Canım ben İstanbuldayım. İki yıl önce yanlış olarak bana erken yumurta yetmezliği, eşime de ileri hareket %0 teşhisi kondu. O ara hamile kalıp, düşük yaptım. Kendim hamile kalabiliyorum diye tedavi istemedim. Zaten testler yenilendi ilkleri yanlışmış. Ama çok stresli kötü bir dönem geçirdim hamile kalamadım. Mart ayında tavsiyeler üzerine emseye gittim. Nesrin hanımın pozitif yaklaşımı beni çok memnun etti, bikaç ay kendiliğimden hamile kalır mıyım diye ilaç tedavisi yaptı olmadı. Eylül başı Bahçeciyi de bi denemek istedim. Umutta cem Çelik’le görüştüm. Kendine çok güvenliydi ama elektriğim tutmadı hocayla. Merkezde de iki saate yakın fiyat vermek için beklettiler ortam çok gergindi. Bu gerginlikle olacağı varsa da olmaz dedim. Ben de emseyi tercih ettim. Tedaviden memnun kaldım aslında, çok kibarlar, herşey tıkır tıkır işledi ama tutmadı işte. Çok araştırmadan girdim bu işe diye şimdi biraz pişmanım. Valla bilemiyorum bende şuan aynı yerde mi devam etsem, en azından laboratuvarı değiştirmek adına Merkezi mi değiştirsem. Senin de tavsiyelerin olursa açığım şuan.
Canım benim de bir sorun yokmuş gibi başlanan tedavimde iki kalbi atmayan bebek ve iki kendiliğinden oluşan dış gebelik var. Benim merkezim de çok iyiydi fakat beni hafife aldılar sizde bir sorun yok diyerek hala da orda dondurulmuş embriyolarım olduğu için onları transfer etmek istiyorlar biz de onlarda bir problem olabileceğini düşünüyoruz. O yüzden yeni merkez arıyoru. Aslında ilk gittiğim merkezdi pişman olma ne kadar da araştırsak kısmet o çocuğun geleceği tarih belli.. buradan ve çevremden araştırdığıma göre bir kaç yer öğrendim ben de onları dolanacağım.. sana da yazayım belki sen de görüşmek istersin..
Aylin Pelin çil. Bu kadın önce memoria şişlide Semra hocal ile birlikteymiş sonra bahçeci de şimdi de Amerikan hastanesinde.. bir tanıdığım tüp bebeğe başlamak için gitti kızı ilaç tedavisiyle doğal yoldan hamile olmaya teşvik etti ve oldu da . Ben de çok takdir ettim açıkçası para hırsıyla hemen girişmediği için tabii nasip işi başka çokça bilgim yok bu kadınla ilgili..ama burada da genelde iyi yorum var.. Amerikan Hastanesi biraz pahalı olabilir diye endişeleniyorum..
Yücel Karaman.. Brüksel tıp merkezi.. sanırım erkek infertilitesinde de baya bir uzmanlığı var ve laporoskopi histerskopi gibi uygulamaları iyi yapıyormuş. Bu doktoru bana kulak burun Boğaz doktoruna gitmiştim o önerdi.. onlar da tüp bebek yaptırmışlar merkezimden şikayet edince bizim bu hocayla oldu dedi.. kulak burun Boğaz doktoruyla bile konuştuğum konulara bak :)
Ayşe karahasanoğlu medipol Hastanesi..
kuzenim aradı bir gün neredeyse hiç yumurtası olmayan kadınlarda bile başarılı oluyormuş diye ben de biraz araştırdım. İlk görüşmesinde 2 saate yakın konuşmuşlar bi tanıdığımla .. genel yorumlar iyi.. bu doktor da transfer opu, diğer olası operasyonlar ve tüm kontrolleriyle kendi ilgileniyormuş. Biraz daha uygun sanırım üstteki merkezlere göre daha hiçbirine gitmedim ama yazılanlardan anladığım..
Cem küçük sen zaten gitmişsin benim ondan çok umudum vardı açıkçası adamın instagramdan hesabını takip ediyorum.. bir hafta 20 kişiden 16 kişi, bir hafta 9 kişiden 6 kişi,pozitif gördü. Ayrıca çokça başarısızlık almış kişileri pozitif görünce paylaşıyor. 21 yıllık hasret sona eridi yok 14 yıllık hasret sona erdi reklamlar aşırı güzel yani ama çok yoğunmuş .. ve de bekleme kısmında ben sabırlıyımdır ama eşim çok bekletilmekten nefret eder o yüzden ben de oradan biraz soğuyorum. Ama bir kere görüşeceğim..
Memoria Şişli Semra kahraman.. çok başarılı ben de tedavimi bu merkezde oldum açıkçası operasyon kısmıyla ilgili bir sıkıntı yok. Semra hoca çok iyi bu işte ama onu sadece bir kere görebildim ben .. her gittiğimde er transfer onu başka başka doktorla çok kalabalık.. ama Semra hocayla devam etmek istiyorum diye ısrar edersen sana teyit verirlerse düşünülebilir,,
Acıbadem’de de sanırım memoriladaki sorun var doktorlar değişiyor demişlerdi yanılmıyorsam.
Ben sadece tek bir doktorun gözetimi altında devam etmek istiyorum.. o yüzden büyük ve tanınmış isimlerdense yukarıdaki alternatifleri araştırdım.
İşte böyle canım nolur siz de araştırdığınız gittiğiniz merkezleri paylaşın ki karar vermemizde yardımcı olsun.