• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ay tipi babasına huyu bana benzesin :))
Onu tercih ederim valla :KK12::KK53:

Can'ım renkli ve siyah beyaz arasında ben çok fark göremedim. İkisinde de yüzü yaklaştırınca net görünüyor Zaten. Tabi bıdıklar gösterirse :))

Can'ım ben devit kullanıyorum. Her gün 15 damla.
Suya damlatıp içiyorum.

Can'ım çeken dr yorumlamadı mı?
Benimkinde karşısında normal yazıyor. Olumsuz bişey olsaydı sana da söylerdi.
Ben de biraz araştırdım da d vitamini yağda çözündüğü için kaşığa biraz zeytinyağı koyup ona damlatıp için diyor. Bu gece yatmadan deneyecem bakalım

Hepinize merhaba,
İkinci oğlum kısmetse mayıs ayının sonlarına doğru doğacak.
İlk oğlum 30 nisan'da doğmuştu, bu sefer de mayısta doğacak, çok alışveriş yapmam gerekmeyecek sanıyorum.
Kendi kısa hikayeme gelirsek, şu ana kadar 7 kilo almış durumdayım, 62 ile hamile olduğumu öğrendim şu anda 69dayım.
İsim konusunu hala çözebilmiş değiliz, alışveriş konusunu çok ağırdan alıyorum, (yatağı, bir çok kıyafeti, dolabı var, arkadaşlarımdan da gelecek, çok acele etmiyorum,)
Bebek arabası almam gerekecek sanıyorum, Norfolk diye bir marka varmış, Barış zamanında bu marka yoktu( Barış benim ilk oğlum, beş buçuk yaşında)
İlkine göre bu hamileliğim çok bulantılı geçti, (ilk 13-14 hafta nefes aldırmadı) çok daha yorgun geçiyor, o zaman 27 yaşındaydım şimdi 33 yaşındayım...
Tecrübeli bir anne olarak elimden gelen yardımı sağlamaya hazırım, benim de unuttuğum için soracağım sorular olacaktır, hepinize merhaba

Hoşgeldin canım
Doğumumuz kısmetse aynı güne geliyor 27 aylık bir oğlum var kıyafet olayına hiç girmedim hele bi 6 aylık olayım diyorum belki ben çok rahatım bilmiyorum
Ama alınacak çok şey var çünkü oğlumun kıyafetlerini yeni dağıtmıştım.

Çok uğraştı doktor eli hep yüzündeydi ama sonunda açtı birazda olsa gördüm çirkin kızımı :)
Ay iyi bari. Nazlı çıktı bugün bizimkiler. Hadi senin kız. Bizimkine ne oluyor :) kız gibi yüzünü sakladı durdu:KK45:
Kızlar ben çıktım ayrıntılıdan çıktım. Çok şükür herşeyimiz çok iyi haftasıyla uyumluydu. Kıpır kıpırdı hiç durmadı zor ölçtü. Doktor dedi ne yediysen söyle herkese söyleyim dedi :) Darısı diğerlerinin başına.
Gözünaydın Can'ım mm. Maşallah ona :)

Benim kızda 260 Gr Allah'ım minnacik
Oyyy yerim ben o minnacık ı. Kız bebiş narindir tabi. Sağlıklı olsun annesi yeter ki. Benim de çok kilolu olacak gibi geldi şimdi 370 gr dedi.:KK17:

Kizlar makyaj magazalarinda indirim var burdan isim veremiyorum .Bakimli anneleriz ya yazayim dedim .:anne:
Kızlar niye isim vermiyorsunuz ki?
Ne muhabbetler dönüyor forumda :))
Tüm bebek mağazaları siteleri isimlerini kullanıyoruz Zaten. Nasıl paylaşım yapıcaz burdan başka türlü.

sofiarya sofiarya dörtlü testimi yorumlayabilir misin
Doktor akşam dönebilecekmiş
Afp 1,22 düzeltilmiş mom
uE3 1,49 düzeltilmiş mom
Hcg 1,01 düzeltilmiş mom
İnh-a 2,64 düzeltilmiş mom

