• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
semabsrn semabsrn Kahverengikus Kahverengikus @adasuyu kızlar dün akşam yürüdüm geldim 9 gibi ölçtüm 91 di şekerim...sonra yarım kivi yedim 1 bardak süt içtim 102ydi ve sabah kalktığımda hala 102ydi...ben burdan şunu çıkardım...demek ki gebelik hormonlarım insulin salgılanmasını durduruyor baskılıyor yersem fiziksel aktiviteyle hemen yakmam lazım ve yasak olanları gerçekten yememem lazım...ve o kaçamak denen şeyler bebek icin tehlikeli olur...şekeri yükseltmesinden şuphelendigimiz şeyler yediysek ya da ölctük yüksekse hemen yürüyüş çünkü kendi kendine normal sınırlara gelmiyor
Dün aynı şeyi annemle konuştuk madem zorlanıyorz arada yiyimde yürüyüşe çıkayım dedim napayım. Bide asıl 28. Haftadan sknra etkilerini gösterirmiş şeker. Hafta ilerledikçe zorlaşıcak demek

Kizlar bana cok yuruyus yasak.
Dun cok kotulestim. Yorgunluktan .
Doktorumda dinlen diyor hep.
Dinlemeyince sancidan kivraniyorum.
Dun bazi seyleri kafamada taktim .
Cocugu olmayan bi yakinim sozde cok yakinim hamileyim diye yolunu degistirdi resmen gorusmek istemedi uzuldum .
7 aydir zaten diger yakinlarimda pek gelmiyor ablam bile 2 kere misafr gibi geldi .yakinda oturuyor buarada .
Bu kadar yalnizken dogum korkutuyor beni .
Allah yardimcisi olsun yalnizlarin gurbettekilerin.
Insallah kimseye muhtac olmadan kolay bi dogum yapariz
Canım hiç üzülme bazılarının varlıkları da dert oluyor insana. Seni üzecek insan gelmesin zaten.

Bebişi gelmek için acele eden yada erkenden bebişi dünyaya gelen arkadaşlarımız geçmiş olsun , bebeklerinize ve size sağlık dilerim. :emir_bebek:Kadınlar gününüz de kutlu olsun arkadaşlar..:KK19:Ben bu aralar acayip uyku halindeyim burayı çok takip edemiyorum..aslinda hiç bi işime konsantre olamıyorum:anneadayı:bi gün doğum başlıcak da uykum öyle açılacak gibi:KK16:

Öldürürüm o kadını bulup cahil insanlar, hem cahil hem inatçı hem bencil uyuz oluyorum yemin ederim. Hayatta sözüm sakınmam bu konuda illa yaparım diyemezler ay yine de güvendiğim bir arkadaşımı başına koyacağım çocuğumun ya da ablam yetişirse geleecek hemşire o elletmez kimseye. Ya nasıl kıyıyorlar kalpsiz insanlar.
Canm doğumdan sonra kayinvalidemler bize yerleşmeye düşünüyormuş. Evleri de yakın ha..gunduz gel gece kocamla başbaşa birak en azından dedim..gidin odaniza cekin kapinizi naparsaniz yapın dedi..basbasa kalmak sadece o demek sanki..esimin yanında söyledi bunu eşim de kızdı annesine ama bana gelip kalmalarını engelleyemem de dedi eşim.. keyfim hiç yok suaralar.. ağzına bal çalmak, soğan suyu içirmek haricinde de şeyler sayiyor illa yapicam die.. benim bebeğim diyor.. tuzlar bir gece uyuturum diyor.. ben onun tuzlama şekline karşıyım..kuru kaya tuzu ile bebeği ovarmış ağzına falan tuz sürermiş..bebegi baya mikrop gibi görüp temizleyesi mi var bunların anlamıyorum. Illa tuzlanacaksa kovada banyo suyunda tuz eritip boynundan aşağı bir iki tas döküp sonra durularım. Bebeğin cildine yazık ovmak da neymiş..tuz yakar..neyse uzatmayayım stresten mi mevsim degisikligimi hamilelik mi bilmem sersem gibiyim..dikkatimi toplayıp hiç bir işimi yapamıyorum. Dogumdan sonrası için acayip endişelerim var.

