• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Zeyay1420 Zeyay1420 canım Aysecige gecmis olsun 🙏❤⚘
N Nehir8077 canım tuzlu sekerli su veriyor musun? Mineral kaybini onlesin diye.
Hayır vermedim bana verilen ilaçlar dışında birşey vermedim. İshali bitene kadar şekeri yasaklamıştı. Yemeklerinede tuz at demişti. Ama iştahı hiç yok zorla 2 kaşık veriyorum

Hayır vermedim bana verilen ilaçlar dışında birşey vermedim. İshali bitene kadar şekeri yasaklamıştı. Yemeklerinede tuz at demişti. Ama iştahı hiç yok zorla 2 kaşık veriyorum
Canım doktor illa vitamin kaybını önleyecek bi ilac vermistir o zaman.bize okulda durmayan ishale sekerli tuzlu karbonatlı su takviyesi verilmesi gerektigi söylenmişti.denemisligim var.olcusunu netten bakabilirsin. Ise yaramisti.ama artik bunun ilac formları var.doktor vermistir oyle bi toz belki.
Bir de koca karı taktiği var.karnına sirkeli su suruyor kv.ama minik bir damla sirke bi bardak suya mesela.o kadar az.aslında o bu suya kızartılmış kuru ekmeği bandırıp ılık ılık karnına sarıyor 15 20 dk. Komik ama işe yaramıştı 🤔

Canım doktor illa vitamin kaybını önleyecek bi ilac vermistir o zaman.bize okulda durmayan ishale sekerli tuzlu karbonatlı su takviyesi verilmesi gerektigi söylenmişti.denemisligim var.olcusunu netten bakabilirsin. Ise yaramisti.ama artik bunun ilac formları var.doktor vermistir oyle bi toz belki.
Bir de koca karı taktiği var.karnına sirkeli su suruyor kv.ama minik bir damla sirke bi bardak suya mesela.o kadar az.aslında o bu suya kızartılmış kuru ekmeği bandırıp ılık ılık karnına sarıyor 15 20 dk. Komik ama işe yaramıştı 🤔
Antibiyotik, zinco, ve reflor verdi. Hatta reflero gecmeZse günde 2 vermemi istedi. Öylede veriyorum. Bakarım canım teşekkür ederim.
Gece gece uykumu açtın, kızarmış ekmek felam, direk aklıma şöyle sureceksin tereyağını üzerine bir dilim peynir oh diyorum. Sen yardım etme peşindesin ben ne peşindeyim. Allah'ım sana geliyorum.
Şaka Maka ise yarayan herşeyi denerim, yeterki düzelsin eski enerjisine kavuşsun. Çok sağol canım benim 😘

Antibiyotik, zinco, ve reflor verdi. Hatta reflero gecmeZse günde 2 vermemi istedi. Öylede veriyorum. Bakarım canım teşekkür ederim.
Gece gece uykumu açtın, kızarmış ekmek felam, direk aklıma şöyle sureceksin tereyağını üzerine bir dilim peynir oh diyorum. Sen yardım etme peşindesin ben ne peşindeyim. Allah'ım sana geliyorum.
Şaka Maka ise yarayan herşeyi denerim, yeterki düzelsin eski enerjisine kavuşsun. Çok sağol canım benim 😘
Ahh kıyamam yaa güldürdün beni 😄😄
Ya kv ilk söylediğinde içimden bayagi bi saydirdim o zaman.inanmadim. ama ne alakaysa hemen kesmişti ishalini Alinin.o zaman 3 4 aylık bebekti.zaten Ali hala bagırsaklari hassas bir çocuk.ishal kabız sık karşılaştığımız problem.
Ali bi de 2 yaşında böyle bitmez bi ishale yakalandı.15 gün sürdü tam. Perisan oldum. Cok korktum.test yapılıyor ama virusu bulamiyorlar kakada da kanda da.. en son sekerli tuzlu karbonatli sudan kasikla icirdim.sıp diye kesmişti.
Yani ekmekli tarif en son çare 😁

