2019 Nisan,Mayıs,Haziranda Tüp bebeğe başlayacaklar

Kaçıncı tüp bebek denemeniz?

• Ankete Katılan
    150
Cevap yazdığın için teşekkür ediyorum rabbim emeğimizi boşa çıkarmasın inşallah
Rica ederim canım lütfen canını sıkmamaya çalış rabbim nasip etmişse o bir yumurtadan bulur seni bebeğin amiin inşallah rabbim hiç kmsenin emeğini heba etmesin zor çok zor 😟

Sperm bozukluğu dediğiniz morfoloji mi doktorlar onu pek önemsemiyor bizim de 2 diye endişelenmiştim ama doktorum önemli olmadığını söyledi.Zaten forumda 0 morfolojiyle hamile kalanlarda var.Onun dışında bir sorunumuz yok.siz kromozom ve pıhtılaşma mı yaptırdınız
Evet morfoloji evet tüp bebek olunca pek önemi kalmiyor. Evet kromozom temiz çıkti sıkıntı yok. Pihtilasma da heterezigot mutasyon cıkti. Gerci onun icin de onemli degil dedi. Histereskopi yapildi onda da problem yok.

Pıhtılaşma testi yaptırdınız mı? Morfoloji ve hareket tüp bebekte önemli değil,Bahçeci zaten kaliteli spermi seçip yumurtaya enjekte ediyor.hız hiç önemli değil çünkü sperm yumurtaya ulaşmaya çalışmıyor 🤣
Evet hız sayı önemli degil ama morfoloji onemli malesef. İki deneme de morfoloji kötü oldugu için döllenmenin az oldugunu soylediler
10 yumurtadan 3-4 tane dolleniyor. Bir tane blast embriyom oldu o da düştü(cgh yapılmıstı)
Pıhtılaşma testleri yaptırdım. Mthfr homozigot cıktı iğne ve aspirin kullanıyordum..
Düşükten sonra genetik druna gittim iğne fazla geldiği için düşük olmus olabilir dedi
Pıhtılaşma varla yok arası aspirin sana yeter dedi..

Evet morfoloji evet tüp bebek olunca pek önemi kalmiyor. Evet kromozom temiz çıkti sıkıntı yok. Pihtilasma da heterezigot mutasyon cıkti. Gerci onun icin de onemli degil dedi. Histereskopi yapildi onda da problem yok.
Bu kadar testler vs hiç bir sorun yok yani peki doktorun yorumu nedir negatif olmasında?bu arada yaşınız kaç?kaç yıldır çocuk düşünüyorsunuz?

Evet hız sayı önemli degil ama morfoloji onemli malesef. İki deneme de morfoloji kötü oldugu için döllenmenin az oldugunu soylediler
10 yumurtadan 3-4 tane dolleniyor. Bir tane blast embriyom oldu o da düştü(cgh yapılmıstı)
Pıhtılaşma testleri yaptırdım. Mthfr homozigot cıktı iğne ve aspirin kullanıyordum..
Düşükten sonra genetik druna gittim iğne fazla geldiği için düşük olmus olabilir dedi
Yaaa çok kötü olmuş ne demek iğne fazla geldi 😖 bizim morfolojimiz 2 buna rağmen 4 yumurtadan 3 tanesi döllendi 2 tanesi iyi kalite 1 tanesi orta kaliteydi.Morfolojiyi 2 görünce bende doktora sorunumuz belli oldu galiba demiştim de hayır morfolojide sorun yok demişti ilk görüşmeye gittiğimde yani.

Hatta hatırladım şöyle açıklamıştı doktor,sperm sayısı çok fazla tabiki incelendiğinde en ufak bir anormallik görülünce o sperm eleniyormuş,yani çok fazla elenen sperm oluyormuş ve aslında elenenlerin içinde sağlıklı gebelik sağlayabilecek spermlerde varmış.

Yaaa çok kötü olmuş ne demek iğne fazla geldi 😖 bizim morfolojimiz 2 buna rağmen 4 yumurtadan 3 tanesi döllendi 2 tanesi iyi kalite 1 tanesi orta kaliteydi.Morfolojiyi 2 görünce bende doktora sorunumuz belli oldu galiba demiştim de hayır morfolojide sorun yok demişti ilk görüşmeye gittiğimde yani.
Dogal yolla gebelik oldu mu hiç peki?
Morfolojiyi cogu dr onemsemiyor ama dollenmede onemli.

Bu kadar testler vs hiç bir sorun yok yani peki doktorun yorumu nedir negatif olmasında?bu arada yaşınız kaç?kaç yıldır çocuk düşünüyorsunuz?
Açıkçası o da yorum bulamıyor en son genetik testleri söyledi ama o da problemsiz bir daha gorusmedik. 5 yıllık evliyim 37 yaşındayım hiç korunmadık maalesef olmadı bu dönem de mecburen tüp bebek. 1,5 yıldır ugrasiyoruz

Açıkçası o da yorum bulamıyor en son genetik testleri söyledi ama o da problemsiz bir daha gorusmedik. 5 yıllık evliyim 37 yaşındayım hiç korunmadık maalesef olmadı bu dönem de mecburen tüp bebek. 1,5 yıldır ugrasiyoruz
Hiç bir sebep bulunamaması çok daha can sıkıcı inşallah kavuşuruz bebeğimize

Evet haklısınız morfoloji gebeliğin ilerlemesinde çok etkili oluyor zaten sperm de tüp bebekte 3.gün devreye giriyor.düşüklerin bir çoğunun morfoloji ve kalite kaynaklı olduğunu söylüyorlar.