Canm doğumdan sonra kayinvalidemler bize yerleşmeye düşünüyormuş. Evleri de yakın ha..gunduz gel gece kocamla başbaşa birak en azından dedim..gidin odaniza cekin kapinizi naparsaniz yapın dedi..basbasa kalmak sadece o demek sanki..esimin yanında söyledi bunu eşim de kızdı annesine ama bana gelip kalmalarını engelleyemem de dedi eşim.. keyfim hiç yok suaralar.. ağzına bal çalmak, soğan suyu içirmek haricinde de şeyler sayiyor illa yapicam die.. benim bebeğim diyor.. tuzlar bir gece uyuturum diyor.. ben onun tuzlama şekline karşıyım..kuru kaya tuzu ile bebeği ovarmış ağzına falan tuz sürermiş..bebegi baya mikrop gibi görüp temizleyesi mi var bunların anlamıyorum. Illa tuzlanacaksa kovada banyo suyunda tuz eritip boynundan aşağı bir iki tas döküp sonra durularım. Bebeğin cildine yazık ovmak da neymiş..tuz yakar..neyse uzatmayayım stresten mi mevsim degisikligimi hamilelik mi bilmem sersem gibiyim..dikkatimi toplayıp hiç bir işimi yapamıyorum. Dogumdan sonrası için acayip endişelerim var.
Allah yardımcın olsun walla ben bile endişelendim o kadının yüzünden deli mi manyakmı ne

Hb ve n11 den aldım..listem yok ama aldıklarım göğüs koruyucu,bez,ıslak mendil,bakım çantası,anne bebek çantası,emzirme yastığı,önlüğü, banyo küvet takımı, bornoz takımı, biberon seti,emzik,emzik kabı, süt sağma makinası ve torbası, battaniyeler, tulumlar, zibinlar,eldiven ve şapkalar..anadizi, bebek arabası,park yatak,alt açma seti,pijamalar.. saç fırça seti ve tırnak makası v.s alacağım.. daha alınacak çok şey var..sanırım doğurana kadar bitmez..:anneadayı::KK51::KK58:
Ayy maşallah ne kalmış ki ? Nerdeyse bitirmissin. Darısı başımıza. :) Bakım çantasını nasıl bir şey aldın ? Birde bebek arabasının marka ve modelini öğrenebilir miyim ?

Kahverengikus Kahverengikus semabsrn semabsrn Gün olur devran döner kızlar yıpratmayın kendinizi...ben bu geçen 7 yılın acısı şimdilik bu diyabetle çıktı diyorum bunlar insanı şeker de eder kanser de Allah korusun...anı yaşayıp tadını çıkarıcaz öğrendiğim bu...oğluma hamileyken ne ağlardım haftanın 5 günü köye gidiyorum çalışıyorum 40km yol çekiyorum haftasonu da kaynanama 2 saatlik yol gidersin evi pislik içinde yiyecek hicbir şey yok gider marketten manavdan doldurur gelirsin soba kurulmamış kurarsın yakmaz 2 tane okumuş zengin gelini kızları var heralde eğleniyorlardı benimle bak nasıl getirdik gene diye...gitmezsen cumadan ararlar durterler adamı niye gelmedin özledik...işleri güçleri entrika ne özlemesi...maksat elinin altında tutmak maddi manevi sömürmek ha bi de annelerini sevmiyorlar beğenmiyorlar üstümüze atıvermek...ben hayatımın evliliğimin en güzel günlerini onların diliyle dişi arasında kaybettim...bir daha geri gelmiyor...gönlüm de eskisi gibi istemiyor...şimdi bitti diye avunuyorum unutmak istiyorum...hayatı kendinize zehir etmeyin siz gülüp eğlendikçe onlar kudurur...eşlerinize bile açıktan söylemeyin bu garibanlar anlamıyor...öpün sevin...baş başayken sokuşturun lafı gülerek valla bu işler böyle oluyormuş...dürüstüm doğruyum diye diye nereye varılıyor...vay annem hakkında konuşamazsın vay kardeşimle arama giremezsin...hepsi geçiyor başbaşa kalıyoruz çoluk çocuk da gidecek kendi hayatına...yüz yüze bakacak yüzümüz olmalı

