2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Hemde ne sıkılma burda pek dile getirmedim, ama sana oturan öküz bendede oturuyor.

Ekranla işi yok seyretmiyor istemiyor. Ama hiperaktif se ne yapmam gerekiyor. Biri otizm dedi biri hiperaktif. Bakalım martta biraz daha büyümüş olacak dedi, daha rahat karar verecekler.
Hiperaktiflik daha çok okula başladığı zaman netleşir bahar, 2 farklı ortamda da bu davranışları sürdürmesi gerekir hiperaktivite demek için, her hareketli çocuk hiperaktif değildir. Hiperaktivitenin de çeşitleri var kimisinde dikkat eksikliği ön plandadır kimisinde hareketlilik, düşünmeden hareket etme vs. Eğer o zaman öyle bir şeyden şüphelenilirse çocuk psikiyatristine yönlendirilir orda test uygulanıyor gerekli görülürse ilaç başlanıyor

Güzel haberler almışsın canım her şey normal aslında bizler tedirgin oluyoruz kabızlığı da hareketlensin geçecek eminim 😊 bizler de aynı supurgeyi taktım ise giriscem simdi🥴
Evin isi de bitmiyor ki geldigimden beri oturmadim. Daha supurup silicem halilarim geldi de :)
BKGK BKGK canım her şeyin normal olmasına sevindim peki kaç gün kaka yapmayabilir benim kızda 2 gün oldu yapmayalı
Ya onu sormadim adam hic takilmadi ona 2 gun isd yapar canim brnce. dis doneminde de oluyormus dedim distende olur ama buyuk ihtimal ek gidadandir dedi. 4.gun yapmaya basladi benimki 5 gun normal diye biliyorum ama doktor azalt sut ürünlerini duzelmezse sonra bakariz konusuruz dedi. E bendr bu kiza yumurta yogurt vermeyeceksem ne vericem onu bilmiyorum sabah yumurta peynir verdim mecbur napim bilmiyorum.
Ohhh maşallah kendine dert ediyordun uzmandan duydun rahatlamılsındır hadi gözün aydın kuzum🎈🎈🎈
Evet canim rahatladım. Saglikla buyusunlerde bizde rahat edelim biraz :)
Ah keşke benimkide öyle olsa 🤣🤣 temizlik delisi değilim ama yerlerde çocuk toz toprak ihtiyacını dışardan karşılayamasa da evden karşılıyor 😝😝😝
Kuzum guldurdun beni :) valla en iyisini yapiyorsun yap yap 2 gun sonra yine ayni..
Helinnnnn Helinnnnn sagol canim rahatladim zaten oyle rahatsizligi sıkıntısı flan yok cok sukur. Zayif olsun saglikli olsun yeterki..
Birak canim su doktorun dediğini 2 dk da teshis koyuyorlar kafalarina gore. Her cocugun gelisimi farklidir bence Arel de hic bir sıkıntı yok.
Bu arada tv ne kadar acmayalim desemde olmuyor dun hic acmadim bugun yurutecte gelip pacama yapisiyor cok yoruldum mecbur actim bir oyuncak oynuyor vir tv bakiyor
Dogru mu yapiyorum annemde ac izlesin dua etki izliyor baska cocuklar izlemiyor yerlerinde durmuyorlar diyor. Valla napacagimi sasirdim. Su korona yaktin bzii kizimla bir avm gezip o etrafa bakınırken bende kahvemi yudumlayamadim 😁
N Nehir8077 ayy canim vallahi hic takilma umut cok akilli bi cocuk bence. Yaramazlik hareketlilik de olur saglikli demek ki cocuk. Bu doktorlarida anlamiyorum sinir oldum. Her cocuk ayni degilki biri erken konusur biri gec umut ta konusuyor cogu şeyi zaten derdini anlatiyor en azindan. Hic dert etme.

Evin isi de bitmiyor ki geldigimden beri oturmadim. Daha supurup silicem halilarim geldi de :)

Ya onu sormadim adam hic takilmadi ona 2 gun isd yapar canim brnce. dis doneminde de oluyormus dedim distende olur ama buyuk ihtimal ek gidadandir dedi. 4.gun yapmaya basladi benimki 5 gun normal diye biliyorum ama doktor azalt sut ürünlerini duzelmezse sonra bakariz konusuruz dedi. E bendr bu kiza yumurta yogurt vermeyeceksem ne vericem onu bilmiyorum sabah yumurta peynir verdim mecbur napim bilmiyorum.

