Herkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tek tek dönemedim kusuruma bakmayın. Umarım sizler de sağlıkla ve kolaylıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Mükemmel bir duygu tarifi yok. Doğumumdan kısaca bahsedeyim. Ben normal doğum istedim en başından beri, çatım, bebeğin durumu vs uygundu. Ancak burada da daha önce bahsettiğim gibi doktorum sürekli sezaryen doğum yapmam yönünde açıkça söylemese de sübliminal mesaj veriyordu :) meğersem kafasında planlar hazırmış. Olaylar şöyle gelişti; 5 Temmuz günü kontrole gittiğimde açılmam 3 cm idi, cuma ve cumartesi kongerede olacağını, başkasına emanet etmek istemediğini, suni sancı vererek doğumu yapmak istediğini söyleyerek yatış yaptırdı. Herşey iyi gidiyordu, normal doğum yapacaktım ancak bebek 36 haftalıktı yani küçüktü. Suni sancı başlası, ben top üzerinde yuvarlanmaya, yürüyüşlere, doğumu tetikleyici hareketlere başladım, çok mutluydum. NST ile sürekli bebeği takip ediyorduk. Bi ara kalp atışları düştü sonra yan döndüm toparladı sonra tekrar düştü. Meğersem bu haftada bebeğin kalbi suni sancı verilince yavaşlarmış!! Doktor geldi ve bebeği riske atamam kalp atışları düşmüş acil SEZARYENE alıyoruz dedi. Yani herşey planlanmış! Epidural sezaryene girdim malesef uyuşmadım ve çok sıkıntıya girdim detaya çok girmeyeceğim, genel anesteziye dönüldü. Yani 3 doğum şeklini de yaşamış bulundum. O doktor hakkında çok orijinal şeyler söylüyorum ama içimden. Resmen mağdur oldum. Bu kadar da kolaya kaçılmaz. Bana en baştan normal doğum yaptırmak istemediğini söylemese bile ima etseydi ben başka doktora giderdim. Hem bebeğim bu kadar erken doğmak zorunda kalmazdı hem de istemediğim tercih etmediğim bir doğum yapmak zorunda olmazdım. Travma yaşadım ama sezaryenin zorluğundan değil- asla gözünüz korkmasın arkadaşlar- doktorun bana 3 doğum şeklini birden yaşatması ve istemediğim doğum şekline resmen üçkağıtla zorlamasından dolayı. Tek tesellim bebeğime sağ salim kavuşmam oldu. Ama ne yazık ki prematüre. Hastanede bana emzirme desteği, eğitimi vs vermedikleri için, travmanın da etkisiyle mastit oldum, düğümlendi göğüslerim acile gittim. Emmesi vs çok zor oluyordu meğersem göğüslerim düğümlenmiş. . Sezareyen olacaksam 38 ya da 39 da olurdum hiç olmazsa bu zorlukları yaşamazdım bebeğim biraz daha kilo almış olurdu. Hakkımı asla helal etmiyorum.
Şuanki durumuum iyi arkadaşlar 6. gündeyim toparladım sayılır. Evde yardım eden biri olmasa çok zor yalnız. Gecesi gündüzü yok bu işin.
Doğum yapacaklara tavsiyem, doktorunuzdan bir an bile şüphe duyarsanız iç sesinizi dinleyin ve değiştirin,
Mutlaka ama mutlaka süt sağma makinası edinin, bebek emdikten sonra sağmamız gerekiyor yoksa dediğim gibi ateş, titreme ve acil. Diğer herşeyi almışsınızdır zaten. Aklıma gelirse yazarım. Buarada Sleepy bez Primadan çok çok daha iyi onu da tavsiye ederim.
Mükemmel bir duygu, böyle bir koku yok :) bol bol emzirin tadını çıkarın. Ben mama destekli gittim meme tutamıyor.
Şimdilik benden bu kadar arkadaşlarım. Uzun oldu kusura bakmayın ama içimi de dökmek istedim, belki birilerine faydası olur da bunları yaşamaz.
Sevgiyle kalın.