• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Öyle mi canım ya. Bir arkadaş daha öyle dedi. Duydukça seviniyorum. Ben eşime olmasın büyük kıza haksızlık gününü çalmış oluruz demiştim. O da ikizler de aynıgün sonuçta niye çalsın birlikte kutlarlar demişti.
Bence de çok güzel olur benimde doğum günüm 30 Nisan acaba o gunemi alsam ameliyat gunudu diyorum ama erken olur diye de ses etmiyorum :)

Öyle mi canım ya. Bir arkadaş daha öyle dedi. Duydukça seviniyorum. Ben eşime olmasın büyük kıza haksızlık gününü çalmış oluruz demiştim. O da ikizler de aynıgün sonuçta niye çalsın birlikte kutlarlar demişti.
Yok Can'ım niye gününü çalmış olasınız bence güzel olur. Çifte Doğum günü :)

Kizlar bebegim sag salim dogduktan sonra onu böyle pamuklara sarıp insanlardan kacirmak istiyorum ya. Simdide bebek dogar dogmaz agzina sekerli su ve hurma verecekmisim. Kendi ailemden bunu duydum. Ya ben size guvenmeyeceksem kime guvenecem? Hurma sarilik olmasini engelliyormus, sekerli su da kan sekerini duzenliyormus. Ben bu cocugu kendi buyuyup kesfedene kadar sekerle tanistrmak istemiyorum. Bana anne sutunden once agzina sekerli su verecez diyorlar.

Canim bende oğlumda damağına sürmüştüm hurma.
Bana da gaz sancısı çekmesin diye soda içir demişlerdi.

Kizlar bebegim sag salim dogduktan sonra onu böyle pamuklara sarıp insanlardan kacirmak istiyorum ya. Simdide bebek dogar dogmaz agzina sekerli su ve hurma verecekmisim. Kendi ailemden bunu duydum. Ya ben size guvenmeyeceksem kime guvenecem? Hurma sarilik olmasini engelliyormus, sekerli su da kan sekerini duzenliyormus. Ben bu cocugu kendi buyuyup kesfedene kadar sekerle tanistrmak istemiyorum. Bana anne sutunden once agzina sekerli su verecez diyorlar.
Yeni doğmuş çocuğa şöyle şeyler yapıcaz diyorlar ya delirtiyorlar beni ya..ve-ril-mez öyle şeyler çocuğa :sinirli: hiç aklımda yoktu konuşa konuşa Kayınvalidem bende de onu bebeğe yaklaştırmama kararı aldırttı...dogar doğmaz ağzına bal sürcem diyor soğan suyu içircem diyor..olmaz dedim nedenlerini anlattım kesinlikle takmış kafaya..senden önce gelir bebek yaparım diyor...dogumumu haber vermicem madem..kendi kaşındı...bal 1 yaşından önce zararlı diyorum ben çocuklarıma yaptım bisi olmadı yaparım diyor...arkadasimin annesi ve kaynanası bebeğin doğumuna cebinde limonla gitmişler anne gelmeden bebek önce gelmiş sıkivermisler çocuğun gözüne ağzına limonu...simdi çocuğun göz kanalları tıkalı açılmazsa ameliyat mi ne olacakmış bisiler anlatıyorlardı...bence limondan..neden oldu anlamadık diyorlar

Kizlar merhaba. Troidi olan varmi aranizda ilac kullanan. Ben hamileleigimin basindan beri ilac kullaniyorum tsh im yuksek cikiyor diye. Her ay olcum yapılıyor. Bu ay 2.12 cıktı. Sanirim bu deger normal. Endokrine gitmeme gerek var mi dir sonuc göstermek icin. Boşuna gitmek istemiyorum. Normal degerleri bilen var mi. Benim 3 bucuklarda normalde ilacla düşüyor.