Kuzum guldurdun beni :) valla en iyisini yapiyorsun yap yap 2 gun sonra yine ayni..
Helinnnnn Helinnnnn sagol canim rahatladim zaten oyle rahatsizligi sıkıntısı flan yok cok sukur. Zayif olsun saglikli olsun yeterki..
Birak canim su doktorun dediğini 2 dk da teshis koyuyorlar kafalarina gore. Her cocugun gelisimi farklidir bence Arel de hic bir sıkıntı yok.
Bu arada tv ne kadar acmayalim desemde olmuyor dun hic acmadim bugun yurutecte gelip pacama yapisiyor cok yoruldum mecbur actim bir oyuncak oynuyor vir tv bakiyor
Dogru mu yapiyorum annemde ac izlesin dua etki izliyor baska cocuklar izlemiyor yerlerinde durmuyorlar diyor. Valla napacagimi sasirdim. Su korona yaktin bzii kizimla bir avm gezip o etrafa bakınırken bende kahvemi yudumlayamadim 😁
N Nehir8077 ayy canim vallahi hic takilma umut cok akilli bi cocuk bence. Yaramazlik hareketlilik de olur saglikli demek ki cocuk. Bu doktorlarida anlamiyorum sinir oldum. Her cocuk ayni degilki biri erken konusur biri gec umut ta konusuyor cogu şeyi zaten derdini anlatiyor en azindan. Hic dert etme.
baharcigim ne olur kizma ama avm hayaline güldüm. kiz, annesi kahve içerken etrafa bakan çocuk hic görmedim ben. genelde o kahveyi boğazina dizen, ya da bırak içmeyi totosunu yere koyamayan anneler olurdu avmlerde. 🤣🤣

Canım bence Bir gün yumurta bir gün peynir şeklinde ver ıspanaklı omlet yapmıştım mesela çok sevmişti bunkarınd ayanında sebze ekle
Birde artık yemek yiyebilirler ben kıymalı kabak -pırasa - karnabahar yediriyorum geçen taze fasülye verdim birde ev yapımı biber salçasından çay kaşığı ucuyla koyuyorum o yüzden severek yiyor ve Elmalı irmik muhallebi (elma iyi gelir kanızlığa ) ben bunaları çok dönüyorum fikir olsun diye yazdım
Yaptı canım biraz önce 30ml kayısı kompostosu içti işe yaradı

baharcigim ne olur kizma ama avm hayaline güldüm. kiz, annesi kahve içerken etrafa bakan çocuk hic görmedim ben. genelde o kahveyi boğazina dizen, ya da bırak içmeyi totosunu yere koyamayan anneler olurdu avmlerde. 🤣🤣
Ayy cok güldüm dilzar 😂
Canım bence Bir gün yumurta bir gün peynir şeklinde ver ıspanaklı omlet yapmıştım mesela çok sevmişti bunkarınd ayanında sebze ekle
Birde artık yemek yiyebilirler ben kıymalı kabak -pırasa - karnabahar yediriyorum geçen taze fasülye verdim birde ev yapımı biber salçasından çay kaşığı ucuyla koyuyorum o yüzden severek yiyor ve Elmalı irmik muhallebi (elma iyi gelir kanızlığa ) ben bunaları çok dönüyorum fikir olsun diye yazdım
Yaptı canım biraz önce 30ml kayısı kompostosu içti işe yaradı
Bakayim canim artik sağol 😘
Bende bugun kayısı yedirdim suyunu icirdim elma.puresi verdim cok az yapti kakasini devami gelecek gibi. :)

Benim kızın üst disi mahfetti alt dişleriyle uatu gicirtatiyor birde kanatti. Üzülüyorum ama elimden birsey gelmiyor. Demin dia granülu verdim ama.ise yaramadi gibi snra eline pirasa vereyim biraz rahatlar belki.

Ayy aklımdan geçenleri yazmışsın dilzar😊 ben de gündüz okudum yazamadım akşam yazıyım şu hayallerin gerçek dışılığını demiştim 🤣🤣 BKGK BKGK yok canım öyle kahve falan bizimkilerle zor. Şuan zor bir dönemdeler anlamıyorlar, anlatamıyorlar daha 2 yılımız falan var Allahın izniyle o zöaan da korona morona biter de inşallah rahatca dolaşırız bebeleri büyütmüşken. Şimdi herkes evde nasılsa biz avantajlıyız bebek büyütüyoruz boş yatmıyoruz😝
Bugün market gezdik oğlanı aldım akşama hamburger yapayım dedim. Ee soğan halkası olmasın mı dedim. 4 market gezdik bulamadık hiç birinde yok😢 Göktuğ 1.markette su koyuverdi kendini arabasından atacak oldu kemeri bağlı olmasaydı😑 hemen aldım bir çubuk kraker. O mübarekle 3 markete daha baktık geldik uyuttum artık kendim yaptım halkayı da😁 çubuk krakeri de çok beğendi ıslata ıslata yedi döktü falan iyi oyalandı en azından.

