• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ayninseylero yasamisiz bakalm neden oluyo. Bugun iyiyim cok sukur

Yaaaa canim sen yine sukretmek yerine kuruntu yapiyosun bak bebeğine zarar yapma boyle. Ilk 3 ay senin gibiydim ne salakmisim. Simdi plasenta previa yasiyorum. Gercekten kafaya takcak biseyim var ve takmiyorum. Hadi sende yorma beynini artik hersey guzel olucak.

İnşallah da ne bileyim ya bu ara kafam çok bozuk herşeyi abartasım var

Ya kızlar birşey soracağım az önce ayaklarımı uzatıp oturuyordum sağ tarafa aniden eğildim elimdekini bırakıyım diye kıtırt ederek bebiş kaydı herşeyi hissettim büyüklüğünü falan o derece yani. Acayip telaşa düştüm kafası mıydı biryerine zarar mı verdim acaba diye sıkışarak kaydı zannedersem birşey olmamıştır değil mi ses de geldi kırt diye

Bebekler yeterli beslenemezse sarılık olurlar , azcık şekerli su verilirki bebek sarılık olmasın diye, birde gün içinde güneş ışığı almasıda önemli.Dışarı çıkarmasanızda ara ara camı açın gün ışığı alsın bebeğiniz

Kesinlikle katılıyorum. Benim sezeryanim çok kötü geçti kendime gelemedim saatlerce. Oğlumu emziremedim hemen sütüm gelmedi. 2. Gün eve gittik dr baktı sarılık yok dedi. Bembeyaz pamuk oğlum evde 3. Gün öyle bir degisti ki anlatamam. Mama da vermeyince oğlum açlıktan sarılık oldu :( sarılık olan bebek sürekli uyuyor uyandiramiyorsunuz emmesi için. Uyuşuk oluyor bebek ve rengi hardal rengi gibi birşey olmuştu. 2 gece hastanede kaldık sarılık yüzünden. Ben Bi yandan iki büklüm yürüyorum ağlıyorum sütüm gelsin diye uğraşıyorum:( tam olarak 4. Gün sütüm geldi. Ilk günler göğüsten kollostrum (sarı sıvı) geliyor onu verdim bol bol. Kızlar bebeğin bağışıklığı için en değerli kısım doğumdan sonra 2-3 gelen kollostrum. Aklınızda olsun .
Bir de Allah nasip ederse bu bebeğimde inat etmeyip bir yandan kollostrum verip bir yandan kaşıkla mama vermeyi düşünüyorum. Ac kalmaması sarılık olmaması için. Çok çektik sarılıktan 3 ay da vücut tam olarak attı. Sürekli oğlumdan kan aldılar elleri delik deşik olmuştu:( bunları yazıyorum ki kızlar bilginiz olsun ben bilmiyordum o zaman.

Canım ben kan ilacını sabah aldığımda kabız oluyodum fakat doktor gece almamı söyledi troid ilacıyla beraber alınmamalıdır gece aldgimn beri kabızlık yok sende gece al istersen bir dene yani
Anaaa.... Tiroit ilacıyla beraber alınmayacak mı.. ben hem gece hem gündüz aliyom.. ya zaten süt çay v.s de içmemek gerekiyor..bu kan ilacı insana devreleri yaktırır he..:eek::KK53:

Mesleğin yaşam şeklin kaldığın yaşadığın yer eşittir ben . Seni çok iyi anlıyorum . Meslek hayatıma kendi isteğim dışında ara verdim şantiyelere daha doğrusu , evden şantiyeye destek veriyorum şu an. Sana kolaylıklar dilemek istedim okuyunca , işimiz öylesine zor ki hemde gebeyken ..
Teşekkürler :) dediğim gibi çok şükür, işimiz var ve çalışabiliyoruz. Bu da olmayabilirdi değil mi :) Yanlış bir meslek seçtiğimi yaş aldıkça daha iyi anlıyorum maalesef. haftasonu olan bir meslek görünce ''ne güzel ya helal olsun walla deyip sarılasım geliyor karsı tarafa '' :D Allah size de kolaylıklar nasip etsin, belki ileride daha çok güzel şartlarda, hadta sonu olan bir işte oluruz ;)

