2018 Nisan-Mayıs Tüp Bebek Anne Adayları

Cnm senin mesajlarini uzun zamandir okuyorum . Olgunlaşmamis bir kocan, onun sorunlu ailesi, tam oturmamis bir evliligin var. Merak ediyorum niye cocuk yaptin? Sana, cocuguna yazik degil mi
artık anne olmak istedim eşime takıntılı bir bağlılığım var çözemedim.hamile kalınca da pek psikiyatr ile de ilgilenemedim.doğum yaptıktan sonra artık.

Valla Can'ım tam çok fazla takma. Bir çok ilişkide yaşanan şeyler bunlar diyecektim ama önceki konularına baktım. Benim de eşimle dönem dönem arkadaşlarına çok vakit ayırmasından ve ailesini ön plana almasından dolayı çatışmalarımız oldu. Ama senin durumun çok farklı. Benim karşımda az çok halden anlayan bir insan var. Ve ben bu durumumuzu hep çocuk olmamasına bağladım. Sanki tam aile olmayı anlayamamış gibi. Ki birçok kişi aynı şeyi söyledi. Çocuk olunca fark edecek birçok şeyi diye.
Ama bu yazını okuyunca tam başka şeyler diyecektim ama eski yazıların kafamı karıştırdı. Şimdi bu çocuğu neden yaptın demeyeceğim çünkü çocuk sahibi olamamış bi insan olarak bunu ne kadar çok istediğini en azından buna ihtiyacın olduğunu tahmin edebiliyorum. Anne olma özlemi. Başka açıklaması Yok.
Umarım zamanla her şey değişir. Olgunlaşmamış ve kişiliği oturmamış bir eşin var bence. Dilerim baba olunca az da olsa değişir.
artık bu dediğinde şansa kalmış biliyorum. evliliği bozmak için biraz daha sapıtması yeter gibi.kendi ailesinde aile olmayı görmediği için eğitilmediği için böyle ailesinin tek eğittiği konu para kazan getir.kendin biriktir başkasından geçin.ama kocam yiyicileri de başına toplayarak hep öyle hem böyle yapıyor.

kızlar bu haftasonu kontrolümde sanırım doktor bir şey der.Allaha şükür kahverengi akıntım bitti. estrofemi bilmem de progestan fitil gereksiz gibi geliyor. fazla emilimi de olmuyor eskisi kadar.

Merhabalar arkadaşlar nasılsınız?
Ben iki gündür bulantinin beraberinde öğürme ve kusmalarla baş etmeye çalışıyorum :KK34: Hiç keyfim yok. Yararlı yiyeceklerin hiçbirini yiyemiyorum :KK43: vicdanen çok rahatsizim ama gitmiyo.Hayırlısı ile şu bulantı faslini bi atlataydim.Değilse ben de özledim acikmayi,iştahla yemek yemeyi, kana kana su içmeyi :kk77:
Sizlerde durum nasıl?
Bu arada 8+5 iz. Haftaya cumartesi kontrol var bakalım. Kullanmaya devam ettiğim ilaçlar progestan vajinal jel (artık rahim büyüdüğü için yapmakta zorlanıyorum ve de aciyor) oksapar(kan sulandirici),folik ve triod ilacı.

Ben iki gündür bulantinin beraberinde öğürme ve kusmalarla baş etmeye çalışıyorum :KK34: Hiç keyfim yok. Yararlı yiyeceklerin hiçbirini yiyemiyorum :KK43: vicdanen çok rahatsizim ama gitmiyo.Hayırlısı ile şu bulantı faslini bi atlataydim.Değilse ben de özledim acikmayi,iştahla yemek yemeyi, kana kana su içmeyi :kk77:
Sizlerde durum nasıl?
Bu arada 8+5 iz. Haftaya cumartesi kontrol var bakalım. Kullanmaya devam ettiğim ilaçlar progestan vajinal jel (artık rahim büyüdüğü için yapmakta zorlanıyorum ve de aciyor) oksapar(kan sulandirici),folik ve triod ilacı.
bende bu 9. haftada bulantılar azaldı bir iki hafta sürdü gibi gibi.hiç vicdan yapma canım sen yiyebildiğini ye.bana yağsız tost kraker gibi şeyler iyi geliyor.kolanya ve güzel kokularla içinin bi hoş olmasını yatıştırabilirsin bir parça.bende ara ara gereksiz olduğunu düşünmeye başladım fitilin iyi gibiyim prognex bile vurunmadım.geçti gibi.

