2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar bu ev her sabah aynı dağınıklıklıpa nasıl kavuşuyor ya😢 hergün sil baştan topla sil süpür yine aynı. Göktuğ u uyuttum şimdi hızlıca ev toplayıp öğlene yemek hazırlamalı. Oyy anam ki oyyy🥴🥴🥴 gece de az uyandı diye seviniyorum 3,5 du kalktığımda. Meğer ağlamış duymamışım 2 kez eşim mama vermiş geri uyumuş. 😑 Nasıl duymadım ya diyorum. Yemin ediyor yanında basbas bağırıyor sen uyuyordun ben de yaptım mamasını uyuttum geri dedi. İyi de olmuş aslında düşününce🤣
Aslında iyide olmuş, nasılsa aç açıkta kalmamış. Gün içinde Demek ki ne kadar yoruluyorsun. Arada böyle uykular şart

Evet ne kadar güzel bir söz 🎀 istemesek de yasanıyor tatsızlıklar.sonucta iki ayrı kültur bir araya geliyor.ayni memleket hatta aynı köy bile olsa kültür değişebiliyor.mesela biz eşimle aynı cografi bolgedeniz ama aileler bambaska🤷‍♀️
Kurdugun denge hakkında.bize de biraz ipucları verir misin?🤗
Aslında denge herkese göre değişiyor. Bazen o an ne yaşamak istiyorsam ona göre davranıyorum. Huzur istiyorsam kavga olmasın diye alttan alıyorum ama yeri geldiği zaman da asla unutturmadan yaptığını hatırlatıyorum. İnan bana biz ne yaparsak yapalım karşındakinin ne huyu ne karakteri değişmez. Sadece günü kurtaran hareketler bunlar. İki tarafın da birbirini anlıyor ve saygı duyuyor olması lazım ki bazen biz alttan alalım bazen karşımızdaki ama maalesef olmuyor işte. Benim gençlikle aramdaki fark, sadece lüzumsuz şeyleri artık dert etmemek ve karşındakinden fazla bir şey beklememeyi öğrenmek oldu. Yoksa doğru davranış herkese göre değişiyor yok bunun bir ortası. Keşke olsa da formülü uygulasak.

Bugun... Anneciğim bizi bırakıp gideli 7 yıl oldu.. Güzel kadınım ela gözlüm adı gibi nurlar içinde yatiyodur inşallah 😥 Ben bugünlerde öncesinde sonrasinda bir hafta kadar hep o anları yaşıyormuş gibi oluyorum kizlar o yüzden pek giremedim yazamadım da.. Okuyabilirseniz bı Fatiha🙏♥️
Allah rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın. Rabbim sizlere evlatlarınla ailenle sevdiklerinle hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Selam kizlar benim kizin disi patlamak uzere cok bagiriyor iki elini yumruk yapip bagiriyor yarina randevu aldim doktor bakalim demis
Sigortada hallolmadi galiba.
Karya uyuyor askim kalksin disari cikaricam. Biraz hava alsin. Siz nasilsiniz ?
misskokulumm misskokulumm demek cok yorulmussun canim
Kalppare Kalppare canim iyiki dogdun nice guzel senelerin olsun sevdiklerinle 💕

Ben taktırdım reglin 3. Günü takıldı. 2 dakika sürmedi. Hatta giderken baya korkutanlar olmuştu. Korktuğum gibi degilmiş. Suresi cok kisa olduğu için sorun olmuyor. Benim ilk gün hafif karın ağrım oldu, 10 gün sonra kontrole gittim herşey normal di vucut kabul etmiş. Sen daha hiç regl olmadın mı. Olmadiysan yakındır olman zaten.
olmadım canim. ilk gebelikte de 8 ay 1 hafta sonra olmuşum sonra civana gebe kalmışım. resmen senede 1 adet 1 bebek oldu bizim durum😖
Helinnnnn Helinnnnn
Aa evet bak o taktik bizde de çok var.
Genelde hep tamam yaparim, yapariz, hallederiz der. Ama kaç zaman sonra, ne şekilde sen bi de bana sor.
Napalim Allah geçim nasip etsin.

