2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hayırlı olsun! Ben de dün aldım Nifty sonuçlarını, aynı senin gibi havalara uçtum! Ama benim raporumda cinsiyet yazmıyor. Sende raporda mı yazıyor doktorun mu söyledi?

Doktor söyledi. Türkiye'deki raporlara cinsiyet yazılmıyormuş Yurtdışında genelde yazılıyor. Doktor zaten 13. haftada ultrason görüntüsüyle tahminini söylemişti. Tahminini Nifty ile teyit etti.

205

ÇOK ŞÜKÜR CANIM SEVİNDİM SENİN ADINA ALLAH GÖNLÜMÜZE GÖRE VERSİN EVLAT GERCEKTEN COK BASKA ALLAH HERKESE NASİP ETSİN BİZİMKİNİDE TAMAMINA ERDİRSİN :dua:
aminnn rabbim hepimizin gönlünü göre nasip etsin sağ salim alalım kucaklarımıza evlatlarımızı aminn:KK68:

Hayirlı olsun..Cinsiyet tahmini doktor ultrasonda yapıyor, kağıtta yazmaz..Zaten bana yaptığı o tahmin tutmadı gibi bişey..
Nifty testte cinsiyet belirleniyor ama S Simpsona 'nın dediği gibi Türkiyede rapora yazmıyorlar. Çünkü maalesef sağlıksız bebeği aldırma kararını cinsiyete göre verebiliyormuş kimi aileleler.

Doktor söyledi. Türkiye'deki raporlara cinsiyet yazılmıyormuş Yurtdışında genelde yazılıyor. Doktor zaten 13. haftada ultrason görüntüsüyle tahminini söylemişti. Tahminini Nifty ile teyit etti.

Gözünaydın o zaaman :) Darısı benim de cinsiyet öğrenmemin başına!

Canım sıkıntılarınız inşallah biran önce geçer. benim 14. haftanın ortasında bitti. biraz daha sabır. su konusunda bende halen aynı sayılırım suyu zorla içiyorum. günde 2 litre nasıl içilir bilemiyorum. :KK43: içim kurudu. idrar yolu enfeksiyonu olacağım diye korkuyorum benki suyu çok severdim ama şimdi içim almıyor. tek sıkıntı o kaldı.. inşallah sizinde sıkıntılarınız biran önce bite yaşamış biri olarak tüm kalbimle diliyorum.. :)

Benim idrar yollarımda da sık sık enfeksiyon olur, şu an da yapılan idrarlarda bir miktar çıkmış yine. Su iç diyecek doktor ama o kadar zor ki, yarım bardak su içsem ya ardından bişeyler yemem lazım ya da midem bulanarak uzanıyorum hemen. Eskiden ne güzel su içersin, 3 litreyi geçerdim bile. Şimdi 7-8 bardak içsem amma çok içtim diyorum.
Sürekli şikayet edip söylenesim var, faydası olacak sanki bu kadar konuşunca :KK70:

Bizim odamiz hazir :) kizima beyaz bevek yatagi ve sifonyer almistim 2si fazlasiyla yeterli zaten,simdi ona buyuk yatak aldik buyuk odaya tasidik bebek odamiz hazir bekliyo :) uyku egitimi icin zaten bizim odamizda yatmasi soz konusu degil....
Ufak tefek kış sezonluklar indirimdeyken kalin tulum astranot filan aldim koydum kenara.yine lcw de yenidoganlar indirimde oldukca aliyorum 3 4 tane beyaz ustune ufak desenleri olan unisex takimlar aldim.Hediye cok geliyo ama kimse yenudogan almiyo ve lcwninkiler tam oluyo diye aldim...doguma kadar ufak ufak tamanlanir :) cinsiyette netlesince hızlanir alisveris :)
Selam kızlar, bebişlerinize alışverişe başladınız mı?
İlk bebeğim olduğu için sona kalmasın herşey, şimdiden birşeyler alayım istiyorum. Vee doğmadan bebek odası yapacak mısınız ? Sizlerin görüşlerini de merak ettim :KK25:

Benim idrar yollarımda da sık sık enfeksiyon olur, şu an da yapılan idrarlarda bir miktar çıkmış yine. Su iç diyecek doktor ama o kadar zor ki, yarım bardak su içsem ya ardından bişeyler yemem lazım ya da midem bulanarak uzanıyorum hemen. Eskiden ne güzel su içersin, 3 litreyi geçerdim bile. Şimdi 7-8 bardak içsem amma çok içtim diyorum.
Sürekli şikayet edip söylenesim var, faydası olacak sanki bu kadar konuşunca :KK70:
Ayni durumdayim ustelik gecen hafta bobrek sancisindan yerlerde surundugum halde icemiyorum :( anca buz gibi su ama o bile cok cok az :(