Canım bak nette buldugum ölçuyu mesajin sonuna koydum. Ama ben böyle yapmadım.1 litre suya 1 tatlı kasıği şeker 1 çay kasıği tuz çay kaşığının ucuyla karbonat attım.kasıkla verdim. 2 3 çay kaşıği verebildiysem ne ala. Ama iyi geldi. Doktor bize Ge Oral diye bisey vermisti.aynı işe yarıyormuş eczaci dedi.ben de o yuzden bu tarifi yaptım.ama doktorunuz probiyotik dahil vermemiş. Nedenini anlamadım.şeker de yasak demiş ama acaba bu kadarcık şeker zarar eder mi? Gecmezse git canım ardını bırakma.Allah korusun..ishal çok kötü sonuçlar dogurabilir.kac defa kaka yapıyor? Ates kusma gecti mi peki canım? Nette buldugum tarifi de atayım:

Su, şeker, tuz ve karbonat karışımı sıvı kaybını önlüyor

Genel durumu iyi olan bulantı ve kusmanın olmadığı ateşi olmayan hastalarda 1 litre kaynatılmış soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat konularak karıştırılır ve hazırlanan karışım içilebildiği kadar sık aralıklarla içilir. Daha ağır durumlarda kişi ağızdan beslenemiyorsa, ateşi varsa ve ishal 24 saatten uzun sürdüyse mutlaka hastane şartlarında damar yolu ile sıvı ve elektrolit takviyesi yapılmalı, dışkı incelemesi yapılarak tedavi belirlenmelidir.

kaynak:

Kalppare Kalppare balım ya arkadaşının haberini Google dan baktım nasilda güzelmiş neyse seni uzmeyeyim şimdi kız bu haberi okuduktan sonra hep rüyamda seni gördüm bana bir sürü battaniye getiriyorsun haydoya ve çakiye içinden seç hediye edicem diyosun ben de haydonun çok var kızıma alayım deyip pembe örgü battaniye seciyodum 😍

İnşallah bu sefer iyi gelir ilaçlar canım hiç kiyamiyor insan 😔

Selam kizlar bende annemdeyim yarn esim alacak beni karya yi goz e goturucez esimin tarafinda hep gözler bozuk doktor 1 yasta getirin bakalim mutlaka demis. Ordanda beyin cerrahina randevu almis dustu diye o da bir baksin diyor gitmeyelim kiz iyi diyorum gidip gosterelim diyor illaki orayada gidecegiz mecbur.
Karya da hep yurumek istiyor bugun arksnda gezerken basim döndü düşecektim vallahi. Annemde en son beline sal bağladi peşinden tuttu 😁
Bende bugun saclari kestirdim omuzlarda ama hic beğenmedim.
Bizde durumlar bu şekil. Hepinizi guzel yavrularını kocaman opuyorum. Iyi geceler Allah rahatlik versin..
İnşallah sonuçlar iyi çıkacaktır canım hele düştü diye hiç bişey olduğunu sanmıyorum çünkü kaç gün geçti üstünden ilk iki saatte zaten belli oluyo bişey olsa Allah korusun🙏 eşin baya evhamlı demekki normalde anneler daha endişeli olur babalar bişey yoktur ya sakin ol diyen taraftır 😅
Ben çekirdekten yetiştim bakma sen anne evinde de boyuna taşınırdık🤣🤣🤣 idmanlıyım💃 babamda memur falan değildir ha ona ragmen öyleydi😝
Siftah benden bereketi Allahtan dünğrlerin neşe saçanı🥰
Başladın mı bari caniiimm taşınan görünce canım cekiyo kız yeni ev hafiflik değişiklik ben çok seviyorum taşınmayı ya garip bi insanim🤪 ama ortamim güzel şimdi oturayım evimde 🤣
🤣🤣🤣 Hepsi böyle bunların benimkinin lavabo yalama huyu çıktı 😣 ilk yaptığında çok tepki verdim sanırım şimdi ne zaman el yıkadıpımı görse kıçında pervane var gibi emekliuor ben bacağımla falan engel oluyorum basbas bağırıyor bana bir de. Bu sabah da hınzır hınzır gülüyor bir yandan yavaş yavaş emekliyor elinin birini attı banyoya hayır gelme dedim dilini çıkarmış yalama hareketi yapıyor bir de gülüyor🤣🤣 yalıycam naparsın yap diyor resmen ya 🤣🤣🤣 aldım çıktım köpek seni diye sarıldım öpüyorum köpek dediğimi duymuş hahaha haaa diyor hav havmış😍😍🤣🤣
Bişey dicem miss bu çocuk böyle yaptikca isira isira totosuna vura vura sevmemek için nasıl duruyonuz ay burdan kanım kayniyo sarılıp öpmek kesmez beni alacaksın Göktuğu şöyle hamur gibi yogurarak seveceksin mincirakacaksin😍😍😍 aşırı sempatik aşırı tatlı ya 🧿🧿🧿🧿🧿 masallahh

