• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günün geçmediyse umut var canım üzülmek yok şimdi olmadıysa öbür ay inşallah :KK66: sağlıkla hayırla olsun da geç olsun tatlım

Üstüme gördüm sandım canım test pozitif çıkınca yalancıymış demek ki ne yapalım kısmet değilmiş :(

Güzel dileklerin çok teşekkür ederim canım :)
Aslında benim canımı en çok sıkan şey şu oldu. Ben çocuk denemelerine başlamadan önce doktora gidip hormon tahlillerimi yaptırmıştım. FSH 12 çıkmıştı; diğer değerler normaldi. Doktor çok sağlıklısın 1 sene dene olmazsa gel dedi ve gönderdi beni. Eşim de spermiogram yaptırdı; her şey normal. Sevindik; bu bir süreç meselesi dedik... Ama biraz forum okumaya başladığımda bu FSH değerinin yüksek olduğunu gördüm. İlk testimden 6 ay sonra yani bu hafta başında başka bir doktora gittim ve tahlillerimi görür görmez normal yolla hamile kalamayacağımı söyledi. Testler tekrarlandı ve bu sefer FSH 27 çıktı... Çok olumsuz konuştu ve AMH testi için üniversite hastanesine gönderdi. Kan örneğini daha yeni verdim; 10 gün sürermiş sonuçların gelmesi. Üniversitedeki doktorum da ilk testimdeki değerleri görüp de doktorum bana çok sağlıklısın, 1 sene bekle demesine çok şaşırdı. 6 ayda bile FSH değeri nasıl kötüleşmiş... Her şey çok yolunda diye düşünürken birden böyle bir konunun ortasında kendimi bulmak beni allak bullak etti canım.
Canım fsh her ay aynı çıkmaz dalgalanma gösterebilir önemli olan amh. Fsh takip edilip en düşük olduğu ay tedaviye başlanılabilir. Aslında ultrasonda muayenede görülen af sayısı önemli yani adetin 2. Ya da 3. Günü alttan muayenede sağ ve sol yumurtalıkta kaç tane yumurta görünüyor bu amh değerini yansıtır aslında. Her dr farklı yorum yapar moralini düşürür seni bitirirler çokta üzme kendini en doğrusu tedaviye başlamadan önce tüm tetkiklerin yapılması ve sürece öyle başlanması. Ne fsh kar amh larla gebe kalanlar var ooo sen kendini hiç üzme sakin ve olumlu ol

kinalikadin kinalikadin Çok teşekkür ederim canım; bu konularda çok bir bilgim yok. Hangi test ne içindir neye delalettir yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Bu süreçte yardımlarınız ve deneyimleriniz beni de daha güçlü kılacak inanıyorum buna:dua: Muayenede her iki tarafta da 3 ve 4 adet folikül var dedi ama çok umutlu konuşmadı. Bu sayı yeterli midir; sayı önemli midir onu bile bilmiyorum. Amh sonucu gelsin hemen randevu alıp tüp bebek sürecine başlayacağım. Bu arada bilgi toplamaya çalışıyorum; süreç hakkında bilgilenmek istiyorum.

kinalikadin kinalikadin Çok teşekkür ederim canım; bu konularda çok bir bilgim yok. Hangi test ne içindir neye delalettir yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Bu süreçte yardımlarınız ve deneyimleriniz beni de daha güçlü kılacak inanıyorum buna:dua: Muayenede her iki tarafta da 3 ve 4 adet folikül var dedi ama çok umutlu konuşmadı. Bu sayı yeterli midir; sayı önemli midir onu bile bilmiyorum. Amh sonucu gelsin hemen randevu alıp tüp bebek sürecine başlayacağım. Bu arada bilgi toplamaya çalışıyorum; süreç hakkında bilgilenmek istiyorum.

Canım sayıya fazla takılma sayının pek önemi yok önemli olan kaliteleri inşallah çok çok kaliteli yumurtaların ve embriyolarınız olur :KK200: :dua:

Ne zaman istersen bildiğimiz kadarıyla buradaki arkadaşlarla birlikte yardımcı oluruz canım sen merak etme. Çokta kötü değil aslında af sayın ama. Dr lar abartır hep.Hayırlısı olsun hakkında tedaviye başlayınca detaylarını paylaşırsın canım inşallah her şey yolnda gider inan bir yumurtası çıktı diye mutlu olan çok arkadaşımız var senin durumun umutsuz falan değil hakkında hayırlısı olsun:dua::KK200:

moirai fsh hiç dert etme. düzgün bir tedavi ile tüp bebek için hazır hale gelir. ben iki defa tüp bebek denedim. doktor muayene esnasında yumurtaların durumuna göre devam ediyor yada erteliyor. benim 2 ay erteledi daha sonr a tedavi başladı 12 yumurta toplandı 5 tane 5.gün embriyosu oldu. sayıya cok takılma önemli olan kaliteli olması. tek embriyo ile hamile kalan insanlar var. moralini bozma. ben iki yere gittim hem konya hem kayseri. kayseri acıbadem su anda orda tedavi oluyorum.

