• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün bebeğin bir aylık aşısını yaptırmak için sağlık ocağına gittik. Ruh halim uzun süredir çok kötü. Lohusa depresyonu gibi birşey yaşıyorum galiba. Hemşire durumumu farkedip benimle yalnız kalmak istedi. Bebek uyuduğunda sen de uyuyor musun dedi. Uyuyamadığımı söyledim. Nedensiz ağlıyor musun vs bir sürü sordu sordu. Hepsine evet dedim. Kendine ya da bebeğe zarar verme düşüncesi aklından geçiyor mu dedi. Orada hayır dedim haliyle ama evde arada bir aklıma geliyor bebeği yatağına koyup kendimi camdan atmak istiyorum bazen. Sonra oğlumla geçirmek istediğim yıllar aklıma geliyor. Sakallarının çıktığı günü de görmek istiyorum umutla doluyorum.
Bir yandan depremler, salgınlar, cinayetler, çocuk kaçırmalar, pedofili haberleri... onun için çok endişeleniyorum. İnancımın zedelendiğini hissediyorum. Sağlıklı olduğu için şükretmeye çalışıyorum. Keşke herşey çok kolay olsa. Kimseye anlatamıyorum buraya yazayım dedim
Ayni seyleri ben de yaşıyorum. Annemin yanındayım .annem."hadi bebek uyurken dışarı çık gez gel "dedi . Ben de çıkıp evin yakinindaki a101 e gittim ve anlamsizca herseyi inceledim . Eve geldim ve ruhum açılmıştı . O 15-20 dk bile çok iyi geldi. Senin de fırsatın varsa bir çık tek başına 15-20 dk hava al gel iyi geliyor . Bu depresif hal aksamlari artıyor. Bugün ben de ağladım yine . Çabuk geçsin şu lohusalik

Kızlar bebişim emmiyor 2 gündür. Memeyle oynuyor, içine çekmiyor. Sağıp biberonla verdim , sütüm mü yetmiyor acaba dedim. Biberonla hemen içti.
Cuma günü biri eşime sormuş emiyor mu diye, emiyor deyince ne güzel biberondan sonra emmeye devam etmiş demiş. O günden beri emmiyor çocuk. Ben nazara inanırım, eşim ilk defa nazarı yaşadı. Şok oldu.
Şimdi emzirme yöntemleri bulmam lazım. Of ya
Kol altına bacaklarını uzat cnm İnş alır bide acı ve tursu yeme sütün ekşir diyolar da sütü almıs biberon Dr Brown alabilirsen geniş uclu memeye benzşyo
Gunaydn arkadaslar sadece mama ile beslenen bebeklerde hangi mamayi kullaniyorsunuz bizim bebis bi kac gundur surekli kusuyo mamayi sizdede oluyomu endise ediyorum artik🙄
Ben sma veriyorum kusma olmadı ama gece veriyorum sadece

Nasıl bakmanız gerektiğini söyledi peki. Durum muhtemel bizimkinde de öyle.

Giysiler pamuk olacak. Sıkı kıyafet olmayacak. Çok ısınıp terlemeyecek. Musluk suyu kaynatılıp ılıtılıp öyle banyo yaptırılacak. Sampuan ve nemlendirici olarak Mustela ya da sebamedden
başka bir şey kullanılmayacak. Kesinlikle opulmeyecek. 3 yasa kadar bunlara dikkat edilecek.

Anne de kendi yediklerini takip edecek. ne yiyince kötüleşiyor, ney dokunuyor onu bulacak. Et balik kuruyemis yumurta baharat aburcuburlar... hangisi olduğunu biz bulucaz.

Ya benim hastaneye doluştular diyorum ki çıkın emziricem dedem duymuyor oturuyor gecelikle götüm basım acık allah askına 🥶🥶🥶 ben basta kıskanmadım simdi oluyo bana o sonradan lohusa 🥶 simdi eşim gitti annemlerleyim her yaptıkları batıyo bebekle ilgili😇
Canım aynısı. Hatta hemşire kızdı herkesi çıkardı. Bugün eşimin halası geldi, üzerimde pijama takımım vardı ( doğal olarak) bu ne böyle hala bunları mı giyiyosun dedi. Ben de cocuk emziriyorum normal yani dedim. Güya beni düşünüyomuş, lohusalık psikolojisinden cıkmam için öyle demiş. Şu süreçte bir çok insan tiksindim valla.

