2019 Ağustos - Devlet hastanesinde rapor ve tüp bebek süreci

suseyse

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
149
151
Herkese merhabalar,

öncelikle konuyu açmamın asıl nedeni bu sürece başladığımda süreci tam anlatan bir paylaşımla karşılaşmamam.. :) o nedenle süreci aşama aşama yazıp araştıran arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyorum.

Ben 4 senelik evliyim ve araştırmalar sonucu normal yolla gebelik elde edemeyeceğimizi öğrendik.

Eğer tedaviye özelden devam edecekseniz zaten bu bilgiler gerekmez ama kriterleriniz uyuyor ve rapor çıkartmak ve devlet imkanlarından yararlanmak istiyorsanız;

  • 23 yaşını doldurmuş, 39 yaşından küçük,
  • En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
  • Son üç yıl evlikik yılını doldurma ve bu süre zarfı içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi
öncelikle kendinize süreci tamamlayacağınız bir hastane seçin. çünkü her gittiğiniz farklı hastanede herşeye 0'dan başlamak zorundasınız.

Hastane raporu verecek ise tahlillerin mutlaka kendi bünyesinde yapılmasını istiyor.

Randevu alınıp gidildiğin de size bir liste veriyorlar. Yapılması gereken muayeneler istenilen evraklar detaylıca yazılıyor.

Bunlar; spermiogram , adetli iken kadın doğumda muayene, adetsizken kadın doğumda muayene, sigorta belgeleriniz, resim, evlilik cüzdan fotokopisi, rahim filmi, kan tahlilleri eşler için, nüfus kayıt evrakı hem eşiniz için hem kendiniz için.. bu evrakların hazırlanması tahlilleri sonuçlarının çıkması zaten zaman alıyor.

Bu evraklar tamamlandıktan sonra dosyanız açılıyor.. ama bitmiyor. J

2. bir talep listesi daha var. Dosyanın heyete girmesi için 200 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Bu ödemeden sonra 1- Dahiliye randevusu alınıyor genel bir tarama yapılıyor kan testi, EKG ve röntgen isteniyor. Dahiliye uzmanı size dosyası heyete girebilir onayı veriyor + psikiyatri, genel cerrah, nöroloji, üroloji gibi bölümlerden bu tedaviyi görmenizde sakınca olmadığına dair onay almanız gerekiyor. Son aşama raporunuz çıkıyor sistemden onay aldığınız Dr lara raporu imzalatmanız gerekiyor. Raporun imzaları tamamlanınca Anestezi uzmanına gitmelisiniz.. onunda kontrolünden geçtikten sonra son noktaya geldiniz. Artık gününüzü verecekler.

Günü hastaneden hastaneye değiştiği için söyleyemem ama Ben Süleymaniye kadın Doğum hastanesinde 1 ay sonraya gün aldım.

''şunu da belirteyim benim herhangi bir testimde sorun saptanmadı, eşim de varikosel çıktı ve yaklaşık 1 sene önce ameliyat oldu.. ancak bu süre zarfında normal gebelik olabilecek seviyede bir düzelme görülmediği için Tüp bebeğe yönlendirildik. o nedenle Kadın kaynaklı bazı durumlar olursa yukarı da anlattığım süreçte test tahlil gibi bazı değişiklikler olabilir.''

Bu rapordan sonra ödeme yapacağım tek şey ilaçlar. Onlarında %80’ini devletin karşıladığını biliyorum. Bakalım o sürecin sonunda ayrıca bildiririm sizlere. :)
 
Son düzenleme:
peki bu süreçte kullanman gereken yani vucudunu hazırlayan ilaçlar vesaire olacak mı ?
Bu arada çok güzel yazmışsın :) İnşallah herkese umut olur
 
peki bu süreçte kullanman gereken yani vucudunu hazırlayan ilaçlar vesaire olacak mı ?
Bu arada çok güzel yazmışsın :) İnşallah herkese umut olur
Bana herhangi bir ilaç vermedi. ama şöyle; bu rapor sürecinde bir sürü tahlil yapılıyor. eğer o tahlillerle bu süreci etkileyecek bir değer düşüklüğü veya takviye ihtiyacı olursa mutlaka bir ilaç yada ek bir tedavi verirler. Bende herşey yolunda gitti. İnşallah sizlerinde aynı şekilde devam eder..
 
İnşallah :) bende tedaviye başladığımda ayrıntılı paylaşırım sizinle teşekkür ederim
 
İnşallah :) bende tedaviye başladığımda ayrıntılı paylaşırım sizinle teşekkür ederim
Rica ederim... ben buradan devam edecek süreci de paylaşacağım. Lütfen sende paylaş..bu sürece ilk kez girecek insanlar için ön bilgi olur belki.. Kendi adıma konuşayım, fikir sahibi oldukça yapacağım şeyle alakalı daha bir rahat oluyorum.
 
Evet haklısın detaylı olarak anlatmak en iyisi çok güzel yaptın çok memnun oldum :)
 
Çok detaylı anlatmışsın tebrik ederim. Ancak ben izmir’ Heyete girmek icin ücret ödemedim. Bunun dışında amh dusuklugu veya yas gibi problemler varsa ortada 3 yillik evlilik aranmıyor. 1 yıl yeterli.