Kalppare Kalppare balım ya arkadaşının haberini Google dan baktım nasilda güzelmiş neyse seni uzmeyeyim şimdi kız bu haberi okuduktan sonra hep rüyamda seni gördüm bana bir sürü battaniye getiriyorsun haydoya ve çakiye içinden seç hediye edicem diyosun ben de haydonun çok var kızıma alayım deyip pembe örgü battaniye seciyodum 😍
Allah evlatlarımıza çirkin bahtı versin canım..evet çok güzeldi ama ömrü kısa oldu..

Demek rüyana girdim hıı 🥰😍😍 ayy ne güzel 🥰🥰 hayır olsun cancağzım 😊😊 hemmmmen yorumuna baktım 😍 battaniye saglik hayirli is ve korumakmiş.yani battaniye veren verdigi kisiyi korur demekmiş.. Dun dua ettik ya kızlarımıza bence o dua gecmis esilama..Allah hepsini korusun inşAllah zalimlerden🙏💗
Merak ettim beni nasıl gördün aslıı 😁😍

Son düzenleme:
Allah evlatlarımıza çirkin bahtı versin canım..evet çok güzeldi ama ömrü kısa oldu..

Demek rüyana girdim hıı 🥰😍😍 ayy ne güzel 🥰🥰 hayır olsun cancağzım 😊😊 hemmmmen yorumuna baktım 😍 battaniye saglik hayirli is ve korumakmiş.yani battaniye veren verdigi kisiyi korur demekmiş.. Dun dua ettik ya kızlarımıza bence o dua gecmis esilama..Allah hepsini korusun inşAllah zalimlerden🙏💗
Yaa ay anlamı da güzelmiş 🙏 amin canim tüm evlatlarımızı korusun rabbim inşallah 🥰 canım güzel kalplim♥️♥️ ay hemen tarif edeyim beyaz tenli yuvarlak güleç yüzlüydun kaşların biraz kalınca duruyordu boylu poslu öyle güzel gördüm yani inşallah o sensindir 🤣🤣

yarın 13. yıl doluyor. 13 yıl önce sevgili olmuştuk. pazar günü de annemin 22 yılı doluyor. Allah aynı tarihlerde çok sevdiğim birini alıp çok sevdiğim birini verdi. civanda 15 yıllık arkadaşımın doğumgününde doğdu onu da 2006 da kalpnkriziyle 20 yaşında kaybetmiştim. evren nasıl.bir mesaj veriyorsa bana artık. duygusal olarak karisigim😐
annecigine ve arkadasina Allah rahmet eylesin, cennet bahçelerinde agirlasin RabbimHelincigim. eşinle kuzularinla daha nice yillar görün, coook mutlu olun inşallah