Kayinvaliden ne iyi helin Maşallah nazar değmesin
amin arkadaşım Allah eşlerimize biraz empati bizlerede sabır versin🙏
Kızlar ben delirmek üzereyim artık bizim kız uyumuyor u yu mu yor. Gündüz uykuları düzene girdi ite kaka 1 saat uyuyor onunda yarısında meme emip dalıyor tekrar bu bile kabulüm 2 uyku yapıyor bazen 2.5 bazen 3 saat uyuyor gündüz ama gece bi haller oluyor. Mesela bugün 9 gibi uyudu 11 e kadar 5 kere kalktı 11 de tamamen ayıldı 12.45 gibi uyudu taa tek sese ışığa her şeye uyanıyor yemin ederim 2 bardak çayı zor içer oldum uyku arası ayılıp oynamak istiyor. Bi kere 1 de kalktı 1 kere 4 te kalktı napacağımı şaşırdım artık var mı böyle olan ya napıyorsunuz ben gece beslenmesini de beceri kesemem en son kendimi kesecem😒
Sinirleniyorum kızıyorum biraz yüzüme bakıp gülünce alıp sarıp sarmalıyorum kıyamıyorum ama kendime hiç vaktim yok hiç ders çalışmaya oturuyorum 50 kere kalkıyor sabah boşluklarda yemek bile zor yapıyorum temizlik hak getire çok doldum uzun yazdım ama bana akıl verin lütfen. Şimdi mart anneleri şubat anneleri hepsine bakcam ya benim gibi olan var mı düzeldi mi diye memelerim sündü emzirmekten
canim yani sanmıyorum ama su vermeyi denese eşin. sen gitmesen her uyandığında. arel de işe yaramıştı bizde yazayım dedim.
Ben de istiyorum taktırmak ama çok korkuyorum.. yani her ay korkmaktansa iki uc dakikalık korkuya razı olsam iyi olur 😅 kocam bey de saçmalama o iş ben de bana bırak diyor en sona bıraktığımda Haydo ya hamile kaldım daha da güvenir miyim sana tirrek 😂😂
valla ben en son bıraktığımda civan oldu işte 🤐
Salaklıkla ne alakası var canım ya hepimizin başına gelebilir bu çocuklar bir fırtına tutmak ne mümkün ama gelse bunu eşlere anlat dün ayşede koltuk kenarından tutarak sıralamaya çalışıyordu ki geriye doğru düştü aklım çıktı çokda ağladı ben istermiyim düşsün canı yansın ağlasın neymiş efendim eş kişisi dikkat etmem gerekirmiş gözüm üzerinde olmalıymış o öyle bırakılırmıymış mış mış mış hepsi aynı yani anlayacağın

Eşimle tanışıyorlar mı acaba aynı modelden bende var elinden geldiğince yardımcı olur ama mutlaka elinde tel. Çay ve sigara yarım saat balkon keyfi yapacak hemde günde kaç kere ben sıcak çay içmeye fırsat bulamazken o balkonda olunca deli oluyorum bende😱😱😱

Bence de canım kadın olmak çok zor anne olmak tarifsiz mükemmel Rabbim acılarını göstermesin ama çok zor bu yıl herşey üstüste geliyor bende çok darlandım bunaldım herşey sanki üstüme geliyor kendimi hep yorgun üzgün ve sinirli buluyorum aynaya bakınca gördüğüm ben çok yabancı tanıyamıyorum sanki 10 yaş yaşlandım bu yıl😔
erkekler keyiflerinden geri de kalmıyorlar. ama zeyay inan çok yoruldum düşünmekten organize etmekten ve uygulamaktan. erkekler sadece komut alırsa çalışıyor ötesi yok. bi yerde patlak veririz diye korkuyorum.
Daha iki gün önce önüne koyduğumuz kap kacaklar ile oyalanan Ayşe kız artık pire gibi emekliyor nasıl oldu anlamadım Bi anda emeklemeye başladı hiç durmuyor sürekli hareket halinde zaten yorgunum diyordum pert oluyoruz peşinde sürekli etraftan bişey topluyoruz gidip illaki kendine zarar verecek bişey buluyor ne kadar toplasakta Zeynep faktörü var ya ders yapıyor ya etkinlik illa bişeyler oluyor yere örtü seriyorum onu üzerinde bari olsun yerlerde sürünmesin diye arkamı dönmeden çıkıyor örtü sınırlarından🤦‍♀️
emeklese bi dert emeklemese ayrı. bende kucağa almaktan yıldım 😕
Selam kizlar benim kizin disi patlamak uzere cok bagiriyor iki elini yumruk yapip bagiriyor yarina randevu aldim doktor bakalim demis
Sigortada hallolmadi galiba.
Karya uyuyor askim kalksin disari cikaricam. Biraz hava alsin. Siz nasilsiniz ?
misskokulumm misskokulumm demek cok yorulmussun canim
Kalppare Kalppare canim iyiki dogdun nice guzel senelerin olsun sevdiklerinle 💕
ben iyi değilim bugün. civan kızamık aşısını oldu. mersin genelinde 4 aydır sucicecegi aşısı yokmuş ona çok takildim bi de arelin parmağına birşey batmış sanirim şişmiş kızarmış elletmiyor da. dr da müdahale edemedi krem verdi vücudu kendi atar belki dedi bi de konuşmasını yeterli gormedi otizm icin sorular soruyordu neyse simdi sisteme tek birsey isaretlesem sevk edilirsiniz dedi bakici mi bakiyor uyaran eksikligi mi var dedi nasil canimi sıktı. biliyorum da arel de otizmle ilgili bir durum da yok ama öküz oturdu içime. gelemedim de kendime. 2 bebe de uyuyor bende bi yarım saat kestireyim dedim önce buraya baktım.