Kesinlikle katılıyorum. Benim sezeryanim çok kötü geçti kendime gelemedim saatlerce. Oğlumu emziremedim hemen sütüm gelmedi. 2. Gün eve gittik dr baktı sarılık yok dedi. Bembeyaz pamuk oğlum evde 3. Gün öyle bir degisti ki anlatamam. Mama da vermeyince oğlum açlıktan sarılık oldu :KK43: sarılık olan bebek sürekli uyuyor uyandiramiyorsunuz emmesi için. Uyuşuk oluyor bebek ve rengi hardal rengi gibi birşey olmuştu. 2 gece hastanede kaldık sarılık yüzünden. Ben Bi yandan iki büklüm yürüyorum ağlıyorum sütüm gelsin diye uğraşıyorum:KK43: tam olarak 4. Gün sütüm geldi. Ilk günler göğüsten kollostrum (sarı sıvı) geliyor onu verdim bol bol. Kızlar bebeğin bağışıklığı için en değerli kısım doğumdan sonra 2-3 gelen kollostrum. Aklınızda olsun .
Bir de Allah nasip ederse bu bebeğimde inat etmeyip bir yandan kollostrum verip bir yandan kaşıkla mama vermeyi düşünüyorum. Ac kalmaması sarılık olmaması için. Çok çektik sarılıktan 3 ay da vücut tam olarak attı. Sürekli oğlumdan kan aldılar elleri delik deşik olmuştu:KK43: bunları yazıyorum ki kızlar bilginiz olsun ben bilmiyordum o zaman.
Çok doğru dediklerin benim süt vardı ama yetmemiş boş yere mama vermedim bir gün hastanede yattı mama verildi bende doğar doğmaz mama kaşığın ucuyla vereceğim artık

Gunluk nerdeyse 4 litre su iciyorum. Hatta bazen 5 i buluyor. Agir yemek yemiyorum. Yogurt tuketmeye calisiyorum. Zeytinyağı yiyorum iki kasiga yakin ise yarasin diye. Ama hala kabizim.:cry: gercekten artik yeter. Kuru kaysi, kuru meyvelerin bekletilmis sulari vs.. demeyin. Çunku hicbir sey ise yaramiyor. Zaten normal hayatimda da basima belaydi bu dert. Hamilelikte iyice hortladi. 4 gundur cikamiyorum tuvalete 3 kilo almisim birden bire. Cok kotu hissediyorum kendimi.
Ya dr sor zarari yoksa elma kabuğunu kaynat iç o herkeste işe yaradı etrafimda

Gunluk nerdeyse 4 litre su iciyorum. Hatta bazen 5 i buluyor. Agir yemek yemiyorum. Yogurt tuketmeye calisiyorum. Zeytinyağı yiyorum iki kasiga yakin ise yarasin diye. Ama hala kabizim.:cry: gercekten artik yeter. Kuru kaysi, kuru meyvelerin bekletilmis sulari vs.. demeyin. Çunku hicbir sey ise yaramiyor. Zaten normal hayatimda da basima belaydi bu dert. Hamilelikte iyice hortladi. 4 gundur cikamiyorum tuvalete 3 kilo almisim birden bire. Cok kotu hissediyorum kendimi.

Merhabaaaa.Böyle acil durumda kalk sıcak suyun içine bal koy iyice karıştır iç
Çok işe yarıyor.Balı az koyma işe yaramaz o zaman.

gunaydin kizlar rabbim evlatlarimiza bizlere saglik sihhat versin inslh. cumartesi ayrintili ultrasona girdim cok sukur hersey yolunda artik ... hamileligin tadini cikarip buguzel gunleri rabbim yaşattığı icin şukrediyorum ...
Amiiiinn amiiiinn amiiiinn inşallah :KK200:

Ya kızlar birşey soracağım az önce ayaklarımı uzatıp oturuyordum sağ tarafa aniden eğildim elimdekini bırakıyım diye kıtırt ederek bebiş kaydı herşeyi hissettim büyüklüğünü falan o derece yani. Acayip telaşa düştüm kafası mıydı biryerine zarar mı verdim acaba diye sıkışarak kaydı zannedersem birşey olmamıştır değil mi ses de geldi kırt diye
Yok canım korkma hiç bişey olmaz okadar güvenli yerde li onlar Allah onları korur dışardan sert bir darbe gelmediği ve hızlı düşmedikçe hiç bişey olmaz inşallah Allaha emanet yavrularımız

