2018 mart-nisan anneleri

Çok teşekkür ederim canım benim :) evet biz istedik rabbim verdi hamdolsun :) siz de ne var ne yok bebişiniz nasıl?

Kızlar bende hamileyim ama daha 8. Haftadayız. Psikolojiniz nasıl? Ben çok çöktüm ya. Mide bulandım falan çok. Ve karamsarlığa düştüm.
2 çocukla nasi idare ediyorsun leylakaya? Bira moral versen hiç tahammülüm yok kendimde kötü olduğum için sanırım 21 aylık bebeğim bi de yanına bi tane daha eklenince tek başına nasi idare ederim bilmiyorum. Endişelerim var.

Sen kendin mi istedin tekrardan hamile kalmak.Hayirlisi olsun.Seni anlıyorum bulantı durumu çok zor.Ben grubun en zor hamilelik geçirenlerinden biriydim.Saglikla al kucağına inşallah herşeyin üstesinden gelirsin.Arka arkaya buyuycekler sonra rahat ediceksin iyi yonunden bak.Benimde kızım 20 aylık oldu ben artık düşünmüyorum, Rabbim istiyen herkese nasip etsin.

Kızlar maşallah bizim grubun bebekleri büyümüş, İkinciler gelmeye başlamış. Hepinize hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebeklerinizi,artık tecrübeli anneler.

Sen nasılsın neler yapıyorsun oğlunla.İkinciyi sende düşünüyordun değilmi @Buhayatbenim

2 aydir uyumuyor geceleri ... cok huysuzlasti aksam yemegini zor yapiyorum tlf televizyon oyuncak hicbiriyle alakasi yok hep yanimda babasi memlkete gitti geldi onu unuttu galiba istemiyor kucağına gitmek.... psikolojik ve bedenen hic iyi degilim .... 2ci nin i sini bile dusunmuyorum artık bu durumun gecmesini istiyorum... doktora goturdum sagliksal hicbirseyi de yok nazar icin okuttum ...bende durumlar cok iyi degil sen nasilsin canimm

Bende iyiyim şükür. Aynı bizde 1,5 aydır uyumuyor.Uyku düzenimiz iyiydi kendi uyuyordu kendi kendine odasında.Dun gece 3de kalktı sabah 7de uyudu oturuyor.Yada sabah 4 e kadar oturuyor.Cok hareketli sürekli karıştırıyor artık bu karıştırma işini bitmesini istiyorum.Oyuncak hiç bakmıyor yüzüne. Sürekli ev çok dağılıyor sürekli kapılar dahi komple siliniyor.Uykum benimde çok bozulmuştu zaten o uyusa bile uyuyamıyordum şimdi ise uyku hiç yok bende.Tekrardan gece mamaya uyansa bile tekrardan uykuya devam etmesini istiyorum eskisi gibi.Ikinciyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum Rabbim istiyene versin ben hayırlısıyla sağlıkla büyütüyüm bunu bana yeter.Benimde doktorsal bir sorun yok,Bilmiyorum kendi odasında tek başına uyuyorya nazar değdirtmiş olabilirim.Allah yardımcımız olsun sağlıklı olsunlarda bunada şükür.

Düşünme aşamasına geçiyorduk 2. Olsun mu olmasın mi diye bi baktik olmuş. Benim korkum 2sine tek başına yetecek gücüm olur mu? Bi arkadaşın 4 aylık olmuş nasi geçti hamilelik çocukla doğum sonrası

Hamileligin ilk baslarinda halsizlik olmustu bende de. Bir sure ev islerine cok onem vermedim. Ama sonra gecti o durum. Her gun ayni olmuyor tabi. Zor gunlerim de oldu. Cok kolay gunlerim de oldu. Tek basima baktim hep. Yanimda kimse yoktu. Hastaneye kontrollere bile tek gidiyordum. Ilk hamilelikte yerimden kalkamiyordum nerdeyse. Cunku daha once hic cocuk bakmamistim. O tempoya alisik degildim. Ikincide vucut daha alisik oluyor. Firsat bulduğumda hava guzel oldugu hemen her gun disari cikmaya calistim. Hem kizimi bebek arabasinda gezdirdim hem kendim yuruyus yapmis oldum. Parka goturdugumde de kizimi kaydirirken sallarken v.s. kendim de egzersiz yapmis gibi oluyordum. Doguma gidene kadar kizimla oynamistim, dans etmistim. Ilk dogumda dogum sancilari beni mahvetmisti. Ikincide cok rahattim. Kizimi uyuttum. Sonra hastaneye gittim. 2-3 saat sonra kucuk kizim dunyaya geldi. Bu kolayligi bol yuruyus, hareket ve iki bebegin yakin doğmasına bagliyorum. Dogdugu gun kardesim kelimesini ogrendi. O gunden beri kardesim kardesim diye kosup sariliyor. Ufak kiskancliklar oluyor ama büyük bir sey yasamadik henuz. Mesela oyuncagini verirsek istemiyor. Kendi elleriyle verecek. Bizim vermemizi istemiyor. Bu durum sadece kardesiyle degil baska cocuklarla da boyle. Onun disinda ben bunu yazarken gitti kardesini dondurdu mesela. Kucuk olmalarina ragmen goz temasi kurup kikirdiyorlar. Kendilerine gore oyunlari var. Zorluklari var ama guzellikleri de var canim. Uzun uzun yazdim kusura bakma. Sureci ozetlemek istedim. Bir sekilde olur emin ol.

Canım benim tek çocuğum var .Rabbim isteyene nasip etsin kızıma sağlıklı uzun ömürler versin ben ikinciyi düşünmüyorum artık.Yetersin annelerimiz bakmış mesela.Sende yetersin aksini düşünme eşinde yardımcı olursa süreç daha iyi geçer. Bide arada az yaş varken daha iyiymiş bir anda büyümüş iki cocuk oluyormuş genellikle etrafımız böyle söylüyor.

Çok teşekkür ederim umarım benim de öyle olur. Ben sezeryan yaptım ilk doğumumu. Maşallah allah bozmasın cnm.

Kizlar kizim kuruyemis ya da fasulye tarzi seyler yediğinde kakasinda bunlari buluyorum ve kakasi kati degil de daha yumusak ve bol oluyor. Bu durum sizde de var mi? Normal mi acaba?

Ç
Kızlar 2 yaş sendromları başladı mı?
çoktaaannnn kendini yere atmamı dersin saçma sapan şeylere ağlamak mı dersin her şeyi kendi yapmak istemesi mi dersin hepsi mevcut uzun zaman olmuş bu topiğe gitmeyeli ve bu sabah bildirim geldi şaşırdım dün gibi gebelik testimi paylaşmıştım sanki daha dün şimdi kızım iki yaşına girecek neredeyse

Bizde de aynı durum söz konusu .herseye itiraz ,bağırma ,kendini yerlere atma tepinme ...insanlıktan çıkmak üzereyim diyorum bazen .zamanla geçecek biliyorum ama sokak ortasında saçma sapan bişey için tepinmesini önlemek cok zor oluyor ..

Bizimkini de telefondan zor ayırıyoruz.calistigim için ilgilenemiyorum anneme desemde farketmez ben yokken yemeği telden video izleyerek yediriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…