• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Diyetisyene gittim bugun. Bu listeyi verdi bana. Cok kilo aldim ben boyum 160 kilom 69. 61 kilo ile basladim hamilelige. 10 gun sonra randevum var yine. Bakalim neler olacak. Bakiyorum listeye baya az yemek var yahu ama yapicam ya baska carem yok. Yilbasi gecesi biraz sikinti olabilir ama tutacagim kendimi. Umarim :)
Liste burada H Hafsa
Var ya ben bu kadar yeseydim allah bilir kaç kilo olurdum. Meyve olarak sadece yarım muz yiyorum o da küçük boy muzun yarısını sütle tüketiyorum. Çünkü tek süt içemiyorum. Kahvaltımda 2 yumurta kibrit kutusu peynir 5 zeytin domates salatalık 1 medine hurması ve 3 ceviz var. Arada sütle küçük bi muzun yarısı var. Öğlen çorba ve bayağı çeşitli bi salata yapıyorm. Salatayada mutlaka peynir ve ceviz ekliyorum. Akşama da sebze yada et içerikli yemek yapıyorm az yağ kullanıyorum. Salata yada yogurt yiyorum yemeğin yanına. Ekmek yine yok. Pilav makarna hiç yok. Buna rağmen alıyorm kilo:duduk::duduk:

aynı ilaç ama ben 25mg kullanıyorum.dahiliye doktorunun bana söylediği troidin yüksek olması bebeğin gelişini etkiliyormuş benim ilk değer 3 küstürdü o zaman çok yüksek sayılmaz demişti.bence kendin dozajı artırmak yerine bi dahiliye doktoruyla görüş canım
haklısın ama bir haftadan önce doktorumla görüşemeyeceğim ondan dolayı tedirginim. başka doktora da gitmek istemedim. yarın sabah için ilacı dörde böldüm sabah bir hap ve o dörtte biri de alayım diyorum. o_O

Kızlar bişey daha soracam bebek şuan konumu göbeğimizin neresinde? Ben 3-4 gündür midem sıkışmış gibi hissediyorum nefes almakta da zorlanıyorum.bugün dr baya ultrasonu göbek deliğimin üstünde bile tuttu şaşırdım çocuk oraya çıktı mı yaw :))
Evet canım 20 haftada tam göbüş üstü 22 de 2 parmak yukarı sonra artık mide kaburga derken ağzımıza çıkacak gibi olucak lar benim 19 haftalık göbüşün 1 2 parmak altında atıyor artık bazen tabi genelde ayaklar aşağı vuruyor

Zeynosrkn84 Zeynosrkn84 Canım ben çıktım radyoloji uzmanı bakıyor. Cihaz 4 boyutlu önce kendi herşeyi ölçtü sonra eşimi çağırdı tek tek herşeyş gösterdi hem normal hem 4 boyutlu gösteriyor. Ben giderken cikolata yedim sende ye. Benimki hiç durmadı kıpır kıpırdı. 3 tanede foto verdi. Doktor baya iyiydi ama herşeyi güzelce anlattı. Çok şükür bizim bi sıkıntımız yok. İnşallah herkesin güzel gelir sonuçları
Gözün aydın canım çok sevindim... Maşallah minnaka... Yaklaşık kaç dakika sürdü canım 4 boyutlu renklimi çekti. Ayy inan şuan fena aşerdim ben hu ayrıntılıyı.... ALLAHIM inşallah benimkide iyi geçer.. Hem merak ediyorum hevesleniyorum.. Hemde korkudan bacaklarım titriyor resmen kötü tecrübeler beni benden almış... Ama inş herşey iyi olucak benim minik kızımda herşeyini göstercek bizde mutlu çıkıcaz teyzesi

Gözün aydın canım çok sevindim... Maşallah minnaka... Yaklaşık kaç dakika sürdü canım 4 boyutlu renklimi çekti. Ayy inan şuan fena aşerdim ben hu ayrıntılıyı.... ALLAHIM inşallah benimkide iyi geçer.. Hem merak ediyorum hevesleniyorum.. Hemde korkudan bacaklarım titriyor resmen kötü tecrübeler beni benden almış... Ama inş herşey iyi olucak benim minik kızımda herşeyini göstercek bizde mutlu çıkıcaz teyzesi

Evet canım renkli, ilk önce kendisi bütün ölçülere siyah beyaz bakıyor normal ultrason olarak. Sonra bize gösterdi tek tek. Bakamadığı yerlere dönüp dönüp tekrar baktı. 25 dk falan sürdü ama 5 dk gibi geldi. 12 foto verdi 3 ü 4D sen seçiyosun. Bizimki yüzünü göstermedi yarım yamalak aldık. Hiç merak etme canım inanıyorum seninkide çok güzel geçecek. Kızın sana mutlu mutlu bakacak. :) Bende cok heyecanlıydım ama girince heyecanım geçti. Cikolata yemeyi unurtma o zaman şekilden şekle giriyor :KK49:

Canım pilateste bişey yok sadece büyük topla olan hareketleri yapmayın önceden yapmadıysanız diğerleri normal esneme egzersiz...ebru şallı hamile pilates diye açıp bi bak göreceksin yapılmayacak gibi değil...insan esniyor rahatlıyor çok güzel
Hımm bakayım ozaman:)

Evet canım 20 haftada tam göbüş üstü 22 de 2 parmak yukarı sonra artık mide kaburga derken ağzımıza çıkacak gibi olucak lar benim 19 haftalık göbüşün 1 2 parmak altında atıyor artık bazen tabi genelde ayaklar aşağı vuruyor
Ayy çok güldüm ağzımıza çıkacaklar valla:))) midem yanıyor Valla

Var ya ben bu kadar yeseydim allah bilir kaç kilo olurdum. Meyve olarak sadece yarım muz yiyorum o da küçük boy muzun yarısını sütle tüketiyorum. Çünkü tek süt içemiyorum. Kahvaltımda 2 yumurta kibrit kutusu peynir 5 zeytin domates salatalık 1 medine hurması ve 3 ceviz var. Arada sütle küçük bi muzun yarısı var. Öğlen çorba ve bayağı çeşitli bi salata yapıyorm. Salatayada mutlaka peynir ve ceviz ekliyorum. Akşama da sebze yada et içerikli yemek yapıyorm az yağ kullanıyorum. Salata yada yogurt yiyorum yemeğin yanına. Ekmek yine yok. Pilav makarna hiç yok. Buna rağmen alıyorm kilo:duduk::duduk:
Alla alla baya az yiyormussun ne kadar aldin peki? Bana da bu liste az geldi ya 6 yemek kasigi diyor ya 6 ne ya asssla doymam neyse ac gezeyim biraz napayim onemli olan saglik :(

Eki Görüntüle 2083835
Tecrübeli anneler, bu çantayı kullanan var mi
Gozleri falan cok kullanisli duruyor da ben hic hoslanmiyorum boyle kare airt cantalarindan ya. Keske dikdortgen olsaymis. Bir de renginden dolayi yazin gunesi cok ceker. İcine koyacagimiz krem tarzi urunler icin sıkıntı cikarabilir.

haklısın ama bir haftadan önce doktorumla görüşemeyeceğim ondan dolayı tedirginim. başka doktora da gitmek istemedim. yarın sabah için ilacı dörde böldüm sabah bir hap ve o dörtte biri de alayım diyorum. o_O

yarın benim dozajı artıtırsa yazarım sanada canım.Ama değerin çok yüksek değil bi hafta da problem olmayabilir dozu artırmasanda

Alla alla baya az yiyormussun ne kadar aldin peki? Bana da bu liste az geldi ya 6 yemek kasigi diyor ya 6 ne ya asssla doymam neyse ac gezeyim biraz napayim onemli olan saglik :KK43:

Bence liste normal yaa. Ben bundan daha az yitirim. Ama doydugum icin daha az yiyorum. Ama aciktigimda da saat kac olursa olaun yiyorum bir seyler. Gecen gece saat 2 de acliktan uyuyamadim ve ekmek arasi sandvic yapip yedim :D ve bence hamileligin en guzel yanlarindan birisi bu yemelerden pismanlik duymamak.

Kizlar bu arada kilo falan konusulmus baya. Ben iki gundur yine cok sis hissediyorum kendimi. İstahim da artti biraz. Bu zamana kadar almamistim ama bugunden sonra sanirim alacagim. İnsallah fazla almam dogumu zorlastirmam. Bir de iki uc gundur fazla yogunum, hele dun nerdeyse hic oturmadim. Bebegimin hareketlerini hissetmiyorum. Yoruldugum icin olabilir mi yaa?

Kızlar kilo bende de fena sıkıntı yaa bir bcuk hafta önce tartıldım yedi kilo almıştım belki şimdi sekz olmuştur hatta gecmiştir belki . Bende hayatımda hiç diyet yapmadım bazı arkadaşlar liste paylaşmış ama ben o listeyle hayatta doymam szin kadar sıkı olmasada bnde yediklerimi azaltmaya çalışcam bakalım başarabilcekmiyim :KK43:

Alla alla baya az yiyormussun ne kadar aldin peki? Bana da bu liste az geldi ya 6 yemek kasigi diyor ya 6 ne ya asssla doymam neyse ac gezeyim biraz napayim onemli olan saglik :KK43:
5 kilo aldım en başından beri. Ekmek börek direk fark ediyo. Tatlı isterse canım bi hurma yiyorum cevizle o isteği öyle azaltıyorum. Ama canım nasıl ekmek börek istiyo anlatamam. Annemde ye diyo çocuğun aç gözlü olcak bak sonra diyo. Görüyosan canın çekiyosa ucundan ye diyo. Başlarsam duramam diye yemiyorm. Bide poğaça börek gibi yağlı şeyler ağır geliyo galiba direk kulağımda basınç ve nabzımda yükselme yapıyo sordum doktora devam ederse bi dahiliye doktoruna görün dedi. Biraz da ondan dolayı yemiyorm açıkcası rahatsız oluyorm çünkü. Listen bana güzel geldi 6 yemek kaşığı fena bi miktar değil aslında. Kasede ye geniş tabakta az görünür gözüne.

Kizlar bu arada kilo falan konusulmus baya. Ben iki gundur yine cok sis hissediyorum kendimi. İstahim da artti biraz. Bu zamana kadar almamistim ama bugunden sonra sanirim alacagim. İnsallah fazla almam dogumu zorlastirmam. Bir de iki uc gundur fazla yogunum, hele dun nerdeyse hic oturmadim. Bebegimin hareketlerini hissetmiyorum. Yoruldugum icin olabilir mi yaa?
Suan saat 2: 35 ve bn burdayim neden cunku bebek hareketlerinden uyyamiyorum. Once tek tarafa toplandi uykumdan uyandirdi bn boyle bir aci gormedim yaklasik 45 dakka mahvoldum acaba kasilmami diye kendimide yedim tabi bu arada. Sonra pozisyonu degisti tam kasik rahim arasi olan aci gecti. Smdide surekli karnim sisip sisip iniyo. Ama hata bende saat 11 de ev yapımı kiymali pide yersem olacagi bu. Hayir bol aciliydi ne bu hareket. Anlicagin sende bi dene canim belki seninkide cildirir :)

3 gündür uyuyamadım, ciğerlerim dolu, burnum tıkalı , ne zaman uyusam boğulacak gibi olurum. Allahım yardım et bize, öksürmekten ciğerlerim ağrıdı yine de çıkaramıyorum balgamı :KK43:
Çok uykusuzum bebeğim için çok korkuyorum, bi taraftan antibiyotikler bi taraftan astım ilaçları , zencefiller yok açılmadı nefesim

Bilemiyorum su Ricola denen sekerden bulabilir misiniz. Bulursaniz siyah renkli olanindan alin. Likorice yaziyorsun pakette. Meyan koklu seker. Oksurugu kesiyor.

Bir de surekli sicak seyler icin. Bogazlariniz yumusak kalsin. En azindan oksururken ses tellerinizi filan zedelemezsiniz

tmp_31603-Screenshot_20171225-1746296208820068725086874.webp
tmp_31603-Screenshot_20171225-1746296208820068725086874.webp

Bilemiyorum su Ricola denen sekerden bulabilir misiniz. Bulursaniz siyah renkli olanindan alin. Likorice yaziyorsun pakette. Meyan koklu seker. Oksurugu kesiyor.

Bir de surekli sicak seyler icin. Bogazlariniz yumusak kalsin. En azindan oksururken ses tellerinizi filan zedelemezsiniz

Eki Görüntüle 2084350 Eki Görüntüle 2084350

Çok teşekkür ederim , İyi ki kk var , iyiki sizler varsınız , burda iyi kötü herşeyimizi paylaşmak iyi geliyo

Bayanlar daha önce saçlarımı küllü sarı, kumrala boyardım, Kendi saçım dipler koyu kumral aylardır, boyayamadım. Organic boyalara bakıyorum Phyto , Naturtint , Biomagic , Loreal inoa gözüme çarpanlar saçımda ön kısmımda beyazlar var hep toplu kullanıyorum saçımı aylardır. Doğal bir renge boyamak istiyorum bunlardan kullanan varsa yorum alabilirmiyim
Canım boyalar ne olursa olsun içinde kimyasal var. Benim dr um en başından kimyasaldan uzak duracaksın demişti. Organik saç boyalarının içinde amonyak yok ama amonyağa benzer eş değer maddeler kulanılıyor. Naturtint için bunu nette araştırırsan görürsün. Birara bu konuyu araştırmıştım. %100 doğal olanlarda tutmuyor, beyaz kapatmıyor. Loreal inoa yı kendim almıştım ve satışı yapan bayanla konuşmuştuk. Ne kadar doğal olduğu söylensede kimyasal var demişti. Ben 3 yıldır kına kullanıyorum, şu el için yaktığımız kınalardan. Saçım kızıl, üstelik beyazlarım çok. Geçen ay beyazlarım çok çıkınca yapmıştım. İstersen tarif verebilirim ama kızıl için:))

Back
X