olmadım canim. ilk gebelikte de 8 ay 1 hafta sonra olmuşum sonra civana gebe kalmışım. resmen senede 1 adet 1 bebek oldu bizim durum😖

canim yani sanmıyorum ama su vermeyi denese eşin. sen gitmesen her uyandığında. arel de işe yaramıştı bizde yazayım dedim.

erkekler keyiflerinden geri de kalmıyorlar. ama zeyay inan çok yoruldum düşünmekten organize etmekten ve uygulamaktan. erkekler sadece komut alırsa çalışıyor ötesi yok. bi yerde patlak veririz diye korkuyorum.

ben iyi değilim bugün. civan kızamık aşısını oldu. mersin genelinde 4 aydır sucicecegi aşısı yokmuş ona çok takildim bi de arelin parmağına birşey batmış sanirim şişmiş kızarmış elletmiyor da. dr da müdahale edemedi krem verdi vücudu kendi atar belki dedi bi de konuşmasını yeterli gormedi otizm icin sorular soruyordu neyse simdi sisteme tek birsey isaretlesem sevk edilirsiniz dedi bakici mi bakiyor uyaran eksikligi mi var dedi nasil canimi sıktı. biliyorum da arel de otizmle ilgili bir durum da yok ama öküz oturdu içime. gelemedim de kendime. 2 bebe de uyuyor bende bi yarım saat kestireyim dedim önce buraya baktım.
Yoktur canim birsey canini sikma. Bazi cocuklar gec konuşabiliyor. Benim yigenlerim 3 yastan sonra konustu. Ablamin oglu var 4 yasinda kelimeler soyluyor fakat konuşamıyor. Sen yinede cok telefon verme eline. Arada cizgi film ac yeter bence. Bende cok tv aciyordum. Ama artik acmama karari aldim en az 1 yasina kadar zorda.oldugum zamanlarda acicam sadece.

Ya ben diyorum da yapabiliyor muyum jadem 😔 dediğin gibi nasıl bir ağlama yıkıyor ortalığı. Atak haftasına baktım 27 günlük atağa girmişiz 8 gün kalmış bitmesine 😎sonra güneşli günler göreceğiz güzel günlerrrr pambıkk gibi olacak oğlum😝😝
Ahahhaha bu beni güldürdü komik mi değil ama inandım mı ona da hayır 🤣🤣🤣 Hadi bakalım hayırlısı olsun 🤲🤲💖

Deneyelim canım sağolasın eksik olma😊
Oğlun içinde sıkma canını tam tanı teşhis yok üstüne git biraz i şallah yoktur öyle bir şey dediğin gibi şüphe bile aklı kemirir 🙄 Allahım korusun

Öyle bi şey yoktur ya canını sıkma farkederdin şimdiye kadar illaki canim içini rahat tut Allah korktuğuna ugratmasin🙏

Yoktur canim birsey canini sikma. Bazi cocuklar gec konuşabiliyor. Benim yigenlerim 3 yastan sonra konustu. Ablamin oglu var 4 yasinda kelimeler soyluyor fakat konuşamıyor. Sen yinede cok telefon verme eline. Arada cizgi film ac yeter bence. Bende cok tv aciyordum. Ama artik acmama karari aldim en az 1 yasina kadar zorda.oldugum zamanlarda acicam sadece.
telefonu kestim televizyon açıyorum yemek yerken ekrandan kurtulalım diye ama tamamen kesmem imkansız nerdeyse 😐
Deneyelim canım sağolasın eksik olma😊
Oğlun içinde sıkma canını tam tanı teşhis yok üstüne git biraz i şallah yoktur öyle bir şey dediğin gibi şüphe bile aklı kemirir 🙄 Allahım korusun
yok canim öyle birşey eminim zaten ama yine de bi canim sıkılmıştı şimdi daha iyiyim şükür sagolasin
Helinnnnn Helinnnnn bence de bişey yoktur tedbir amaçlı kontrol etmiştir ekran da olunca devrede vermemeni önermiştir. Sen işin içindesin öyle bişey olsa zaten mutlaka farkeder gereğini yaparsın
ekranın devrede olduğunu bile bilmiyor. aslında can sıkıcı nokta da bu çocuğun yüzüne bakip 2 soruyla sevk modundalar keske daha iyi bi bilgilendirme alsalar da böyle insanların canını da sıkmazlar
Öyle bi şey yoktur ya canını sıkma farkederdin şimdiye kadar illaki canim içini rahat tut Allah korktuğuna ugratmasin🙏
sağol canim iyle birsey oldugunu düşünmüyorum canim zaten ama işte yine de can sıkıcı