Tüp bebek için yeterli yani totalde 6 ya da 8 yumurtan var bu da çok iyi,benim 5,6 görülüyordu önemli olan kaliteli olmaları,bunun için vitamin takviyesi şart bence tüp bebek öncesi başlarsan çok güzel sonuçlar alirsin

kızlar biosteron kullanan oldu mu aranızda ben kullanmaya başladığımdan beri ayakta uyuyorum casper gibi geziyorum ortada mesela şu an şu saatte inanılmaz uykum var bu ilaçmı uyku yapıyor acaba kutusunu da atmışım yan etkilerine bakamadım

masal3487 masal3487 Canım nasıl moral oldunuz bir bilseniz :KK200:... İkinci gittiğim doktor hanım o kadar umutsuz konuştu ki tüp bebekle bile zor olur demeye getirdi. Afalladım... Haklısın, bir an önce vitamin takviyesi almaya başlayayım ben en iyisi. Teşekkür ederim.
Hayır hayır asla ümitsiz olma hem yumurta sayın güzel,burda tek yumurtayla hamile kalan bir sürü kadın var,yazacağım vitaminleri kullanırsan faydasını görürsün istersen doktoruna danışabilirsin

- arı sütü
- koenzim Q10
- omega3
- D ve B vitamini
- l arginine
Bunları kullanmanı tavsiye ederim faydasını görürsün Allah'ın izniyle,bir de hayit suyu aslanpençesi FSH düşürüyor tedavi önce kullanırsan şifa olur inşallah.

Merhaba nasılsınız sizin son tedavinizde ilaç dozlarınız nasıldı
Teşekkürler canım şükür sende iyisindir inşallah. Benim doz çok yüksekti 450 ye çıktık baştan itibaren ama benim fsh gen polimorfizm sorunu var o yüzden yüksek doz benim yumurtalıklaı anca uyarıyor

Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Daha önce de merak ettiğim aklıma takılan pek çok konuda bu siteden, yazdıklarınızdan ve tecrübelerinizden okuyucu olarak faydalanmıştım. Şimdi bu süreçte benim de deneyimlerimden faydalanabilecek birileri olur diye üye olmaya karar verdim. İlk mesajım da bu konuya kısmetmiş... 5 yıllık evliyim; eğitim nedeniyle bu süre içinde çocuk düşünmemiştik. Şimdi çocuk istiyoruz. Çocuk sahibi olmamın sadece bir süreç meselesi olduğunu düşünürken aslında bir tüp bebek adayı olduğumu öğrendim. Şanslı sayılırım ki çocuk denemelerimiz başlayalı henüz 6 ay olmuştu. Düşük yumurta rezervi sebebiyle direk olarak tüp bebeğe yönlendirildim. Hafta başından beri sürekli bu konuyu araştırıyorum; ama henüz aldığım bu habere alışamadığım için okuduklarım bana çok yabancı geliyor. Aklımda Acıbadem ve Memorial hastaneleri var. Şu an için Memorial, laboratuvarının daha iyi olabileceğini düşündüğüm için aklıma daha çok yatıyor. İnşallah sizlerin güzel haberlerini okumak ve kendimle ilgili olumlu gelişmeleri ve inşallah bir gebelik haberini de buradan paylaşmak nasip olur.

Merhaba, hoşgeldin. İlk başta zor geliyor ama zamanla alışıyor insan tüp bebek düşüncesine. Hastane kadar doktor da önemli bence. Çok yoğun olmayan ilgilenebilecek bir doktor olursa daha iyi olur. Umarım olumlu haberlerini alırız.

Kızlar histeroskopiden sonra adetin erken gelme olasılığı var mı nasıl oluyor benim dün den beri yumurtlama akıntım var daha 12. Günüm kasık ağrım da var sanırım erken yumurtluyorum böyle bir etkisi oluyor mu biosteron da sebep olmuş olabilir mi

Ben 15 gün erken adet oldum. Korkacak birşey yok dedi doktorum. Şimdi ilk normal adetimi bekliyorum tekrar sürece başlamak için.

Teşekkürler canım şükür sende iyisindir inşallah. Benim doz çok yüksekti 450 ye çıktık baştan itibaren ama benim fsh gen polimorfizm sorunu var o yüzden yüksek doz benim yumurtalıklaı anca uyarıyor
Gonalf dozunuz mu öyleydi inşaallah gebeliğiniz sağlıklı devam eder başken hulusi zeyneloğlu değil mi yani fsh nız mı yüksek

Ben 15 gün erken adet oldum. Korkacak birşey yok dedi doktorum. Şimdi ilk normal adetimi bekliyorum tekrar sürece başlamak için.
tamam canım sağol çok akıntım var şeffaf yumurta akı gibi belki biosteron da sebep oluyordur zaten erken yumurtlarsam erken adet olurum ama 15 gün olmaz benim zaten döngüm 27 gün hayırlısı olsun hakkımızda

A anidefteri Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Benimle aynı kaygıları yaşayan, aynı temennileri paylaşanları görmek rahatlattı beni. Daha sakin bir ruh hali ile hastane ve doktor araştırmalarıma devam edeceğim. Ama çok da vakit kaybetmek istemiyorum. İnşallah doğru bir seçim yapabilirim.

Back
X