2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar bugün doktora gittik 50 günde 1800 Gr almışız iyiymiş, su vereyim mi dedim gerek yok emen çocuk kilo alımı iyi demekki su ihtiyacı yok. Su verirsen sütten calarsin kalorisiz birşey su dedi. Kalça ultrasonu için gün aldık temmuz başı. Gaz için sen çay iç ama bebek hareketleri artınca geçer dedi uyku falan artık bebek nasıl isterse diyo. Çiş varsa kilo alıyorsa sıkıntı yokmuş :)

Yatmıyor canım hiç sevmiyor dün doktora da sordum yatmaması daha iyi midesi için dedi
Can'ım bizimki de hiç sevmiyor. Bir hırslanıyor ki sorma. Civciv gibi kafasını öne öne sallıyor hiç yan çevirmiyor
Ben de o uyurken yüzüstü yatırıyorum 10-15 dk kadar. Çeviriyorum sonra. Faydası oluyor gerçekten. O an çıkarmasa bile sonradan mutlaka çıkarıyor. Sen de öyle deneyebilirsin uyanmazsa tabi.

Dün saatlerce yol geldik , önce araba sonra aktarmalı uçak sonra yine araba derken sabah 5 ten akşam 7 ye kadar oğlum perişan oldu huysuzlandı Bayram öncesi vücudu kurumuştu pul pul dökülüyor hala öyle . Neyse benim derdim çok sizlere birşey sormaya geldim perşembe 2 aylık oluyoruz aşılarınızı yaptırdınız mı ? Öncesinde sonrasında nelere dikkat ettiniz ? Ateşlendi mi kuzucuk? Bayrama kadar annemdeydim herşeyime o koşuyordu şimdi yalnız kaldım ne zorlanıyorum anlatamam

Ah o mama ver bu cocuk ac diyen yakinlar yok mu? Sindi de dedigin gibi sur vwr sut kafasindakar hepsinden nefrwt ediyorum. Canim sen kendini hic üzme. Belki bebeginin bir atak evresi falandir. Dun geceden beri benimkide cok az emiyor süt olmasina rağmen. Bir iki emiyor hirslanip geri atiyor sonra. Sen sakin pes etme. İlk zamanlar bende yaralar yuzunden emziremiyordum. Sütüm kesilmesin diye gunde bir iki sefer sagdim o kadar. Sonra cocuk emmeye baslayinca cogaldi. Resmen makinaya damla damla geliyodu süt. Ayrica tek meme yetmez diye düşünme. Kuzenim tek memeyle buyuttu kizini masallahi var tosum gibiydi bebekken. Tek meme de yeter. Ben de tek meme veriyorum sayilir. Bir tanesini gunde iki uc sefer veriyorum sirf sut kesilmesin diye. Hep digerinde oglum.

Yaa sırtüstü daha mı iyiymiş, bizimki de kolik ya yüzüstü rahat ediyor, ben de yatırmasam mı
Kuzum ben yan yatiriyorum başka nasıl yatirayim diye sordum 3 pozisyon tavsiye ederim sağ sol ve sırtüstü dedi yüz üstü midesi için iyi değil dedi ben de zaten yatiramiyorum kıyamet kopuyor

Oy maşallah tosunuma
Zamanla uyku düzeni oluşacak inş. Şimdi bizim de Zamanlı zamansız uyuyor uyanıyor.
Bizim velet su içmiyor. Bi kez mama veriyorum diye su da vereyim dedim ama itiyor diliyle :)

Kuzum ben yan yatiriyorum başka nasıl yatirayim diye sordum 3 pozisyon tavsiye ederim sağ sol ve sırtüstü dedi yüz üstü midesi için iyi değil dedi ben de zaten yatiramiyorum kıyamet kopuyor
Anladım canım, ben de evire çevire yatırıyorum, zaten ne tarafa olursa olsun yatmak istemiyor genelde kucakta takılıyor serseri:)

Biz 2 aylık olduk aşımızda olduk geçen hafta carsamba. Aşıya gitmeden banyo yaptır bebeğine. 3 gün banyo yasak çünkü. Ateşi olmadı şükür kızımın. Sadece aşı olduğu gün huysuzdu. Koldan soluna aşı yapacaklarsa sağ tarafına yatır yada tam tersi. Birde ateş çıkarsa diye tedbir amaçlı calpol ve fitil bulundur evde. Doktoru ateşi 38 olursa yarim ölçek calpol yada yarım paranox fitil ver dedi. 38 den önce bisi verme kesinlikle dedi. Aşının etkisini azaltırmis.
Benim önerimler bunlar :)

Kızlar göğüs ucum sızlıyor tek tarafı ve emerken de cok acıyor acaba yara mi olacak ya daha önce bukadar uzun sürmedi öğleden beri devam ediyor

Kizlar yenidoganlar gunde 16-20 saat uyur yaziyor bi yerde ama bizimki toplam 10 saat ya uyuyor ya uyumuyor kalan butun zamanlarda agliyor veya emiyor

Kizlar kafayi yicem ya aksam oldumu kiz memeyi cekistirip duruyor sagdim bugun 60 cc cikti ikisinden az mi geliyor ki aksama azaliyor mu aceba..mama vereyim diyorum biberonu almiyor memeyide cekistiriyor napcam ben kaskla veriyrm onuda istemiyor bu cocuk acliktan mi bole yoksa benle oyun mu oynuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…