Bugün bebeğin bir aylık aşısını yaptırmak için sağlık ocağına gittik. Ruh halim uzun süredir çok kötü. Lohusa depresyonu gibi birşey yaşıyorum galiba. Hemşire durumumu farkedip benimle yalnız kalmak istedi. Bebek uyuduğunda sen de uyuyor musun dedi. Uyuyamadığımı söyledim. Nedensiz ağlıyor musun vs bir sürü sordu sordu. Hepsine evet dedim. Kendine ya da bebeğe zarar verme düşüncesi aklından geçiyor mu dedi. Orada hayır dedim haliyle ama evde arada bir aklıma geliyor bebeği yatağına koyup kendimi camdan atmak istiyorum bazen. Sonra oğlumla geçirmek istediğim yıllar aklıma geliyor. Sakallarının çıktığı günü de görmek istiyorum umutla doluyorum.
Bir yandan depremler, salgınlar, cinayetler, çocuk kaçırmalar, pedofili haberleri... onun için çok endişeleniyorum. İnancımın zedelendiğini hissediyorum. Sağlıklı olduğu için şükretmeye çalışıyorum. Keşke herşey çok kolay olsa. Kimseye anlatamıyorum buraya yazayım dedim
Canım inan tek değilsin bu konuda. 25 gün önce doğum yaptım daha yeni kendime geldim diyebilirim. Hastaneden cıktım evim boş kalmadı gelen giden, agrılarım bi yandan. Bebeğime ısınamadım. İçten içe kendime kızıyodum, sen hamile kalmaj için yıllarca mücadele ettin şimdi niye böyle yapıyosun diye. Oğlumun adını babası rızam olmadan koydu , onun ayrı bi sıkıntısı vardı. Hüngür hüngür ağlardım, ölmek istiyorum derdim hep. Baktım sonu yok. Yavrum bana muhtaç. Allah beni başka bir şeyle imtihan ederse hadi diye tövbe ettim dua ettim. Sana tavsiyem kendini iyi hissettiğin insanlarla vakit geçir. Gelsinler sohbet edin , içini dök. Yalnız kalma diyemem. İnsanın yalnızlıga da ihtiyacı var. 5 dakika da olsa çık dışarı nefes al. Atlatırsın emin ol. İçine atma buraya yaz, bizden destek al. İnan cok iyi gelecek

İnan hepimiz aynıyız yetersizlik hissi yorgunluk bebekli hayata alışma bize bi can emanet geldi korkularımız var benim yan komsu un cok ağır psikolojik sorunu var ne zaman uyusam tencereler duvara vurur mesela şizofren malesef onun da yeni bebeği var o bakıyorsa ben hayli hayli yaparım dedim sadece bugun lerin geçeceğini ve hepimizin öyle minik olup büyüdüğünü anımsa. Ben bide Müge anlı Esra Erol izliyorum psikolojim iyice gidiyor :)

gece nöbetinde olanlar bır ses verin😂
Hanımlar şöyle bir göz gezdirdim yazılanlara zaten uykum kaçmıştı şimdi hiç gelmez herkes lohusalık depresyonundan bahsetmiş benimde buara içim daralıyor bebeğime gereken önemi gösteremeyecekmişim gibi geliyor peki neden ? eşimin ailesi yüzünden bu akşam gelmişler ee tamam çocuk iyileşti ee benim bebeğim hasta değildi ki Mert 30 haftalık doğdu ve ben onu korumak zorundayım neymiş millet beklıyormuş bize gelmek için cok istiyorlarmış dıdısı dıdısı kişisi mevlüt ne zaman yapacakmışız falan ben olayın ciddiyetini gerçekten anlatamıyorum bu insanlara kaynım diyor ki eşime gelsinler ne var niye istemiyorsun eşim dedi çocuk herkesten önemli nefret ettim ya resmen bağırasım var cinnet geçireceğim bu konuda.. sanıyorlar ki gereksiz sakınıyoruz abartıyoruz falan millet 6 ay cocuk yuzu göstermiyor kimseye bunlar kendıleri görüyor şükretmiyor da millet neden görmüyor derdinde

Kızlar uyanık olanlar varsa acil cevap bekliyorum az önce kız kardeşimden masanın üzerindeki yarım bardak suyu uzatmasını içeceğimi söyledim uzattı içerken fark ettim , içine kız kardeşim simli ojelerini kazıyıp kazıyıp koymuş ben de onları içmiş bulundum bir sıkıntı olur mu ???? Bu ojeli Sudan zehirlenir miyim? Ona göre acile gidicem. Tiksindim midem bulanıyor midem yanıyor sağlıklı düşünemiyorum o yüzden .

