2019 lu anneler buraya

hayat0167

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2025
17
1
1
42
2 eylül 2019 lu oğlum 2 eylül de tam 72 aylık oluyor yollamak istemiyoruz ilk okula her anki bir sağlık sorunumuz yok şükür ama kendini korumayan bir çocuk 1 yıl daha anaokuluna gitmesini istiyorum ama ram raporu almak istemiyorum.siz nasıl bir yol izlediniz acaba ...

72 aylık çocuk zorunlu eğitime dahil oluyor yani mecbur yazdırmak zorundasınız. Ram raporu alırsanız kaynaştırma olarak gözükür ama raporu sonradan iptal etme durumunuz olabilir. Öğretmene danışın çocuğunuz gerekli zihinsel olgunluğu oluştuysa parmak kas gelişimi iyiyse anaokulunda akamedik başarısı iyiyse bence geciktirmeyin gönderin bunu sizin için okul müdürü eşime sordum

Teşekkürler zihinsel veya fiziki bir sorunumuz yok çok şükür ama 6 yas küçük bu yüzden istemiyorum ram raporu dediğiniz tek hekim imzalı olan mi

Teşekkürler zihinsel veya fiziki bir sorunumuz yok çok şükür ama 6 yas küçük bu yüzden istemiyorum ram raporu dediğiniz tek hekim imzalı olan mi
Bir sıkıntınız yoksa mecbur gider. Yok hayır bu ram kurulu ve onların yönlendirmesi ile sağlık kurulu ile alınan rapor ama bunu almak için illa bir özel eğitim durumu olmalı yoksa vermezler

Bir sıkıntınız yoksa mecbur gider. Yok hayır bu ram kurulu ve onların yönlendirmesi ile sağlık kurulu ile alınan rapor ama bunu almak için illa bir özel eğitim durumu olmalı yoksa vermezler
Bana tek hekim raporu ile olabiliyor dendi yani ileride önüne çıkan bisey dendi ama işte evet yok çok şükür

Bana tek hekim raporu ile olabiliyor dendi yani ileride önüne çıkan bisey degil dendi ama işte. Hayırlısı artık çok şükür sıkıntımiz yok zihinsel yada fiziksel ya sadece küçük bi yüzden istemiyorum

Bence hiç rapor olaylarına girmeyin ileride ne olur ne olmaz. Evet küçük oluyorlar ama yaşıtları olacak sosyal olacak birşeyleri daha erken kavrayacak bazı yönlerden iyide oluyor yani hakkınızda hayırlısı olsun

Tabiki ram raporlu biseyi sağlam çocuğuma yapmam kesinlikle ama işte inanın bilmiyorum konuştuğum bir değil aslında bir çok öğretmen 6 yaşı uygun görmüyo birde tam yaşıtları olmuyor Eylül olduğu için Ocak doğumlular la aynı sınıfda da olucak işte ondan buyuk oluyorlar bixim okulumuzun müdürü de ben yollamadim dedi konusdum kafam karıştı ya

Evet çoğu öğretmen uygun bulmuyor zaten ki öğretmeni geçin çoğu insan uygun görmüyor ki saçma o kadar erken olması endişeleriniz de haklısınız ama her şey beklediğinizden daha iyide ilerleyebilir. Hani raporsuz vs halledecek bişey bulursanız göndermeyin ama rapor muhabbetine hiç girmeyin

Şöyle düşünün bu sene anaokuluna giderken de kendinden büyüklerle gidiyor. Onun açısından bir fark olmayacak.

Kesinlikle öyle Ekim de doğan cocuklarin bu hakkı vAr 29 günle. Biz büyümüş oluyoruz valla şaka gibi

Evet tabiki doğru ama işte burada öğretmen yanlarında benim oğlum kendini çok koruyamiyor ve daha oyun çocuğu.
Okulların açılmasına 5 ay var. O zamana çok değişir daha, her çocuk oyun çocuğu zaten. Ram raporu olmadan erteleme olmuyor maalesef. Rapor almayı istemiyorsanız çocuğunuzu okula hazırlayın bence. Ağustos eylül annelerinin en büyük handikapı bu okul meselesi

Geç gitmesinin zararı olmaz, bilişsel olarak daha iyi geliştiğini algıladığını kavradığını görüyoruz ilerleyen yıllarda.69 72 ay arası zorunlu mu oluyordu, hep karıştırıyorum bu ayları. Çocuğunuz 1 yıl devamsız görünebilir, 1 gün bile 1. Sınıfa gitmemiş olması lazım. Devamsızlıktan kalır ve bir sonraki sene sınıf tekrarı yapar.

72 aylık çocuğu hekim onaylı ram raporu dışında erteleyemezsiniz en fazla sınıf tekrarı mantığıyla okula yollamazsiniz ,okula gidip imza verirsiniz.

Ama o zaman da anaokuluna veremiyorum evet 72 ay zorunlu deniliyor

Evet çünkü birinci sınıfta kaydı görünüyor. Benim oğlum yaşıtlarından hafif geride ben geç göndermeyi düşünüyorum ram raporu alınır gerekirse, ilerleme kaydettikçe rapor da ortadan kalkıyor. Ancak bu şekilde hem 1. Sınıfa gitmez kaydı da olmaz siz de anaokuluna yazdırabilirsiniz.

Ram raporu tek hekim imzalı olan mi oluyor çünkü sağlık sorumuz yok 2019 lumu oglunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…