Merhaba arkadaslar
Bende 3.deneme için hazırlanacağım, temmuz gibi..
Hangi multivitaminleri kullanıyorsunuz yazabilir misiniz

İki denememde umut tüp bebek de oldu 3.de orda deniycm cem hocayla..
İlki negatif ikinci beş haftalık düşükle sonuclandı
Eşimde morfoloji 1 sayı ve hareket azlıgı var
Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün
Merhaba aynı sorunlar bizde de var.hatta ben de yumurta kalitesizliği ve pıhtılaşma da mevcut.doktorum bana impryl ve artmed diye iki tane vitamin verdi 3 ay kullanmamı istedi.şu an onların yanında krill oil omega 3 ve arısütü propolis kullanıyorum.

Merhaba aynı sorunlar bizde de var.hatta ben de yumurta kalitesizliği ve pıhtılaşma da mevcut.doktorum bana impryl ve artmed diye iki tane vitamin verdi 3 ay kullanmamı istedi.şu an onların yanında krill oil omega 3 ve arısütü propolis kullanıyorum.
Merhaba tesekkur ederim
Arısutunu bende dusunuyorum hangi marka aldınız acaba
Benim yumurtalarım da orta kaliteymiş. Granül varmış. Embriyolog cok onemsemiyoruz dedi son denemede yumurtanın kendi yapısında olan birseymiş ama bende bi tık fazla o da yaşla ilgili sanırım
Bizde ki en onemli sorun morfoloji

Merhaba tesekkur ederim
Arısutunu bende dusunuyorum hangi marka aldınız acaba
Benim yumurtalarım da orta kaliteymiş. Granül varmış. Embriyolog cok onemsemiyoruz dedi son denemede yumurtanın kendi yapısında olan birseymiş ama bende bi tık fazla o da yaşla ilgili sanırım
Bizde ki en onemli sorun morfoloji
https://instagram.com/beeoariurunleri?utm_source=ig_profile_share&igshid=ps5gk87g90df buradan alıyorum arı sütü ve propolisi.morfoloji için de eşim keçiboynuzu tüketiyor.

Merhaba arkadaşlar.Ben şubatta ilk tüp bebek denememi yaptım şubatın 14ünde 8 yumurta toplandı kaliteleri kötü olduğu için transfer yapılmadı 3 ay sonraya ertelendi. 24ünde ilk adetim geldi martın 25inde de ikinci adetimi oldum herşey normaldi.ancak dün yani son adetimden 12gün sonra tekrar adet oldum.böyle bir durum yaşayan oldu mu?Bu tüp bebek ilaçlarının yan etkisi olabilir mi?Daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım.

Merhaba arkadaşlar.Ben şubatta ilk tüp bebek denememi yaptım şubatın 14ünde 8 yumurta toplandı kaliteleri kötü olduğu için transfer yapılmadı 3 ay sonraya ertelendi. 24ünde ilk adetim geldi martın 25inde de ikinci adetimi oldum herşey normaldi.ancak dün yani son adetimden 12gün sonra tekrar adet oldum.böyle bir durum yaşayan oldu mu?Bu tüp bebek ilaçlarının yan etkisi olabilir mi?Daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım.
Opu sonrası erken olabiliyor

Tekrar merhaba hanımlar.
İzmir Smyrna'da deneyecektim ben ilk tüp bebek denememi ancak son anda fikrimi değiştirdim ve şu an İstanbul'dayım. Ani bi kararla Bahçeci Fulya ile görüştüm ve içime sindi. Nisan sonundaki adet dönemimde tedaviye başlıyoruz. Tüm tahlilleri, filmleri yanımda götürdüm. Muayene etti. Uzun uzun konuştuk. "Hiçbir problem görünmüyor, yaşına rağmen şansın yüzde 45" dedi doktor. Pozitif ve güler yüzlü bi ekipleri var. Fiyatlar da makul geldi bana. Ekstra bir şey istenmedi.
Var mı aranızda Bahçeci Fulya'ya giden?
Merhaba öncelikle tedaviniz hayırlı olsun, anladığım kadarıyla şehir dışından İstanbul’a gideceksiniz, ben de aynı durumdayım ilk tedavim olacak İstanbul u düşünüyorum, konaklama durumunu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? Ben de bunu ayarlamaya çalışıyorum, işin bu kısmı da beni çok düşündürüyor.

Merhaba öncelikle tedaviniz hayırlı olsun, anladığım kadarıyla şehir dışından İstanbul’a gideceksiniz, ben de aynı durumdayım ilk tedavim olacak İstanbul u düşünüyorum, konaklama durumunu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? Ben de bunu ayarlamaya çalışıyorum, işin bu kısmı da beni çok düşündürüyor.

Teşekkür ederim, sizin de hayırlı olsun.
Hastaneye çok yakın konumlarda oteller var. Özellikle yapılmış sanırım. Dışardan gelenler o otellerde konaklıyormuş. Benim kalabileceğim birkaç kişi var İstanbul'da ama açıkçası ben de otelde kalmak istiyorum daha rahat etme açısından.
Tedaviye adetin ikinci günü kendi doktorumla haberleşerek başlayacaklar. İğneleri, dozları Bahçeci'deki doktorum belirleyecek, 4 gün kadar iğneleri yaptıktan sonra İstanbul'a gideceğim. Opu'ya kadar gerisini Bahçeci takip edecek yani.

Back
X