Sizlerde durum nasıl?
Bizde de durumlar içgüveysinden hallice arkadaşım :KK49:7+0 olduk bugün.ben ilaç olarak hiçbirşey kullanmıyorum ptesiden beri çok şükür.aslında ptesiye kadar da sadece progestan fitil kullanıyordum onu da bırak artk gerek yok dedi doktorum ptesi kontrole gittiğimde :dua::anneadayı: benim gündüz olmayan bulantılarım akşamları oluyor 2akşamdır midem dönüyor,pek bişey yiyemiyorum iştahım yok,ama gündüzleri iyiym.Koku hasssasiyeti çok bende de,herşey her koku irite ediyor beni.. midem bulanırsa yemek yeme konusunda ısrarcı olmamamı söylemişti doktor ptesi gitiiğimde. sen de vicdanen rahatsız hissetme zaten bebek plasentadan 6-7 haftadan sonra beslenmeye başlıyor,senin depolarında halihazırda ona yeter zaten nekadar enerji ihtiyacı olacakkii fındık kadar bişiler sonuçta :emir_bebek::emir_bebek:

bende bu 9. haftada bulantılar azaldı bir iki hafta sürdü gibi gibi.hiç vicdan yapma canım sen yiyebildiğini ye.bana yağsız tost kraker gibi şeyler iyi geliyor.kolanya ve güzel kokularla içinin bi hoş olmasını yatıştırabilirsin bir parça.bende ara ara gereksiz olduğunu düşünmeye başladım fitilin iyi gibiyim prognex bile vurunmadım.geçti gibi.
Kokulara hiç tahammülüm yok arkadaşım.Beni mahvediyor. sınıfta boğulacak gibi oluyorum.Marketlerde bile bişey almak için zorla duruyorum.inşaallah benimki de azalır.

Bizde de durumlar içgüveysinden hallice arkadaşım :KK49:7+0 olduk bugün.ben ilaç olarak hiçbirşey kullanmıyorum ptesiden beri çok şükür.aslında ptesiye kadar da sadece progestan fitil kullanıyordum onu da bırak artk gerek yok dedi doktorum ptesi kontrole gittiğimde :dua::anneadayı: benim gündüz olmayan bulantılarım akşamları oluyor 2akşamdır midem dönüyor,pek bişey yiyemiyorum iştahım yok,ama gündüzleri iyiym.Koku hasssasiyeti çok bende de,herşey her koku irite ediyor beni.. midem bulanırsa yemek yeme konusunda ısrarcı olmamamı söylemişti doktor ptesi gitiiğimde. sen de vicdanen rahatsız hissetme zaten bebek plasentadan 6-7 haftadan sonra beslenmeye başlıyor,senin depolarında halihazırda ona yeter zaten nekadar enerji ihtiyacı olacakkii fındık kadar bişiler sonuçta :emir_bebek::emir_bebek:
Benim bulantilar, öğürmeler, kusmalarla daha cok sabahları oluyo. Bi posta cikarma isleminden sonra rahatliyorum.İştahsızlık ve mide burulmasi,bulantısı tüm güne yayılıyor.:KK12:

Kokulara hiç tahammülüm yok arkadaşım.Beni mahvediyor. sınıfta boğulacak gibi oluyorum.Marketlerde bile bişey almak için zorla duruyorum.inşaallah benimki de azalır.
inşallah geçerde güzel kokular temiz kokularda yatıştırmıyor mu?

Benim bulantılarım biraz azaldı gibi ama hala hiçbir şeyi iştahla yiyemiyorum. Dediginiz gibi artık akşamları artıyor sanki. Koku hassasiyeti de çok fazla, sınıfa girer girmez cam açtırıyorum. Güzel kokular bile bana güzel gelmiyor rahatsız oluyorum.
Doktorum bana ilk 3 ay yediklerinle bebeği beslemiyorsun dedi. O ihtiyacı olanı senden alır, senin kendin için beslenmen gerekiyor dedi. Sağlıklı beslen yeterli dedi. Ama 2 hafta öncesine kadar sağlıklı ve düzenli beslenen ben şu an sağlıklı şeyleri hiç yiyemiyorum. Artık sağlıklı beslenmeyi geçtim karnım doysun diye bakıyorum. Doğru düzgün yiyemedigim için hep açım.

Iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız? Nasıl gidiyor hamilelik.Sanırım hepimiz bu ara bulantilarla uğraşıyoruz :olamaz:

Iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız? Nasıl gidiyor hamilelik.Sanırım hepimiz bu ara bulantilarla uğraşıyoruz :olamaz:
merhabalar evet maalesef bulantılarla başım dertte :olamaz:..özellikle koku hassasiyeti mahvediyor kahvaltı dışında hiçbir yemek yapamıyorum eşim yapıyor sağolsun ama onuda zorla yiyorum..sabırla bu sürecin geçmesini bekliyorum sizler nasılsınız?

merhabalar evet maalesef bulantılarla başım dertte :olamaz:..özellikle koku hassasiyeti mahvediyor kahvaltı dışında hiçbir yemek yapamıyorum eşim yapıyor sağolsun ama onuda zorla yiyorum..sabırla bu sürecin geçmesini bekliyorum sizler nasılsınız?
Al benden de o kadar dün iki bardak su içtim çok mutlu oldum.Su içmek bile lütuf kesinlikle

