2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Babaannelik hic yapmiyorki 2 bucuk yasinda olacak, bir bardak su icirmismi. Ben boğulur diye korkarim, yediremem iciremem der. Duru'ya doğum oncesi 2 gün sana bırakırız doguma giderken demistik. Olmaz onuda hastaneye alin, almazsanir ben yemek yediremem demisti. Bizde olmaz sende kalacak diye ısrar etmistik, o zaman 2 gunde olmezya acliktan bekler anasini dediydi. Tesaduf erken dogum yaptim o yoktu umit yanındaydı. Ben bir şaka yapıyor saniyordum ozamanlar, bir gun gercekten biraktik. Hastaneye gittik 5 saat yoktuk. Bi geldik cocuk mama diye ağlıyor, bir lokma vermemiş korkudan vermedim dedi utanmadan. Esim cok sinirlenmisti, oz aman aralari baya açıldı.
Yaaa ne garip kadınmış bahar doğum yaptığında da gelip kahvaltı yapıp gidiyordu ya hiç unutmuyorum benim bile içime oturmuştu😒 sözde yardım edecek tam öcüüymüş kv. Aman yerinde sağ olsun senin gücün kuvvetin yeter yavrularına Allah onu sana seni ona muhtaç etmesin.

İndirdim canım bn de hiç yapmadım kek tarzı bişey oğlancığıma yapayım inş.pekmezi gçrünce içim cız etti yalnız. Kaynamayan pekmezlerden almıştım bir küçük kavanoz oğlancığa vereyim diye kaynayınca pekmezde bilmem de maddeleri yanıyormuş zararlıymış falab ya. Neyse az az katıyordum kahvaltısına tahin pekmez falan yapıyordum. Geçen dolaptan düştü olduğu gibi kırıldı çöpe gitti😔 yeniden alacam. Normal pekmezin yarardan çok zararı varmış kızlara da hiç vermedim ben🙄
Öncelikle pekmezine uzuldum😢 İlk kez duyuyorum miss ne zararı var ki pekmezin doktorlar bile pekmez verin der hep ve ben hep veriyorum kaynamamis olanı nereden buldun

Kızlar bu arada hiç suyla oynattınız mı bebeleri😁 benimki banyoda oynuyor ama yetmiyor tabi. Kızlar bu kadarken yaz mevsimiydi balkona koyardım su, leğen kap kacak doldur boşatırlardı. Oğlana da bugün deneyim dedim mama sandalyesinde önüne bir kapla su koydum kudurdu edepli oynaması yok ki. Her tarafa su saçıldı şap şup vuruyor kızlar da gülüyor bu da iyi yapıyorum sanıyor🤣 edepli oynasa hergün biraz oynatırım aslında güzel oluyor bebekler çok seviyor

Kolay gelsin canım iyi gelecek size değişiklik iyidir. Ayşe de kolay uyum sağlar da zorlanmazsınız inşallah orda. Benim kızlar da krep istedi kendileri yaptı ben sofrayı kurarken 😁küçüğüm çok fena hamurunu beraber hazırladık bir iki çevirdi sonra biraz başında durdu ablaya kitledi gitti oturdu ben yoruldum diye🤣🤣
Ohhh iyi yapmışsın içim soğudu valla demiycekler tabi kendileri mi kesilip biçiliyor sanki😒
Hiç ben içimde insan büyüttüm be muhatap olduğum kesime bak🤣🤣🤣

Öncelikle pekmezine uzuldum😢 İlk kez duyuyorum miss ne zararı var ki pekmezin doktorlar bile pekmez verin der hep ve ben hep veriyorum kaynamamis olanı nereden buldun
Bunu almıştım trendyoldan canım. Soğuk sıkım pekmez diye geçiyor. Şöyle diyim üzüm yüksek ısıda uzun süre kaynatılınca kansolejen maddeler ortaya çıkıyor. Bu sıkım lar düşük ısıda kaynatma yaparak elde ediliyor. Tadı daha hafif bir de. Kansolejen madde çıkmayan dut pekmeziydi sanırım bir gıda mühendisinin sayfasında okumuştum.

Eklentiler

• Screenshot_2021-01-24-16-32-44-569_trendyol.com.webp
    Screenshot_2021-01-24-16-32-44-569_trendyol.com.webp
    22 KB · Görüntüleme: 20
Evet biliyorum canım zaten ondan korkuyorum hamilelikte çok çektim ölümden döndüm gerçekten yüksek lavmana rağmen çıkış olmamıştı doktor müdahale Etmek zorunda kaldı doğumdan daha zor zamanlardı benim için
Hatirliyorum bende o dönemde kabiz olmuştum isyerinde oturup ağlayacaktım o derece kötüydüm :(

Benim kizda hergun yapiyor ama sert sert bazen yumusak baya ugrasiyorum sabah zeytinyagi gun kurusu kuru erik kuru dut bol su hepsinden veriyorum. Insallah bagirsaklari vir an once duzene girerde bizin gibi oturur yiyip icip kalkarlar. Fitilden de korkma ben hic yapmadim ama rahatlatir kuzucugu