canım eşlerin akıllı olması lazım bu durumlarda ama onlar da analarının karşısında süt dökmüş kedi oluyorlar. anneler de bu durumdan olabildiğince faydalanıp keyfini çıkarıyor. eşine okut annenin yapmaya çalıştığı şeyin zararlarını söylenmesi gerekeni o söylesin, değişmiyorsa da kendini yıpratmak bişeye fayda etmiyor. onlar sen sinirlendikçe daraldıkça keyifleniyordur, sakince konuşmaya çalış

Belki iyi niyetlidir de yüzüne gözüne bulaştırıyordur tatlı tatlı anlatırsın ya da duygu sömürüsü yapabilirsin eşine lohusalıkla ilgili yazılar falan bul gönder yardım ederse sana da iyi gelebilir istemediğin şeyler için ufak ufak yönlendirebilirsin...ama kötü niyetliyse ara bozuyorsa tabi ki istememek en doğal hakkın...bir de gelip yerleşmeye ne hakkı var çalışıyor musun işe dönecek misin...ben kendim bakarım sağolun rahatınızı bozmayın da diyebilirsin

Haydarinna Haydarinna canim gozunuz aydin olsun topigin ilk minnaki merhaba demis rabbim saglik sihhat versin insalh saglikla kucaginda mis gibi kokladigin gunlerde gelicek allah buyuktur dualrim sizlerle.

canım eşlerin akıllı olması lazım bu durumlarda ama onlar da analarının karşısında süt dökmüş kedi oluyorlar. anneler de bu durumdan olabildiğince faydalanıp keyfini çıkarıyor. eşine okut annenin yapmaya çalıştığı şeyin zararlarını söylenmesi gerekeni o söylesin, değişmiyorsa da kendini yıpratmak bişeye fayda etmiyor. onlar sen sinirlendikçe daraldıkça keyifleniyordur, sakince konuşmaya çalış
Eşim yapilmak istenenlerin bebek için zararlı olacabileceginin farkında ama bana sen olgun ol sen sakın ol falan diyor..bu is çocuk yetiştirmesine de uzar ona da karışırlar..bizim yasakladigimiza olur der alırlar çocuğa falan die konuşuyoruz eşimle..ama o , annem torunu olacak die çok heyecanlı çok mutlu Sen anlayışlı ol gülümse geç ısrar eder yaparsa da tartışma falan dio..ya ben çok ulvi bi kişi değilim ki sıradan insanım ve herkes gibi sinir olduğum şeyler var.. başım ağrıyor düşündükçe..sag salim kucağıma alayım da bebiğimi..onun iyiliği için kavga ederim herkesle varsın beni kötü bilsinler..

Ne güzel az almışsın . Bende artık baya ağırlaştım sanki yarım saatten fazla ayakta dursam ayaklarım ağrıyor hemen . Bende herşeyimi hazırladım sayılır şu bir hafta içinde valizide hazırlayacam inşallah. Bugün kv aradı rüyasında erken doğum yapıyormuşum. İşin komik tarafı bende dün gece nırmal doğumla doğurdum rüyamda :KK48:
Hayirlisi :D saglikla gelsin de erkeni geci fark etmez. Ben de hazirlayacam cantayi ama once temizlik mi yapsam cantami mi hazirlasam karar veremedigimden hicbir sey yapamiyorum :(

