Sana tek onerim laparoskopiyle kistini aldırman. Yada eger kistin küçükse tüp bebek... Ben 1 buçuk yıllık evliyken ameliyat oldum ve kurtuldum. Bir buçuk yılda yapmadigim tedavi kalmadı. Hsg çektirdim. Tüplerim acıktı. Geçici menapoza sokuldum. Soğan kuru yaptım. Doğum kontrol hapı kullandım... en son da ağrı verdiği için aldırmak zorunda kaldım. Iyi ki aldırmışım.. büyüdükçe organlara yapışıyormuş bu kist ve benim bagirsagima yapışmıştı. Büyüyünce tüp bebek şansın bile kalmıyor çünkü onun büyüklüğü bebegin gelişimini ilerletmiyorKizlar Selam umarim herkes iyidir.. Size bir sorum olacak. Bugun doktora gittim. Alttan muayene de sol yumurtalikta ufacik bir çikolata kisti oldugunu söyledi. Bazen tüpleri de tıkayabiliyor ve hamilelik olusmuyor spermler gidemedigi icin dedi sanirim bunu da rahim filminde gorecegiz. Cok sorun teskil eder mi bilemiyorum ama ben sorun etmedim. Enfeksiyon da varmis tabii ilk once onu halletmek istedi. Yumurtaliklarda sorun yok gayet iyi gorunuyor dedi.Sol yumurtalikta ki yumurtan 2 gun once falan catlamis dedi yani tahminimce Pazartesiye denk geliyor pazar günü de iliski oldu. Enfeksiyon için fitil ve antibiyotik verdi. Simdi sorum su sizce ilaclara baslamali miyim ? Tedirginim pazartesi gunu spermle yumurta ya bulustularsaKafamda deli sorular. Ne dersiniz basindan gecen ya da fikri olan var mi ?