için sütüm de az ve ilaç kokuyor olmalı ki düzgün emmiyor da..
Karnı aç, uyuyamıyor, ama verdiğim her şeyi de tükürüyor.
Meyveyi de bıraktı, üzüm, muz demeden hepsini tükürüyor.
Dün ve bugün hiç bir şey yemedi.
Hastayız demiş miydim
Alkışlama bizde de var :) acıktı diye çağırıyorum gel meme diyorum, görünce dizlerinin üzerine kalkıp alkışlıyor coşkuylasonra 5. vitese takıp hızla geliyor emmeye
Yediği bir şeyler olsa da ben de hep onları yapsam...
Bi ara buradan menülerin paylaşımını mı yapsak demiştim sanki yapsak iyi olacak ciddendeneye deneye menü falan kalmadı bende kafam durdu :) tarif falan yazalım ne bileyim
![]()
Yatma saatleri niye değişti bu kuzuların ya Mihrimah saat 8.30 9 gibi akşam uykusuna yatardı 1 haftadır 11 12 yapıyor saati uyuyor tam memedeyken gözler kapalı birden kalkıyor içeri gidelim diye eliyle gösteriyor götürmezsem ağlıyor uyku düzeni değişti geceleri sürekli memeye uyanmak hiç değişmedi amaBen Eylule artik ayri yemek yapmiyorum. Evde pisen yemekler kullandigimiz urunler hep belli karabiber ve tuz koymuyorum yalnizca yaparken tadiyorum cok tuzssuzsa Eylul yerken onunkinede az ekliyorum. Dun aksam un corbasi kofte tavuklu pilav vardi
Yarim kase corba
Yarim kofte
1 kasik pilav
Yogurt 2-3 kasik bu kadar yedi
11 de uyudu ve aksam yemegini 7 de yedi
Yatarken sanki karnindan sesler geliyordu bidaha boyle olursa yatmadan biseyleri vericem muz yada Eylulun keki gibi acikiyor olabilir artik
Yatma saatleri niye değişti bu kuzuların ya Mihrimah saat 8.30 9 gibi akşam uykusuna yatardı 1 haftadır 11 12 yapıyor saati uyuyor tam memedeyken gözler kapalı birden kalkıyor içeri gidelim diye eliyle gösteriyor götürmezsem ağlıyor uyku düzeni değişti geceleri sürekli memeye uyanmak hiç değişmedi ama![]()
Bugün balık yapacağım ilk denemede yemişti inşallah bugünde yer .. Ben balıkçıyım hergün olsa yerim kızımda öyle olursa süper olurtek sorunum balığın kafası varken dokunamıyorum anca eşim evde olacak temizleyecek ya da temizletip alacak .. Bu ara geç geliyor balık kafasız gelsede benim onu yıkamam bir saati buluyor pişir ye derken saat 11 i bulur artık
bu temizleme yüzünden balık sezonu gelmiş ben balık yiyemiyorum yaf buzluk balık doluuuu
Arkadaşlar merhabalar umarım her biriniz bebişlerimizle iyisinizdir.
Benim oğlum 1 yaş aşısı olmadan hemen önce el-ayak-ağız Hastalığını kapmış nasıl olduysa..aşı bir hafta ertelenerek oldu fakat ayni gün grip de oldu kuzucum grip geçiyor derken Öksürük başladı ara ara öksürüyor gıcık yaptı Boğaz'ındabebişler hastayken çok zor Allah hepsine sağlık versin.
Sizlerde durumlar nedir ?
plojovic etrafimda 2-3 yaslarinda cocuklari olan anne arkadaslarim ilk yaşın hastaliklarla gectigini soyluyorlar. Yani buyuyor, kundagindan cikiyor etrafla tanisiyor ve tabi yeni mikroplarla bu yuzden bu kış sık sık hastalanir diyolar oyle mi oluyor sahi?
Bağışıklığı çok etkili bence bu konuda cocukların.
Genetikte etkili.
Bir de hastalık ara ara olması iyi cünkü vucut kendini temizler ve yeniler, yani aslında her hastalığa ve ateşe kötü gözle bakamayız, bakmamalıyız.
Bunların dışında tabii hepsi ilk sene cok hasta olur gibi bir durum yok. Kimisi evden cıkmaz cok olur kimisi çok cıkar olmaz ya da tam tersi.
Ama ona dokundu buna dokundu hasta olacakta diyemeyiz, bağışıklığını güçlendiren seyler mikroplarda.
Aslında en güçlü etkenlerden biri ilaç. Çünkü verilen her ilaç vucut sistemini durdurup hastalığı yavaslatıyor, hastalık geçmiş gibi görünsede bi sonraki kısa sürede geliyor.Yani durdurmak değil vücudu desteklemek yapmamız gereken.
Ben kendi adıma özellikle bu sene şöyle geçti diyemem. İlk yaş dişle geçiyor ama. Belki de diş cıkması bazılarında daha zor oldugundan daha cabuk hastalık oluyorda olabilir. Simay olmuyor mesela ama Sezen diş cıkardıkca nezle gibi olurdu.
Bide şöyle bişy var ki neye çok inanırsan o olur :)
Kahvaltı için hanımefendiyi bekliyorum emdi uyudu emdi uyudu hala kalkmadı :))
Avokado ve lorla pankek yaptım umarım yer yiyecek inanıyorum çok inandım buna şuan yani ben çok beğendim o da beğenir herhalde![]()
Yapmadılar bir hafta ertelediler kızarıklıklar sönükleşmiş olursa haftaya yapalım dediler.bir ay süresi varmış zateb bu aşıların..geçmiş olsunCuma gunu asimiz var bizimde ama suan atesi var ve burnu akiyo hastayken asi yaptilar mi?