@
Haydaaa 🤣🤣🤣 kötü olmuş bak şimdi 😝😝😝
Ya sorma bugün yürürken yol üzerine de açılmakta oldupunu gördğm bir tane daha🤣 napıyım evren bana karşı demek hepsini deneyecez mecbur bir de resimlerinş koymuş vicdansızlar zaten sürekli aşeriyor gibiyim🤤🤤 N Nehir8077 ahh ahh canım aldım başımı gidiyorum doğumdan sonra hiç zayıflamadım ben işe başlarsam zayıflarım diye diye etli butlu yağlı ballı oldum iyice🤣 senin gibi zayıf olsam daha ne 😉
Benim kızın üst disi mahfetti alt dişleriyle uatu gicirtatiyor birde kanatti. Üzülüyorum ama elimden birsey gelmiyor. Demin dia granülu verdim ama.ise yaramadi gibi snra eline pirasa vereyim biraz rahatlar belki.
Oyyy kuzum geçmiş olsun. Biraz gıcırdatır sonra alışır onların ne olduğunu anlamaya çalışıyor şuan bahar.Doktora da gitmişsiniz için rahatlamıştır. Yoğurdun kabız yaptığını ilk kez duydum. 😳 Bağırsak düzenler diye biliyordum ben aksine. Bence Karyanınki dişten kaynaklı kabızlıktı. 2.üstü de çıkarsın rahatlar inşallah. Ben her sabah kahvaltısından sonra eline günkurusu kayısı veriyorum onu emiyor eziyor yiyor o oyalanırken ben de kahvaltımı yapıyırum hem de.

Kızlar tv ye vurmaya geliyordu benim oğlan tırmanıp tv sehbasının kapaklarını falan açıyordu önüne orta sehbayı çektim bu akşam ne göreyim bacağını atıyor üstüne sehbanın😳😳 üstüne çıkma çalışması yapıyor. Ne yapmalı siz nasıl çare düşünüyorsunuz tv ye? Duvara mı astırsak acaba?

Kızlar tv ye vurmaya geliyordu benim oğlan tırmanıp tv sehbasının kapaklarını falan açıyordu önüne orta sehbayı çektim bu akşam ne göreyim bacağını atıyor üstüne sehbanın😳😳 üstüne çıkma çalışması yapıyor. Ne yapmalı siz nasıl çare düşünüyorsunuz tv ye? Duvara mı astırsak acaba?
biz tv sehpasıni duvara, tvyi de sehpaya monteledik. gerçi bizim sehpa dandik biraz, ikeadan almıştık, basit bir şey aparatları vardi, onlarla sabitledik. zaten malzeme hafif oldugu icin her türlü vida da giriyor. insanin içi de kalmıyor. normal tv sehpalarina tv sabitlenir mi bilmiyorum.

Vallahi bilmiyorum ama artık çok fazla gündemde. Artık doktorları geçtim en ufacık birşeyde, insanlarda söylüyor. İnsanlar sürekli uyarıyor, ilk soru çizgi film izliyormu sakin izletme diye uyarılıyoruz. Dilimize çok fazla otizm dolanmış. Allah bütün bebekleri korusun. Valla ay ay çocukları takip ettiriyoruz. Bizler doktor yüzü görmeden büyümüşüz. Hepimizin hakkında hayırlısı.
Amin canım hepimiz ekranlara bakarak büyüdük tablete fazla düşmesin benim derdim o şimdilik telefon tablet dahada bağımlılık yapıyor şimdiden telefonu açık görsün hemen almaya çabalıyor 🙄

Hiperaktiflik daha çok okula başladığı zaman netleşir bahar, 2 farklı ortamda da bu davranışları sürdürmesi gerekir hiperaktivite demek için, her hareketli çocuk hiperaktif değildir. Hiperaktivitenin de çeşitleri var kimisinde dikkat eksikliği ön plandadır kimisinde hareketlilik, düşünmeden hareket etme vs. Eğer o zaman öyle bir şeyden şüphelenilirse çocuk psikiyatristine yönlendirilir orda test uygulanıyor gerekli görülürse ilaç başlanıyor
Teşekkür ederim canım, şimdiden teşhis koymaları için erken ozaman. Aslında birtane şurup şeklinde, bitkisel bir ilaç verdi. Onu sakin tutar rahat uyur demişti. İlk gün verdim aşırı uyudu, oturduğu yerde dahi uyudu. Günü beslenme den tamamladı. Bende 2. Gün vermedim. Ona rağmen 2. Günde sersem gibiydi. Kestim birdaha da kullanmadım. Okul çağında karar veriliyor madem, şimdiden birşey yapmalarına gerek varmı.