Tr.21 riski 1:862
Yaş riski 1:716
Trisomy 18<1:10000

Açıklamalarda risksiz bölgede falan yazıyor ama yüksek inhibin-a demiş
O kafama takıldı
Canım bu yukarıdaki değerleri tek başına değerlendirmek mantıksız olur,yani inhibin a down sendromunda yüksek çıkar ama tek başına inhibin a yüksekliği bebeğin down sendromu olduğunu göstermez. Sen 2li test yaptırmamış mıydın?? Neden bir Daha 4lü istedi doktorun. Bu testte hiçbir sıkıntı Yok canım temiz gelmiş sonuç,inhibin a yı da kafaya takma zaten inhibin a 4binleri geçiyor downlu bebeklerde .üst sınır 2,5falan genelde senin 2,6çıkmış ve sadece inhibin a yüksek çıkmış dediğim gibi tek başına hiçbir anlamı Yok,bebek hastaysa diğerlerinde de yükseklik olmalıydı ;)

Benim kızda 260 Gr Allah'ım minnacik
Evet buyucekler insallah

Yani haklısın ben sadece çok göze batmasını çocukla dalga geçmelerini istemiyorum:KK43:
Kizlarrrrrrrrr... hafsacimmmm bi kendine gel artik. Cok sukur herseyi normal bi bebegin var. Kafasi buyuk olucak diye kendini uzup bebegi strese sokmayi mi seciyosun sukretmek yerineee. Takma buna bu kdr doktor birsey olsa soylerdi. Detaylinin amaci bu bi problemi onceden sana bildirmek gerekirse onlem aldirmak

Canım bu yukarıdaki değerleri tek başına değerlendirmek mantıksız olur,yani inhibin a down sendromunda yüksek çıkar ama tek başına inhibin a yüksekliği bebeğin down sendromu olduğunu göstermez. Sen 2li test yaptırmamış mıydın?? Neden bir Daha 4lü istedi doktorun. Bu testte hiçbir sıkıntı Yok canım temiz gelmiş sonuç,inhibin a yı da kafaya takma zaten inhibin a 4binleri geçiyor downlu bebeklerde .üst sınır 2,5falan genelde senin 2,6çıkmış ve sadece inhibin a yüksek çıkmış dediğim gibi tek başına hiçbir anlamı Yok,bebek hastaysa diğerlerinde de yükseklik olmalıydı :KK66:
İkili testin iyi gelmişti, doktorum 4lü de afp mom da bakılıyo ondan önemli yaptıralım dedi diye yaptırdım
Az önce dönüş yaptı o da senin dediklerini dedi inhibin tek başına önemsiz, sonuçlar iyi dedi
Çok teşekkür ederim :KK200:

Demir ilacı dr vermişti daha başlamadım ben sabah alıyoruz diye biliyordum dur bi bakayım ayarlama yapayım
Sabah aliniyor aslinda ac karna ama ben sabahlari acken tsh icin baska ilac aliyorum o yuzden oyle oldu. Bugunden basladim ben diyetisyenin listenine. Simdilik iyi gidiyor ;) ha birde 2bucuk litre su ic dedi.

Canım seninle aynıyız galiba:)) ayrıntılı iyiydi dr bir sorun yok dedi ben sonra kağıda baktım kafa çapı felan iki hafta önden gibiydi dr sormadım koca kafalı mı olacak diye kuruntudayım:)
Ahah benimki de hep oyle cikiyor ya en az bir hafta onde oluyor kafasi. Babasinin da kafasi buyuk ondandir diye dusunuyorum. Doktor onemli bir fark olsaydi mutlaka soylerdi sana. Sonuclarin guzel cikmasina sevindim :) darisi basimaa

Evet buyucekler insallah

Kizlarrrrrrrrr... hafsacimmmm bi kendine gel artik. Cok sukur herseyi normal bi bebegin var. Kafasi buyuk olucak diye kendini uzup bebegi strese sokmayi mi seciyosun sukretmek yerineee. Takma buna bu kdr doktor birsey olsa soylerdi. Detaylinin amaci bu bi problemi onceden sana bildirmek gerekirse onlem aldirmak
Yaa evet çok haklısın annelik güdüsü galiba şükür etmem lazım doğru diyosun:(

Ahah benimki de hep oyle cikiyor ya en az bir hafta onde oluyor kafasi. Babasinin da kafasi buyuk ondandir diye dusunuyorum. Doktor onemli bir fark olsaydi mutlaka soylerdi sana. Sonuclarin guzel cikmasina sevindim :) darisi basimaa
Benimde babasının kafası şuan normal ama çocukken büyükmüş üf inş babasına çekmemiştir

