• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlae acatip kilo aldim ya taam 8 kilo ve hala yiyorum. Bugun pekmek tahin yedim cevizle birlikte. Ama bir suru yedim ya sonra deliler gibi sucluluk hissi.
Sanirim kilo aldigimi gordukce ve etrafimdakiler bama mudahale ettikce bu konuda iyice zivanadan cikiyorim. Daha cok dikkat edecegime iyice sapitiyorum.
Ya cok tatli tuketmis oldum bugun bebege surekli tuketmek zararli ama bugun icin birsey olmua mudur? Sanki hic hareket etmedi bugun. Carsamba gunu ayrintili ultrason var. Simdiden gerildim cok :KK43:
Ben de senin gibiyim,8 kilo aldim. Dikkat ediyorum diyorum ama edemiyormusum. Su an Noel sebebiyle tatiliz ama ise gittigim gunler is arkadasimla spor salonuna gidiyorum 15-20 dakika hizli tempo kusuyorum, bisiklete biliyorum. Sonra ufak kol agirligi yada pilates yapiyoruz. Yine de kilo aliyorum. Tatli yemeye basladim sanirim ondan.

Benimkide iki hafta ileride canım, ama kendi içinde uyumlu ise ölçüleri sorun olmazmış, mesela şimdi bi hafta ileri sonra iki hafta sonra üç hafta ileri gibi abartılı bir artış olursa tehlikeliymiş, benim doktor şekerden şüphelenmişti açlık tokluk kan şekeri ölçtük onda da bişi çıkmadı, erkek bebek genetik olarak iri demek ki dedi. En kötü senaryoyu sorduk ayrıntılıya gittiğimizde profa, en kötü normal Doğum yapamazsın ne olacak ki dedi :) telaş yapma seninki de öyledir
Öylemi canım inşallah sağolun ya rahatladım sizler olmasanız ne yapardım ben Hoppa

Kızlar bugün kan verdim doktor açlık tokluk kan şekeri istemiş. Ilk defa yaptiriyorum prosedürü bilmiyordum birisi 1 saat sonra vereceksin dedi başka biri yemeği ağzına attigin dakikadan itibaren 1saat sonra dedi diğer birisi yemeği bitirdikten 1 saat sonra su bile içmeyeceksin dedi yahuu hangisi doğru bilgisi olan var mi?
Beni aydinlatirmisiniz bir sonra ki kan vermede bilgim olsun
Bende yaptirdim hicbirsey demediler o_O

Kızlar bişey daha soracam bebek şuan konumu göbeğimizin neresinde? Ben 3-4 gündür midem sıkışmış gibi hissediyorum nefes almakta da zorlanıyorum.bugün dr baya ultrasonu göbek deliğimin üstünde bile tuttu şaşırdım çocuk oraya çıktı mı yaw :))

Kızlar bişey daha soracam bebek şuan konumu göbeğimizin neresinde? Ben 3-4 gündür midem sıkışmış gibi hissediyorum nefes almakta da zorlanıyorum.bugün dr baya ultrasonu göbek deliğimin üstünde bile tuttu şaşırdım çocuk oraya çıktı mı yaw :))
Bende sasirmistim ama evet cikiyor canim senin hafta olarak daha ilerde benden demek daha yukarida artik :))

Kızlar kilo konusunda dertli olanlar şöyle toplaşalım kilomuzu yazıp haftalık en azından kiloyu korumak gibi hedef koyalım yoksa 100 kiloyla doğuma gidecem :KK43:
Ben varım çok hızlı kilo alıyorm gibi. Geçen pilatese yazılmak için bi yeri aradım. Kadın kaç kilo aldınız dedi. 19. Haftadayım 5 kilo aldım dedim. Aaa çok fazla 2 kilo olsa neyse dedi. Hayır bu zamana kadar 2 kilo alsaydım bundan sonrada 5 falan al der max. Ebru şallı mıyım ben:63::63: hıhı dedim. İnsanlar hiç tartıp biçmeden konuşuyo. Ya ben zaten hamileyim spora gelmeye karar verdiğime göre zaten belliki moralim bozulmuş. Ben oraya havam değişsin motivasyonum artsın diye gelicem bütün motivasyonu halletti sağolsun:sinirli:

Ben varım çok hızlı kilo alıyorm gibi. Geçen pilatese yazılmak için bi yeri aradım. Kadın kaç kilo aldınız dedi. 19. Haftadayım 5 kilo aldım dedim. Aaa çok fazla 2 kilo olsa neyse dedi. Hayır bu zamana kadar 2 kilo alsaydım bundan sonrada 5 falan al der max. Ebru şallı mıyım ben:63::63: hıhı dedim. İnsanlar hiç tartıp biçmeden konuşuyo. Ya ben zaten hamileyim spora gelmeye karar verdiğime göre zaten belliki moralim bozulmuş. Ben oraya havam değişsin motivasyonum artsın diye gelicem bütün motivasyonu halletti sağolsun:sinirli:
Kadını boşver de sen canım pilatese cesaret edemem ben hergün yürüyüş yapsam bana yeter şu yeme işini de düzene koyalım bir kaç kişi daha gelsin biz kilo kontrolü deneyelim