Bunu almıştım trendyoldan canım. Soğuk sıkım pekmez diye geçiyor. Şöyle diyim üzüm yüksek ısıda uzun süre kaynatılınca kansolejen maddeler ortaya çıkıyor. Bu sıkım lar düşük ısıda kaynatma yaparak elde ediliyor. Tadı daha hafif bir de. Kansolejen madde çıkmayan dut pekmeziydi sanırım bir gıda mühendisinin sayfasında okumuştum.
Şu son cumlene kadar tedirgindim. Kayınvalidem dut pekmezi yapip vermişti. Ben de doğal diye kıza da veriyordum. Neyse ki dut isitilinca sorun olmuyormuş 🤗

İndirdim canım bn de hiç yapmadım kek tarzı bişey oğlancığıma yapayım inş.pekmezi gçrünce içim cız etti yalnız. Kaynamayan pekmezlerden almıştım bir küçük kavanoz oğlancığa vereyim diye kaynayınca pekmezde bilmem de maddeleri yanıyormuş zararlıymış falab ya. Neyse az az katıyordum kahvaltısına tahin pekmez falan yapıyordum. Geçen dolaptan düştü olduğu gibi kırıldı çöpe gitti😔 yeniden alacam. Normal pekmezin yarardan çok zararı varmış kızlara da hiç vermedim ben🙄
Aa çok şaşırdım şu an ben de yengemin kendi yaptığını getirmiştim memleketten mis gibi ev yapımı kendim yemeye kıyamıyorum. Olabilir şeker oksitleniyordur belki zaten yanmış pişmiş herşey aslında faydasız en güzeli çiğ yemek. Ama pekmezin faydası toprakla harmanlanmasından dolayı demir var içinde üzümün bir faydası kalmıyordur belki ama demir aldığımız kesin.

Bu arada geçmiş olsun 😕
Kızlar bu arada hiç suyla oynattınız mı bebeleri😁 benimki banyoda oynuyor ama yetmiyor tabi. Kızlar bu kadarken yaz mevsimiydi balkona koyardım su, leğen kap kacak doldur boşatırlardı. Oğlana da bugün deneyim dedim mama sandalyesinde önüne bir kapla su koydum kudurdu edepli oynaması yok ki. Her tarafa su saçıldı şap şup vuruyor kızlar da gülüyor bu da iyi yapıyorum sanıyor🤣 edepli oynasa hergün biraz oynatırım aslında güzel oluyor bebekler çok seviyor
Ben de her banyoda oynatırım çok seviyor ama eve almadım bir kere köpük ve sünger etkinliği yapayım dedim köpüklü ellerle kucağıma gelmeye yeltendi bir daha yapmadım 😅

Yaz gelsin ben de çok oynatırım

Pekmezi ben de biliorum umuttan beri de pek de dikkat ettigim söylenemez.
Sekeri de pişirmemek gerekior o zaman keklerde falan yuksek isida uzun sure pisince oluyormus diye biliorum.
Dikkat edilmeye kalksam ooooo her seyde var sorun keske edebiksem aslinda.
Kaynanamin pekmezi var suan ama o da kac saat kaynatiyordur kazanda.
Demir de litrelerce yemek lazimmis aslinda
Soguk sıkım aldırayım ben de esime bari az az yiyorlar zaten.
Mesela bali da pisirmeyin diyorlar 1 yas sonrası koyulacak ya keklere falan