Yeni doğmuş çocuğa şöyle şeyler yapıcaz diyorlar ya delirtiyorlar beni ya..ve-ril-mez öyle şeyler çocuğa :sinirli: hiç aklımda yoktu konuşa konuşa Kayınvalidem bende de onu bebeğe yaklaştırmama kararı aldırttı...dogar doğmaz ağzına bal sürcem diyor soğan suyu içircem diyor..olmaz dedim nedenlerini anlattım kesinlikle takmış kafaya..senden önce gelir bebek yaparım diyor...dogumumu haber vermicem madem..kendi kaşındı...bal 1 yaşından önce zararlı diyorum ben çocuklarıma yaptım bisi olmadı yaparım diyor...arkadasimin annesi ve kaynanası bebeğin doğumuna cebinde limonla gitmişler anne gelmeden bebek önce gelmiş sıkivermisler çocuğun gözüne ağzına limonu...simdi çocuğun göz kanalları tıkalı açılmazsa ameliyat mi ne olacakmış bisiler anlatıyorlardı...bence limondan..neden oldu anlamadık diyorlar
Cahillik ya eski nesil gercekten cok cahil. Biz yaptik bir sey olmadi kafasi o kadar sacma ki! Ya sizin devrinizle simdiki bir mi? Biz sizinle ayni, saglikli, dogal ortamlarda mi yetistik? Nedir bu eski kafalarin inadi anlamiyorum.

canim hurma bebek dogunca damagina az bisey suruyorsun sunnet peygamberimiz de bole yapmis cunku

Hazret-i Âişe -radiyallahu anhâ- Vâlidemiz der ki:

“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a -sallallahu aleyhi ve sellem- getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.” (Buhâri, Deavât 3; İbn Mâce, Taharet 77, 523)
Saol canim ben daha yeni ogreniyorum :)
Canım dudaklarına damağına sürüyorsun. Bir de zemzem suyu damlatırız biz ağzına.
Hatta doğuma giderken biz de içeriz. Bir de 7 pirince yasin ya da ayetel kürsi okuyup doğum anında ara ara atıyoruz ağzımıza. İnanç
Meselesi ama ben çok inanıyorum faydalarına
Beni simdiye kadar hicbi yakinim uyarmadi .
Simdi degil hicbir zaman .
Ot yetistiriyorlar sanki .
Saolsunlar ama ilk dogumumda daha cahildim.
Kk iyi ki var zaten :) sen hep at bize beğeniriz :))
:21::KK200:iyiki varsiniz :KK15:

Cahile laf anlatmak ne kadar zor bilirsiniz. Teyzelerimden bir tanesi de dogduktan sonra ilk giyecegi kiyafetleri sakin yikama demisti. Allahtan ki onu yikayip yikamadigimi fark etmeyecekler. Gercekten bazen deliriyorum. Evlenirken de boyle yapmislardir burnumdN getirmislerdi.
Seninkide cok zormus ya .
Benim esimin ailesi oyle :(
Ama kendi tarafimin oyle olmasini dusunemiyorum.engel olmak daha zor

Saol canim ben daha yeni ogreniyorum :)

Beni simdiye kadar hicbi yakinim uyarmadi .
Simdi degil hicbir zaman .
Ot yetistiriyorlar sanki .
Saolsunlar ama ilk dogumumda daha cahildim.

:21::KK200:iyiki varsiniz :KK15:
Canim hic dert etme buyuklerin uyarmamasini. İnan ki bazen uyarmadiklari daha iyi. Uyarsalar benimki gibi sacmaliklarla karsilasabilirsin. Sekerli su ver, ilk giysilerini yikama sakin gibi.

Seninkide cok zormus ya .
Benim esimin ailesi oyle :KK43:
Ama kendi tarafimin oyle olmasini dusunemiyorum.engel olmak daha zor
Kesin esimin ailesinde daha buyuk sacmaliklar vardir da henuz ses cikartmadilar. Bir de onlara az cok kaf gecirebiliyorum ama kendi aileme geciyorum ki. Gercekten bugun yine beni gerim gerim gerdiler. Sekerli su olayi cıldırtti yani beni.