Öylemi canım inşallah sağolun ya rahatladım sizler olmasanız ne yapardım ben Hoppa
Aynen canım telaş yapma, bazı bebekler öyle önden gidiyormuş, şeker yüklemeni falan yaptır ama sen de şeker olursa büyüme hormonu fazla salgılanıyormuş, en kötü sezaryen oluruz sıkma canını kuzum :anne:

canım sen aynı ilacı mı kullanıyorsun? ben doktora ulaşamayınca kendim artırsam mı dozajı bilemedim. haftaya kadar da yüksek seyredecek görünüşe bakılırsa

aynı ilaç ama ben 25mg kullanıyorum.dahiliye doktorunun bana söylediği troidin yüksek olması bebeğin gelişini etkiliyormuş benim ilk değer 3 küstürdü o zaman çok yüksek sayılmaz demişti.bence kendin dozajı artırmak yerine bi dahiliye doktoruyla görüş canım

Kızlar karnın tamamı sertleşirse kasılma oluyor dimi? Belli bir yer sertlesirse bebek hareketi doğru mu bu

Aynen canım telaş yapma, bazı bebekler öyle önden gidiyormuş, şeker yüklemeni falan yaptır ama sen de şeker olursa büyüme hormonu fazla salgılanıyormuş, en kötü sezaryen oluruz sıkma canını kuzum :anne:
Ayy inşallah şeker yoktur yükleme yapmak istemiyorumm:( doğum kısmı nasip artık normal doğum çok istiyorum Allahtan hayırlısı bakalım :)

Buarada kuafore gitmek istiyorum sac boyasi hakkinda bilginiz varmi ..boyatmak sakincalimi acaba

benim dip diye bilet kalmadı.beyazlarla yaşamayı da öğrendim :KK76: hamile olduğumu bilmeden ilk hafta boyamıştım.doktorlara onu söyleyince yüzleri değişiyo o yüzden bidaha sormaya cesaret edemedim.o sağlıklı olsunda boyamasamda olur :anne:

Ben de senin gibiyim,8 kilo aldim. Dikkat ediyorum diyorum ama edemiyormusum. Su an Noel sebebiyle tatiliz ama ise gittigim gunler is arkadasimla spor salonuna gidiyorum 15-20 dakika hizli tempo kusuyorum, bisiklete biliyorum. Sonra ufak kol agirligi yada pilates yapiyoruz. Yine de kilo aliyorum. Tatli yemeye basladim sanirim ondan.
Ben de arada evde spor yapiyordum ama senin kadar duzenli yapamiyorum ya tembellik de var uzerimde.
Kendimce iyi beslendigimi saniyordum ki (arada yedigim tatlilar haric) bugun diyetisyene gittim ve gordum ki mesela iyidir sagliklidir diye yedigim meyvenin haddi hesabi yokmus. Baya porsiyonlari asiyormusum. Ama yine de hamilelik sanki kilo alimini hizlandirdi garip birsey
Onceki mesajlarimda bugun paylastim hem diyetisyenin verdigi listeyi hem de meyve porsiyonlarini. Istersen bak. Tatli icin de kendime soz verdim, bu bebek karnimdayken seker yemeyecegim. Meyveden giderecegim o ihtiyaci. Cocuga hicbir yarari yok hatta onu hasta ederim diye korktum. 4 ay kaldi surda :)

Kuzular benim gibi tiroid problemi yaşayan var mı? Bugün sağlık ocağından sonuçları aldım tsh 2,64 çıkmış. Endokrinoloji Doktorum 2,5’un altında olmalı diyordu. Onu da aradım haftaya Perşembe’ye kadar izinliymiş ne yapacağımı bilemedim. Eutrox 50 mg kullanıyorum. Bu arada sağlık ocağından decavitin yanında monovit d3 verdiler. Aranızda kullanmaya başlayan var mı? Nasıl alıyorsunuz d vitaminini?
Bende troid ilacı kullanıyorum levitrone 50 mg kullanıyorum. Hatta ben hamile kalmadan önce kullanmaya başladım, doğuma kadar devam. Diğer ilaçları kullanmıyorum ben sadece feramat kan ilacı ve ımom diye omega vitamin mineral kullanıyorum.

Kadını boşver de sen canım pilatese cesaret edemem ben hergün yürüyüş yapsam bana yeter şu yeme işini de düzene koyalım bir kaç kişi daha gelsin biz kilo kontrolü deneyelim
Canım pilateste bişey yok sadece büyük topla olan hareketleri yapmayın önceden yapmadıysanız diğerleri normal esneme egzersiz...ebru şallı hamile pilates diye açıp bi bak göreceksin yapılmayacak gibi değil...insan esniyor rahatlıyor çok güzel

Back
X