Yumruğunu masaya vurdu ve pembiş biberonuyla suyunu içti. Kimse delikanliligimizi sorgulamasin 💪🤣🤣🤣
Oy yumruğunu severim. Minik delikanlım. Allahım esirgesin.
@sekerpare5939 tava gerçekten çok iyiymiş tam kafaya geçirmelikmiş 🤪
Kesinlikle özel günlerde genele yönelik hediye alınmaz bizde. Tava vs. Alınınca ne diyeceğimi bilir.
Sorma sorma ben de sabahtan beri sinir doluyum burda konuştukça daha da doldum 🥸 ben de babalar günü için kızıyla tüm güzel fotolarından seçme yapıp takvim yaptırmıştım. Her aya başka bir fotosu var. İş yerinde masasında duruyor baktıkça da aklına gelmiyor mu acaba ben bu kadına anneler günü hediyesi almadım. Hatta anneliğe dair hiç bir hediye almadım diye 😡😡
Erkek kimyası biz gibi değil maalesef. Masadaki takvimi görür. Senin jestin hoşuna gider ama yeni bir güzellik yapmayı çağrıştırmaz. Bazen dürtmek lazım belki. Ama dürttükten sonra gelen hediye ya da yapılan iş de tatsız tuzsuz olur.
@Zeyay1420 Aslihaydo Aslihaydo dün gece ben de hiç uyumadım yaa. Zaten saat 12.30 gibi yattım. 1.30 da çocuğu yanıma almışım hiç hatırlamıyorum eşime diyorum ki sen mi verdin 🙈 yanıma yer yatağı yapmayı o yüzden de seçtim en azından çocuk düşse kendi yatağına düşecek. Sonra zaten 3 te uyandı meme mama sonra 5 de uyandı bu sefer uyumadı da ağlayıp duruyor yanında uyumuşum kolum uyuşmuş tam yerime geçtim 6.30 gibi yine ağladı bu sefer eşime dedim daha yeni yattım kolum uyuşmuş sen bak diye sonra o alınca uyandırıyor diye yine kendim baktım 7.30 a kadar öyle emdi uyudu uyumadı kalktık. Toplasan kaç saat uyumuşumdur bilmiyorum. Gözlerm yanıyor. Dişdendir di mi ya lütfen öyle olsun 🙏🏻
Biz de gece çok az uyuduk. 2? Ye doğru uyumuştum 2 de kalktı 4 buçuğa kadar oyun. Biraz oynadım baktım gözümü açamıyorum. Babasına kitledim. Sonra besleyip uyuttum. Sabah babayı uyusun diye bırakıyoruz.
Acilll!
Kızlar ya Zara son 1 haftadır kakasını yapmakta çok zorlanıyor komposto falan veriyorum son 3 gündür de çok sert yapıyor normalde günde 1 kez yapardı ama 3 gündür hem az hemde sert yapıyor
Eşim fitil almaya gitti ben vermek istemiyorum eşim verelim diyor hamilelikte bu konuda ölümden döndüm ya o da öyle kötü olursa diyor sizce ne yapayım daha önce kendim de hiç fitil vermedim nasıl verilir fitil veya vermeli miyim eşim birazdan gelip verelim diye tutturur
Hiç fitil vermedim hanımağama kıyamam. Çok rahatsız olup zorla yaptığında poposunu kantron yağı ile siliyorum. Rahatlatıyor.

Yaaa ne garip kadınmış bahar doğum yaptığında da gelip kahvaltı yapıp gidiyordu ya hiç unutmuyorum benim bile içime oturmuştu😒 sözde yardım edecek tam öcüüymüş kv. Aman yerinde sağ olsun senin gücün kuvvetin yeter yavrularına Allah onu sana seni ona muhtaç etmesin.
Evet bana bu zamana kadar hiç yardımı olmadı. Ama her gün arar o şekil ilgilidir, Telde sorar. Bırak gelmesin şimdi dahada yakın oturuyoruz, ama görüşmüyoruz. Hep gelin diye arar, nadir gidiyorum. Demez çocuğun birinide ben alayım sadece gel der. Esim gitme gormek isteyen kendi gelsin der. inanır mısın yeri geliyor bu soguk havada kızı kanguruya takıyorum, umut'u yanima alip alışverişe çıkıyorum.elimde poset 2 çocuk. Marketlerin eve getirmesi o kadar isime yaradiki. Ama kasap için halk ekmek icin mecbur çıkıyorum. Şakasına diyorum sana birakiyim işim bitsin alırım. Hayır anasız olmaz besleyemem diyor. Tok birakiyim diyorum durmazlar diyor. Böyle yapa yapa esimde kızdı gitmiyorda, gitmede diyor. Cok yakınız ama mesafeliyiz.

Kızlar ben bu keki ipeğe yapıyorum. ikidir çok seviyor.iştahsız bebesi olanlar bir denesin hem elinde yiyebiliyor hem de ağzına verince
Eki Görüntüle 2768145
Afiyet olsun ipek kızımıza yarasın.
Ekran görüntüsünü aldım benim kız kek hastası. 2 gunde bir kek yapıyorum. Bunuda bir deniyim. Teşekkür ederim 😘

evet canim, hatirliyorum dertlesmistik hatta, ne günlerdi, gecti gitti. şükür..

şimdi oturamıyorum diye dertleniyorum, o zaman kalkamıyorum diye dertlenirdim. 😄

şükür bin kez, gerçekten. yasarken o kadar aklima gelmemişti biliyor musun üzülmek, o ara nasıl yapacağız diye düşünmekten fırsat kalmamış, şimdi arada aklıma geldikçe üzülüyorum, sonra geçti gitti diyorum, gecti gitti, şükür. bu covit de geçecek, onun arkasından da öyle konuşacağız insallah
Şükür dilzarım. Rabbim dermansız dert vermesin. Bu arada Asım paşama kocaman maaşallah.
Pekmezin armutunu, keçiboynuzunu, üzümünü ayrı ayrı aldım organik. Veriyorum da 6 aydan beri sabahları tahin pekmez kurtarıcı. O zaman sadece dut pekmezi vereyim onu da kuzen yapmış.
Suyu çok seviyor ama kış işte. Yüzünü yıkarken bile o kadar heyecanlanıyor ki... Jadesi Jadesi o içinde büyüttüğünü severimmmm.🥰🥰🥰. O ne güzel limon yemedir. Biz de eline veriyoruz elma gibi yiyor. Bahçeden koparıyor babasının yardımıyla. S Susam_tanesi maaiallah İpek böceğime.

Back
X