gece nöbetinde olanlar bır ses verin😂
Hanımlar şöyle bir göz gezdirdim yazılanlara zaten uykum kaçmıştı şimdi hiç gelmez herkes lohusalık depresyonundan bahsetmiş benimde buara içim daralıyor bebeğime gereken önemi gösteremeyecekmişim gibi geliyor peki neden ? eşimin ailesi yüzünden bu akşam gelmişler ee tamam çocuk iyileşti ee benim bebeğim hasta değildi ki Mert 30 haftalık doğdu ve ben onu korumak zorundayım neymiş millet beklıyormuş bize gelmek için cok istiyorlarmış dıdısı dıdısı kişisi mevlüt ne zaman yapacakmışız falan ben olayın ciddiyetini gerçekten anlatamıyorum bu insanlara kaynım diyor ki eşime gelsinler ne var niye istemiyorsun eşim dedi çocuk herkesten önemli nefret ettim ya resmen bağırasım var cinnet geçireceğim bu konuda.. sanıyorlar ki gereksiz sakınıyoruz abartıyoruz falan millet 6 ay cocuk yuzu göstermiyor kimseye bunlar kendıleri görüyor şükretmiyor da millet neden görmüyor derdinde
seni çok iyi anlıyorum, biraz zaman da olsa küvözün acı tecrübesini tatmış biriyim. Onlar seni anlayamazlar . Ben de aynı durumdayım aileden herkes gelip bebeğimin ağzına kazma gibi tırnaklı ellerini sokuyor . Bugün de hiç görüşmediğimiz dedikoducu bir akrabası var eşimin, o aradı. Telefonumda numarası bile kayıtlı değil düşün, bebeği görmeye gelicem 1 gece de kalıcam diyor sinirden saçımı başımı yolmak istiyorum. Lohusa evine gelip hiç samimiyetinin olmadığı bir insana Bebekk görmeye gelmeni anlarım da, aynı şehirde yaşadığın bu kişide 1 gece kalmak neyin nesi!! Eşime istemem dedim, ben de istemem babama söylerim arabayla onu evine bırakır dedi

Kızlar uyanık olanlar varsa acil cevap bekliyorum az önce kız kardeşimden masanın üzerindeki yarım bardak suyu uzatmasını içeceğimi söyledim uzattı içerken fark ettim , içine kız kardeşim simli ojelerini kazıyıp kazıyıp koymuş ben de onları içmiş bulundum bir sıkıntı olur mu ???? Bu ojeli Sudan zehirlenir miyim? Ona göre acile gidicem. Tiksindim midem bulanıyor midem yanıyor sağlıklı düşünemiyorum o yüzden .
korkma birşey olacağını sanmıyorm sonucta ülkemizde hoş olmasada tırnak yiyen bır kesım var ojeli parmakları tırtıklayanlarda😣 onlara birşey olmuyor ki suyla gidivermiş ama kötü olmuş gerçekten 😒

seni çok iyi anlıyorum, biraz zaman da olsa küvözün acı tecrübesini tatmış biriyim. Onlar seni anlayamazlar . Ben de aynı durumdayım aileden herkes gelip bebeğimin ağzına kazma gibi tırnaklı ellerini sokuyor . Bugün de hiç görüşmediğimiz dedikoducu bir akrabası var eşimin, o aradı. Telefonumda numarasın bile kayıtlı değil düşün, bebeği görmeye gelicem 1 gece de kalıcam diyor sinirden saçımı başımı yolmak istiyorum
ağzına ellerini mi sokuyorlar nıye amaç? napıyorsunuz çekin ellerinizi desene hiç sevmem öyle şeyleri izin verme

korkma birşey olacağını sanmıyorm sonucta ülkemizde hoş olmasada tırnak yiyen bır kesım var ojeli parmakları tırtıklayanlarda😣 onlara birşey olmuyor ki suyla gidivermiş ama kötü olmuş gerçekten 😒
İnşaAllah birşey olmaz, hayatımda böylr birşey yaşamadım korkuyorum

Bi sıkıntı olmaz inş bnm arkadasım da tırnak yiyordu ojeli acı ojeli ojesiz emzirdi kötü Bi tecrübe olmuş ama sıkıntı olmaz miden cok bulanırsa kusma rahatlatır belki seni geçmiş olsun

Back
X