Belki iyi niyetlidir de yüzüne gözüne bulaştırıyordur tatlı tatlı anlatırsın ya da duygu sömürüsü yapabilirsin eşine lohusalıkla ilgili yazılar falan bul gönder yardım ederse sana da iyi gelebilir istemediğin şeyler için ufak ufak yönlendirebilirsin...ama kötü niyetliyse ara bozuyorsa tabi ki istememek en doğal hakkın...bir de gelip yerleşmeye ne hakkı var çalışıyor musun işe dönecek misin...ben kendim bakarım sağolun rahatınızı bozmayın da diyebilirsin
Çalışmıyorum işten çıktım tüp bebek tedavisi olmaya karar verince patronla konuştum olur dedi sıkıntı çıkarmam ama sonra yumurta toplamaya transfere izin vermemeye kalktı o günler de kaçmaz günler.. öyle haftasonu olarak ayarlayamiyorsun..neyse istifa ettim..sonuc başarısız oldu ama denemiş olduk..bu bebiş kendi supriz yaptı mutlu etti bizi..tekrar bi ise girecektim ama bebeğimi ben büyütmek istedim en azından kreş yaşına kadar. Kreş anaokulu falan bunlara da karşı Kayınvalidem..ben büyütürüm dio..evde tv izleyip buyucegine akranlarına karışsın bisiler öğrensin isterim.. yani benden bebeği alıp baya işe postalayacaklar.

Çalışmıyorum işten çıktım tüp bebek tedavisi olmaya karar verince patronla konuştum olur dedi sıkıntı çıkarmam ama sonra yumurta toplamaya transfere izin vermemeye kalktı o günler de kaçmaz günler.. öyle haftasonu olarak ayarlayamiyorsun..neyse istifa ettim..sonuc başarısız oldu ama denemiş olduk..bu bebiş kendi supriz yaptı mutlu etti bizi..tekrar bi ise girecektim ama bebeğimi ben büyütmek istedim en azından kreş yaşına kadar. Kreş anaokulu falan bunlara da karşı Kayınvalidem..ben büyütürüm dio..evde tv izleyip buyucegine akranlarına karışsın bisiler öğrensin isterim.. yani benden bebeği alıp baya işe postalayacaklar.
Ohooo o zaman hiç gerek yok otursun oturduğu yerde...onca emekle sahip oluyorum öpe koklaya bakıcam büyütücem dersin artık buna da hakkın var heralde ben gerekirse yardım isterim dersin...yani biri idare edilecekse o biz olmalıyız hamile lohusa yeni anne olan biziz sonuçta...o kırılmasın bu kırılmasın...oldu canım...esas onlar büyük biz cahiliz onlara göre...büyüklük yapsınlar...ben de hemen çalışacaksan yardıma geliyorlar sandım...duygu sömürüsü canım...ben doğumda kendi babamı bile istemedim oğlumda sadece annem olacak dedim sezaryenliyim sere serpe yatıp kalkacam memelerim yara oldu 1 hafta açıkta gezdim evde annemle eşim vardı...ben iyileseyim de dedim sonra gelir gelen...ne çocuk görmesiyse zaten el kadar bisey 10-15 gün geçsin de öyle görün nolur acaba...O torunu olacak diye heyecanlanıyorsa sen de anne olacaksın diye heyecanlanıyorsun

Al cocuğunu git annenin evine bu nasıl şey böyle yaa.. iyi kezzaplasın bi de cocuğu yüzdün derisini. Ben iki senedir eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyorum aynı mahallede oturuyorum değil evime sokmak sokakta görsem kafamı çevirip geçiyorum.. eşimle de en başından konuştum senin ailen sen git gör beni muhattab ettiğin gün mahkemede alırım soluğu asla taviz vermem diye.. ki Allah var benim kaynanam iyi kadındı diğerlerinin gazına geldi şunlardan birini söylese delirebilirdim herhalde.. Allah yardımcınız olsun sağlıklı kalmak istiyosanız görmeyin duymayın ve çocuğunuzdan gözünüzü ayırmayın..