Kizlar merhaba. Troidi olan varmi aranizda ilac kullanan. Ben hamileleigimin basindan beri ilac kullaniyorum tsh im yuksek cikiyor diye. Her ay olcum yapılıyor. Bu ay 2.12 cıktı. Sanirim bu deger normal. Endokrine gitmeme gerek var mi dir sonuc göstermek icin. Boşuna gitmek istemiyorum. Normal degerleri bilen var mi. Benim 3 bucuklarda normalde ilacla düşüyor.
Canım ben de var troid gebelikte çıkıyo şuan hafta içi 50 hafta sonu 75 mg ilaç kullanıyorum ancak 3.5 oldu endokrone yönlendirmedi doktorum her ay olcturup doz ayarlaması yapiyor şu anki değerin iyi dedi bana seninki çok çok iyi

Canım ben de var troid gebelikte çıkıyo şuan hafta içi 50 hafta sonu 75 mg ilaç kullanıyorum ancak 3.5 oldu endokrone yönlendirmedi doktorum her ay olcturup doz ayarlaması yapiyor şu anki değerin iyi dedi bana seninki çok çok iyi
Ilac kullandigin halde mi 3 buçuk? Benimde öyleydi endokrin ilacin dozunu arttırdı. 3 un altinda olmasi daha lazım diyordu. 25 le basladim suan 75 lik kullaniyorum. Iki aydır 2 lerde. Bende deger iyi diye endokrine gitmedim gecen ay ve bu ay. Ayni dozdan devam ediyorum. Netten baktım az önce üçüncü trimester de 3 un alti diyor.

Ilac kullandigin halde mi 3 buçuk? Benimde öyleydi endokrin ilacin dozunu arttırdı. 3 un altinda olmasi daha lazım diyordu. 25 le basladim suan 75 lik kullaniyorum. Iki aydır 2 lerde. Bende deger iyi diye endokrine gitmedim gecen ay ve bu ay. Ayni dozdan devam ediyorum. Netten baktım az önce üçüncü trimester de 3 un alti diyor.
Valla ne biliyim canım doktor gayet iyi dedi aynı dozdan devam dedi bilmiyorum ki

Benim kayinvalidem neler diyor aklin cikar. Yok siki kundaga saracakmis yok cisli bezini yuzune surecekmis daha neler neler. Sanirim dogum gunu getirtmeyecem hastaneye yoksa saygiyi bozacam

Benim kayinvalidem neler diyor aklin cikar. Yok siki kundaga saracakmis yok cisli bezini yuzune surecekmis daha neler neler. Sanirim dogum gunu getirtmeyecem hastaneye yoksa saygiyi bozacam
Bizimki de mavi boncuk manyağıydı...her görmesinde zorla çocuğun bi tarafına nazar boncuğu takardı hey Allah ım...iğne istemiyorum diyorum yaa çocuğum çok hareketli bi tarafına batacak yok nazar değmesin ya boncuk mu engelleyecek felak nas okuyoruz yeter...bi de ben boncuk takıyorum karın çıkarıyor diye beni eşime şikayet ederdi...ben de doğuma gelmesinler dedim ve bunu yıllarca başıma kaktı eşim de ne kavgalar ettik ayy bu günlere çok şükür..halbuki Kilis te oturuyordum diğum Antep te olacak onlar başka ilden yatılı gelecek...gelmesinler dedim benimle mi uğraşacaksın misafiri yedirip içirmeyle yatırıp kaldırmayla mı...hastanede annemle sen yetersiniz

Son düzenleme:
Canim hic dert etme buyuklerin uyarmamasini. İnan ki bazen uyarmadiklari daha iyi. Uyarsalar benimki gibi sacmaliklarla karsilasabilirsin. Sekerli su ver, ilk giysilerini yikama sakin gibi.
Haklisin sanirim .
Kesin esimin ailesinde daha buyuk sacmaliklar vardir da henuz ses cikartmadilar. Bir de onlara az cok kaf gecirebiliyorum ama kendi aileme geciyorum ki. Gercekten bugun yine beni gerim gerim gerdiler. Sekerli su olayi cıldırtti yani beni.
Allah sabir versin canim ya
Ewet ya bunlar iyice gariplestiler. Bide devamli sezeryan olacam diye laf soyluyor . Zorla cay icirmeye kalkiyor , dr icme dedi diyorum o ne bilecek diyor. Kadin kor cahil. Ilk gun onu kesinlikle getirtmeyecem.
Yok artik.
Beterin beteri varmis .
Benim oglumun alerjisi olmasina ragmen yun yorgan getirirdi her gelisinde ben kizar cope atardim ama senin daha bi degisikmis sabir diliyorum.

Back
X