2018 KPSS-SINAVA HAZIRLIK-ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ

FightForVictory

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
799
566
Arkadaşlar sınava birbirimize destek olarak hazırlanalım ne dersiniz? Ben her gün hangi konuya çalıştığımı ve ne kadar soru çözdüğümu elimden geldiğince buraya yazmayı düşünüyorum. Siz de paylasirsaniz birbirimize faydamiz olacağını düşünüyorum. Bu arada kendimden söz edecek olursam 28 yaşındayım, evliyim ve bir kızım var. Bebeğim olduğu için hızlı ilerleyemeyecegim maalesef ama elimden geleni yapmayı düşünüyorum. Gelin bu zorlu günlerde birbirimizi hırslandıralım
 
Arkadaşlar bu arada 1 hafta önce matematikten çalışmaya başladım ve temel kavram konusunu konu anlatim kitabından bitirdim ve şu ana kadar 160 soru çözdüm. 1 kitap konu anlatımlı soru bankası 3 kitap soru bankası var. Bir konu ile ilgili 4 ayrı kitaptan soru çözmüş olacağım. Yavaş ilerleyeceğim ama sağlam ilerleyeceğim. Bugün bir kitap bitmiş oldu ve üç kitap kalmış oldu. Ben her gün çözdüğüm soru sayısını buraya yazmayı planlıyorum. Siz de paylaşirsaniz çok sevinirim. Allah herkesi ilerde nerede olmak istiyorsa o yerleri nasip etsin inşallah
 
Dün çalışmamıştim ama bugün çalışabildim. şükürler olsun ki. Bugün temel kavram ve sayı basamaklari konularından toplam 180 soru çözüldü. matematiğin ilk konusu ile ilgili kitaplarda soruları bitirmek istiyorum artık. Ama cok fazla soru varmış çöz çöz bitmiyor:) aslında ne kadar çok soru çözülürse o kadar iyi olacağını da düşünüyorum.
 
Evet bugün de temel kavram, sayı basamakları ve taban aritmetiği konularından toplam 75 soru çözüldü.
Bu arada sayfama hiç kimse yazmıyor ama olsun. Ben yine de yazmak istiyorum. Çünkü buraya yazacak oluyor olmak beni hırslandırıyor sanki. Umarım ilerde arkadaşlarım da olur bu sayfada:) şimdilik yalnız yalnız takılırım bende ne yapim:)
 
Meryem kolay gelsin ben de senin gibi başladım çalışmaya ve çevremde hiç hazırlanan yok. Çevrende biri olması hem moral kaynağı hem de yeri geldiğinde çözemediğin sorular için vs. yardımcı oluyor. Sırf bu yüzden üye oldum.. Ben de matematikten başladım . Obeb-Okek konusuna kadar çözdüm hep ilk kaynaktan şimdi konular ilerlemeden bilgiler de tazeyken ikinci bir kaynaktan da bitirdim soruları ve 3. kaynağa başlayacağım. Çözemediğimiz sorular konusunu yukarıda tutalım yardımcı oluruz birbirimize bütün hazırlananlar..

Bu arada sen hangi yayınları kullanıyorsun?
 
Canim benim hoş geldin. Bayağı iyi çalışmışsin maşallah. Bende 657 yayınları konu anlatımli soru bankası matematik kitabı ,adım adim matematik kitabı, aşina matematik kitabı , pegem matematik soru bankası var canım. pegemi eledim bütün konuları bitirdikten sonra onu tekrar amaçlı kullanacağım. çünkü üç kitapta aşırı soru var ilerleyemiyorum hem de üç kitabın fazlasıyla yeterli olduğunu fark ettim
 
Hoş bulduk canım :) Sende de bayağı kaynak varmış inşallah hepsini bitiririz. Ben evde baktım abimden dolayı zaten kaynaklar varmış matematikten üstüne fazla bir şey almayayım dedim matematikte güncellik fazla önemli değil çünkü. Matematikten bilgi eğitim yayınları, sınav akademi var bunlar önceden olanlar.. İhtiyaçın da frekans diye geometri matematik çözümlü soru bankasını aldım. Yine ihtiyaçın çözümlü 25 denemesi var mat-geo ama onu konular bitince çözerim. Bu kitaplar bitince herkesin önerdiği kitapları almayı düşünüyorum. Bir yandan da her gün düzenli Türkçe paragraf falan çözmek istiyorum ama henüz Türkçe de hangi soru bankasını alsam karar veremedim :) 2017 kitaplarının çoğu da kırtasiyeye gelmemişti..
 
Ben netten aldım canım kitapları. iyi yapmışsın kitap konusunda olanları kullanmakla. sonra kendine yeni kitaplari alırsın. Benim elimde hiç kaynak yoktu almak zorunda kaldığım için aldım.
Arşiv Türkçe tamamı cozumlu 1750 soru
Pegem akademi türkçe soru bankası
657 yayınları konu anlatımli soru bankası türkçe
Bunları aldım türkçe için de
 
Pegeminkine bir bakayım ben de güzel soruları oluyor onun, diğer yayınları çok bilmiyorum bakmak lazım ne kadar çok yayın o kadar farklı soru tipi :) Türkçeyi tek başına çalışmaktan ziyade her gün çözerek diğer derslerin yanında götürmeyi düşünüyorum. Mat ve Türkçe bitince hangi derse başlamayı düşünüyorsun? :)
 
Canim şu an sadece mat. birinci konu bitti. Ben coğrafyaya başlayayım bugün diyorum. Benim kitaplari aldığımda çoğu kitaplar çıkmamışti. bende piyasada olan kitaplari aldım. mat ve türkçe için çok övülen kitaplari almamış oldum pegemin disinda. Ama cografya tarih vatandaslik çoğu kişinin almami onerebilecegi kitaplari aldım. mat. da adım adim matematik ve asina kolay seviye geldi bana 657 yayinlarinin kitabi pegem yayinlarinin kitabi daha zorlayıcı. yani mat da da iyi kitaplar almışım memnun kaldım.
 
Canım bence de güzel yayınlar alışsın zaten güzel çalışırsak o kitaplar biter daha da lazım olur.. Matematik temel çok iyi değilse kolaydan başlamak iyi olur yoksa tıkanıyor insan ilerleyen testlerde. Ama bence matematik bitirmeden genel kültüre başlama matematik türkçe beraber gider ama diğer dersler karışır gibi .. :)
 
Ben de karar vermek de zorlanmıştım canım. Sanırım haklısın. Türkçe matematik geometri bitsin sonra diğer derslere devam edim. Sonuçta bütün derslere çalışmak zorundayım. Teşekkür ettim canım:)
 
Bugün sözlükte anlam konusuna çalışıldı. Yarın konu ile ilgili sorular çözülmeye başlanacak. Matematik ilk konudan 25 soru çözüldü.
 
Merhaba hanımlar ben de bugun karar verdim 2018 kpss için calışmaya baslamaya. Aslında dershane istiyorum ama İstanbul da kurslar hakkında bir bilgim yok. Evden çalışmaya devam. Yarın baslıyorum ben de. Kolay gelsin simdiden hepimize.
 
Merhaba hanımlar ben de bugun karar verdim 2018 kpss için calışmaya baslamaya. Aslında dershane istiyorum ama İstanbul da kurslar hakkında bir bilgim yok. Evden çalışmaya devam. Yarın baslıyorum ben de. Kolay gelsin simdiden hepimize.
Merhaba canım benim. Teşekkür ettim sana da kolay gelsin. inşallah hepimiz yüksek puanlar alır ataniriz
 
X