Merhaba arkadaşlar, benim son adet tarihime göre 15 haftada olmam lazım ama doktorun ultrasonda ölçtüğü bebişin baş popo arası ölçümüne göre 14. haftadayım. Doktor normal bir durum döllenme tarihi farkılık gösterebilir dedi. Bu arada bulantılar devam ediyor ama Allahtan koku duyum biraz azaldı artık maske takmadan yemek yapabiliyorum. İştahım yok ama en azından kusmalarım azaldı.Sizlerden bu haftada olup ta cinsiyetini öğrenebilen oldu mu?

Merhaba arkadaşlar, benim son adet tarihime göre 15 haftada olmam lazım ama doktorun ultrasonda ölçtüğü bebişin baş popo arası ölçümüne göre 14. haftadayım. Doktor normal bir durum döllenme tarihi farkılık gösterebilir dedi. Bu arada bulantılar devam ediyor ama Allahtan koku duyum biraz azaldı artık maske takmadan yemek yapabiliyorum. İştahım yok ama en azından kusmalarım azaldı.Sizlerden bu haftada olup ta cinsiyetini öğrenebilen oldu mu?
2 lı testı yaptırdınız mı?cınsıyetı zor gösterıyorsa kız dıyorlar.tüp bebekle hamıle kaldıgım ıcın çözemedım.delı gıbı bulantım olmadı.

kızlar kan sulandırıcı claxen kullanıyorum heparin vs etkin maddesi piyasada bulamadım onun yerine enox muadili diye almak zorunda kaldım.sizce bir sıkıntı olmaz değil mi?

kızlar kan sulandırıcı claxen kullanıyorum heparin vs etkin maddesi piyasada bulamadım onun yerine enox muadili diye almak zorunda kaldım.sizce bir sıkıntı olmaz değil mi?
Doktorum bana hibor 3500 ünite = clexane 0.4 ml = oksapar 0.4 ml dedi. Bunlardan hangisini bulursan al dedi. Ben hep hibor aldım. Sürekli aynı eczaneden alıyorum. Yoksa depodan hemen getirtiyorlar. Ya da bitmeden 1 gün önce söylüyorum yine getirtiyorlar alıyorum.

Doktorum bana hibor 3500 ünite = clexane 0.4 ml = oksapar 0.4 ml dedi. Bunlardan hangisini bulursan al dedi. Ben hep hibor aldım. Sürekli aynı eczaneden alıyorum. Yoksa depodan hemen getirtiyorlar. Ya da bitmeden 1 gün önce söylüyorum yine getirtiyorlar alıyorum.
hepsi heparinli zannediyordum oysaki.iğneyi inceleyince etkin maddesi farklıymış birde 127 tlye çıkmış 1o lu kutusu ya :(.şuan hafif bebeğin olduğu yerde ağırlık şeklinde ağrım vardı.sabah fitilini koymamıştim gittim koydum.fitil yağlı bir şey sabah koymayınca sanki kuruluk hissettim.aslında rezerv problemim yoktu her şey normal görünüyordu.nasip tüp bebekle imiş.o zamanki doktorum miyomdan çok gizli şekerimden haşimatomdan bildi olmamasını ilk negatifte halkbuki en azından hamile kalanlarda şekeri troidi olanlar vardı.hamilelikte kontrol için gittiğim doktor şeker hapını bıraktırdı.şeker troid hapı dermansız bırakıyordu.şeker hapını kesince daha iyi oldum troid hapını içiyorum.tsh ım iyi

hepsi heparinli zannediyordum oysaki.iğneyi inceleyince etkin maddesi farklıymış birde 127 tlye çıkmış 1o lu kutusu ya :KK43:.şuan hafif bebeğin olduğu yerde ağırlık şeklinde ağrım vardı.sabah fitilini koymamıştim gittim koydum.fitil yağlı bir şey sabah koymayınca sanki kuruluk hissettim.aslında rezerv problemim yoktu her şey normal görünüyordu.nasip tüp bebekle imiş.o zamanki doktorum miyomdan çok gizli şekerimden haşimatomdan bildi olmamasını ilk negatifte halkbuki en azından hamile kalanlarda şekeri troidi olanlar vardı.hamilelikte kontrol için gittiğim doktor şeker hapını bıraktırdı.şeker troid hapı dermansız bırakıyordu.şeker hapını kesince daha iyi oldum troid hapını içiyorum.tsh ım iyi
Ben etkin maddesi ben bilmiyorum. Doktorum üç iğnenin aynı olduğunu söyledi. Ben sağlık ocağında yazdırıyorum çok az bir ücret veriyorum.

Back
X