Bizim odamiz hazir :) kizima beyaz bevek yatagi ve sifonyer almistim 2si fazlasiyla yeterli zaten,simdi ona buyuk yatak aldik buyuk odaya tasidik bebek odamiz hazir bekliyo :) uyku egitimi icin zaten bizim odamizda yatmasi soz konusu degil....
Ufak tefek kış sezonluklar indirimdeyken kalin tulum astranot filan aldim koydum kenara.yine lcw de yenidoganlar indirimde oldukca aliyorum 3 4 tane beyaz ustune ufak desenleri olan unisex takimlar aldim.Hediye cok geliyo ama kimse yenudogan almiyo ve lcwninkiler tam oluyo diye aldim...doguma kadar ufak ufak tamanlanir :) cinsiyette netlesince hızlanir alisveris :)
uyku eğitimi derken bunda ne demek istediğini anlamadım canım ben

Ne damlası kullanıyorsunuz acaba?

Canım devit 3 oral damla, günde 15 damla yoğurda ;)

Selam kızlar, bebişlerinize alışverişe başladınız mı?
İlk bebeğim olduğu için sona kalmasın herşey, şimdiden birşeyler alayım istiyorum. Vee doğmadan bebek odası yapacak mısınız ? Sizlerin görüşlerini de merak ettim :KK25:

Açıkçası kararsızım,malum hemen yatakta yatmicaklar sırf gorunumluk olsun diye yapmanın da alemi yok diye düşünüyorum
Ama elbiseleri koyacak yer de yok :D bazen de heves eder gibi oluyorum. Duruma göre bakicaz artik ;)

İNSALLAH İSTEDİĞİN OLUR CANIM SAĞLIKLI OLSUNLARDA :super:

Amin canım hepimizin. Baş bacak ölçümü omurgamiz iyi ölçümlerde.testin sonucu haftaya çıkicakmis. Cinsiyet yine göstermedi kuzum benim secde pozisyonundaydi :)

Canım devit 3 oral damla, günde 15 damla yoğurda :KK66:

Aaa ben hap kullanmakta sıkıntı çekiyorum da kan ilacını şurup yazdırmıştım doktora. D vitamini de damla yazdırayım o zaman bilmiyordum :) tadı nasıl peki yoğurtla mı yiyorsun canım

Bana da ablam lcw ya bak demişti kisliklara malum kış bebeği olacaklar ama unisex bsy bulamayınca alamamistim. Şuan sadece küçük teyzemizin aldığı bı takım var bı de ben geçen ağız bezi aldım o kadar :D

ya bu arada bu diş eti kanamaları beni öldürecek. sabah ağzım kan dolu uyanıyorum, fırçalarken kanıyor. napacağımı şaşırdım. :KK43:
Canım paradontax ve sensodyn i dönüşümlü olarak kullan biri bitince diğeri ama önce paradontax ı kullan fayda sağlayacaktır benimde her gebelikte olur kanamaya başlayınca hemen alır kullanırım

Ay az önce uykudan uyandım bi rüya gördüm rüyamda erken doğum yapıyorum sezeryana alıyor dr bebeği görüyorum ama bebek büyük baya dr soruyorum cinsiyeti ne diye söylemiyor sonra karnımı dikiyor nasıl hissediyorum uyanınca bile ağrıyordu ayağa kalkıyorum yerler kan oluyor falan bya etkilendim

Açıkçası kararsızım,malum hemen yatakta yatmicaklar sırf gorunumluk olsun diye yapmanın da alemi yok diye düşünüyorum
Ama elbiseleri koyacak yer de yok :KK70: bazen de heves eder gibi oluyorum. Duruma göre bakicaz artik :KK66:

Amin canım hepimizin. Baş bacak ölçümü omurgamiz iyi ölçümlerde.testin sonucu haftaya çıkicakmis. Cinsiyet yine göstermedi kuzum benim secde pozisyonundaydi :)
Bana sabahları tok karna 3 damla dedi doktor. sana bayaa çokmuş :KK57:

günaydın kızlar. malum belimiz kalınlaştı kilotlarım olmuyor artık. sizce düşük bel mi yoksa yüksek bel mi alayım? bilemedim :/
Bence yüksek bel en rahatı ilerleyen dönem içinde aynı hatta sezeryan olacaklarada tavsiyem yüksek bel olsun

Yani simdi bi kac kisi yazdi bebekte alerji yapiyomus bazi bezler ki ben hic duymamistim o yuzden haber veriym demistim ama bilemedim...bastan prima kullaniyorum hic sorun yasamadim baska bezde kullanmadim o yuzden bisey diyemiycem...sadece fiyatlar 1 2 ayda inanilmaz farketti 3 5 degil her ay 10tl zamnlaniyo haber veriym diye soyledim. Islak mendilde ayni hep unibaby yenidogan kullandim ocaktan bu yana 10 tl artti kolisi...
Canım iyi fikir mendile başladım ben ama bez için slepy i merak ediyorum iyi çıkarsa doğduktan sonra devam edicem bakalım
Kızlar selam herkese!