Sabah aliniyor aslinda ac karna ama ben sabahlari acken tsh icin baska ilac aliyorum o yuzden oyle oldu. Bugunden basladim ben diyetisyenin listenine. Simdilik iyi gidiyor :KK66: ha birde 2bucuk litre su ic dedi.
Evet su çok önemli ben bugün tam yapasam da az yedim dikkat edicem birazcık da yağ yakmaya çalışıcam
Ben diyetisyen ie gittiğimde sabah akşam sıcağa yakın ılık limonlu su iç dedi hiç zararı yokmuş bilgin olsun

Evet su çok önemli ben bugün tam yapasam da az yedim dikkat edicem birazcık da yağ yakmaya çalışıcam
Ben diyetisyen ie gittiğimde sabah akşam sıcağa yakın ılık limonlu su iç dedi hiç zararı yokmuş bilgin olsun
Sagol canim yapayim onu. 10 gun sonra kontrol icin gel dedi. Kendimo tutmaliyim rezil olmayayim kadina :) en azindan kilo almasam da yeter. Dedigin gibi kilomuzu paylasalim arada mesela bir hafta sonra filan motive edelim birbirmizi

Ya delircem ben o kadar dikkat ediyorum 6 kilo almışım nasıl hep yiyip hem sadece 1 kilo alınıyor 5 ayda

Canım ben 4 ay boyunca hep kustum yemekten lavaboya zor yetiştim. Bana sigarayı bırakacağımı söyleselerdi inanmazdım. Hele çaysız türk kahvesiz günüm geçmezdi şimdi hiç biri yok
63.5 la hamile kaldim ve 3 kiloya yakın verdim canım. Yeni yeni yemeye basliyorum
Gelelim hesaba ayin 8 inden bugüne yani 17 günde 1.5 kilo iyi bence bu hizla bi cok kisiyi gecerim :D
Ama evlilikten önce dediğin gibi yerdim ama kilo almazdım. Yeme aliskanligim ise Ama paketli gıdalar yiyemem çikolata cips meyve suyu bu gibi paketli gıdalar yok hayatımda cola gibi asitli icecekler yok her yemegin yanına ayran balığın yanına şalgam birde soda içerim genelde her yemek öncesi çorba içerim sulu yemek olmazsa olmaz tam buğday yada kepekli ekmek ilk tercihim. Ve meyvasız gün geçirmem mevsim meyvalarından mutlaka hergun yerim.
Bu arada mantı da hergun yemem ama her hafta makarna yerim
Ve bu yaşıma kadar hep istediğimi yediğim için kendimi kisitlayamam irademe sahip çıkamam ve iradesine sahip çıkanlara acayip imreniyorum.

Kızlar ben çıktım ayrıntılıdan çıktım. Çok şükür herşeyimiz çok iyi haftasıyla uyumluydu. Kıpır kıpırdı hiç durmadı zor ölçtü. Doktor dedi ne yediysen söyle herkese söyleyim dedi :) Darısı diğerlerinin başına.

Ne yedin canım yaaa. Ben geçen ultrasonda normalde hiç yemem cikolata yiyeyim hareket etsin dedim bebiş bağdaş kurmuş tu hiç hareket etmedi :(

Can

Canım ilerde olması bir sorun değil bence benimki geriden geliyor o bile sorun değil şu anda dedi doktor

Ne kadar geride canım merak ettim benim bebiş gibi dengesiz mi (bizde ultrason kağıdında 19 hafta da var 17 de ) yoksa dengeli bir sekilde mi?
Bu dengesizlik beni biraz ürkütüyor gibi de :KK17::işsiz: benim gibi olan var mı diye bakınıyorum

Ne yedin canım yaaa. Ben geçen ultrasonda normalde hiç yemem cikolata yiyeyim hareket etsin dedim bebiş bağdaş kurmuş tu hiç hareket etmedi :KK43:

Ne kadar geride canım merak ettim benim bebiş gibi dengesiz mi (bizde ultrason kağıdında 19 hafta da var 17 de ) yoksa dengeli bir sekilde mi?
Bu dengesizlik beni biraz ürkütüyor gibi de :KK17::işsiz: benim gibi olan var mı diye bakınıyorum
Cnm dengesiz değil çok.fazla 19 hafta gorunuyo şuan hepsi nerdeyse atarim resim birazdan

Back
X