Çok geçmiş olsun, Türk doktorların da bir kısmı aşı karşıtı ama çoğunluğu yan etkilerinden habersiz olabiliyor. Oysa yurtdışında ciddi bir tartışma var aşı konusunda açılan davalar var, Türkiye'de medyada çok yer bulmuyor. Önceki nesilde çoğunluk su çiçeği, kabakulak geçiriyordu fakat alerjisi, astımı, diyabeti, lösemisi olan bebekler nadirdi. Çevre kirliliği ve besinler de sebep gösteriliyor ama 2 aylık bebekti oğlum nefes almakta zorluk çekiyor, anne sütünü dahi kusuyordu. 2. ayda 7 virüs birden veriliyor (karma aşıda 5 virüs var), ve sonradan öğrendim ki aynı anda doz sayısı arttıkça yan etki riski de artıyor, bilinçsizce oğluma aşıları aynı anda yaptırdım aşı takvimi öyle diye, ne doktorlar ne hemşireler bilgi vermiyor fakat yabancı tıp dergilerinde bilimsel yayınlarda okudum detaylı araştırma yaparken. Birşey üretip pazarlıyorlar, biz de alıyoruz ama detaylı araştırmadan hiçbir ilacı dahi kullanmıyorum artık. En basiti bayere ait elevit adlı multivitaminde domuz jelatini kullanıldığı için dava açıldı sadece birkaç gazete yayınladı. Muadilini kullanıyordum ben ama bilmeden kullanan çok anne vardır. Aşı ve ilaç konusu ciddi bir pazar olduğu için gerçekten iyi düşünmeliyiz. Canlı rota virüsünün yan etkilerini biliyorsunuzdur, bağırsak düğümlenmesi var ve bu canlı aşılarla, aşılanmamış kişiler dahi hastalık kapıyor, dikkat edin salgın var diyorlar, salgın varsa canlı aşı yapıp neden virüsü yayıyorsun? Mesela KKK yani kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı da canlı aşı ve yurtdışında otizmin sebebi olarak görülüyor pek çok aile bu aşıdan sonra otizm tanısı almış.