Günaydın mi desem Günaymadi bilemedim. cocukla ilgili şikayet dillendirmeyi pek sevmem ama bu gece tam bir dram belki trajediydi. dün bira kac kuru fasulye verdim ondan mı oldu, baska bir derdi mi var bilemedim. yorgun uyanmak çok beter ama hamdolsun diyeyim. en azindan sebebimiz güzel:emir_bebek::emir_bebek:

🤣🤣🤣 Hepsi böyle bunların benimkinin lavabo yalama huyu çıktı 😣 ilk yaptığında çok tepki verdim sanırım şimdi ne zaman el yıkadıpımı görse kıçında pervane var gibi emekliuor ben bacağımla falan engel oluyorum basbas bağırıyor bana bir de. Bu sabah da hınzır hınzır gülüyor bir yandan yavaş yavaş emekliyor elinin birini attı banyoya hayır gelme dedim dilini çıkarmış yalama hareketi yapıyor bir de gülüyor🤣🤣 yalıycam naparsın yap diyor resmen ya 🤣🤣🤣 aldım çıktım köpek seni diye sarıldım öpüyorum köpek dediğimi duymuş hahaha haaa diyor hav havmış😍😍🤣🤣
Haydaaa o nerden çıktı ya 🤣🤣 susamış çocuk miss🤣🤣🤣🤣 ay yerim ben bunları ya kızarmıyor ki insan 🙄

Aslında bu çekimlerin önceden alıştırma için provası falan olsa daha iyi olurmuş 😅 bı anda neye uğradıklarını sasiriyo minikler 😇 ev işi de hallolur yeşimim yarın iki saatlik bı zaman yeter artar bile güzelce dinlen 🙏

Hayırlısı olsun canım nasip kısmet inşallah gönlünden geçen olsun bu yıl 🙏

Tevafuk canım gercekten nasıl denk getirmiş Rabbim.. annene ve arkadaşına Allah rahmet eylesin peygamberimize (sav) komşu olsunlar inşallah.. Kötü anılarıni güzel hatirlaman için olmuş gibi iyi yönden bakarsan 🙏🙏

Canımsin eşin ne iyi kalpli biri enistemiz gerçekten maşallah görmeden tanıyor gibiyiz annenin emaneti olarak goruyo seni nasıl güzel sevmek maşallah 👏👏🧿🧿 annecigin nur içinde yatsın canım 😢
Sağ ol Aslı’cım senin de anneciğinin Nurlar içinde yatsın mekanları cennet olsun inşallah
Fırınlık değildi canım hep kızartmalık tı ama mahvolduk ağır geldi uuzn zamandır kızartma yapmıyordum twfal actifry var onunla hallediyorum onu çıkartmaya üşendim başıma daha çok iş çıktı.
Ohh kendine vakit ayırabilmen ne güzel sefan olsun..

Kendim yaşamış gibi oldum bir an önce düzelirsin inş.

Aaa misssin aktüel günlerinin sıkı takipçisiyim canım taktikler cepteydi zaten misskokulumm misskokulumm 😉

Nasılda güzel çıkmıştır ata kuzusu. Ee tabi belli bir rutin leri var artık yavruların onların dışına çıkınca huzursuz mutsuz oluyorlar olsun Onun her hali güzeldir

Ahh canım ya günlerin yorgunluğuna var tabi sende ufaktan bişeyler hazırla işleri bırak yarına dinlenmiş bir şekilde daha çabuk halledersin

Ahh canım ne anılar ne acılar.. Rabbim rahmeti merhameti ile muamele etsin mekanları cennet kabirleri nur olsun inş.. Bugünde benim kuzenimin vefatının 13. yılı 28 yaşında karnında Bebeği ile trafik kazasında vefat etti haftasonu doğumu vardı çarşamba günü yavrusu karnında melek oldu ilk ateş o zaman düştü ailemize inş yarın nasipse nasipse onun kabrini sonrada fayımları ziyaret etmek stiyorum

