Kafandaki tüm sorular tedavi başlayınca sırasıyla yanıt bulacak. Belki kolay olacak bazı adımlar belki seni biraz zorlayacak. Ama sonuç olarak su akacak yolunu bulacak. Rahat olmak istiyorsan sadece günün getirdiklerini yaşamalı bir adım sonrayı zamanı gelince düşünmeni tavsiye ederim. Başlarken kabul etmek gereken bir süreç var, bu bir tedavi bazen bir, bazen iki,üç, kısaca ne zaman yüzünün geleceğini bilemezsin ama sonuçta güleceğine inanırsan, herşeyi daha kolay yaşar, yıpranmadan bu süreci tamamlarsın bence.
Başkalarının hamilelik haberine üzüldüğünü söylemişsin ama bence duygularını yanlış kelimelerle ifade etmişsin. Başkalarına üzülmek demek “ o neden anne oldu” altında fikrini barındırır. Oysa sen “ o da anne oldu, ben neden olamadım” ruh halini yaşıyorsun.. yani aldığın her hamilelik haberinde kendine tekrar tekrar üzülüyorsun gibi geldi bana. Herkesin hayattaki zorlukları başka, herkes kendince mücadelesini veriyor.. nasıl ki, birilerine göre daha kolay elde ettiğimiz şeylerde kendimizi başkaları ile kıyaslanıyorsak, zorluklarda da bunu yapmamalıyız. Sonuçta bu bakış açısının bir faydası da olamaz. Bunun yerine hamile arkadaşlarımıza, bizim özlediğimiz ve beklediğimiz duyguyu yaşayacakları için sevinebilmek için, yakında bizim de bunu yaşayacağımıza güçlü bir şekilde inanmamız lazım. Böyle bakabilirsen bence yaşadıkların senin için biraz daha kolaylaşacaktır.