Raporunuz çıktıktan sonra ilk adetinizin 2. Günü muayeneye gidiyorsunuz. Uzun protokol uygulanırsa o ay Doğum kontrol ilacı kullanıyor ve ara ara kontrollere gidiyorsunuz. Aksi duyumda kısa protokolde hemen iğnelere başlanıyor. Bana verilen ilaçlar 2.500 tl tuttu ancak 1500 tl ilk ilaç kullandım. Gerisini almadım eczaneden. İğnelere başladıktan sonra 4. Gün kontrole gidiyorsunuz. Sonrasında gün aşırı hatta son donemde arka arkaya kontroller oluyor. İlk etapta yumurta buyutucu iğneler kullanılıyor. Tedavini ortasında ise bu iğnelere baskılayıcı iğne ekleniyor. Ortalama adetin 12 ya da 13. Günü çatlatma iğnesi vuruluyor. Diğer iğnelere son veriliyor. 36 saat sonra yumurta toplama işlemi icin merkeze gidiyorsunuz. Anestezi altında yumurtalar toplanıyor.
SiZe günlük olarak embriyo durumu hakkında Bilgi veriliyor. Taze ya da dönmüş transfer durumuna göre yapacağınız seyler belirtiliyor.

Benim 2. Gün transferi oldu yumurtam az olduğu icin. 12 gün boyunca verilen eni ilaçları kullanıyor ve test gününü bekliyorsunuz.

Aklıma gelenler bunlar. Bu arada yumurta toplama günü 900 tl ödeme yapılıyor hastaneye. Bende yumurta az olduğu icin transferde aldılar.

Devlette bana maliyeti 2500 tl oldu kısaca.
 

öncelikle çok teşekkür ederim. bu süreçle alakalı bilgim yoktu. adet günüm muhtemel olarak Eylül 9 gibi olacak 3'ünde beni ilaçlarımı yazmak için çağırdılar. sonra ne olacak süreç nasıl devam edecek bilmiyordum.
Merak ettiğim birşey daha var. yakın bir arkadaşımda yeni Transfer oldu olumlu da sonuç aldı ama iğneleri doğum olana kadar kullanacakmış. 9 ay boyunca iğneler devam edecek mi gerçekten
 
Allah kucağına almak nasip etsin :)
 
bence düşük tehlikesi olduğundan dolayı verebilirler diye biliyorum
 
9 ay kullanılan iğneler kan sulandırıldılar oluyor. Eğer genetik olarak bir problem saptandıysa 9 ay kullanıyorsun. Aksi durumda genelde iğneler en geç 12. Haftada kesiliyor.
 
Arkadaşlar elimde 3 kutu Gonal F, 3 kutu Cetrodite ve 1 adet gonal f enjeksiyon kalemi var.İstanbul'da ikamet ediyorum.İsteyene piyasanın yarı fiyatına vereceğim.
 
Arkadaşlar merhaba,

dün gittim ve ilaçlarımız yazdırdım.. şimdi Adet dönemimi bekleyeceğim.
ilaçlarım yaklaşık 700 TL civarı tuttu. Daphnesw dediğin gibi Yumurta toplama günü 900 TL ödeme yapılması gerekiyormuş. Senden öğrendiğim için onuda sordum hemen şuan bana toplam maliyeti 1800 TL gibi görünüyor.
benim ilaçlarım biraz az tuttu zayıf olduğum için ilaçların miktar ve dozajlarını düşük verdiler. eğer yumurtalar yeterli gelişimi göstermez ise bu dozlarla, ilave ilaç verecekmiş dr.
ama raporsuz olsaydı sırf ilaçlarım 4500 TL tutuyordu Allah herkesin yardımcısı olsun..
 
Merhabalar Suseyse ben de 10 eylülde dahiliyeye tahlile gideceğim. hastanede son adet başlandığımı 16 Ağustos aldılar ama döngüm 26-27 gün onu sormadılar. sonrasında psikiatri vs. bilmiyordum bende 10-11 Eylülde regli olacağım. 2. beklenen reglim 5 Ekim gibi.. sence Ekim ayına benim işlemlerinde yapar mı? Lütfen hep birlikte iletişimde olalım. benim ilk denemem daha önce aşılama vs. yaptırmadım. eşimde morfoloji %1 . 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu ama düzelmedi. yaşımda geçiyor diye burada yapalım dedik ilk denemeyi. Lütfen dua edelim bebeklerimiz olsun. bize sımsıkı tutunsunlar.
 
O kadar çok aradım ki Süleymaniye kadın doğumda tüp bebek deneyimlerini yazan birileri var mıdır diye..Tutuyor mu yoksa özelden farksız mı..Kafam da bir dünya soru vardı ama Semiha Şakir olarak olarak buldum sizi,çok mutlu oldum çook
 
bende çok aradım bulamayınca ve bu yola girince bari ben yazayım dedim. :) henüz tedavim başlamadı muhtemelen bu hafta içi yada önümüzde ki hafta başı iğnelere başlayacağım. :) gelişmeleri yazacağım ama soru varsa aklınıza takılan bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım
 
dahiliye senden bazı tahliller isteyecek EKG kan Vs. onların sonucu çıktıktan sonra randevusuz gideceksin heyet için 200 TL yi yatırıp onay işlemlerini yapacaksın. bir seferde halletmek istiyorsan perşembe günleri git sana da söylerler zaten psikiyatri sadece perşembe hastanede ve bir onay dahi eksik olsa devam edemezsin. onaylar tamamlandıktan sonra raporunu verecekler + adet günlerini o aşamada sorgulayacaklar. ona göre de tedavi başlama tarihi verecekler. raporu aldığım gün bana hemen hemen 1 ay sonrasına gün verdiler. umarım sana da en kısa zamana verirler hemen başlarsın sende
 
Bugın tahlileri verdim yarın gel dedi dr. Perşembe mi gideyim? çalışırken zor oluyor sürekli izin almak zaten ama bu sürecide aksatmakta istemiyorum. nasıl yapmalıyım?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…