ay bahar güldürdün b3ni ya ama annen de hakli 🙈
çok kolay karar veriyorlar ne basit di mi
ben bi cocukla seansa baslarken bir kac gun sadece konusur oyun oynar nelerde zorlaniyor tespit ederim şıp diye olaydi oooo. bi de bu cocuk ya yap denilince yapmaz ki onun dili oyun.
miss dr a inat arel daha da kelime turetir oldu hatta ingilizce bile kobustu bugun. arbasini isterk3n hangisi dedik blue dedi 😁 banyo armanç (Yegenimin adi) zıpzıp boş bak bunlar sadece bugün söylemeye başladıkları 🙏
canim yerken mutlaktayız televizyon yok telefon yok zorlama da yok yediği kadar diye ilerliyoruz çizgi-film istiyorsa oturma odasına gidiyor tv den izlemek için
bak sana da aynısını yapmışlar ne sinir oldum ya bu kadar kolay mi ya
şekerparem 2 yaşta takıntı da olabiliyor kendilerini bulmaya calisiyorlar
oyyy bu ne baharım ya valla benim bile sıkıldı burda
ohhh valla bahar en çok senin rahatlamaya sevindim. gözümüz aydın canim
bahar ekran kesinlikle kötü etkiliyor buna katılıyorum. mümkün oldukça kısa tutmaya caliasacaz yapacak başka birşey yok canim
Tabi canım ben oyun terapistiyim aynı zamanda ama yoğunlaşmadım üzerine Asya büyüdükçe yoğunlaşırım bakalım 2 dk da karar verilmez kolay değil o işler öyle 🙄 tabiki gözlemi elden bırakmamak lazım bu hepimiz için geçerli bir şey malesef tablet telefon bağımlılığına yönelik bu durum fazlalaştı ama okumuş ayakları yere basan ebeveynlersiniz elbet takibini yaparsınız

@
Ya sorma bugün yürürken yol üzerine de açılmakta oldupunu gördğm bir tane daha🤣 napıyım evren bana karşı demek hepsini deneyecez mecbur bir de resimlerinş koymuş vicdansızlar zaten sürekli aşeriyor gibiyim🤤🤤 N Nehir8077 ahh ahh canım aldım başımı gidiyorum doğumdan sonra hiç zayıflamadım ben işe başlarsam zayıflarım diye diye etli butlu yağlı ballı oldum iyice🤣 senin gibi zayıf olsam daha ne 😉
Oyyy kuzum geçmiş olsun. Biraz gıcırdatır sonra alışır onların ne olduğunu anlamaya çalışıyor şuan bahar.Doktora da gitmişsiniz için rahatlamıştır. Yoğurdun kabız yaptığını ilk kez duydum. 😳 Bağırsak düzenler diye biliyordum ben aksine. Bence Karyanınki dişten kaynaklı kabızlıktı. 2.üstü de çıkarsın rahatlar inşallah. Ben her sabah kahvaltısından sonra eline günkurusu kayısı veriyorum onu emiyor eziyor yiyor o oyalanırken ben de kahvaltımı yapıyırum hem de.
Ah bu evren ah 🙄 benimde arkadaşım geldi oturmaya bugün tatlı almış gelmiş ayıp olmasın diye yedim😝 o kadar almış yani yazık

@

Banada disten dolayi gibi geliyorda fazla kalsiyumda etkiliyor diyorlar. Aman ne bileyim valla benimde kafam allak bullak oldu ne verecegimi sasiriyorum sonra koyver gitsin herseyden yesin diyorum oylede yapamiyorum kafam corba gibi 😁 bende her sabah gun kurusu kaynatip suyunu iciriyorum 1 tanede yediriyorum artik. Kraker veremem heralde ekmek bile vermiyorum bogazina takilir diye 😐Bugun bizimki masadan kasar peyniri tabagini lop bir cekti mama sandalyesine sonra 1 parca kasari buyuk buyk isirip yuttu ben sook 😁 cok fena bunlar
Anaaaa göktuğ a bak sen daha dun emeklemiyordu ya bu oglan simdi ayak mi atiyor 😃😄😍

Bizde yastık dizdik önüne arada gidiyor ama baya azaldı gitmesi açıkken boyuna oraya gidiyordu. 🙄

Back
X