Aynen bende öyle düşünüyorum👍🏻

Ahh canım yaa inş annelerimiz tüm ölmüşlerimize cennet bahçelerinde nurlar içindedirler. Rabbim birliğinizi dirliğinizi bozmasın yavrunuzla yuvanızda sağlıkla huzurla hayırlı ömürler versin evladınızın güzel günlerini göstersin inş💕
Kuzenine de Allah rahmet eylesin kuzum bebeyle birlikte melek olmuş
Selam canim benim kizda dustugunden beri aglayarak uyaniyor ama gun içinde normal bugun baktim ust disin diger yanindaki diste patlamis aynk sekil alt dişlerin yanida patlamış bizdede gelince 2 3 tane pespese geliyor sanirim disten yapıyor bu ara yine hersey agizda :/
Kuzular ne çektiler ya hayırlısıyla bir bu süreçler atlatılsaydı
Selam kizlar bende annemdeyim yarn esim alacak beni karya yi goz e goturucez esimin tarafinda hep gözler bozuk doktor 1 yasta getirin bakalim mutlaka demis. Ordanda beyin cerrahina randevu almis dustu diye o da bir baksin diyor gitmeyelim kiz iyi diyorum gidip gosterelim diyor illaki orayada gidecegiz mecbur.
Karya da hep yurumek istiyor bugun arksnda gezerken basim döndü düşecektim vallahi. Annemde en son beline sal bağladi peşinden tuttu 😁
Bende bugun saclari kestirdim omuzlarda ama hic beğenmedim.
Bizde durumlar bu şekil. Hepinizi guzel yavrularını kocaman opuyorum. Iyi geceler Allah rahatlik versin..
Kuzum gözünde bir rahatsızlık olsa fark ederdiniz zaten ama yine de içiniz rahatlasın gösterim bu arada sen güzel bir kadınsın saçını sıfıra da vur dursa uzatsan da kısaltsan da yakışmıştır güle güle kullan
Hiç geç olarak düşünme be Yeşim niceleri var erken yaşta evlenip huzuru bulamayan erken olsa belki öyle biri olurdu 🤷 rabni. Öte alemde karşılaştırsın Sonsuz olsun aşkınız
Şükür bugünüme hamd olsun Yeşim’in sağ olasın âmin inşallah
Göktuğum benim sevgi pıtırcığım Allah’ım esirgesin maşallah
Canım oğluşm kıyamam yaa 😔 korktu demek o kadar yabancı insandan..erteleme şansı yokmuymuş canım?

Amin canım dünürüm 🙏💗

Sağol canım teşekkür ederim 🙏💙 Allah korudu bin şükür 💙🙏

Canım biraz spor yaptırıp hemen peşine etkinlik mi yaptırsan? Enerjisini iyice attıktan sonra 🤔 etkinlik süreniz 10 15 dk sürsün önce.. böyle böyle arttırırsın olmaz mı? Spor sonrası öğrenme de daha kalıcı oluyormuş.. Ali de hic hoşlanmıyor yönerge ile çalışmaktan.simdilik ustelemiyorum.. ama seneye noluruz bilmem 😒 canim sen yine biraz bunalmışsın..canım bazen hayaller kurarız..ama hepsi gerçek olmaz.uzulme..Allah Kerim..insAllah birgun o kurduğun guzel hayalleri yaşarsın 😊
Aslında hiç korkmadı zaten fotoğrafçı bayan tek kişiydi girdik kadına gülücükler attı o kadar rahat geçti ki üçlü çekimlerimiz ama saat uzadıkça sıkıldı yani aslında her konsepte bir gün ayırmak gerekiyor muş ben bunu anladım 3 saat çok uzun bir zaman bebek için uykusu geldi diye sıcakmayıştırdı dışı kaşınıyordu çok rahatsızdı şükür geçti ne yapalım ağlattık biraz ama sağlık olsun diyelim
Umut iyi Allah'a şükür. Durunun ishali kesilmedi. Yarın tekrar getircem. Doktor 3 güne kesilmezse getir, vücut çok su kaybeder demişti. 6 gün ishaldi. Doktor öyle diyelide 5 gün oldu. Toplamda 11 gündür ishal. Genel durumu iyi keyfi yerinde ama yürüyemiyor Hali yok. Yarında ishali devam ederse gidicez
Kuzum sizle hiç ilgilenemedim ben ya geçmedi mi duruşunun ishali kıyamam ona sana da kıyamıyorum vallahi bahar Allah’ım sağlık saat versin
Helinnnnn Helinnnnn nzh99 nzh99 Zeyay1420 Zeyay1420 canım sevdiklerinize Allahtan rahmet diliyorum 🙏
Ben dogmadan dedem ölmüş..oglum dogmadan dedesi öldü😔 vardır Yaradanın bir planı⚘ neylerse güzel eyler Mevlaa💗
Âmin kuzum tüm geçmişlerimiz Nurlarda yatsın