2. Oğlum doğdu hep uyuyordu kaldırmaya çalıştıkça uyuyordu çocuk.. Topuk kanı için aradılar meğer köyü çıkmış tsh yüksek aşırı troid uyutuyormuş bebeğimi sonra ağır sarılık başladı 4 günde bir topuk kanı aldı istediği sağlık Bakanlığı çok takip ediyor eğer yapmazsan gelip bebeği alıp yapıyor tedaviyi... Oğlumun 40 ı çıktı tsh düşmeye başladı ama 40 gün git gel topukları mahvoldu minicik canıyla benim stres aldı başını gitti... Ama öğrenince çok emzirmeye çalıştım doktor da öyle dedi eniyi ilaç defi zaten başka yöntemi yokmuş.... Emzirmek çoook önemli Rabbim sütümüzü vermeyi nasip etsin yavrularımıza

Tiroid ilaciyla diğer içilen ilaçlar arasında 4 saat olmalı diyor endokrin doktorum ve tiroid hapını alınca 40 dk bişey yememelisin de dedi tam emilmesi icin kullanan arkadaşlar dikkat edelim de ise yarasin

Canım ben kan ilacını sabah aldığımda kabız oluyodum fakat doktor gece almamı söyledi troid ilacıyla beraber alınmamalıdır gece aldgimn beri kabızlık yok sende gece al istersen bir dene yani
Yaa acaba ondan mi? Bende iki hafta onceye kadar bir gece vitamin bir gece kan ilaci aliyordum. Ama artik buyuduk az gelir diye her sabah kan her gece de vitamin icmeye basladim. Acaba o yuzden mi?
Doğal yöntemler işe yaramıyorsa Duphalac şurup deneyebilirsiniz. Doktorum tavsiye etmişti, bebeğe bir zararı yok.
Ayy ben varya yatak döşek olmadan disardan ilac icmeyen birisiyim. :(
Ayninseylero yasamisiz bakalm neden oluyo. Bugun iyiyim cok sukur

Yaaaa canim sen yine sukretmek yerine kuruntu yapiyosun bak bebeğine zarar yapma boyle. Ilk 3 ay senin gibiydim ne salakmisim. Simdi plasenta previa yasiyorum. Gercekten kafaya takcak biseyim var ve takmiyorum. Hadi sende yorma beynini artik hersey guzel olucak.

Ben 2 3 sene boyunca 4 gunde bir tuvalete cikardim. Her sabah tuvaletim geldimi gelirmi diye kendimi dinlerdim ve gelsin diye senin gibi yemedigim sey kalmazdi. Ne zaman ben bu tuvalet isini dusunmemeye basladim hergun tuvalete cikmaya basladim. Bagirsaklara 2. Beyin derler. Yedigimiz tabiki cok etkili ama kafamiz beynimiz daha cok etkili. Dusunme tuvalete cikarmiyim diye emin ol duzene giricek ben bizzat yasadim ya. Hamilelikte kabiz olucaz o kesin o yuzden amannn de icimde sisip kalamaz herhalde de. Sen zeyrinyagini ic.bir avuc kuru meyveni ye ne zmn gelicek doye sakin sakin dusunme. Bi de bunu de. Gercekten kafaya taktigindan gelmiyo. Ama suan cok tikaliysa ve tas gibiyse ucu onu acman lazim. Benim doktorum glisèinli fitille bi kereye mahsus kullan zarari yok ama.aliskanlik yapması sıkıntı yaratir dedi. Acildiktan sonrada heo yumusak seyler ye ve EN ONEMLISI DUSUNME
İnsallah basarabilirim. Ama bu ara bebegimden cok onu dusunuyorum :(
Canım ben vinelac diye bir multivitamin probiyotik kullanıyorum, onun sayesinde bagırsaklarım düzenli çalışıyor, hatta ben kilo aldırıyor diye bıraksak mı diye sormuştum doktora, o zaman yoğun kabızlık yaşarsın dedi.doktoruna danış istersen sen de ondan kullan. 4 litre suyu da çok içiyorsun bence çünkü idrar yolu enfeksiyonu olmuştum ben de 4 litreyi geçiyordum günde hemen iyileşmek için, böbrek sancısı yaşamaya başladım, doktor 2,5 litreyi geçme kış günü diye her seferinde tembihliyor
Suyu susadigimdN iciyorum ya. Normalde de zaten cok icerdim hamilelikte daha cok ihtiyac duyorum. Sanki su icmedigimde eksik kalmis gibi hissediyorum.
Ya dr sor zarari yoksa elma kabuğunu kaynat iç o herkeste işe yaradı etrafimda
Denerim onu. Ne zarari olabilir ki elma sonucta.
Merhabaaaa.Böyle acil durumda kalk sıcak suyun içine bal koy iyice karıştır iç
Çok işe yarıyor.Balı az koyma işe yaramaz o zaman.