Kahverengikus Kahverengikus semabsrn semabsrn Gün olur devran döner kızlar yıpratmayın kendinizi...ben bu geçen 7 yılın acısı şimdilik bu diyabetle çıktı diyorum bunlar insanı şeker de eder kanser de Allah korusun...anı yaşayıp tadını çıkarıcaz öğrendiğim bu...oğluma hamileyken ne ağlardım haftanın 5 günü köye gidiyorum çalışıyorum 40km yol çekiyorum haftasonu da kaynanama 2 saatlik yol gidersin evi pislik içinde yiyecek hicbir şey yok gider marketten manavdan doldurur gelirsin soba kurulmamış kurarsın yakmaz 2 tane okumuş zengin gelini kızları var heralde eğleniyorlardı benimle bak nasıl getirdik gene diye...gitmezsen cumadan ararlar durterler adamı niye gelmedin özledik...işleri güçleri entrika ne özlemesi...maksat elinin altında tutmak maddi manevi sömürmek ha bi de annelerini sevmiyorlar beğenmiyorlar üstümüze atıvermek...ben hayatımın evliliğimin en güzel günlerini onların diliyle dişi arasında kaybettim...bir daha geri gelmiyor...gönlüm de eskisi gibi istemiyor...şimdi bitti diye avunuyorum unutmak istiyorum...hayatı kendinize zehir etmeyin siz gülüp eğlendikçe onlar kudurur...eşlerinize bile açıktan söylemeyin bu garibanlar anlamıyor...öpün sevin...baş başayken sokuşturun lafı gülerek valla bu işler böyle oluyormuş...dürüstüm doğruyum diye diye nereye varılıyor...vay annem hakkında konuşamazsın vay kardeşimle arama giremezsin...hepsi geçiyor başbaşa kalıyoruz çoluk çocuk da gidecek kendi hayatına...yüz yüze bakacak yüzümüz olmalı
Canım çok haklısında bir gün de biz haklı olalım ya ne analarmış bunlar! Bizde ana olucaz böyle mi olunuyo. Benim tak etti canıma hiç birinin yüzünü göresim yok. Zehir ettiler ne heveslerim vardı. Giden geri gelmiyor. Bu hamilelik çok şey götürdü benden.

canım cocukların en azından bi 3 4 yasına kadar evde olmaları iyi oluyor. Aile ortamında olması daha güzel fikrimce. ama soyle ki bakıcak olan kişi sizinle kalıcaksa sıkıntı. Başkasıyla gercekten zor oluyor hayattan zevk alamıyorsun eşine mesafeli kalmak zorunda kalıyorsun. Ama ben de memurum mecbur 2 yaşına gelince kızımı kreşe vercem. Annem iyice yaşlandı bakarım diyor ama artık onu yormak istemiyorum. Maddi durum iyiyse en güzeli kendin bakmak.

Ebe tuzlamanin bebeğin ölümune neden olduğunu söyledi azı çoğu yoo bunun lütfen kimse yapmasın. Anne sütü içsin su ile yikansin bitti gitti cahillik yapmasin kimse günah yaa pamuk gibi çocuklara. Ruh hastası gibi ne demek bu söyledikleri ay çok zor işin çok. Benim de kayinvalidem iyidir hoştur ama dün görümcemin çocuklarınin eskilerini getirmiş elime aldıkça kudurdum lekeli ya tüylü. Zoruma gitti el bile yeni aliyo getiriyor. Ağladım aglicam. Bilezik alacakmış bebek arabası alacakmış hiç birşey kalmadi gözümde. Topladım hepsini geri vercem. Benim çocuğuma layık gördüğü böyle mi. Tutumlu olmak mı bu aklım almıyor pembe bile var ya oğluma pembe mi giydircem.

Ebe tuzlamanin bebeğin ölümune neden olduğunu söyledi azı çoğu yoo bunun lütfen kimse yapmasın. Anne sütü içsin su ile yikansin bitti gitti cahillik yapmasin kimse günah yaa pamuk gibi çocuklara. Ruh hastası gibi ne demek bu söyledikleri ay çok zor işin çok. Benim de kayinvalidem iyidir hoştur ama dün görümcemin çocuklarınin eskilerini getirmiş elime aldıkça kudurdum lekeli ya tüylü. Zoruma gitti el bile yeni aliyo getiriyor. Ağladım aglicam. Bilezik alacakmış bebek arabası alacakmış hiç birşey kalmadi gözümde. Topladım hepsini geri vercem. Benim çocuğuma layık gördüğü böyle mi. Tutumlu olmak mı bu aklım almıyor pembe bile var ya oğluma pembe mi giydircem.
Ne kadar iyi olursa olsun hepsi bir falso veriyor sonunda :))) oğlumu tuzladilar ama sürer sürmez yikattim sadece koltuk altına surebildi :)) çocukları tansiyon hastası yapacaklar farkında değiller Allah korusun

Back
X