yap yap, birbirimizi takip etmek açısından iyi oluyor
Bende doktorun güler yüzüne aldanıp kötü tecrübe yaşayanlardanım. ilk hamileliğimde bir kadın doktora gittim, daha 6. haftada ultrasona 10 saniye bakıp kalbi atmıyor dedi. o kadar ağlattı ki beni. üstelik ne muhabbetler ne güler yüzler görsen ah ne güzel doktor dersin. çayı nasıl içeceğimi bile anlatmıştı.
sonra aynı hastanede adı çok duyulmuş tecrübeli bir erkek doktor gittim, kalp atışını dinledim ve onunla devam ettim.
çok kısa ve net cevaplar verir, öyle önemsiz şeyleri takmaz. mesela her şey serbest, kendine dikkat et yeter der. ama tabii çok iyi yapıyor işini, en ufak sorunu riske atmaz asla. ilk zamanlar eşimle diyoduk hiç sohbet etmiyo vs diye, ama son aylarda bayağı yakınlaştık. bebek büyüdükçe doğum yaklaştıkça muhabbetimiz arttı. ve sorunsuz bir doğum yaşadım.
bunu anlattım çünkü doktorun iyi olma kıstası çok konuşması, güler yüzlü olması değil bence. ama tabii bir türlü ısınamıyorsan başka doktorlar araştır zorla gitme.
o kadın yüzünden kadın doğum uzmanını nerde olsam erkek seçiyorum. iyi doktorlara lafım yok ama bu alanda gerçekten erkekler daha iyi ya.