Dün nifty testim sonuçlandı. Çok şükür tüm riskler çok çok düşük çıktı. Darısı tüm ikili, dörtlü veya nifty sonucu bekleyenlerin başına. Sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi:KK200:
gözünüz aydın:nazar:

Supermis :) bunu okuyunca bende hemen aradim doktorumu bugun cikmis 50.000 de 1 cikmis bizimde...herkesten guzel haber aldik testi bekleyen 2 kisi kaldi herhalde
Gözünüz aydın:nazar:

Kızlar d vitamini kullanıyor musunuz?
Ya ben sağlı ocağının verdiği d vitaminini bebegime de kullanmadim içeriğinden kaynaklı. özel aldım. Bu daha katkısiz kendime de welcare nin vitamini aldım.
Bana henüz d vitamini vermedi

KızlR hayırlı gunler dün net bi sekılde kızım olacagını oğrendim benzıyo denılmış ama net bısey soylenmemıstı. Sukurler olsun bi prensim vardı bırde prensesim olck daha ne isterm rabbimden sizede söyleyim dedım : )
Gözün aydın canım gönlünden kız geçiyodu rabbim nasip etti şükür

pullubiber pullubiber canım çok iyi yapmışsın, cidden artık fiyatların sabit kalmadığı bir dönemdeyiz. Elimizden geldiğince birbirimize haber vermemiz iyi olacaktır.

Alerji yaptı diyen arkadaşlar olmuş, duyduğum bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Birkaç yıl önce bebek bezi üreticisinde (yan markalarından biriydi yanlış hatırlamıyorsam) çalışan biriyle konuşmuştum. Bebek bezlerinin içinde çeşitli maddeler var, bunlardan biri sabit, ismi S.A.P. ve suyu asıl emip jele dönüştüren bir madde. Her firma ithal ediyor ve bunu kullanıyor ama kullanış biçiminde her markanın kendi izi/imzası oluşuyor. O yüzden bez değişikliklerinde bebekler yeni bir izle karşılaştıklarından reaksiyon veriyorlar ama kullanılmaya devam edilirse bir kaç gün sonunda cilt ona da alışıyor. Ama tabii anneler vayy efendim bu bez çocuğumu yara etti, tüü kaka diye hemen parlayabiliyor. Asıl mesele kimyasal değişikliğinden kaynaklı kısa süreli tepki reaksiyonuymuş ve bir zararı yokmuş.
Ama tabi kullanım olarak farklar olabilir markalar arası, kiminin bedeni kiminin sızdırmazlığı tercih edilme sebebi olabilir, onu bilemem. Benim de ilk tecrüben ama tahriş olayı için duyduklarımı paylaşmak istedim :)
Bunu bilmiyofum sağol bilgilendirdiğin için bende hep prima kullanırken bi kere molfiks almıştım dediğin gibi pişik yapınca daha yüzünne bakmadım ama şöyle bişey var o pişiği bebeklere bile isteye niye yaşatalım hangi bezle başlıyosan onla devam et işte bebek bu deneme tahtası değilya dimi ama

Merabalar ikili testin sonucu cıktı. Doktora gosterdım iyi dedi. Yalnız hcg t1 diye bir deger var. Bundan cinsiyet tahmini yapılıyor mu
:anneadayı:
Gözün aydın testin sonucu iyi çıkmış cinsiyetinede az kalmıştır

ya bu arada bu diş eti kanamaları beni öldürecek. sabah ağzım kan dolu uyanıyorum, fırçalarken kanıyor. napacağımı şaşırdım. :KK43:
Geçmiş olsun canım doktora sordun mu nediyor bunun için

Ama elbiseleri koyacak yer de yok :KK70: bazen de heves eder gibi oluyorum. Duruma göre bakicaz artik :KK66:

BU BEBİŞLER BİZİ MERAKTAN ÖLDÜRCEK YAZIK BİZEDE :KK70:

Back
X