telefonu kestim televizyon açıyorum yemek yerken ekrandan kurtulalım diye ama tamamen kesmem imkansız nerdeyse 😐

yok canim öyle birşey eminim zaten ama yine de bi canim sıkılmıştı şimdi daha iyiyim şükür sagolasin

ekranın devrede olduğunu bile bilmiyor. aslında can sıkıcı nokta da bu çocuğun yüzüne bakip 2 soruyla sevk modundalar keske daha iyi bi bilgilendirme alsalar da böyle insanların canını da sıkmazlar

sağol canim iyle birsey oldugunu düşünmüyorum canim zaten ama işte yine de can sıkıcı
Annelik iste canim endiseleniyoruz ister istemez. Sıkma canını.. bende kilo almamis bas cevresi artmamis diye anneme anlatiyorum bugun kufur etti en son evde kalmissin kizla uğraşıyorsun diye 😁

Anlaşıldı cidden çıldırma haftası🤣 bizde öyleyiz bi oraya emekleyem bi buraya sürünen ordan tutunup kalkam azda şurayı dişleyem şuradan düşem derken anca yazıyorum bende 🤣
Tekrar iyiki doğdun şekerparem 💖💖💖 yine kutlayım hadi
Teşekkür ederim balımjadem💕🥰 dun sabah oglum uyandi tulumunu cikarmaya basladi.kiyafetlerini hazirladim.oglum bunlari giy cizgi film izle ben yarim saat daha uyuklayim surda dedim.bayagi bi uyumusuz.bi uyandim cocuk ustunu soyup don atlet uyuyakalmis.ve ben fark etmemisim.o kadar uykusuzdum ki 😕 usudu mu diye baktim sıcaktı tenleri ama panikle uykudaki cocugu giydirmeye basladim.yavrum da afalladi tabi 🤷‍♀️ butun gun evi fazlasiyla sicak tuttum.kalin giydirdim ihlamurdu tarhanaydi gecti günümüz.korkudan napacagimi sasirdim.bu aralar cok hata yapıyorum 😔
En büyük sorun o zaten, fırsat verseler zaten sevdiklerini yiyecekler. Ama yok bağırış cagiris, artık ne bulurlarsa. Ozmanda begenmezler çünkü cok iştahlı degiller.
Ikisi birbirine girmese belki biraz daha kolay olur belki... birlikte oyun da oynamıyorlar.kiz da abisini kıskanıyor artik isimiz gittikce zorlasiyir sanki 😑
Ah kuzum valla bi taştıö geçti gitti hepimiz aynıymışız baksana 🙄 geçecek de bakalım ne zaman bekliyoruz 😊 hayır önceydi aramak nedir büyüdün artık demem lazım ki ah ah önceden hep emerdi hiç uyumazdı 🤣 öyle mi benim kız 4. Ayda falan bi yatardı 9 bi utanırdı 5 gibi emmeye geri uyurdu kalkardı 7 gibi düşünebiliyor musun 1 kere kalkardı resmen emmeye . Ah kıymetini bilememişim o günlerin 🤣🤣
Ben doğum öncesi kiloma göre 1 kilo fazlayım ama dediğin gibi fazlam vardı zaten hazır girdim bu yola bakalım olursa olur olmazsa kısmet be ilk hedefim bebem🤣🤣
Simdi söylediğimiz sıkıntılara ilerde gülecekmişiz annem öyle dedi bugün 🤗🥰 hatta ozlem duyacaksınız diyor ve bence hakli olabilir 🥰🤗
Sansar burunlu bunlar kokumuzu alıyorlar 🤣🤣🤣🤣
Hahahahahha :D
Aslında denge herkese göre değişiyor. Bazen o an ne yaşamak istiyorsam ona göre davranıyorum. Huzur istiyorsam kavga olmasın diye alttan alıyorum ama yeri geldiği zaman da asla unutturmadan yaptığını hatırlatıyorum. İnan bana biz ne yaparsak yapalım karşındakinin ne huyu ne karakteri değişmez. Sadece günü kurtaran hareketler bunlar. İki tarafın da birbirini anlıyor ve saygı duyuyor olması lazım ki bazen biz alttan alalım bazen karşımızdaki ama maalesef olmuyor işte. Benim gençlikle aramdaki fark, sadece lüzumsuz şeyleri artık dert etmemek ve karşındakinden fazla bir şey beklememeyi öğrenmek oldu. Yoksa doğru davranış herkese göre değişiyor yok bunun bir ortası. Keşke olsa da formülü uygulasak.
O kadar dogru tespitler kik.bazen sadece o anı kurtarmak için idare ediyoruz..çogu icimize yara etse de 😔 ama mecburuz buna.Allah iyilerlerle karsılastırsin hepimizi ve iyilerden etsin hepimizi 💕