Âmin âmin Rabbim bahtlarını güzel kılsın inşallah

Umut iyi Allah'a şükür. Durunun ishali kesilmedi. Yarın tekrar getircem. Doktor 3 güne kesilmezse getir, vücut çok su kaybeder demişti. 6 gün ishaldi. Doktor öyle diyelide 5 gün oldu. Toplamda 11 gündür ishal. Genel durumu iyi keyfi yerinde ama yürüyemiyor Hali yok. Yarında ishali devam ederse gidicez
Ya yemesi içmesi nasıl kıyamam niye geçmedi ki ya ☹️

İnşallah sonuçlar iyi çıkacaktır canım hele düştü diye hiç bişey olduğunu sanmıyorum çünkü kaç gün geçti üstünden ilk iki saatte zaten belli oluyo bişey olsa Allah korusun🙏 eşin baya evhamlı demekki normalde anneler daha endişeli olur babalar bişey yoktur ya sakin ol diyen taraftır 😅
Başladın mı bari caniiimm taşınan görünce canım cekiyo kız yeni ev hafiflik değişiklik ben çok seviyorum taşınmayı ya garip bi insanim🤪 ama ortamim güzel şimdi oturayım evimde 🤣
Bişey dicem miss bu çocuk böyle yaptikca isira isira totosuna vura vura sevmemek için nasıl duruyonuz ay burdan kanım kayniyo sarılıp öpmek kesmez beni alacaksın Göktuğu şöyle hamur gibi yogurarak seveceksin mincirakacaksin😍😍😍 aşırı sempatik aşırı tatlı ya 🧿🧿🧿🧿🧿 masallahh
Ahahah manyak ya canım çekiyor nedir 🤣🤣🤣 ben çıkayım evden sen gel 💃💃 Allah gönlüne göre eş vermiş desene bol bol gezmelik😝 evet ev hafifler doğru diyorsun fazlalıklar çöpe🤗 bahar temizliği gibi 🤣

Haydaaa o nerden çıktı ya 🤣🤣 susamış çocuk miss🤣🤣🤣🤣 ay yerim ben bunları ya kızarmıyor ki insan 🙄
Aman işte anam neye kızarsa onu yapam saldırma Bi hikmet var diyor 🤣🤣
Aslihaydo Aslihaydo kızz biz hep bunu öyle seviyoruz ki böyle basa basa hırpalaya hırpalaya çok seviyor onu da kahkahalar atıyor sıpacım😍😍

Helinnnnn Helinnnnn vardır Rabbim in bir bildiği elbet Allah ölmüşlerinize rahmet eylesin sizleri de birbirinize bağışlasın 🤲🤲
Zeyay1420 Zeyay1420 ne üzücü olmuş yavrusuyla rahmetli olmuş kuzenin😔😔 Rabbim yerinde dinlendirin evladıyla cennetine alsın inşallah.
Kalppare Kalppare canım senin de tekrar başın sağolsun hem arkadaşın hem babacığın için😔

Back
X