Merhaba kızlar, koşuşturmacadan yazamadım bende. 2 gün üstüste kadın doğumcuya gittim, birisi endokrin kısmını açtırmak için devletinki, diğeride kendi kadın doğumcum. Pztsi görüştüğüm devletteki doktor o gün içinde endokrine yönlendirdi, ilk olarak bölümün hemşiresine ve diyetisyenine görünüp diyet listesini uygulayıp ölçüm yaparak öyle gözükecekmişim endokrin doktoruna. Bölümün hemşiresi şeker durumu için yine belirtti 140’ı genel olarak aşmamak gerekiyor ama 180’i geçerse tehlikeli dedi, hipoglisemi durumu ise 60’ın altına düşmemeliymiş. Ayrıca ölçümde ilk saat 2. saat olayını sordum, gebelerde ilk saat ölçümüne şeker hastalarında ise 2. saat ölçümüne bakıyoruz dedi. Yarın da diyetisyenle görüşüp onların listesini uygulamaya başlayacağım bakalım.
Dün de kendi doktoruma göründüm 1 hafta ileriden gidiyormuş 1800gr olmuş, şekerden ötürü olabilir ama 1 hafta o önden gitmesi o kadar önemli değil ancak 40. haftayı geçirmeyeceğim doğum için dedi. Suyu da normalmiş. İlk defa nstye bağlandım bir de çok ilginçti yarım saate yakın güp güp kızımın kalp atışlarını dinledim :) ultrasondada yüzünü gösterdi tombiş yanaklı bişey olmuş ellerini ağzına alıyordu sürekli

Şeker ölçümleride 150 civarı çıkıyor şimdilik

umarım geri kalan haftalarıda risksiz atlatırız.