Annelik iste canim endiseleniyoruz ister istemez. Sıkma canını.. bende kilo almamis bas cevresi artmamis diye anneme anlatiyorum bugun kufur etti en son evde kalmissin kizla uğraşıyorsun diye 😁
Ay bahar kusura bakma güldüm. annende haklı bence. Kaç gündür santim santim ölçüyor biçiyorsun. Gerçekten artık dışarı çıkmamız, sosyalleşme mız lazım. Yoksa biz çocukları oyuncak edecegiz elimizde. Bendede ufaktan takıntılar başladı. Ne olacak halimiz.

Teşekkür ederim balımjadem💕🥰 dun sabah oglum uyandi tulumunu cikarmaya basladi.kiyafetlerini hazirladim.oglum bunlari giy cizgi film izle ben yarim saat daha uyuklayim surda dedim.bayagi bi uyumusuz.bi uyandim cocuk ustunu soyup don atlet uyuyakalmis.ve ben fark etmemisim.o kadar uykusuzdum ki 😕 usudu mu diye baktim sıcaktı tenleri ama panikle uykudaki cocugu giydirmeye basladim.yavrum da afalladi tabi 🤷‍♀️ butun gun evi fazlasiyla sicak tuttum.kalin giydirdim ihlamurdu tarhanaydi gecti günümüz.korkudan napacagimi sasirdim.bu aralar cok hata yapıyorum 😔

Ikisi birbirine girmese belki biraz daha kolay olur belki... birlikte oyun da oynamıyorlar.kiz da abisini kıskanıyor artik isimiz gittikce zorlasiyir sanki 😑

Simdi söylediğimiz sıkıntılara ilerde gülecekmişiz annem öyle dedi bugün 🤗🥰 hatta ozlem duyacaksınız diyor ve bence hakli olabilir 🥰🤗

O kadar dogru tespitler kik.bazen sadece o anı kurtarmak için idare ediyoruz..çogu icimize yara etse de 😔 ama mecburuz buna.Allah iyilerlerle karsılastırsin hepimizi ve iyilerden etsin hepimizi 💕
Ben de annene katılıyorum canım. hatta bugün bakıcı ablamızla sohbet ederken ilk doğum yaptığım günleri, iste ilk 5-6 gününden filan bahsettim de hep çok güzel andığımı ve o günleri özlediğimi fark ettim. hatta şöyle bile düşündüm bir çocuğum daha olsa o günlerde ne kadar tecrübeli ve bir şeyleri biliyor olurum dedim ki ikinci çocuğunu düşünmeyen ben öyle düşündüm. demekki bu zorluklar bitince kesin tekrar bugünleri özlicez ve bir daha çocuk yapma peşine düşeceğiz 😁😁

Çok haklısın 2 kelam edelim gel doktor demeyecek kasılacak yabanvılayacak elbet normal yani

Benim kız soyunmaya öğrensin hep öyle olur 🤣🤣 merak etme olmaz bişey kendşbş suçlama insansın da uyku aramıycan mı benim bi gözüm yatağa bakıyor 🤣🤣🤣
İlerde eminim özleriz şüphem yok sabahları çok bal dilendi iyice geceleyin duruyor ağzı laf dolu asyanın 🤣🤣😎 kime çektiyse 🤣🥰
Birde bi kitabı var bezden belli objelerin arkasında civciv var onları buluyor keşke video atsak buraya atardım öyle mutlu oluyorum bugünümüze bin şükür 💖💖💖💖

Back
X