Balıb sıcak su ile temas ettiginde toksik etki yaptigini okumustum. Bir zarari olmasin :(

Çok doğru dediklerin benim süt vardı ama yetmemiş boş yere mama vermedim bir gün hastanede yattı mama verildi bende doğar doğmaz mama kaşığın ucuyla vereceğim artık
Arkadaşım çeken anlar sarılığı, 3 günlük bebekten sürekli kan alıp, gözleri kapalı küvezde yatırılmayı. Her yenidoğan bebek sarılıkla doğar bazılarının emzirdikçe ac kalmadıkça düşer sarılık ve zamanla sıfırlanır, bazılarının da açlıktan yükseliyor ve olan bebeğe anneye oluyor. Ben mama yanlısı biri değilim ama bebeğe ilk 1 hafta emzirmenin yanında mama takviyesinin zararı değil faydası var. Ilk 1 haftayı atlatınca zaten süt te geliyor ve sarılık olma olasılığı düşüyor. Önem li olan ilk 1 hafta kızlar. Aç kalıp kan şekeri düşmemeli. Tabi ki mama verin emzirmeyin demek değil bu. Emzirmek kadar güzel birşey olamaz. O boncuk boncuk bakışlar hiçbirşey e değişilmez. Rabbim hepimize hayırlısıyla sağlıkla yaşatsın. Çok şükür 2 yaş 3 aya kadar emzirdim oğlumu. Darısı hepimizin başına :KK68:

Bu arada kızlar bazılarının sütü hemen geliyor kişiye göre değişen bir durum ama tedbir adına, emzirmenin yanında mama takviyesi sarılıktan koruyor diyorum. Sonra çocuğu mamayla besleyin demiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Çok şükür süt gelince mamayla işiniz zaten bitiyor. Fakat sütü az olan anneler mamaya da öcü gibi bakmasın. Neticede çocuğu ac bırakmak daha büyük vicdan yaptırıyor insana. Zaten çocuk açsa çiş yapmaz, Sürekli ağlar bu durumda ona göre yol izlenir. Günde 2 defa Organik mama kullanılıp bir yandan da sık sık emzirilir. Benim çevremde emzirmenin yanında günde 1-2 defa mama veren çok arkadaşım var ve çocukları obez falan değil tam tersi boylu poslu sağlıklı. Bu arada Emzirdikçe süt artıyor, buda Allahın mucizesi. Hepimizin sütü bol olsun inşallah :KK31:

Kızlar bu araba nasıl sizce
Foto gozukmuyor canim
Kızlar bi de tam kasıklarımda kıpır kıpır oynaşıyordu ayakları ordaymış...elektrik çarpıyor gibi falan diyordunuz ya ayakları olabilir bebeğin...
Aa ayaklarimi acaba pir pir yerim o ayaklari :KK68:
Kızlar ikili testi temiz çıkanlar üçlü dörtlü yaptırdınız mı? Durup durup içime kurt düşüyor
Ben yaptirmadim ucluyu canim.
Arkadaslarima com kotu yorumlar yapti dr lar.gereksiz yere uzuldu.benim doktorum gerek yok deyince yaptirmadim bende

Back
X